به گزارش مشرق، سید جواد علوی اظهار داشت: لاغری نشانه خشکی، و چاقی نشانه رطوبت بدن است. همچنین، درشتی اندام و گوشت فراوان نشانه گرمی و تری بدن و وجود چربی در بدن نشانه سردی و تری بدن است.
به گفته وی زیادی مو، رشد سریع و رنگ سیاه نشانه گرمی مزاج، و کمی مو و رنگ روشن آن نشانه سردی مزاج است. همچنین، مجعد بودن نشانه خشکی مزاج و لخت و صاف بودن مو نشانه رطوبت مزاج است.
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: سفیدی رنگ پوست دلیل بر سردی مزاج و سرخی و گندم گونی پوست، نشانه گرمی مزاج است. همچنین، رنگ زرد چهره نشانه گرمی و رنگ تیره به اصطلاح بادمجانی (تیره بی روح و غیر درخشان) نشانه سردی و خشکی، رنگ گچی و سربی نیز نشانه سردی مزاج است.
علوی عنوان کرد: فراخی سینه، مشخص بودن عروق بدن و نبض قوی و درشتی مفاصل، نشانه حرارت و خلاف این نشانهها سردی بدن است. افراد گرم مزاج تحمل گرما را ندارند و در هوای خنک راحتتر هستند. همچنین، غذاهای گرم مثل ادویهها با آن سازگاری ندارند و ممکن است با خوردن کمی دارچین دچار خارش شوند و برعکس، سرد مزاجان به غذا و هوای گرم علاقه دارند و تمایل به مصرف شیرینی، و از ترشی گریزان هستند و با خوردن موادغذایی ترش هنگام خواب از دهانشان آب خارج میشود.
وی افزود: افراد سردمزاج در شروع یک کار مشکل دارند و به اصطلاح دیر گرم میشوند، اما گرم مزاجان کارها را به سرعت شروع میکنند؛ گرمی مزاج، موجب شتاب زدگی و عجول بودن میشود و این افراد ممکن است که ثبات رای نداشته باشند. همچنین، خشمگین شدن هم نشانه گرمی مزاج است، اما سرد مزاجان آرام و صبور هستند.
این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: موادی که به صورت عرق، ادرار و مدفوع و .. از انسان دفع میشود، میتواند نشانه حرارت و یا سردی مزاج باشد، اگر مواد خارج شده پر رنگ و دارای بوی زننده باشد، نشانه حرارت مزاج و در صورتی که کم رنگ و بی بو باشد، نشانه سردی مزاج است.