پیش از مذاکرات هسته‌ای بسیار بودند کسانی که هشدار می‌دادند که دشمنی طرف غربی با جمهوری...

گروه بین‌الملل مشرق – اتحادیه اروپا سرانجام قطعنامه ضدایرانی خود را «به‌عنوان یک راهبرد در قبال ایران» به تصویب رساند. بنابر اخبار منتشر شده، این قطعنامه در 23 بند توسط کمیته روابط خارجی اتحادیه اروپا پیشنهاد و به تصویب رسیده که از این بندها، بیشترین تعداد یعنی 8 بند به مسائل حقوق بشری اختصاص دارد. آنچه محور این گزارش خواهد بود، همین بندهای حقوق بشری است هرچند که مداقه در سایر بندها نیز می‌تواند مهم و ضروری باشد.

بنابر اخباری که از این قطعنامه در رسانه‌ها منتشر شده است، در بند آغازین بخش حقوق بشری از آزادی كسانی كه زندانیان عقیدتی خوانده می‌شوند استقبال شده است. این بند همچنین از اعطای جایزه ساخاروف به «نسرین ستوده»، کسی که در رسانه‌های غربی فعال حقوق بشر خوانده می‌شود، استقبال كرده و آزادی زندانیان به اصطلاح سیاسی، مدافعان حقوق بشر و محكومان فتنه 88 را خواستار می‌شود. این بند نسبت به طرح حسن روحانی، رئیس جمهور ایران برای تدوین منشور حقوق شهروندی ابزار تمایل كرده، اما درباره وضع حقوق بشر از جمله در خصوص اعدام‌ها، آزادی مذهبی نظیر آزادی بهایی‌ها در ایران ابراز نگرانی شدید می‌كند.

بند بعدی این بخش بر لزوم مطابقت منشور حقوق شهروندی مدنظر دولت یازدهم با الزامات بین‌المللی ایران تاكید می‌كند و بدیهی است که منظور از الزامات بین‌المللی همان «اعلامیه حقوق بشر» است.

بند شانزدهم این قطعنامه از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا حقوق بشر، محور اصلی روابطش با ایران باشد. این بند گفتگوها در سطوح عالی را لازمه این كار می‌داند و از اتحادیه اروپا می‌خواهد كه گفتگوها در زمینه حقوق بشر را با ایران شروه كند كه شامل نیروهای قضایی و امنیتی هم می‌شود. این بند همچنین از «احمد شهید»، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران حمایت كرده و از تهران می‌خواهد تا اجازه ورود فوری و بدون قید و شرط به وی به ایران داده شود. همچنین این بند از «ناوی پیلای» كمیسیونر ارشد سازمان ملل می‌خواهد تا به دعوت مقامات ایرانی به ایران برود. این بند همچنین از ایران می‌خواهد تا تعلیق مجازات اعدام را هم اعلام كند.

قطعنامه ضدایرانی اروپا؛ محصول بلافصل عقب‌نشینی هسته‌ای

بند هفدهم این قطعنامه تاكید می‌كند كه هیات‌های اعزامی پارلمان اروپا به ایران باید به دیدار با مخالفان سیاسی، فعالان جامعه مدنی متعهد بوده و به زندانیان سیاسی دسترسی داشته باشند.

این بخش در ادامه موضوعاتی نظیر ایجاد شرایطی برای عملكرد بهتر سازمان‌های جامعه مدنی، بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، كمك به ایران برای اصلاح قانون جزایی، محاكمه متهمان در دادگاه انقلاب، همكاری ایران با نهادها و NGOهای حقوق بشری، گفتگوی ایران و اتحادیه اروپا درباره حقوق زنان را مطرح می‌كند.

آخرین بند قطعنامه مزبور از رئیس پارلمان اروپا می‌خواهد تا این قطعنامه به شورا و كمیسیون اروپا، سرویس خارجی اتحادیه اروپا، دولتها و پارلمانهای كشورهای عضو و همچنین دولت و پارلمان ایران ارسال شود.

این خلاصه‌ای از آن چیزی است که اروپایی‌ها در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران بر آن تاکید کرده‌اند. تمام این مطالب دقیقا در همان دوره‌ای مطرح می‌شود که مذاکرات جامع بین ایران و 1+5 در جریان است.

مرضیه افخم، سخنگوی دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم در واکنش به این قطعنامه آن را ناشی از نفوذ جناح‌های تندرو در پارلمان اروپا دانست. وی در این خصوص ابراز داشت: «اینکه طیفی از نمایندگان تندرو پارلمان اروپا، خواه تحت تاثیر لابی صهیونیسم و معارضین نظام و خواه با هدف سوء استفاده تبلیغاتی برای انتخابات آتی این نهاد، به بهانه راهبرد روابط، تلاش برای اتخاذ موضع آمرانه و ادامه روند برتری جویی بی پایه و بی حاصل ناشی از تفکرات قرون گذشته را نهادینه نموده و درصدد تخریب روند آغاز شده روابط برآیند ؛ نه تنها با هیچ معیار و منطق سیاسی و بین المللی سازگار نیست بلکه یاد آورتاریخ نه چندان روشن از رفتارهای تبعیض آمیز و نژادپرستی است و نمی توانند برای کشوری که علیرغم تمام فشارهای غیرقانونی و تحریم های آنها با مقاومت و صرفا با اتکا به قدرت مردم خود نشان داده که غرب چاره ای جز احترام به خواست این مردم بزرگ را ندارد، تعیین تکلیف کنند.»

خانم افخم اضافه کرد: «در تماس‌های ماه‌های اخیر مواضع صریح و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در خصوص ابعاد و زمینه‌های همکاری هم به هیات‌های پارلمان اروپا و هم به مقامات و مسئولین اروپایی گوشزد شده و مورد تاکید قرار گرفته است و پافشاری غیرمنطقی بر روش‌های برتری‌جویانه و تکرار راه‌های آزموده شده حرکت در مسیر اشتباه است.»

جدا از آن قطعنامه و این واکنش دیپلماتیک، جا دارد به بررسی چند سوال پرداخت: اول اینکه چرا مساله حقوق بشر و موضع‌گیری طرف غربی در خصوص آن مهم است؟ دوم اینکه چه شد که در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای طرف غربی وارد چنین مرحله‌ای شد؟ و سوم اینکه نسبت این اقدام طرف اروپایی با حاکمیت ملی ایران چیست؟

* اختلاف حقوق بشری؛ اختلافی مبنایی

درجه اهمیت این موضع‌گیری طرف غربی از درجه اهمیت نفس مساله حقوق بشر و تفاوت آن در اسلام و غرب ناشی می‌شود. اگر مساله هسته‌ای اختلافی بر سر منافع است، مساله حقوق بشر اختلافی بر سر مبانی است.

در اسلام، حقوق انسان‌ها را خالق انسان‌ها تعیین می‌کند. تمامی حقوق در اسلام ناشی از حق خداوند است و این خالق هستی است که با حکمت خود روابط بشر و حقوق و تکالیف نوع بشر را تعیین می‌کند. احکامی نظیر قصاص، تفاوت در حقوق و تکالیف زن و مرد در عرصه اجتماع، محاربه، جهاد و ... همه بر اساس حکمت الهی تعیین شده‌اند و از طریق کتاب خدا و سنت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهار (علیهم السلام) در اختیار نوع بشر قرار گرفته‌اند.

در غرب پس از رنسانس اما تنها چیزی که در تعیین حقوق و تکالیف بشر مورد توجه نبوده و نیست، دین است. اساسا یکی از مبانی رنسانس کنار گذاشتن دین از عرصه اجتماع و محدود شدن آن به ابعاد فردی بود.

در تمدن غربی مبانی مختلفی برای تعیین حقوق بشر وجود دارد اما آنچه اعلامیه حقوق بشر از آن حاصل شده، «حقوق طبیعی» است یعنی حقوقی که بشر فکر می‌کند به‌طور طبیعی آن‌ها را دارد و این حق داشتن ربطی به اراده خالق او ندارد. شاید این قیاس از نظر علمی محل مناقشه باشد اما به‌عنوان تمثیل، گویا نوعی «قرارداد اجتماعی» وجود دارد که بر اساس آن بشر صاحب حقوقی است.

این حقوق در بسیاری از موارد با احکام اسلام و بعضا با نص صریح آیات شریفه قرآن کریم در تضاد است. آنچه اتحادیه اروپا از ایران می‌خواهد، عملا به‌معنای گذار از نظام حقوق و تکالیف دینی به نظام حقوق و تکالیف عرفی است و این اصلی‌ترین مقدمه برای سکولار شدن جامعه ایران و در نتیجه حاکمیت در ایران است.

اگر اسلامیت با ذات نظام جمهوری اسلامی گره خورده است – که چنین نیز هست – و اگر خدشه به اسلامیت نظام به معنای خدشه به «بقای نظام جمهوری اسلامی» است، بنابراین حمله به مبانی حقوق بشری اسلامی کشورمان به‌معنای تهدید بقای نظام جمهوری اسلامی ایران است. از این رو، این تهدید به‌مراتب بزرگ‌تر از تهدیداتی است که غرب در خصوص مساله هسته‌ای علیه ایران وارد آورده بود.

اهمیت موضوع دقیقا از همین‌جا حاصل می‌شود. گذار از نظام حقوقی اسلام که خواسته طرف غربی است، عملا به‌معنای گذار از جمهوری اسلامی است. کسانی که جز با این دیدگاه به حملات حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی می‌نگرند لاجرم یا از آگاهی کافی برخوردار نیستند و یا تعمدا سعی در کوچک نشان دادن این تهدید دارند.

* عقب‌نشینی هسته‌ای، زمینه ورود به مباحث حقوق بشری

پیش از مذاکرات هسته‌ای بسیار بودند کسانی که هشدار می‌دادند که دشمنی طرف غربی با جمهوری اسلامی ناشی از مساله هسته‌ای نیست. در راس این هشدارها، هشدارهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.

رهبر انقلاب اسلامی در همان سخن‌رانی که در آن مجموعه مذاکره‌کنندگان هسته‌ای دولت یازدهم را فرزندان انقلاب خطاب کردند با انتقاد از برخی عناصر «تبلیغات‌چیِ ساده‌لوح یا مغرض» فرمودند: «بعضی با خط‌گیری از رسانه‌های بیگانه در تلاش‌اند با گمراه کردن افکار عمومی، این‌گونه القا کنند که اگر در مسئله هسته‌ای تسلیم شویم، همه مشکلات اقتصادی و غیر اقتصادی حل می‌شود.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همان سخنرانی تاکید کردند که «مساله هسته‌ای، بهانه‌ای بیش نیست و فرضاً اگر روزی این مساله با عقب‌نشینی ما حل شود آنها برای ادامه دشمنی با ایران عزیز، ده‌ها بهانه دیگر از جمله پیشرفت‌های موشکی، مخالفت ملت ایران با رژیم صهیونیستی و حمایت جمهوری اسلامی از مقاومت را مطرح می‌کنند.»

پس از توافق ژنو که شامل برخی عقب‌نشینی‌ها از فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی برای مدت محدود بود، به‌وضوح می‌توان جلو آمدن طرف غربی را و پیشروی آن به‌سوی اهداف غیرهسته‌ای را مشاهده کرد.

تاکید چند باره بر روی میز بودن همه گزینه‌ها، تاکید بر برچیدن برخی تاسیسات هسته‌ای کشور، ورود به مساله توان‌مندی موشکی جمهوری اسلامی ایران و بحث حقوق بشر نمونه‌هایی از این پیشروی است.

قطعنامه ضدایرانی اروپا؛ محصول بلافصل عقب‌نشینی هسته‌ای

همان‌طور که مشرق پیش از این در گزارشی که به تحلیل مذاکرات آتی وین 3 اختصاص داشت، بیان کرده بود، منافع هسته‌ای ایران رینگی حفاظتی در برابر منافع حیاتی‌تر هستند و طرف غربی اکنون احساس می‌کند که این رینگ را پشت سر گذاشته و بالاخص پس از آنکه خیالش از بابت ذخایر سوخت 20 درصدی ایران راحت شد، وارد حوزه‌های دیگری شده است و اگر فضا را مناسب ببیند، بیشتر هم پیش خواهد آمد. برای دانش‌آموختگان سیاست این جمله که «منافع مهم رینگ حفاظت از منافع حیاتی هستند» ناآشنا نیست.

با این وصف، متاسفانه عقب‌نشینی‌ها در بحث هسته‌ای به‌گونه‌ای بوده است که به‌طرف غربی اجازه این تصور را بدهد که طرف ایرانی ممکن است برای دست‌یابی به توافق نهایی هزینه‌های بیشتری را هم بپذیرد. به خیال طرف غربی، تحریم‌ها جمهوری اسلامی ایران را دچار شرایطی کرده‌اند که حاضر خواهد شد امتیازات بیشتری هم بدهد.

این تصور طرف غربی البته با واقعیت تطابق چندانی ندارد. اگر قرار بود جمهوری اسلامی برای دادن هر نوع امتیازی خود را آماده کرده باشد، نیازی نبود که عالی‌ترین مقام نظام از همان ابتدا به این مذاکرات ابراز بدبینی نموده و تصریح کند که به نتایج مدنظر ملت ایران نخواهند رسید.

* مداخله‌جویی حقوق بشری و حاکمیت ملی ایران

دولت محترم حقوق‌دانان حتما این نکته را می‌داند که مبنای اصلی حقوق بین‌الملل از همان ابتدای تاسیس این نهاد و از زمان «گروسیوس» حمایت از حاکمیت ملی بوده است. سوال اینجاست که آیا دخالت آشکار اروپا در مسائل داخلی ایران، تاکید بر آزادی مجرمان و دیدار با آنها نقض حاکمیت ملی کشورمان نیست؟ اگر چنین است – که هست – این دخالت آشکار و نقض حاکمیت، واکنشی بسیار تندتر از آن چیزی را می‌طلبد که از سوی دستگاه دیپلماسی شاهد آن بودیم.

قطعنامه ضدایرانی اروپا؛ محصول بلافصل عقب‌نشینی هسته‌ای

«استقلال» یکی از شعارهای اساسی ملت ایران در انقلاب اسلامی بوده است و تردیدی نیست که فرزندان انقلاب، خود را متعهد به حفاظت از این شعار اساسی خواهند دانست.

با این حال، واضح است که دولت آقای روحانی از ابتدای ظهور خود توسعه روابط با اروپا را در دستور کار داشته است. صد البته در شرایط احترام متقابل توسعه چنین روابطی به نفع هر دو طرف خواهد بود اما اگر مواضع اتحادیه اروپا واقعا همان چیزی است که در قطعنامه اخیر مشاهده شد، توسعه روابط با اتحادیه اروپا چیزی شبیه به همان گفتگوهای انتقادی دوران دولت سازندگی از آب در خواهد آمد که نهایتا به «دادگاه میکونوس» ختم شد. بنابراین دقت و احتیاط بیشتری در شیوه توسعه رابطه با اروپا لازم است.

قطعنامه راهبرد اتحادیه اروپا در خصوص ایران، قطعا در پس پرده خود یک منظور پنهان را هم دنبال می‌کند. این منظور پنهان، ابراز حمایت از کسانی در داخل ایران است که در خصوص مسائلی نظیر حقوق بشر تقریبا با اروپایی‌ها یکسان می‌اندیشند و از ابتدای انقلاب اسلامی و از همان روزهایی که حکم الهی قصاص را «غیر انسانی» خواندند، موضع خود را پنهان نکرده‌اند. این نیروها اکنون نیز در جامعه حضور دارند، فعالیت رسانه‌ای می‌کنند و برخی دیگر نیز به‌آنها پیوسته‌اند. این جماعت واضح‌ترین حضور خود را در روزهای فتنه 88 نشان دادند.

همه می‌دانند - و این جماعت خود نیز از آگاهی دیگران بی‌اطلاع نیستند - که جماعت مزبور هیچ اعتقادی به مرجعیت اسلام در عرصه اجتماع ندارند. آنها که اکنون از قطعنامه ضداسلامی اروپایی‌ها خشنودند، همان‌هایی هستند که اروپا با این قطعنامه به حمایت از ایشان برخاسته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 65
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • ۰۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    بازم بياييد از روحانيتون تچكر كنيد
  • نیما ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    قطعنامه ضدایرانی اروپا؛ محصول دیپلماسی لبخند!
  • ناشناس ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    نکته قابل توجه اینجاست که اتحادیه اروپا انتخابات ریاست جمهوری و مشروعیت رئیس جمهور ایران را هم زیر سوال برده است !
  • ناشناس ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    ذات استکبار اینگونه میباشد که ما اگر یک قدم عقب نشینی کنیم آنها صد قدم جلو می آیند و متاسفانه عقب نشینی در مسئله هسته ای باعث جری تر شدن دشمنان شده است .
  • ناشناس ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    جناب دکتر صالحی در جایی گفته اند ما به غنی سازی 20 درصد احتیاجی نداشتیم در پاسخ به ایشان باید بگوییم کاربرد غنی سازی 20 درصد روی میز مذاکره برای لغو تحریم های نفتی و بانکی بود که با کمال تاسف مفت آنرا از کف دادیم .
  • ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    منشا این محصولات فقط یک تلفن بوده است و بس
  • کرامت ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    قابل توجه سیاستمداران نظام که بر قدرت داخلی و ملت بزرگ ایران تکیه داشته باشند و خدا را فراموش نکنند.خدا حفظ شان کند.آمین
  • ۰۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    باز هم برید لبخند بزنید و بگید : توافقنامه ژنو یعنی سرفرود آوردن غرب در مقابل ایران !!!
  • ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    فقط‌یک‌جمله‌میتوان‌گفت،........مچکریم.‌مشرق‌توروبه‌جدت‌حذفش‌نکن.
  • بهمن ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    شما به عقلانیت و دوراندیشی میگید عقب نشینی!!؟ چرا اینقدر ناراحتید که تحریمها داره برداشته میشه!؟ از آیت الله هاشمی و اصلاحات دست بردارید؟ گندی که تو هشت سال زدید اسفناک بود اصولگراها
  • ۰۱:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    حالا نه که وقتی جلو نشینی میکردین قطعنامه تصویب نمیکردن؟! شما لحن این قطعنامه ها رو با قطعنامه هایی که زمان دولت احمدی نژاد صادر میشد یکی میکنید؟ یادتونه پروندمون رو اون زمان بردن شورای امنیت؟میدونید چندسال طول میکشه تا عادی بشه؟ این قطعنامه هم کلیتش اینه که روابط با ایران حفظ بشه و مسیر توسعه روابط رو درنظر گرفته.اتفاقا بعضی از این قطعنامه ها بدنیست تصویب بشن تا تلنگری زده بشه که ظرفیت های مغفول قانون اساسی فعال بشن.ولی متاسفانه شما فقط اون قسمت مربوط به حقوق همجنس گرایی رو میبینید.بازم میگم اجازه بدن این گزارشگره(احمدشهید) بیاد.وقتی مجوز ورودش صادر نمیشه،افکار عمومی دنیا رو مشکوک میکنه
  • تــــرنـــــم ۰۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    از سیاقی که در نوشتن بکار گرفتید معلومه که کمافی السابق به هیچ وجه جانب انصاف رو در پیش نگرفته اید و غرض از نوشتن این متن بی مصرف، تسویه حساب با دولت یازدهم بوده و نه دلسوزی و نقد مشفقانه!!!
  • ۰۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    عقب نشینی؟ رهبر خودتون رو هم قبول ندارید شما؟ آدم یاد خوارج میافته
  • ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    اين تحليل هاي مسخره را بذاريد كنار، مسبب بد بختي ملت فقط تند روهاي بي مغزي چون ... است، نه اين جفنگهايي كه نوشتي
  • محسن ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    روحانی مچکریم........
  • محسن از اصفهان ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    آقایان رویشان نمی شد که خودشان این موارد را در کشور پیگیری کنند و از طریق فشار خارجی بهتر می توانند به اهداف خود برسند.
  • ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    تحلیل آب دوغ خیاری!!!!
  • ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    تسلیم ووادادگی رو نمیشه با این کلمات بزک کرد وتئوریزه.اگه خیلی دموکراتیک هستند اجازه بدن ما هم از زندانهای مخفیشون بازدید کنیم ودر ضمن در مورد حقوق از دست رفته کسانی که تنها اتهامشون تحقیق راجع به هولوکاسته بررسی میدانی کنیم.
  • ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    اینکه دفتر بزنند ومثل اقا بالاسر به امور سیاسی وحقوق بشری از دید خودشون ما هارو تحت نظر بگیرن به نظرت بهانه کوبیدنه!
  • ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    رهبری گفتند فقط در مورد هسته ای اونهم به دلیل اصرار دولت.حالا که اونها اصولا همه زیر وبالای کشورمون رو مثل دوران قاجار میخوان کنترل کنند.
  • ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    چه جالب!راست میگی بگو کجای این قطعنامه بوی استعمار قجری نمیده.
  • ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    معمولا ادم وقتی جواب نداره از روش تمسخر استفاده میکنه.
  • موفشن ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    روزی که اتحادیه اروپابرای رضایت ناموس مردم مارا خواست.تو خودت وهم فکرانت بروید از طرف مردم ناموستان را بدهید.ما می جنگیم
  • کژال ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    یکی از همکاران قدیمی می گفت:من از فوتبال هیچ اطلاعی نداشتم یه روز ما رو دعوت کردند برای دیدن فوتبال ارتش های جهان که تیم ملوان نماینده ایران بود من می دانستم موقع گل زدن تیم شادی می کنند!!! من هم وقتی گل زده شده پریدم هوا و خوشحالی کردم!!! چند روز بعد در اداره ، منو خواستن دیدن اخمای همه تو همه!! پرسیدن این چه کاری بود که کردی؟!! و عکس منو که یه روزنامه ژاپنی چاپ کرده بود نشونم دادن!!! کفتم خوب من کار بدی نکردم گل زدند من هم خوشحالی کردم !!! رئیس گفت مرد حسابی اونا به ما گل زدند اون وقت تو خوشحالی کردی!!! من تازه فهمیدم چی کار کردم!!!! من از آقایان مذاکره کننده که به فرمایش مقام معظم رهبری از فرزندان ما هستند، خواهش می کنم خیلی توجه کنند !! مبادا برای گل به خودی خوشحالی و هورا بکشند و بعد مثل این دوست قدیمی بگویند ما متوجه نبودیم!!! توجه کنید آنها تحریم های برداشته شده را یه شبه می توانند باز گردانند!! ولی ما اورانیم 20% خود را از دست داده ایم و باید چند سال هزینه کنیم تا برسیم به جای اول!!!!؟؟؟
  • کژال ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    یکی از همکاران قدیمی می گفت:من از فوتبال هیچ اطلاعی نداشتم یه روز ما رو دعوت کردند برای دیدن فوتبال ارتش های جهان که تیم ملوان نماینده ایران بود من می دانستم موقع گل زدن تیم شادی می کنند!!! من هم وقتی گل زده شده پریدم هوا و خوشحالی کردم!!! چند روز بعد در اداره ، منو خواستن دیدن اخمای همه تو همه!! پرسیدن این چه کاری بود که کردی؟!! و عکس منو که یه روزنامه ژاپنی چاپ کرده بود نشونم دادن!!! کفتم خوب من کار بدی نکردم گل زدند من هم خوشحالی کردم !!! رئیس گفت مرد حسابی اونا به ما گل زدند اون وقت تو خوشحالی کردی!!! من تازه فهمیدم چی کار کردم!!!! من از آقایان مذاکره کننده که به فرمایش مقام معظم رهبری از فرزندان ما هستند، خواهش می کنم خیلی توجه کنند !! مبادا برای گل به خودی خوشحالی و هورا بکشند و بعد مثل این دوست قدیمی بگویند ما متوجه نبودیم!!! توجه کنید آنها تحریم های برداشته شده را یه شبه می توانند باز گردانند!! ولی ما اورانیم 20% خود را از دست داده ایم و باید چند سال هزینه کنیم تا برسیم به جای اول!!!!؟؟؟
  • ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    مطرح کردن این حرف فقط برای انحراف افکار عمومی است و جنگ زرگری...
  • موچین ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    مشرق ترسیدی نظر مارا بنویسید.؟؟؟؟؟واقعا که ....
  • ایرانی ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    این رشته سر دراز داره تحمل کنید بازم میباره
  • اهوازی ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    همون هیتلر براتون خوب بود ای اروپایی های آدمکش.
  • ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    چه زود درخت خوش خیالی بعضی ها به بار نشست ، بچه ها بیائید با نگاه به داخل پیشرفت کنیم نه با دنباله روی از کفار و دشمنان مسلمین
  • ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    چرا حرف مفت میزنی جناب موفشن؟! اتحادیه اروپا ناموس ما رو میخواد چیکارکنه؟ واقعا شما تو چه قرنی زندگی میکنی؟ شما به ناموس ما کار نگیرید،اروپا به ناموس ما کاری نداره
  • عابد ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    همانطور که حضرت اقا فرمودند مسئله هسته ای بهانه است و انها با کل نظام مقدس جمهوری اسلامی مشکل دارند البته خیلی هم با چراغ سبز هایی که از داخل به انها داده میشود همراه هستند .تدابیر دولت تدلیر و امید؟؟؟ ما را به انجا رسانده که علنا ورسما در امور داخلی وقضایی و سیاسی ما دخالت میکنند وبرامون خط مشی تعیین میکنند.فقط کم مانده وزارت خانه ای تحت عنوان اتحادیه اروپا در دولت امید وتدبیر ایجاد کنند.
  • حامد ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    چرا افراد انقلابی و جهادی برای این کشور زحمت کشیدن،الان در برابر این توافق ننگین سکوت کردن چرا صدا و سیما درباره توافق هسته روشنگری نمی کنه؟!!!!!! از کی میترسید!!! یه سوال دارم از آقایون! اگر یه روزی بخواهیم زیردریایی با سوخت هسته ای بسازیم که برای حرکت نیاز به اورانیوم 60-70 درصد داره چه کار میخوایم انجام بدبیم؟! یعنی برای چیزی که تو کشورمون هست میخواید مثل گداها برید از روسیه و امثال اینها گدایی کنید! چرا باید کارخانه های نبرد تعطیل بشن؟! چرا باید هر ساختمانی که مربوط به انرژی هسته ای میشه، حتی سرویس بهداشتی بخواهیم بسازیم باید این غربیا و امریکا مطلع باشن؟! وقتی خانم اشتون توی سنای امریکا میگه دیگه برای هسته نمیخواد تحریم کنید برید سراغ حقوق بشر و... الان چه جوابی برای ملت دارید!!!!! وای برشما!!! روز قیامتی هم وجود داره!!!
  • ابی ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    احسنت موفشن احسنت...
  • عصمت بابلی ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    این به کدخدا تکیه داره
  • ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    چو عضوی بدرد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار تو کز مهنت دیگران بی غمی نشاید که نامت نهند آدمی
  • کوروش گاری چی ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    برعکس شما به ذلت پذیری و و ادادگی و امتیاز دهی خار شدن در برابر غرب میگید اعتدال
  • چراغعلی ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    با این طزز فکرت اگر در انتخابات 92 شرکت کرده باشی بلاشک به روحانی رٱی داده ای
  • ظریف ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    معلومه که دستتون خیلی خالیه و جواب منطقی ندارید و چسبیده به سیاق و کما فی اسابق
  • بی تدبیر و نا امید ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    جناب ناشناس 1:41 شما هنوز متوجه نشدی که سازمان ملل متحد و اژانس بین اللملی همشون دستشون تو یه کاسه است ؟ برات متاسفم که هنوز متوجه نشدی که سازمان ملل زیر نظر ارتش امریکا فعالیت می کنه و رئیسان اون خودفروختگان امریکایی هستن ؟! چرا اینقدر شما ساده لوح هستین. اقای ناشناسی موضوع فقط همجنس بازی نیست که شما گیر دادی . اونها میگن ایران حقوق بشر رو زیر سوال میبره ، اونها میگن چرا ایران از حزب الله لبنان دفاع و حمایت می کنه ، اونها میگن چرا ایران داره از نظر موشکی پیشرفت میکنه ، اونها دارن مشروعیت دولت ایران رو زیر سوال می برن و هزار جور از این بهانه ها ..... اقا جون بفهم موضوع فقط همجنس بازی نیست اینها با استقلال ما ، با دین و ایمان ما مشکل دارن. اینو دیگه میدونن که امریکا و اروپا و رژیم صهیونیستی بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند . بیشترین تعداد زندانی رو امریکا داره ، بدترین و مخوف ترین زندانها رو امریکا داره ، بدترین مدل شکنجه زندانیان مربوط به امریکاست ، بیشترین تعداد کشته به وسیله اسلحه در امریکا اتفاق می افته ، نژاد پرستی در امریکا موج میزنه همین چند وقت پیش بود که یه نوجوان سیاه پوست به دست یک سفید پوست کشته شد و دادگاه امریکا جورج زیمرمن (سفید پوست) رو تبرئه کرد و ..... حالا کیه که ناقض حقوق بشره . کی بود که رفت رو سر مردم بیگناه هیروشیما و ناکازاکی بمب اتمی ریخت که هنوزم عوارضش موجوده مگه غربی ها از استفاده تسلیحات شیمیایی توسط صدام حمایت نمی کردن و بدتر از اون تسلیحات مورد نیاز صدام رو تامین می کردن . پس لطف کن سکوت کن چون خودت خودت رو نقض میکنی !!
  • چراغعلی ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    باید میگفتی یاد خودم و اصلاح طلبان طالبانی افتادم و گند زدن به اعتدال
  • عصمت بابلی ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    توهم صد در صد به روحانی رای دادی از ادبت مشخصه
  • علی اصغر ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    آقا محسن ! اصل مطلب همین است که جنابعالی گفتید این دولت با غرب با هماهنگی کامل داره عمل میکنه
  • صدرا ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    نهایت نا امیدی و بی منطقی در این نظر هویدا است
  • آبادانی ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    اهوازی جان هیتلر خودش یک یهودی بسیار منعصب بود و این جهود کشی فیلم آنها بود تا به این وسیله مظلوم نمایی کننند و فلسطین مظلوم را بالا بکشند و مردمش را نابود کنند
  • مرتضی ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    با اعتدال دشمنی نکن دادش
  • محمدی ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    بهمن خان باید تو فهرست مورد حمایت اروپا باشه وگرنه بخاطر توهین به استقلال و شرفش برا دشمنش کف نمیزنه و به دلسوزان دینش فحش نمی ده... این هنوز از نتایج صد روز دوم است باش تا پایان شش ماه برسد ، لبه پرتگاه اصولگرا و سوسول گرا همدیگر رو می بینند.
  • یوسف ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    اوا !!!!! یعنی چی که میخوای زیردریایی با سوخت اتمی بسازی؟؟؟ نگو!!! کدخدا پوست از سرمون میکنه؟؟؟ شما رو چه به این حرفا!!! حق همچین کاری رو ندارین!!!!!؟؟؟ 20% گرفتن گفتن 5% بعدهم قراره بشه 3% بعد در نهایت ختم غنی سازی فاتحه!!!!!!! دیگه از این حرفای خطرناک نزنی تو دل عموها و عافیت طلبارو خالی کنی!!!! باشه پسر خوب ! این حرفا بده !! زشته!! ایراد داره!!!؟؟؟؟؟ وای اورانیوم 60%%%%%%%%% بیچاره ما که نمیتونیم داشته باشیم!! البته تواناییش رو داریم فقط اجازه کدخدا رو نداریم حیف!!!؟؟؟؟؟؟؟
  • احمد ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    ناشناس 13:32 ناموس ما استقلال کشورمونه ، حاکمیت ملیه ، این کلمات شاید برای شماها بی معنا باشد ولی برای ملت ایران بسیار پرمعناست ،چون برای دستیابی به آن خون بهترین جوانان وطن بر زمین جاری شده است ، البته گفتن این کلمات برای شماها آب در هاون کوبیدن است
  • وزیر امور خارجه امریکا ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    کجاشو دیدید هر چی ما بگیم همون یواش یواش
  • علی ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    نه خیر بهمن! ما از قطعنامه ی اروپا و سه تحریم جدیدآمریکا ونقض استقلال و حاکمیت ملی مون ناراحتیم اما افرادی مثل تو سرشون رو کردن توی برف و باخیال خوش فکر میکنن الان همه ی تحریم ها برداشته میشه و ماچقدر خوشحالیم و همه چی آرومه و.....شرط میبندم اصلا متن رو نخونده باشی و مثل سایر همفکرانت فقط بلدی دادبزنی و حرفهای صدمن یه غاز و بی منطقشون رو تکرار کنی
  • رضا ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    اولا که از سال87 واز سرگیری گفتگوهای دوره ی قبل فقط یک قطعنامه صادرشد دوما پرونده ی هسته ای در اواخر دولت خاتمی به شورای امتیت رفت سوما سازمان ملل وحقوق بشر و آژانس و امثالهم همگی عروسک آمریکا هستند،درقضیه ی پس گرفتن دعوت ایران به زنو2 این مسئله کاملا روشن بود
  • رضا ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    دفعه ی قبل رهبرانقلاب تازه یکسال بعداز رفع پلمپها یعنی سال85 فرموند که آن کار عقب نشینی بوده ،اگر الان و در بحبوحه ی مذاکرات بگویند عقب نشینی شده می شوند متهم ردیف اول!
  • محمد رضا ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    کجاست ان امام فرزانه که می گفت در برابر استکبار هرگز کوتاه نیایید...کجاست ان گوش شنوا که از حضرت اقا بشنود که امیدی به این مذاکرات نیست... کجاست ان عقل که بداند که با یک مشت کافر شیطان پرست استعماگر مشرک نمی توان مذاکره کرد...کجاست ان تدبیر که بداند چرا باید با کشورهای دارای سلاح هسته ای مذاکره کرد! جایی نیست دولت لبخند
  • مهدی ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    تازه باشید تا دولت صبح بدمد کاش میشد به یک چشم به هم زدن این ننگ اعتدال تموم بشه
  • مهدی ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    واقعاااااااااااااااان مچکریم ها
  • امین ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    ای روتونو برم فتنه گرا!! ای روتونو برم....
  • امین ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    بهمن چه خبر از پولهای دانشگاه آزاد؟
  • ریلی ۲۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
    0 0
    وقتی قطاری ترمز نداشته باشد خواه ناخواه از ریل خارج و چپه میشود انجاست که دشمنان قطار از راه میرسند و نه تنها ترمزش را قفل بلکه دنده عقبش را نیز تعمیر و ریلش را به دلخواه میکشند . و مانند گربه روی ناودان با او رفتار میکنند . که نه راه پیش و نه راه پس دارد .ای کاش لوکوموتیوران میفهمید که در مواقعی که خطر سقوط در دره نادانی است ترمز وسیله خوبی است که میتواند امید به ادامه حرکت را جایگزین انهدام کامل کند .
  • موریس ۰۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    عزیزان محترم چرا خودمونو گول بزنیم با به قول آقایون در این بازی برد برد بطور مفتحضانه ای باختیم ، یک بار زمان قاجار که انقلاب صنعتی در جهان شکل گرفته بود باج دادیم و با بی اعتنایی به تغییر دنیا در پی این انقلاب صنعتی و استعمار انگلیس از دنیا عقب افتادیم حالا با بی توجهی به پیشرفت ها هسته ای داخلی و انقلاب هسته ای که در جهان در حال وقوع است آینده کشورمان را خراب می کنیم تا در گذر تاریخ آیندگان از این نسل به خاطر سهل انگاری سرزنشمان کنند
  • ایرانی ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    خدا خیرت بده محسن حرف دلمونو زدی...برای همین بود که راضی بود استیضاح بشه ولی نگه تو ژنو چی گذشته
  • ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    خبر نداری صدا و سیما هم تهدید به تحریم بودجه شده . اگه بخواد بر خلاف میل تدبیریها عمل کنه حقوق کارمنداشو از کجا بیاره؟
  • ملت ایران ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    نه انشالله ما نمی ذاریم
  • كامران از كاشمر ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اينجوري كه شما ميگيد نبايد عقب نشيني ميكرديم لابد بايد بمب اتم ميساختيم تا ديگه هيچ كس جرات نكنه بر ضد ما قطعنامه حقوق بشري صادر كنه ...
  • ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اقای ظریف همچنان خندان!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس