دیروز 200نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای قطعنامه توهین‌آمیز اتحادیه اروپا را محکوم کردند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***


 تب یارانه بالا گرفت

آرمان امروز نوشت: خبر کوتاه بود اما جنجالی، ثبت‌نام جدید یارانه‌بگیران. دولت یازدهم در ادامه طرح هدفمندی یارانه‌ها که اجرای آن از قدمتی نه چندان دیرینه برخوردار است بعد از زمزمه‌هایی که در اسفند به گوش رسید در روز دهم ماه جاری رسما ثبت‌نام مرحله دوم را اعلام کرد. اعلام این خبر از یک سو و انتظار دولت از مردم برای انصراف از ثبت‌نام از سویی دیگر نگرانی‌هایی را برای تیم اقتصادی دولت به وجود آورده. این در حالی است که به زعم اکثر کارشناسان تعداد انصراف دهندگان بین 20تا 25درصد تخمین زده شده و در این صورت دولت نگرانی بیشتری نسبت به نحوه شناسایی خواهد داشت. از سوی دیگر دولت شیب ملایم قیمت‌ها را وعده داده و در صورتی که نتواند این شیب ملایم را حفظ کند این نگرانی پیش می‌آید که عاقبت انصراف دهندگان چه خواهد شدودولت عملکرد خود را چگونه توجیه خواهد کرد. همچنین در بحث ثبت‌نام نیز باید دسترسی روستاییان و عشایر به اینترنت را در نظر داشت. به هر حال باید امیدوار بود تا شاید در این دوره یارانه نقدی به صاحبان اصلی‌اش تعلق گیرد.



انگشت‌نگاری از اروپایی‌ها

به گزارش روزنامه وطن امروز، قطعنامه ضد ایرانی و  توهین‌آمیز  پارلمان اروپا علیه مردم ایران و رئیس‌جمهور با واکنش نمایندگان مجلس و اقدامات عملی آنها مواجه شده است. پس از آنکه نمایندگان و رئیس مجلس شورای اسلامی طی روزهای گذشته نسبت به قطعنامه توهین‌آمیز و مداخله‌جویانه اروپا واکنش نشان دادند؛ دیروز در مجلس شورای اسلامی در اولین جلسه علنی سال 1393 این موضوع به صورت ویژه مطرح شد.

دیروز 200نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای قطعنامه توهین‌آمیز اتحادیه اروپا را محکوم کردند. نمایندگان مجلس همچنین در 2 طرح 2 فوریتی که تقدیم هیات رئیسه مجلس شد علاوه بر مشخص کردن راهبرد جمهوری اسلامی ایران در برابر مصوبه اتحادیه اروپا، موضوع دیگری را مطرح کردند که براساس آن مقامات اروپایی که قصد سفر به ایران را دارند لازم است قبل از ورود انگشت‌نگاری شوند. براساس اظهارنظر نمایندگان این اقدام در واکنش به قطعنامه ضدایرانی اتحادیه اروپا صورت گرفته است.

از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم تاکنون به شیوه‌های مختلف مقامات غربی به‌رغم دست دوستی دولت روحانی به سوی آنها، عباراتی تحقیرآمیز علیه ایران و ایرانیان به کار برده‌اند. به اعتقاد کارشناسان عدم موضع قاطع دولت بویژه دستگاه دیپلماسی در برابر این اقدامات غربی‌ها نهایتا به آن رسمیت بخشید و با صدور قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا راهبرد اتحادیه اروپا را در مقابل جمهوری اسلامی ایران مشخص کرد. راهبردی که علاوه بر تناقض کامل با تمام اعتقادات و باورهای دینی مردم ایران در تعارض کامل با فرهنگ ملی و باورهای قومی ایران اسلامی است.


 فرم ثبت‌نام یارانه نقدی «فاز دوم» منتشر شد

روزنامه شرق نوشت: دولت فرم اطلاعات خانوار را سرانجام دو روز مانده به ثبت‌نام از متقاضیان دریافت یارانه نقدی منتشر کرد و قرار است این ثبت‌نام از روز چهارشنبه بیستم فروردین 93 از طریق سامانه مدیریت حساب خانوار به آدرس اینترنتی www.refahi.ir و همچنین توسط مراکز کمیته امداد، بهزیستی، دفاتر پستی، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها آغاز شود.

با وجود آنکه بنا بود دولت برای دریافت‌کنندگان یارانه سقف درآمدی مشخص کند اما با انتشار این فرم نهایتا تمام افراد با هر میزان درآمد می‌توانند فرم مزبور را پر کنند. در فرم اطلاعات خانوار، پنج گروه درآمدی تعریف شده که از کمتر از 600‌هزارتومان آغاز و به درآمد بیشتر از دو‌میلیون‌و500‌هزارتومان ختم می‌شود. این به آن معنی است که افرادی با درآمدهای چند ‌میلیون‌تومانی هم در گروه پنج قرار می‌گیرند و می‌توانند در این طرح خوداظهاری شرکت کنند. پیش از این اما دولت بارها اعلام کرده بود که افرادی که نسبت به تکمیل این فرم‌ها اقدام کنند یارانه دریافت خواهند کرد و تاکید کرده بود که دولت قصد حذف اجباری افراد را ندارد و هدف تنها خودانصرافی افراد است.

بر اساس این نظر بود که کارشناسان و نمایندگان مجلس بر سر سقف درآمدی مشمولان ماه‌ها بحث و بررسی کردند و ارقامی بین 5/1میلیون تا دو‌میلیون‌و500‌هزارتومان برای سقف درآمد افراد متقاضی مطرح شد تا به این طریق فرم خوداظهاری توسط گروه‌های درآمدی پایین و متوسط جامعه تکمیل شود. اما با همه اینها دولت فرم را به گونه‌ای تعریف کرده که تمام افراد با هر میزان درآمد قادر به تکمیل فرم خواهند بود.

گلایه چند باره عارف از نحوه حذف وی در انتخابات

کیهان نوشت: محمدرضا عارف برای چندمین‌بار از روند حذف خود در انتخابات ریاست‌جمهوری توسط اصلاح‌طلبان گلایه کرد.وی در مصاحبه با خبر آن‌لاین گفته است: فکر می‌کنم از روندی که اتفاق افتاد باید برای آینده درس بگیریم. معمولا در داخل یک جبهه بحث اجماع را داریم که ساز و کار اجماع باید مشخص باشد. اگر بناست بین یک تعداد نامزد در درون یک جبهه یک نفر مشخص بشود، رابطه این فرد با بقیه نامزدها چیست؟ این فرد چه مسئولیتی در قبال دیگران دارد؟ وقتی هم بین دو جبهه ائتلاف می‌شود روالی دارد. ما که نمی‌خواهیم واژه ائتلاف را خلق کنیم. این واژه شناخته شده است. وقتی دو حزب با هم ائتلاف می‌کنند، رویکرد آنها مشخص است. معلوم است که هدف از ائتلاف چیست و سهم هر یک از آنها برای رسیدن به قدرت چیست. این مسائل شفاف است و طرفداران آنها هم می‌دانند. ما هیچ چیز مکتوب و حتی شفاهی هم نداشتیم.

عارف ضمن سیاسی خواندن برخی شعارها در جریان تبلیغات انتخاباتی‌اش مبنی بر کناره‌گیری و ائتلاف با روحانی، به مسائل پس از انتخابات پرداخت و گفت: با آقای روحانی قبل از انقلاب رفیق بودیم و کاش مشورت بیشتری [درباره کابینه] می‌شد. البته مشاور را هم خود انسان انتخاب می‌کند و نمی‌توان تحمیل کرد. من انتظارم را مطرح کردم بدون آن که هیچ گله‌ای داشته باشم. در خصوص سخنان آقای نوبخت باید عرض کنم اولا هر وزیر وقتی که انتخاب می‌شود باید منویات دولت را دنبال کند نه منویات جریانی که به آن وابسته است. ما در ایران که جریان حزبی نداریم. در مورد وزیر محترمی که ایشان اشاره کردند، از مردادماه که دولت رای اعتماد گرفت تا زمانی که آقای نوبخت این مسئله را مطرح کردند، فقط یک بار ایشان با من ملاقات داشتند. یعنی اوائل شهریور با ایشان ملاقات داشتم و تا امروز نه تماس تلفنی با هم داشتیم و نه جلسه حضوری.

 یعنی تا زمانی که آقای نوبخت این مسئله را مطرح کردند یعنی ظرف شش ماه (از نیمه شهریور تا نیمه اسفندماه) هیچ ارتباط تلفنی و حضوری نداشتیم و البته توقعی هم ندارم. این که مطرح بشود که ایشان دیدگاه‌ها و منویات ما را در دولت مطرح می‌کنند، به هیچ وجه اینگونه نیست.عارف در پاسخ این سؤال که «آقای روحانی هرگز نگفته‌اند که اصلاح‌طلب هستند بلکه خود را فراجناحی می‌دانند. عملکرد دولت و رفتار آقای روحانی در 6 ماه گذشته چقدر با مشی و مرام اصلاح‌طلبانه همخوانی داشته است؟» اظهار داشت: در سؤال شما به نوعی پاسخ هم بود. دولت، دولت اصلاح‌طلبان نیست که توقع داشته باشیم که رفتار، منش، کردار و عملش در چارچوب اصلاح‌طلبان باشد.اصلاح‌طلبان هم مرامنامه و مانیفست مدون و مصوبی ندارند. جبهه‌هایی که در کشور ما وجود دارند بیشتر قراردادی است.

وی درباره راه انداختن بنیاد به جای فعالیت حزبی گفت: شرایط در مقطع 84 برای تشکیل حزب مساعد نبود. جمع‌بندی ما این شد که یک بنیاد فعال در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی را ایجاد کنیم. ما در مرامنامه نوشتیم که ظرف 10 سال اول فعالیت سیاسی حزبی نخواهد کرد. آگاهانه این را نوشتیم تا این تشکل در کشور نهادینه شود و یک جایگاه خوبی را پیدا کند. بحث این بود که بعد از 10 سال که این تشکل نهادینه شد آن وقت مجمع این بنیاد تصمیم‌گیری کند که یک حزب بشود و یا یک حزب مقتدر فراگیری را شناسایی کند و از آن حمایت کند. با این رویکرد بنیاد امید ایرانیان شکل گرفت.


پرداخت فوق العاده ديپلماتيک به ماموران آموزش و پرورش

خراسان نوشت: بر اساس پيشنهاد چندي پيش وزارت آموزش و پرورش که توسط کارشناسان دولت نيز مورد تاييد قرار گرفته است، مقرر شده با توجه به اينکه بر اساس مقررات قانوني «پرداخت فوق العاده خاص به مأموران ثابت نمايندگي هاي دولت شاغل در کشورهاي داراي شرايط ويژه فوق العاده» اعم از کارکنان وزارت امور خارجه است، کارکنان وزارت آموزش و پرورش در کشورهاي مذکور نيز شامل اين مصوبه شوند.


احتمال بازگشت سریع‌القلم به مرکز تحقیقات استراتژیک

روزنامه ایران نوشت: خبر دیگر این که شنیده‌ها حکایت از آن دارد که احتمالاً دکتر محمود سریع القلم با درخواست تعدادی از اعضای مرکز تحقیقات استراتژیک به این مرکز بازگردد.خبرگزاری فارس با انتشار این خبر به انتقال علی یونسی از معاونت فقهی حقوقی این مرکز به پژوهشکده تحقیقات استراتژیک دینی در قم اشاره کرد و به نقل از علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره علت رفتن سریع‌القلم و یونسی از مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: «این افراد کار دیگری داشتند که از مرکز تحقیقات رفتند.»

پيشنهاد مجازات جديد براي کارمندان اهل روانگردان

خراسان نوشت: بر اساس پيشنهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر به مسئولان ارشد دولتي که موافقت هاي اوليه را نيز کسب کرده، مقرر شده به علت تفاوت عيني و حقوقي مواد مخدر و مواد روانگردان، قانون رسيدگي به تخلفات اداري از اين حيث مورد بررسي مجدد قرار گرفته و پيشنهادهاي مذکور براي اصلاح بخش هايي چون بندهاي «۲۲ و ۲۳» ماده ۸ اين قانون از حيث درج يا انضمام مواد روانگردان در دستور کار قرار بگيرد تا مجازات هاي ذکر شده در اين قانون درباره اين مستخدمان نيز قابليت اجرا داشته باشد.

اعتماد: اصولگرایان برای انتخابات آینده وضعیت خوبی ندارند

روزنامه اصلاح طلب اعتماد نوشت: دهمين دوره از انتخابات مجلس شوراي اسلامي نيز ديگر اتفاقي است كه تحركات سياسي سال جاري را هدايت مي‌كند. انتخاباتي كه تكليف دو جناح اصلي كشور يعني اصولگرايان و اصلاح‌طلبان را مشخص خواهد كرد. با اين وجود سردرگمي‌ها و چاله و چوله‌ها در مسير اين انتخابات متعدد است. وضعيت در اردوگاه اصولگرايان آنچنان خوب نيست. هنوز تلخي شكست انتخابات رياست‌جمهوري از وجودشان نرفته است اما شرايط نويد تلخي‌هاي جديد را مي‌دهد. آنقدر اختلاف در ميان‌شان هست كه حل كردن‌شان تبديل به يك روياي محال شده است. كسي زير بار نمي‌رود تا آشتي‌شان دهد. هر كدام از طيف‌هايشان ادعاي استقلال و پايگاه اجتماعي عجيب و غريب دارند. شرايط‌شان براي رسيدن به وحدت مناسب نيست و روز گذشته اميدشان از آمدن علي اكبر ناطق نوري به عنوان ليدر نااميد شد. احمد ناطق‌نوري برادر علي اكبر ناطق‌نوري با قاطعيت اعلام كرد كه برادرم وقتي يك چيزي را گفت نه يعني نه؛ وي قبلا گفته در هيچ انتخاباتي شركت نمي‌كند. به گزارش فارس، وي با بيان اينكه بنده در كار وي دخالت نمي‌كنم، گفت: فكر نمي‌كنم وي در انتخابات آينده نامزد شود.

حالا اصولگراياني كه مدت‌هاست جلسات انتخاباتي پنهاني‌شان را آغاز كرده‌اند با ناكامي‌هاي زيادي روبه‌رو هستند و تغيير ذايقه مردم آنها را در اضطراب تكرار تلخي‌هاي مجدد فرو برده است. شيخ نور را هم نتوانستند راضي به ميانجيگري در ميان خودشان كنند تا شايد بتوانند با چهره‌يي معتدل‌تر در انتخابات مجلس حضور يابند. بايد منتظر ماند و ديد كه اصولگرايان در سال جاري به سراغ ترفند‌هاي جديدي براي رسيدن به وحدت و شيريني پيروزي مي‌رسند يا خير؟ اين سوي گود شرايط متفاوت‌تر است. از جلسات انتخاباتي پنهاني خبري نيست. اصلاح‌طلبان كار را به شوراي مشورتي سپرده‌اند و تنها دغدغه موجود بر سر راه آنها وظيفه شوراي نگهبان براي بررسي صلاحيت‌ها است كه اين روزها تا اندازه زيادي سنگين‌تر هم شده است. اصلاح‌طلبان اما رسيدن به وحدت با اعتداليون و حتي اصولگرايان منتقد تحول خواه را امر دور از ذهني نمي‌دانند و استدلال مي‌كنند كه اگر شرايط اجازه دهد اجماع انتخابات رياست‌جمهوري اخير تكرار مي‌شود.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس