کد خبر 304008
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۸

اعضای تیم مذاکره کننده آمریکایی عبارت بودند: ویلیام برنز، جیک سالیوان، پانیت تالوار و رابرت آینهورن؛ دو نفر آخر از اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات قزاقستان بودند.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری تحلیلی « پارس» به جزییات جدیدی از مذاکرات ایران و آمریکا در دولت احمدی  نژاد پیرامون پرونده هسته ای کشورمان دست یافت.

مذاکره با آمریکا در دولت قبلی با اصرار وزیر وقت خارجه-علی اکبر صالحی- انجام شد که چهار شرط برای آن تعیین شد:
- مذاکرات فقط در مورد پرونده هسته ای باشد
- وزیر خارجه خود در مذاکرات شرکت نکند
- مذاکرات دارای نتایج ملموس زودهنگام باشد
- تمام تحریم ها لغو و اموال بلوک شده ایران بازگردانده شود

یک منبع آگاه در وزارت خارجه به« پارس» گفت: این مذاکرات در سال ۱۳۹۰ آغاز شد و سه دور مذاکره در مسقط پایتخت عمان انجام شد که یک کمیته شش  نفره در مورد محتوای این مذاکرات تصمیم گیری می کردندکه سه نفر از این هفت نفر از مسوولین ارشد دولتی بودند و محمود احمدی نژاد صرفا نظرات مشورتی به این کمیته ارایه می کرد و حق دخالت در آن نداشت و ریاست این مذاکرات برعهده علی اصغر خاجی معاون وقت اروپا و آمریکای وزارت خارجه بود.

اعضای تیم مذاکره کننده آمریکایی عبارت بودند از ویلیام برنز معاون وزیر خارجه آمریکا، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا، پانیت تالوار مشاور امور ایران در کاخ سفید و رابرت آینهورن مشاور خلع سلاح وزیر خارجه آمریکا؛ که دو نفر آخر از اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات قزاقستان بودند.

در مذاکرات مسقط در نهایت ایران و آمریکا  به یک چارچوب مشخص برای توافق نهایی می رسند که در این مذاکرات، طرف آمریکایی رسما و به صورت مکتوب، حق غنی سازی ایران را می پذیرد.

لازم به ذکر است چندی پیش علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه گفته بود:   مقام معظم رهبری در آن زمان فرمودند برخی از مسئولین دولت سابق، بر مذاکره دوجانبه با دولت امریکا درخصوص مسأله هسته ای نظر داشتند.

وی افزود: آن زمان که من در وزارت امور خارجه بودم (حدود دو سال و نیم یا سه سال پیش) موضوع را به خدمت رهبر عرض کردم و گفتم، اجازه دهید، ما با امریکایی ها راجع به موضوع هسته ای وارد مذاکره شویم. حضرت آقا فرمودند به امریکایی ها نمی شود اعتماد کرد و مصداق هایی در این خصوص فرمودند؛ برای نمونه، در موضوع افغانستان در موضوع عراق و اینکه آن ها عهدشکنی و نقض پیمان می کنند و قابل اعتماد نیستند و حسن نیت ندارند.  

صالحی اضافه کرد: من خدمت ایشان عرض کردم، اگر اجازه دهید، ما در موضوع هسته ای هم این را تجربه کنیم. ایشان فرمودند: اشکالی ندارد، بروید و این کار را انجام دهید، اما بدانید که این اتمام حجت خواهد بود. ما بهانه را از آن ها خواهیم گرفت و به مردم خودمان اعلام خواهیم کرد که از هر فرصتی برای حل و فصل مسالمت آمیز این موضوع در چهارچوب عزت، حکمت و مصلحت استفاده می کنیم و بهانه را از آن ها خواهیم گرفت که آن ها با افکار عمومی بازی نکنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    0 0
    جرم بزرگ احمدی نژاد کوتاه نیامدن از اصولش بود و نتیجه این سرسختی هم به خلع ید و بر چسب انحرافی انجامید. این اعتراف به حذف شدن احمدی نژاد از دیچلماسی ایران کاملا معنی دار است. درواقع اصل پذیرفتن مذاکره با ۶ کشور محدود به معنای به رسمیت شناختن سیادت آنها بر جهان است. البته که با این شرایط ابتکار عمل در دست دشمن خواهد بود. این مساله در تضاد آشکار با شعار نه شرقی- نه غربی است. جرم اصلی احمدی نژاد نرفتن زیر بار قواعد بازی و پذیرفتن سیادت چند کشور خاص بر دنیا بود. این احمدی نژاد بود که مردانه حلقه بسته ۶ کشور را شکست و پای کشورهایی مانند ترکیه و برزیل را وسط کشید با آنکه می دانست آمریکا زیر بار نخواهد رفت و هیچ توافقی را که به صراحت حق داشتن چرخه سوخت هسته ای برای ایران را بپذیرد به رسمیت نخواهد شناخت. احمدی نژاد هژمونی سلطه این ۶ کشور را شکست و هزینه سنگین سیاسی را به آمریکا تحمیل کرد. اما خوب، این تنها آمریکا نبود که ناراحت شد! روسیه و چین هم از اینکه ایران حرکتی مستقلانه و بدون نظر آنها انجام داده خشمگین بودند و برای همین در کمتر از ۲۴ ساعت پس از قرارداد تهران ، به قطعنامه علیه ایران رای مثبت دادند!! همان قطعنامه ای که برزیل و ترکیه به آن رای منفی دادند! پیام این قطعنامه هم به ایران این بود که حق ندارید از خودتان استقلال نشان دهید! البته از همان زمان بود که احمدی نژاد و تفکر ضد وابسته اش از کل مساله هسته ای برکنار شد و جلیلی هم متاسفانه خود را محدود به مذاکره با ۶ زورگوی دنیا کرد و سیادت آن ها را بر دهکده جهانی پذیرفت و انتظار داشت بدون تحمیل هزینه سیاسی به دشمن ، این زورگوها بالاخره روزی در رحمت را بگشایند! جلیلی نمی فهمد که دفاع مداوم تنها به گل خوردن منجر می شود که شد. آنچه جای تامل بسیار دارد این است که سیاسیون ایرانی که ابتدا از معاهده تهران به عنوان پیروزی بزرگ یاد می کردند بلافاصله بعد از قطعنامه و اخم روسیه و چین نظرشان را تغییر دادند. در حالی که بحث مبادله سوخت قسمت فرعی ماجرا بود و آنچه مهم بود فرصت استفاده از دیپلماسی عمومی و نشان دادن دروغگویی آمریکا به جهان بود. ایران کاملا باید با اصرار بر این معاهده به دنیا می فهماند که آمریکا دردش نگرانی از ساخت بمب اتم نیست بلکه نگران به رسمیت شناختن حق داشتن چرخه سوخت هسته ای توسط ایران است.
  • یوسف ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    0 0
    سلام درد آمریکا! استقلال و آزادی خواهی ماست. درد آمریکا! سرفرود نیاوردن ما در مقابل نظام سلطه است. درد آمریکا! درد بی درمان تکبر و زیاده خواهی است! درد آمریکا! نظام جمهوری اسلامی ایران است! درد آمریکا! قدرتمند شدن ایران اسلامی است! درد آمریکا! الگو قرار گرفتن ایران در میان ملت های مظلوم دنیاست! دردآمریکا! رهبری مقتدر ولایت مطلقه فقیه است که تاکنون همه نقشه های آنان را با درایت خود(چه در زمان امام راحل عزیز و چه اکنون) نقش برآب کرده!! درد آمریکا! اتحاد و انسجام ملت ایران در اطاعت از ولایت در سایه اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه است!!! و....
  • ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    0 0
    يكي ! از جرائم احمدي اين بود كه كشور رو نابود كرد.
  • غزنوی ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    0 0
    احمدی نژاد نه تنها مملکت بلکه خودش و اطرافیانشم خراب کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس