درست است تورم اعلامی از سوی مرکز آمار در حال کاهش است، اما گزارشات میدانی نشان می دهد بسته مواد غذایی که سهم نسبتا بزرگی در اندازه گیری تورم دارد موید بیشتر شدن این شاخص در ماه آینده است.

گروه اقتصادی مشرق - آمارها می گوید قیمت مواد غذایی در چهار روز نخست هفته جاری نسبت به هفته های قبل تر از آن با روند افزایشی مواجه شده و به نظر می رسد این افزایش قیمت ها همچنان ادامه داشته باشد.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با تایید این خبر به مشرق گفت: آمارهای میدانی ما هم این موضوع را تایید می کند، به گونه ای که قیمت اغلب مواد غذایی در هفته اخیر و تا امروز سه شنبه نسبت به هفته گذشته با افزایش روبرو شده است.

قاسم علی حسنی گفت: در برخی از کالاها مانند حبوبات در روزهای اخیر با افزایش 10 درصدی مواجه هستیم.

وی در ادامه  دلیل اصلی گرانی قیمت مواد غذایی را گرانی دلار عنوان کرد و گفت: اغلب مواد غذایی ما وارداتی است به همین دلیل وقتی دلار گران میشود طبیعی است که قیمت محصولات و مواد غذایی نیز بالا برود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار مشرق با بیان اینکه از وقتی که دلار در دو هفته اخیر گران شده اغلب محصولات نیز با گرانی حدود 20-10 درصدی مواجه شده تصریح کرد: وقتی حتی در مواد غذایی نیز از برندهای خارجی استفاده می کنیم معلوم است چنین آفتی را باید متحمل شویم .

وی درباره اعلام شاخص تورم از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار نیز گفت: درست است تورم اعلامی از سوی مرکزآمار در حال کاهش است اما گزارشات میدانی نشان میدهد بسته موادغذایی که سهم نسبتا بزرگی در اندازگیری تورم دارد موید بیشتر شدن این شاخص در ماه آینده است.

حسنی در ادامه با ارائه آمارهایی درباره مصرف مواد غذایی خارجی در کشور این موضوع را در نهایت به ضرر منافع ملی عنوان کرد و گفت: وقتی جنس وارداتی مثلا برنج، چای، نخود و لوبیا و عدس و حتی انواع خشکبار با قیمت کمتری وارد بازار می شود، مصرف کننده و تولیدکننده نیز مجبور می شود جنس ارزان تر را مصرف کند، مصرف جنس خارجی ارزان قیمت در ابتدا خیلی خوب است، اما باعث می شود کشاورز داخلی دیگر از تولید کالای مذکور دست بکشد و دیگر آن کالا را تولید نکند، بنابراین ما سال مجبوریم آن محصول را وارد کنیم اما نه با قیمت قبلی، حالا واردات کالایی که قبلا می شد وارد نکرد، به یک ضرورت تبدیل شده چرا که کشاورز ایرانی دیگر آن محصول را تولید نمی کند !

واردات نخود و لوبیای خارجی کشاورزان را بیچاره کرد /قیمت موادغذایی 10 درصد گران شد/ تورم مرکز آمار را قبول ندارم/دلیل اصلی گرانی های اخیر/

وی در ادامه گفت: هم اکنون 95 درصد روغن را از خارج وارد میکنیم ، 120 هزار تن چای از برخی کشورها وارد میکنیم و سالانه ده ها هزار تن برنج هندی وارد کشور می شود در حالی که کشاورز ایرانی دیگر حال کار کردن ندارد!

وی در ادامه با بیان اینکه به نظر شما وقتی نخود و عدس از چین و کانادا وارد میشود، آیا کشاورز در سال بعدش می رود سراغ کشت عدس و نخود توضیح داد: معلوم است دیگر با این کار برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد که کشاورزی کند، البته این مسئله زیانش 4-3 سال بعد گریبان ما را می گیرد، در حالی که اکنون هم گرفته است. مطمئنا با توزیع نخود و لوبیای خارجی در بازار کشاورز ایرانی بیچاره می شود.

وی دلیل چنین رفتاری را سیاستهای اقتصادی دولتها عنوان کرد و گفت: تصمیم گیری ها درگذشته اشتباه بوده و اکنون هم همان مسیر قبلی در حال طی شدن است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    2 0
    از ماست که بر ماست....
  • میترا1 ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    هم اکنون 95 درصد روغن را از خارج وارد میکنیم ............. ایا میدانستیدسهام بزرگترین هلدینگ صنایع روغنی در بورس را شرکت الاص....... که یک شرکت عربستانیست خریداری کرده که مرکز ان در ریاض است ؟؟؟!!!!
  • بی صواط ۰۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    شیب ملین
  • حاج کاظم ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    ای بابا مشرق کجای کاری وقتی دولت برای بازرسی و تنظیم بازار تو روزنامه اطلاعات مناقصه میده،انتظار بیشتری داری؟!!! دارن 3500تا بازرس رو شرکتی و بعدشم اخراج می کنن،....همین آقایون هم احتمالا به فکر اقتصاد مقاومتی هستن!!! واگذاری نظارت و بازرسی به شرکت خصوصی یعنی همین یه مقدار نظارت هم دود می شه... نظارت اصناف بر خودشون هم مثل حکایت چاقو و دستشه... یا علی
  • ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    این دیگه مضحک است که نخود لوبیا را هم باید وارد کنیم چنین چیز سابقه نداشته اخه چرا ؟برای نخود لوبیا هم باید وابسته به دیگران باشیم این به چه دلیل است هر دلیلی را که عنوان کنند قابل قبول نیست و انگیزه بدی در کار است .
  • محمد ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    خدا خیرتون بده . تورو خدا بگید تو شهر چه خبره . تورو خدا از این دست گزارشات بیشتر کار کن مشرق جون
  • مسعود ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    یه زمان عرب ها رو مسخره می کردیم که هیچی از خودشون ندارن و فقط وارد میکنن، حالا خودمون نخود و لوبیا وارد می کنیم! کجا رفته غیرت مسئولین؟! کشاورزامون که غیرت دارن و زحمت کش هستن پس این وسط کی داره چوب لا چرخ می کنه؟!
  • حجت ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    نون حلال بعضیا از این باند بازی ها در میاد
  • ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    امان از دلالی
  • محمد ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۹
    0 0
    درست است. 100 درصد سهام اين شركت اكنون متعلق به عربستان شده و اين شركت نيز براي ساخت روغن، به واردات متكي است. حسابش را بكنيد در شرايط بحراني در كشور، عربستان مي‌تواند بازار روغن ايران را به هم بزند! مسئولين عزيز! خواب قيقوله تموم شد صدامون كنيد!
  • زهرا ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۷
    0 0
    چرا باید کشاورز بدبخت شش ماه خرج کنه زحمت بکشه وپول کارگر بده بعد جنس از خارج بیارن و ضرر کنه
  • کشاورز ۰۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
    0 0
    چقدر ما بیچاره ایم حبوباتمون تو انبارا پوسید اونوقت دارن از خارج وارد میکنن مرگ بر ضد اقتصاد مقاومتی ما پیرو رهبر بزرگ جهان اسلام امام خامنه ای هستیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس