به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، حميد هنرجو - دبير علمي چهارمين جشنوارهي ادبي يار و يادگار - در اين نشست که صبح امروز (شنبه، 30 بهمنماه) در پژوهشکده امام خميني (ره) برگزار شد، با اشاره به برگزاري مراسم اختتاميه اين جشنواره گفت: چهارمين جشنواره ادبي يار و يادگار پنجم اسفندماه با معرفي برگزيدگان به کار خود پايان ميدهد.
او افزود: سالهاي قبل در حاشيه معرفي برگزيدگاني که آثار خود را به جشنواره ميفرستادند، از چهرههايي که براي شناساندن چهره امام (ره) تلاش کرده بودند، تجليل ميشد که امسال نيز در کنار معرفي برگزيدگان، از «حميد سبزواري» شاعر معاصر کشور و کوشنده ادبي و سراينده اشعار «خميني اي امام» و «الله اکبر، خميني رهبر» و همچنين «مهدي قيصري» که در کتابي، زندگي شهيد سيدمصطفي خميني را روايت ميکند، تجليل ميشود. در سالهاي پيش نيز از «نادر ابراهيمي»، «جعفر ابراهيمي»، «اميرحسين فردي» و «محمود شاهرخي» در اين جشنواره تجليل شده است.
هنرجو با اشاره به بخش ويژه چهارمين جشنواره ادبي يار و يادگار گفت: بخش ويژه جشنواره امسال به شهيد سيدمصطفي خميني اختصاص داده شده که در سالهاي پيش به خود امام (ره)، حاج احمد خميني و همسر امام (ره)، خديجه ثقفي، اختصاص داده شده بود. برگزيدگان نيز تلاش کردند تا در آثار خود محورهاي بالا را لحاظ کنند.
دبير علمي چهارمين جشنواره ادبي يار و يادگار با اشاره به داوري اين جشنواره گفت: داوري آثار امسال در سه مرحله انجام شد که از 26 بهمن آغاز شد و امروز (شنبه) آخرين مرحله داوري آن انجام و آراي نهايي صادر ميشود.
او همچنين گفت: ما در مضمون و کيفيت آثار و رساندن پيام امام (ره) حرفهاي زيادي براي گفتن داريم و تاکنون سه کتاب نيز منتشر کردهايم؛ اما از نظر مالي خود را با جشنوارههايي که الآن از سوي نهادهاي گوناگون در حال برگزاري است، قابل رقابت نميدانيم و انتظار ميرود که نهادهاي مختلف به جشنواره و نوقلمان نگاههاي حمايتي بيشتري داشته باشند.
هنرجو با اشاره به آثار رسيده به اين جشنواره گفت: هر جشنواره ادبي که موضوعي را در پيشاني خود قرار ميدهد، يک خط را براي مخاطبان خود ترسيم ميکند و نويسنده و شاعري که ميخواهند اثري را به اين جشنواره ارسال کنند، به اين چارچوب موضوعي قائلاند. ما نيز در جشنواره امسال سه محور «امام؛ زنده هميشه تاريخ»، «ولايت؛ محور وفاق و وحدت» و «انقلاب اسلامي؛ فصل بيداري ملتها» را تعيين کردهايم که محور «ولايت؛ محور وفاق و وحدت» امسال به محورهاي جشنواره اضافه شده است. با توجه به اينکه امسال زمان ارسال آثار بيشتر شده است و با دوستان مطبوعات نيز رايزنيهايي داشتهايم تا درباره برگزاري جشنواره اطلاعرساني کنند، کيفيت آثار نسبت به سالهاي پيش بهتر است.
دبير علمي جشنواره يار و يادگار سپس در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره کيفيت آثار رسيده به دبيرخانه جشنواره، عنوان کرد: داوران در بخش شعر و نثر ادبي احساس رضايت بيشتري ميکنند و مقالات ارزندهاي به جشنواره رسيده است؛ اما در حوزه ترانه آثار کمتري بوده است و در حوزه داستان و ادبيات کودک و نوجوان ما با سطح متوسطي از آثار مواجه بودهايم. در داستان خيلي شاهد پيشرفت نبودهايم. در حوزه کودک و نوجوان نيز انتظار داشتيم که آثار داستاني بيشتري به ما برسد؛ اما بيشتر آثار شعر بود.
او با اشاره به کمک باشگاه قلم جماران براي داوري آثار، گفت: داوري آثار در دو مرحله صورت گرفته است که در مرحله مقدماتي، اعضاي باشگاه قلم جماران که شامل نوجوانان و جوانان برگزيده سالهاي پيش ميشوند، آثار را داوري ميکردند و داوران حرفهيي بر اين داوري ديد نظارتي داشتند.
دبير علمي چهارمين جشنواره ادبي يار و يادگار با اشاره به داوران اين جشنواره گفت: در حوزه شعر و ترانه، «حسين اسرافيلي»، «عبدالجبار کاکايي»، «رضا عبداللهي»، در بخش داستان، «محمدرضا اصلاني» و «کامران شرفشاهي» و در نثر ادبي و مقاله «زهرا نوسودي» و «عليرضا بهرامي» داوري آثار را برعهده داشتند و داوري آثار حوزه کودک ونوجوان نيز بر عهده باشگاه قلم جماران بود.
او در ادامه به تعداد آثار رسيده به جشنواره اشاره و عنوان کرد: نزديک به 427 اثر به جشنواره ارسال شده است که نميتوان گفت از نظر کمي آثار زيادي است؛ اما بايد نوقلمان را تحسين کرد که اين موضوع دغدغه آنها را شامل ميشود.
هنرجو درباره زمان برگزاري اختتاميه جشنواره نيز گفت: امسال اختتاميه اين جشنواره در حوزه هنري و در تماشاخانه مهر برگزار ميشود که ما هر سال سعي داريم يک پيشرفت را در جشنواره تجربه کنيم و قصد داريم در سالهاي آينده بخش پژوهشي را جديتر بگيريم و شايد افتتاحيه را مانند اختتاميه برگزار کنيم.