کد خبر 306967
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۳

موضوعی که موجب می شود تا پزشکان و متخصصان در حوزه تغذیه و زنان و زایمان تاکید کنند که برای داشتن فرزند سالم در گام نخست باید موجبات سلامت مادر را مهیا کرد.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، بارداری و زایمان نه تنها یکی از مهمترین وقایع زندگی زنان است بلکه نقطه شروع یک زندگی جدید برای فردی است که برای نخستین بار چشم به جهان می گشاید و قرار است روزشمار عمرش آغاز شود.  از این رو سلامت در دوران جنینی اهمیت زیادی برای مادر و طفل وی دارد.

موضوعی که موجب می شود تا پزشکان و متخصصان در حوزه تغذیه و زنان و زایمان تاکید کنند که برای داشتن فرزند سالم در گام نخست باید موجبات سلامت مادر را مهیا کرد. به همین دلیل مراقبت‌های دوران بارداری جایگاه ویژه ای در تندرستی نوزاد و مادر دارد.

غذاهای مغذی و کم حجم بخورید

رعایت برخی نکات در برنامه غذایی خانم های باردار از اهمیت زیادی برخوردار است. مانند اینکه هنگام نزدیک شدن به روزهای پایانی زایمان باید از غذاهای مغذی و البته کم حجم استفاده کنند. مصرف حلوای چرب که با روغن بادام شیرین طبخ شده است نیز توصیه دیگری است که به این مادران می شود.
 
ورود ممنوعی برای ترش ها

خودداری از خوردن مواد ترش و قابض هم نکته مهمی است که باید مادرانی که دوران بارداری خود را سپری می کنند مد نظر داشته باشند، رعایت این موضوع باعث می‌شود تا فرد دچار یبوست نشود.

البته اگر به هر دلیلی مادر با مشکل مواجه شد می تواند برای رفع آن به صورت ناشتا کمی روغن بادام شیرین مصرف کند، همچنین باید از مصرف غذاها و میوه‌های خشک و یبوست‌زا مانند برنج، موز و... هم اجتناب کند.
 
غذاهای پر انرژی بخورید

بارداری دوره ای مهم در زندگی زنان است و بی توجهی به برخی موارد می تواند تا پایان عمر آنان را با مشکل مواجه کند. از این رو کارشناسان تغذيه توصيه های زیادی برای این افراد دارند که به وعده ها و ميان وعده هاي غذايي مربوط می شود.

اینکه نان و غلات و برنج، ميوه ها و سبزي‌ها، گوشت سفيد و قرمز، ماهي، حبوبات، تخم مرغ و دانه ها، چربي ها و روغن‌ها و قندها را در رژیم تغذیه ای خود در نظر بگیرند زیرا اگرچه شاید اين مواد چندان مغذي نباشند اما مي توانند انرژي بالايي توليد كنند، علاوه براین بخش زیادی از پروتئین و املاح مورد نیاز بدن مانند آهن و روی را تامین می‌کنند، با وجود این، باید آنها را در مقادير پايين مصرف کنند.
 
چهار واحد میوه در روز را فراموش نکنید

از سوی دیگر توجه داشته باشید که میوه و سبزی منبع غنی از املاح معدنی و فیبر همچنین انواع ویتامین ها از جمله ویتامین A و C و املاح معدنی و فیبر هستند. به همین دلیل توصیه می شود تا این افراد به طور متوسط روزانه سه تا چهار واحد میوه و چهار تا پنج سهم سبزی مصرف کنند. هر سهم سبزی معادل یک لیــوان سبزی خــام مانند؛ کاهو، گوجه فرنگی و ... است. البته درباره سبزی‌های پخته شده هر سهم برابر با نصف لیوان خواهد بود.
 
بارداری دوره مناسبی برای گرفتن رژیم نیست

بسیاری از زنان در زندگی خود تلاش می کنند تا برای داشتن وزن ایده‌ال رژیم های غذایی مختلفی را در طول زندگی خود امتحان کنند.

این در حالی است که این دسته از زنان باید بدانند که بارداری دوره مناسبی برای گرفتن رژیم غذایی نیست و آنان باید در این زمان تلاش کنند تا غذاهای سالم بخورند، اگر هم قصد دارند وزن خود را متعادل نگه دارند باید از برنامه غذایی‌ای کمک بگیرند که سرشار از لبنیات، پروتئین، غلات و حبوبات باشد.

این افراد نباید فراموش کنند که گرسنگی می تواند فرزندشان را در معرض بروز مشکلاتی از جمله کاهش ضریب هوشی و تاخیر در شکل گیری تکامل حرکتی و گفتاری قرار دهد، مواردی که تا پایان عمر سلامت فیزیکی و شاید روانی فرزندشان را تهدید می کند.
 
لبنیات یادتان نرود

نکته مهم دیگر اینکه اگر قرار است به زودی مادر شوید، نوشیدن روزانه شیر را از یاد نبرید. متخصصان تغذیه بر این نکته تاکید می کنند که شیر و لبنیات از جمله کشک و بستنی با توجه به اینکه منبع عمده تامین کلسیم، فسفر، پروتئین همچنین ویتامین‌های A و B۲ هستند باید پای ثابت وعده های غذایی و میان وعده ها برای این دسته از مادران باشند، زیرا که لبنیات رشد و استحکام استخوان ها و دندان ها را تضمین می کند.

 پس اگر در انتظار تولد نوزادتان هستید در طول روز حداقل چهار لیوان شیر یا ماست بخورید. البته می توانید به جای هر لیوان از این لبنیات یک لیوان کشک یا 60 گرم پنیر را در نظر بگیرید.

توصیه هایی از جنس مراقبت  ویژه

البته توصیه به مادران در این دوران فقط مربوط به  نکات تغذیه ای و بخور و نخورهای این ایام نمی شود. برای نمونه متخصصان به زنانی که در انتظار تولد نوزاد خود هستند توصیه می کنند، استحمام روزانه را فراموش نکنند، توضیح اینکه زمان استحمام باید کوتاه باشد تا مشکلی را برای این مادران به ویژه زنان پا به ماه ایجاد نکند، پس از آن نیز برای تسهیل در زایمان این افراد شکم و پشت را با روغن کنجد ماساژ دهند.

سرانجام پس از 9 ماه انتظار فرد جدیدی به جمع خانواده اضافه می شود، توصیه بعدی مربوط به همین روزهاست، با تولد نوزاد مادر باید خود را بپوشاند تا سرما نخورد، خوب غذا بخورد، از مصرف غذاهای دیرهضم هم خودداری کند. مهمتر اینکه باید غذاهای مقوی و مغذی بخورد.

اینها بخش آسان ماجراست، زیرا در مواردی ممکن است پس از تولد نوزاد، مادر دچار مشکل شود.
تب بعد از زایمان می تواند برای مادر ایجاد دردسر کند، اگر فردی در خانواده و دوستان شما دچار این عارضه شد باید برای رفع آن از جوشانده گل بنفشه و نیز انار شیرین، ماءالشعير و سرکه انگبین استفاده کنید. اگر هم دچار مشکل ورم شکم شود خوردن سیاهدانه و عسل توصیه می‌شود.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: حمایت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 1
  • الی ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    4 0
    ممنونیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس