کد خبر 310100
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶

تیمی از محققان دانشگاه تافتز، دانشگاه براون و «موسسه پلی‌تکنیک رنسلر» با همکاری نیروی هوایی آمریکا در تلاشی چندین ساله به دنبال بررسی این نکته هستند که چگونه می‌توان ربات‌های اخلاق‌مدار تولید کرد.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، در صورت موفقیت این پروژه، محققان می‌توانند هوش مصنوعی خلق کنند که قادر به ارزیابی خودکار موقعیتی دشوار و اتخاذ تصمیم‌های اخلاقی پیچیده باشد که بر دستورالعمل‌های سختگیرانه غلبه کند.

تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور ماتیاس شئوتز از دانشگاه تافتز در تلاش جهت طراحی چارچوبی برای منطق اخلاقی انسانی در ربات‌ها هستند. پس از آن، تیم علمی تلاش می‌کند این چارچوب را در الگوریتمی مدل‌بندی کند که می‌توان آن را در هوش مصنوعی تعبیه کرد.

این زیرساخت به ربات امکان غلبه بر دستورالعمل‌هایش را در رویارویی با موقعیت جدید می‌دهد و فعالیت‌هایش را برای کنترلگرهای انسانی توجیه می‌کند.

در چشم‌انداز دانشمندان، همه تصمیمات ربات نخست با استفاده از سامانه‌ای شبیه به سیستم‌های موجود در پیشرفته‌ترین سیستم پرسش و پاسخ هوش مصنوعی مانند ابررایانه واتسون آی‌بی‌ام، بررسی اخلاقی ابتدایی می‌شود. چنانچه کمک بیشتری لازم باشد، ربات به سیستمی متکی خواهد بود که شوئز و همکارانش در تلاش برای مدلسازی پیچیدگی اخلاق انسانی، در حال طراحی آن هستند.

این فناوری نخست به ربات‌های پزشکی با هدف کمک به سربازان حاضر در میدان جنگ اعمال می‌شود.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس