کد خبر 310818
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۰

بررسیهای آماری سازمان ثبت احوال نشان می دهد که تعداد دختران جوان در سن ازدواج بیشتر از پسران آماده ازدواج است. این درحالی است که بیشترین اختلاف آماری مربوط به رده سنی زنان 25 تا 29 سال با مردان 30 تا 34 سال است که در این گروه دختران 572 هزار نفر بیشتر از پسران هستند.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، چند سالی است که تعادل جمعيتي جوانان در سن ازدواج به هم ریخته بطوریکه تعداد دختران در سن ازدواج که در گذشته کمتر از پسران بود یکباره تغییر کرده و این باز تعداد دختران بیشتر از  پسران شده است و همین باعث شده که نگرانی هایی برای ازدواج دختران در جامعه ایجاد شود.

هنگامی که موضوع بیشتر بودن تعداد دختران در سن ازدواج شنیده می شود مردم تصور می کنند که حتما تعداد دختران متولد شده بیشتر از پسران شده است درحالیکه در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها شاخص نسبت جنسیتی در بدو تولد به ازای هر 100 دختر 106 پسر است.

تعداد پسران در بدو تولد بیش از دختران است

مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در خصوص آمار تولد دختران نسبت به  پسران گفت: در حال حاضر شاخص نسبت جنسی در بدو تولد در کشور به ازای هر 100 دختر بین 105 تا 106 پسر است و در دنیا نیز این شاخص بین 104 تا 107 متغیر است و بر همین اساس در کشورمان در بدو تولد تعداد پسران بیش از دختران است.

علی اکبر محزون تاکید کرد: هرچه سن افراد بالاتر می رود هرم سنی متقارن می شود به طوری که در سال های بعد تعداد زنان و مردان برابری می کند اما با توجه به اینکه ریسک مرگ و میر در سنین بالا در مردان بیشتر است بر همین اساس در سن بالاتر از 50 تا 60 سال تفاوت های جنسیتی در بحث مرگ و میر به نوعی دیگر خود را نشان می دهد به طوری که مردان در این سن تعدادشان کمتر از زنان می شود و از حالت برابری خارج می شود.

در بدو تولد تعداد پسران بیشتر از پسران است به مرور و تا سن 50 سالگی تعداد زنان و مردان مساوی است و بعد از 50 سالگی به دلیل فعالیت و اشتغال مردان در کارهای پر خطر و سنگین، بیماری و ... مرگ و میر آنان بیشتر می شود و درنهایت بعد از 60 سالگی هرم سنی به نفع زنان تغییر می کند و تعداد زنان مسن بالاخره بیشتر از مردان می شود.

این مقام مسئول در سازمان ثبت احوال به آخرین آمار دختران و پسران در سن ازدواج اشاره کرد و گفت: برای مقایسه تعداد دختران و پسران در سن ازدواج یک اختلاف 5 ساله را لحاظ و سپس نسبت به مقایسه آن اقدام می شود.

به گفته وی سه گروه سنی زنان 15 تا 19 سال با مردان 20 تا 24 سال، زنان 20 تا 24 سال با مردان 25 تا 29 سال و در نهایت زنان 25 تا 29 سال را با مردان 30 تا 34 سال ازدواج نکرده را با هم مقایسه می کنیم و آمار ها نشان می دهد که تعداد زنان در گروه سنی 15 تا 19 سال 2 میلیون و 559 هزار نفر، گروه سنی 20 تا 24 سال یک میلیون و 983 هزار نفر و در گروه سنی 25 تا 29 سال نیز یک میلیون و 131 هزار نفر هستند که مجموع آنها 5 میلیون و 670 نفر می شود.

تعداد زنان در سن ازدواج مجرد 100 هزار نفر بیش از مردان است

مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در مورد تعداد مردان ازدواج نکرده نیز گفت: همچنین 3 میلیون و 256 هزار نفر در گروه سنی مردان 20 تا 24 سال ، یک میلیون و 753 هزار نفر در گروه سنی مردان 25 تا 29 سال و 557 هزار نفر نیز در گروه سنی مردان 30 تا 24 سال ازدواج نکرده هستند که در مجموع تعداد آنها 5 میلیون و 570 هزار نفر می شود.

مقایسه زنان و مردان در سن ازدواج مجرد نشان می دهد که تعداد زنان 100 هزار نفر بیش از مردان است و برهمین اساس کارشناسان معتقدند هرچه سن ازدواج بالاتر رود تعداد دختران مجرد بیش از پسران می شود به همین دلیل جمعیت شناسان توصیه می کنند نباید اجازه دهیم سن ازدواج در دختران بالا رود تا مشکلی نیز برای ازدواج آنان بوجود نیاید.

از سوی دیگر براساس آمارهای سازمان ثبت احوال چنانچه بخواهیم دو گروه سنی مردان 25 تا 29 و زنان 20 تا 24 سال را با هم مقایسه کنیم متوجه می شویم که در این گروه تعداد دختران 229 هزار نفر از مردان بیشتر است و در گروه سنی زنان 25 تا 29 سال با مردان 30 تا 35 سال نیز 572 هزار دختر ازدواج نکرده بیش از پسران است که این افزایش آمار دختران مجرد تایید کننده نظر کارشناسان است که با افزایش سن تعدادشان بیشتر شده است.

اما در گروه دختران 15 تا 19 ساله با پسران 20 تا 24 ساله که البته ازدواج های کمتری در این سنین انجام می شود وضعیت آماری به گونه دیگری است به طوریکه در این گروه تعداد مردان 697 هزار نفر بیشتر از زنان شده است که این خود میتواند اتفاق خوبی باشد به شرطی که ازدواج در سن پایین در جامعه از سوی کارشناسان و مسئولان ترویج داده شود و مورد استقبال جوانان قرار گیرد.

آمارهایی که تا کنون ارائه شد با در نظر گرفتن تفاوت سنی 5 ساله موجود در ازدواجهای دختران با پسران بود و با توجه به نظر کارشناسان مبنی بر ازدواج گروههای همسن برای رفع مشکل ازدواج دختران در سن ازدواج به دلیل کمبود پسر گروههای سنی همسن را نیز با هم مقایسه کرده ایم که در این گروه همسن دختران و پسران آماده ازدواج 25 تا 29 ساله تعداد پسران بیشتر از دختران شده است.

محزون در مورد مقایسه دو گروه زنان و مردان همسن 25 تا 29 ساله نیز گفت: البته مقایسه این دو گروه به لحاظ جمعیت شناسی تعبیر درستی نیست  و برای مقایسه باید فاصله سنی حدود 5 سال را رعایت کرد اما در مجموع در این گروه سنی 623 هزار نفر تعداد مردان بیشتر از زنان است.

مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشورگفت: در گروه سنی 20 تا 24 ساله زنان و مردان نیز باز هم تعداد مردان یک میلیون و 273 هزار نفر از زنان بیشتر است.

با توجه به این نتایج آماری کارشناسان عنوان می کنند که چنانچه اختلاف سنی 5 ساله در نظر گرفته نشود در این گروه تعداد پسران بیش از دختران است و می توان این گونه تعبیر کرد که ازدواج های در این سنین تا حدودی مشکلات را رفع خواهد کرد که البته باید شرایط و امکانات مورد نیاز ازدواج این افراد را نیز مهیا کرد.

فقط 12 درصد ازدواجهای ثبت شده مربوط به ازدواج گروههای همسن است

براساس آمارهای ثبت احوال فقط 12 درصد ازدواجهای ثبت شده مربوط به ازدواج گروههای همسن بوده و تعداد دختران و پسران مجرد آماده ازدواج نیز 11 میلیون و 240 هزار نفر هستند.

 دراین باره شهلا کاظمی جمعیت شناس همسن گزيني را راه حل مشكل تعداد بیشتر دختران مجرد به نسبت مردان می داند و  معتقد است: مشكل فعلي ما اين است كه در میان خانواده ها مرسوم است که مردان با دختران کم سن تر ازدواج مي كنند و به همین دلیل تعداد دختران بیشتر از پسران است به همین دلیل راه حل مشكل تجرد دختران اين است كه همسن گزيني و یا اینکه  ازدواجهای با فاصله سنی کم انجام شود.

وی تاکید کرد: به منظور فراهم کردن امکان ازدواج مجردها که تعداد آنان نیز نسبت به سالهای گذشته زیاد تر شده است باید به خانواده ها و جوانان اطلاع رساني و آگاهي لازم داده شود و همچنین همسن گزینی و ازدواج در سنین پایین نیز از دیگر اقداماتی است که می توان برای حفظ تعادل جمعيت جوانان در سن ازدواج انجام داد.

به هرحال با توجه به نظرات کارشناسان تعداد زیاد دختران مجرد نسبت به پسران در سن ازدواج و از سوی دیگر نیز بالارفتن سن ازدواج که باعث بالا رفتن توقعات جوانان و به تبع آن سخت گیری در ازدواج می شود عواملی نگران کننده  هستند که باید توسط کارشناسان و مسئولان بررسی و راهکارهای تعادل آن تدوین شود.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    علت عمده اش ازدواج مردهای ایرانی با اتباع بیگانه است ,کل اروپا رو ایرانی اصل کردن. ازتیم ملی فوتبالمون مشخصه
  • علی1080 ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    چی میگی تو اخوی...
  • ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    راهش چند همسریه مشکل حل میشه
  • rahro ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    راهش همونیه که تو متن گفت! همسن گزینی
  • ناشناس ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    1 0
    بنده خودم با یه اروپایی مسلمان ازدواج کردم و ازدواج با مسلمان شیعه دوازده امامی اروپایی رو ترجیح دادم به ازدواج با خیلی از کسانی که در کشور عزیزمون دیدم. قدر شیعه بودن رو کسانی میدانند که عمری تشنه بوده اند و گنج شیعه بودن رو با رنج خویش یافته اند.
  • ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    بعد باز یه عده فمینیست که ادعای دفاع از زنان رو دارند بیان بگن چندهمسری کلاً بده و فلان. جواب این همه بیوه و دیگر دختران زیادی رو چه کسی می دهد؟!
  • rahro ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    رفتار بد مردان در چند همسری و ظلم به همسر اولشون موجب بدبینی زنان به چند همسری شده. اگر مردان این همه ظلم نمی کردن و اسلامی رفتار می کردن نه فمینیسم در ایران شکل می گرفت و نه چند همسری این قدر تقبیح می شد! مشرق خواهش میکنم منتشر کن
  • ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    به نظر من، این مسئله که زنهای متاهل در رابطه با مردها، عمدتا؛ طوری رفتار کرده اند که مردان جوانان را از ازدواج منصرف کرده و ترسانده اند؛ برای ما دختران جوان بزرگترین آسیب است. من شخصا..شخصا.. معتقدم که باید رویه اصلاح شود و زنان دست از طمع بردارند. در اسلام طبق قائده، تعدد زوجات مجاز است. خب اگر من عملا و شخصیتا زن ایده آل تری نسبت به زن های متاهل باشم، چه اشکالی دارد تا مردی دردمند از زندگی زناشویی اش، من را ببیند و بپسندد و من را بخواهد؟؟ کاری غیر شرعی که نیست. من دوست ندارم به خاطر پایبندی احمقانه به توقع زنان متاهل-(که اتفاقا مردان را در بیشتر مواقع از زندگی سیر کرده اند و مشکلات امروز امثال من از ایشان نشات گرفته)- از نشان دادن شایستگی هایم کوتاه بیایم و حافظ منافع این زنان طمع ورز باشم. من شایسته تشکیل زندگی و خانواده هستم و چنانچه مردی، حتی متاهل، از من عشق بخواهد، به خاطر حریم زنان دماغ بریده خودخواه، عشق را دریغ نمی کنم. به نظرم این رویه جامعه را به تعادل می رساند و از طمع جلوگیری می کند. قناعت و شکرگزاری را به زنان و خانواده ها باز میگرداند. زنان فداکاری را باز می آموزند. و برای حفظ خانواده و همسرشان می کوشند تا بهترین باشند.
  • شيرقلي ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    خوب اينكه كاري نداره.هركه عرضه داره دو زن بگيره كم هم مياد.
  • رضا ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    0 0
    مشکل اشتغال آقایون حل بشه خیلی از مشکلات حل میشه من 28 سالمه، الان 2 ساله نامزدم و مشکل استخدام دارم اونم با مدرک فوق از دانشگاه سراسری، وقتی در آمد ماهانه و مطمئن ندارم چطور میتونم ازدواج کنم؟؟؟؟؟
  • داداش گلم ۰۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    0 0
    اگه سطح توقعاتشون رو بيارن پايين كم هم هستن...والا...
  • ۰۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    0 0
    خانم ناشناس نمیدونم خاتمی واقعا یا نه ولی اگه متاهل بودی بازم همینو می گفتی?
  • ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    0 0
    دلت خوشه ها!! همان يك زن براي هفت پشتمان هم زياديه,اونوقت توقع داري جفت ,جفت بگيريم؟؟!!!!!!!!!!!!!!
  • جعفری ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    0 0
    مردان توانمند و عادل و پردرآمد از هر استان باید یک زن بگیرند جمعا 31 زن تا مشکل حل شود (یک مرد با 31 زن) رکوردار هم می شود
  • ازدواج چند منظوره ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    0 0
    جعفری جان نظرت خیلی خوبه از شمال یا اذربایجان بگیرند برای خانه داری و اشپزی و از اصفهان بگیرند برای ثروت اندوزی و از تهران بگیرند برای سیر و سیاحت و استراحت و از بعضی جاها بگیرند برای تخلیه عصبانیت و نرمش های فیزیکی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس