به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای  دادستان کل کشور در جلسه علنی امروز مجلس در تشریح برخورد با مفاسد اقتصادی گفت: مبارزه با فساد اعم از مالی، اداری و سیاسی بر کسی پوشیده نیست و اگر فساد و مخصوصا فساد مالی با فساد سیاسی با هم همراه شد می‌تواند برای نظام و خصوصا برای نظام اسلامی مشکلات جدی را ایجاد کند.

وی افزود: اگر فساد نهادینه شد و گسترش پیدا کرد قطعا عدالت که یکی از اهداف اصلی و مهم نظام اسلامی است قابل دسترسی نخواهد بود. مبارزه با فساد سخت است و هزینه دارد.

دادستان کل کشور اظهار داشت:‌ یقینا افراد مفسد هم بیکار نمی‌نشینند و سعی می‌کنند تا در راه این مبارزه سنگ اندازی کرده و موانعی را ایجاد کنند تا نگذارند این مبارزه به نتیجه برسد و ما نیز باید دست در دست یکدیگر موانع موجود بر سر راه مبارزه با فساد را از سر راه برداریم.

اژه‌ای خاطرنشان کرد: ما موظفیم تا در چارچوب قانون و مقررات لازم‌الاتباع عمل کنیم. قاضی حق ندارد بر اساس تشخیص و سلیقه شخصی خود و غیر از چارچوب قوانین و مقررات موضوعه کار کند.

 

وی افزود: قوه قضائیه در نظام جمهوری اسلامی قوه مستقلی است و این جزء افتخارات نظام ماست. نه تنها قوه قضائیه مستقل است که طبق شرع و قانون قاضی در انشاء رأی خودش مستقل است و این استقلال در حدی است که رئیس قوه قضائیه حتی نمی‌تواند به یک قاضی دادگاه ابتدایی بگوید چه رأیی را صادر کند.

دادستان کل کشور اظهار داشت: من از هیأت رئیسه مجلس تقاضا دارم تا در صورت امکان این جلسات تمدید شود و جلسات مستمری برگزار شود چرا که ما لازم می‌دانیم تا شما در جریان بسیاری از کارها قرار گیرید و آن مقدار که قانون اجازه می‌دهد و لازم است شما مردم را در جریان آنها بگذارید.

 

اژه‌ای خاطرنشان کرد: اقداماتی که در ارتباط با پرونده فساد سه هزار میلیاردی از سوی قوه قضائیه صورت گرفته و نتایجی که حاصل شده است جزو افتخارات نظام به شمار می‌رود نه جزو افتخارات قوه قضائیه.

اژه‌ای خاطرنشان کرد: تیمی از وزارت اطلاعات و تیمی همراه با سازمان بازرسی کل کشور تشکیل شد تا ردیابی اموال و پول‌ها را بر عهده داشته باشد. تیم دیگری تشکیل شد تا آسیب‌شناسی و بررسی این موضوع که چرا این فساد واقع شده را بر عهده داشته باشد.

وی افزود: یک تیم کارشناسی تشکیل شد و بعد بنا شد تا افرادی از دولت، مجلس و قوه قضائیه به سرپرستی دبیر شورای عالی امنیت ملی در دبیرخانه این شورا تشکیل شود. وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و برخی دیگر از کارشناسان دولت از کمیسیون اصل 90 مجلس از هیأت رئیسه مجلس و نیز از قوه قضائیه، دادستان کل کشور، دادستان تهران و برخی از کارشناسان دیگر در خصوص آسیب‌شناسی مسئله دور هم جمع شدند و جلسات متعددی را در این باره مطرح کردند.

دادستان کل کشور اضافه کرد:‌ این افراد موضوع قوانین و بحث نظارت‌ها را مورد بحث و بررسی قرار دادند و شناخت متخلف و اینکه چه باید کرد این موضوع تکرار نشود و اینکه پرونده سه هزار میلیاردی باید چگونه مورد رسیدگی قرار گیرد که باعث عبرت برای دیگران شود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود:‌ این مجموعه حدود 57 شرکت داشت که تعداد قابل توجهی یعنی حدود 30 شرکت فعال بود. کارمندان و کارگران زیادی را در اختیار داشت و اگر کمترین توجهی می شد چندین هزار کارمند و کارگر بیکار می‌شدند و گروه ویژه‌ای تشکیل شد تا اداره این شرکت‌های فعال را بر عهده بگیرد.

دادستان کل کشور اظهار داشت: یکی از کارها شناسایی عوامل این گروه بود. قراردادهای متعددی در داخل و خارج از کشور از سوی این مجموعه امضا منعقد شده بود که عدم رسیدگی به هر یک از این قراردادها موجب ضرر و زیان می‌شد. بسیاری از عوامل غیرمنقول این فرد به صورت وکالت بلاعزل گرفته شده بود.

اژه‌ای خاطرنشان کرد: از این حیث سرافکنده‌‌ایم که چرا چنین فسادی در کشور اتفاق افتاده اما همه از این حیث سربلندیم که همه خسارت‌های وارده به بانک را می توانیم تأمین کنیم.

وی افزود: این شرکت زیان‌ده بود که امروز به سوددهی رسیده ، بسیاری از دیون خود را به مراکز دولتی و غیردولتی پرداخت نموده که این جزو افتخارات نظام است.

دادستان کل کشور اظهار داشت:‌ هر روز با روسای کارگروه تشکیل شده جلسه داشتم و کار روز قبل و روز بعد را مرور می‌کردیم و گزارش آن را یک روز در میان به رئیس قوه قضائیه می‌دادم. رئیس قوه قضائیه بارها می‌گفت هر فرد در هر مقامی اگر در مظان اتهام است از آن اغماض نکنید.

اژه‌‌ای خاطرنشان کرد: از بیش از 500 نفر تحقیقات قضایی در این پرونده صورت گرفت. بیش از 200 نفر از مدیران عالی در بانک مرکزی و در سایر بانک‌ها و در بعضی از بخش‌های مربوط به نهاد ریاست جمهوری از مجلس از بعضی از کسانی که پیش از این با قوه قضائیه کار می‌کردند و در رده‌های بالایی از قوه قضائیه خدمت می‌کردند در حد معاون رئیس قوه و در حد رئیس اطلاعات و حفاظت قوه قضائیه تعدادی از نمایندگان مجلس که به هر نحوی احساس می‌شد که ممکن است در پرونده با پرونده مرتبط باشند و قرائن و شواهد می‌توانست اتهامات را متوجه آنان کند تحت تعقیب قرار گرفتند.


منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • dawood ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    سلام بر شهداي انقلاب اسلامي ورهروان آنان.آقاي قاليباف لطفا سري به طرح روددره اوين دركه بزنيد ببينيد شهرداري به برخي دوستان ثروتمند در كنار آتي سازكناررودخانه مجوز ساخت داده تاكه دارند كاخ ميسازند ووبقيه مردم فقير را متري 2200 بزور تخليه و آواره ميكند.مردمي كه بطور خودجوش دومسجد در آنجا بنا نموده اندو.... تهديد شهرداري به ضرر نظام است ولي شهردار منطقه دو نميخواهد قبول كند .مردم محله فوق قرار است باآقاي مسجدجامعي ملاقات كنند درغير اينصورت اتوبان چمران را مسدود نمايند .چرا شهرداري تهران دنبال تضييع حقوق مردم است .براي طرح اتوبان امام علي ع متري هفت ميليون تومان سال 91 خريداري نموده اما اين محله در منطقه دو واقع شده را حاضر نيست به قيمت واقعي بخرد و بحرانسازي ميكند .مسئولين محترم شهدار منطقه دو را راهنمايي كنند و كمي هم بفكر مردم محروم باشند .زمانيكه اين محل وجودداشت سعادت آباد تپه وبيابان بود .مسئولين محترم حكومت اسلامي لطفا توجه فرماييد همين مردم شريف ضامن وحامي انقلابند .نگذاريد آنها را برنجانند تا متوسل به كارهاي غير قانوني شوند.درشهرداري نظارت كافي وجود ندارد.
  • شهروند ساده ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    تا ببینیم!
  • محمدی ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    میریم داشته باشیم فساد 650 میلیون یورویی در سه سوت رو
  • محمدی ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    میریم داشته باشیم فساد 650 میلیون یورویی در سه سوت رو
  • عباس ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    سلام . بنطر من خود افراد تیمهایی که روی مسئله فساد مالی کار میکنند باید سلامتشان تایید شود . از جوانان اصیل حزب الهی که دل به دنیا نبسته اند استفاده شود تا بی هیج رحم و شفقتی مفسدان مالی را گیر بیندازند . هر کسی که در جیبش بسته باشد در دهانش برای افشای فساد باز است . یا حق
  • علی ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    ما در شهر بافق از شهرستانهای استان یزد پذیرای شما هستیم،بیائید ببینید مافیای فولاد چه بر سر مردم این دیار آورده که الان 4 روز است کارگران بزرگترین شرکت سنگ آهن کشور دست به تحصن زده اند
  • ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    اختلاس بانکی به کارمندان عادی هم رسیده است. وام های کلانی که می دهند بین ده تا پنج درصد را برخی ازکارمندان می گیرند کاش با توجه به 1-سابقه 2- شغل- 3-میزان دریافتی برخی از کارکنان بانک دارایی آنها راببینید در شهرستان ها اختلاس هرچند میلیاردی نیست اما آزار دهنده است
  • گومز ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    همین بانکها و موسسات مالی بانی و باعث مشکلات اقتصادی کشورند
  • میلاد ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    بیشتر مشکلات اقتصادی کشور رو همین بانکها و موسسات مالی بوجود آوردن یه کارمند بانک با یه کارمند ادارات دیگه چه فرقی داره که اینقدر تفاوت در وضعیت مالیشون دیده میشه دادن وامهای آنچنانی توسط بانکها به خودشون تورم رو به کشور اعمال میکنه
  • یاسر ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    دوست عزیز این واقعیت داره متاسفانه
  • ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    0 0
    واقعا هم هنوز نیومدنگند به این بزرگییییییییی
  • هادی ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۱
    0 0
    جمع بدهی 61 بدهکار بانکی 15000 میلیارد تومن=4.5 میلیارد دلار! پولی که در برابر تعهدات توافق ژنو در 8 قسط آزاد میشود=4 میلیارد دلار! آیا بهتر نبود بجای توافق ژنو و سپردن 27 تعهد، بدهکاران بانکی را مجاب به بازپرداخت دیونشان میکردیم!؟
  • حامد ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۲
    0 0
    چرا قوه قضاییه در خصوص پرونده 650 میلیون یورویی که تقریبا معادل 3000 میلیارد هستش توضیحی نمی دهد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس