31 اردیبهشت 1317
علی سهیلی وزیر مختار ایران در لندن، به تهران فراخوانده شد و به سمت وزیر امور خارجه منصوب گردید.
31 اردیبهشت 1320
سه ماه قبل از اشغال ایران و سقوط رضاشاه توسط انگلیسیها دولت آلمان از ایران خواست آبراه اروند رود را به روی کشتیهای جنگی انگلیس ببندد. دولت ایران این درخواست را رد کرد .
31 اردیبهشت 1354
دو سرهنگ امریکایی ـ پل.آر.شفر و جک. اچ. ترنر ـ در تهران توسط سازمان مجاهدین خلق به قتل رسیدند.
31 اردیبهشت 1359
طرح تقسیم اراضی توسط هیئتهای هفت نفره واگذاری زمین آغاز شد. در زمان رژیم پهلوی، بسیاری از اراضی حاصلخیز و مرغوب به طرق مختلف از صاحبان آنها ستانده میشد و به داراییهای خاندان منحوس پهلوی ملحق میگشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با فراهم شدن مقدمات اجرای برنامه اصلاحات زمین در استانها، هیئتهای هفت نفره واگذاری زمین در شهرستانها تعیین شدند تا کار تقسیم اراضی را به موجب طرح اصلاحات ارضی اسلامی آغاز نمایند. در این راستا با اصلاح لایحه واگذاری زمین، تقسیم اراضی بین کشاورزان آغاز شد که بر اساس آن، اراضی احیا شده که در دست افراد و شرکتهای طاغوت بوده و نیز اراضی موات و مراتع، که در اختیار دولت اسلامی است با رعایت مصالح جامعه در اختیار افراد گذاشته میشود. همچنین اراضی بایری که قبلاً آباد بوده و نیز اراضی آباد، با رعایت موازین شرعی و به مقتضای حکم حاکم اسلامی، تصمیمگیری شد.
31 اردیبهشت 1323
تاسيس باشگاه جرايد تهران
31 اردیبهشت 1333
انتشار تهران ژورنال
31 اردیبهشت 1360
عمليات حضرت مهدي ( عج ) در ارتفاعات ا... اکبر شمال سوسنگرد
31 اردیبهشت 1360
عمليات امام علي (ع) در غرب سوسنگرد
31 اردیبهشت 1361
تاسيس دانشگاه آزاد اسلامي
×هجری قمری21 رجب 1327
ابراهیم خان صدیق الملک از مورخان و مستوفیان دوره قاجار درگذشت. او مدتی منشی دارالحکومه اصفهان و سپس مستوفی تلگرافخانه تهران بود و زمانی هم فرماندار گلپایگان شد. صدیق الممالک کتابی تاریخی به نام «منتخب التواریخ» دارد که یک دوره تاریخ عمومی و اقتباسی آشکار از «لب التواریخ» یحیی بن عبدالله قزوینی و آثار دیگر مورخان است.
21 رجب 1349
میرزا حسن اصفهانی متخلص به «آتش» از شاعران هنرمند اصفهان درگذشت. آتش اصفهانی علاوه بر شاعری در گلدوزی، زنجیره بافی و یراق دوزی نیز مهارت فراوان داشت. او در سرودن شعر از شیوه کلیم کاشانی و صائب تبریزی پیروی می کرد و اغلب غزل می سرود. از او دیوان شعری با بیش از پنج هزار بیت در دست است.
21 رجب 1327
محاکمه " ميرزا سيد حسن کاشاني "( مدير حبل المتين ) با حضور هيات منصفه در محکمه جزا
21 رجب 474درگذشت "ابن خلف مالكي" عالم و فقيه
×میلادی21 می 1991
راجیوگاندی نخست وزیر پیشین هند ترور شد. وی فرزند ایندیرا گاندی نخست وزیر اسبق هند، در 20 اوت 1944م در بمبئی متولد شد و در منزل پدربزرگش جواهر لعل نهرو اولین نخست وزیر هند، بزرگ شد. وی سپس در دانشگاه کمبریج انگلستان به تحصیل پرداخت و پس از آموزش خلبانی وارد سازمان هواپیمایی هندوستان شد. راجیو پس از مرگ برادر کوچکترش که از او به عنوان جانشین ایندیرا گاندی یاد میشد وارد عرصه سیاست گردید و در انتخابات میان دورهای به نمایندگی انتخاب شد. وی در سال 1983م به دبیر کلی حزب کنگره که حزب حاکم بود، منصوب شد و آن را سازماندهی کرد. تا اینکه پس از ترور مادرش ایندیرا گاندی در 31 اکتبر 1984، جانشین او گردید. با این حال در انتخابات مجلس نمایندگان شکست خورد و در سال 1989م، پس از 5 سال نخست وزیری، استعفا داد. راجیو گاندی قصد داشت در دهمین انتخابات پارلمان هند شرکت کند اما در 21 مه 1991م در 47 سالگی در یک گردهمایی انتخاباتی در جنوب هند بر اثر انفجار بمب به قتل رسید. مواد منفجره در دسته گلهایی که به گردن او انداخته شده بودند جاسازی شده بود.
21 می 1998
ژنرال "سوهارتو" رئیس جمهور اندونزی استعفا کرد. سوهارتو، سیاستمدار اندونزیایی در 20 فوریه 1921م در جاکارتا پایتخت این کشور و در یک خانواده مسیحی به دنیا آمد. وی در 19 سالگی به ارتش پیوست و علیه نیروهای اشغالگر هلند فعالیت نمود. سوهارتو در سالهای بعد ارتقا درجه یافت و به مقام معاونت ریاست ستاد ارتش اندونزی نائل آمد. وی به همراه دکتر احمد سوکارنو، فرماندهی عملیات نظامی علیه هلندیهای اشغالگر را با هدف کسب استقلال اندونزی برعهده گرفت که به پیروزی انجامید. پس از استقلال اندونزی و روی کار آمدن احمد سوکارنو، ژنرال سوهارتو در سال 1965م با کودتایی علیه احمد سوکارنو، بنیانگذار استقلال اندونزی و رئیس جمهور منتخب مردم این کشور، قدرت را در دست گرفت. در این کودتا صدها هزار نفر از مردم غیرنظامی اعدام شدند. به دنبال این کشتار بیسابقه، سوکارنو مجبور به استعفا شد و سوهارتو که از طرف غرب حمایت میشد، به قدرت رسید. در دوران حکومت سوهارتو، آزادیهای سیاسی کاملاً محدود شد. اما این کشور در زمینه اقتصادی به ویژه در دهههای 1980 و 1990م به پیشرفتهایی دست یافت. بحران اقتصادی شرق آسیا در سال 1997، علاوه بر تبعات اقتصادی، شورشهای دانشجویی را نیز در اندونزی دامن زد و به تدریج خواستههای اقتصادی مردم، رنگ سیاسی یافت و برکناری سوهارتو، در صدر شعارهای تظاهرات مردم اندونزی قرار گرفت. سرانجام فساد مالی چند میلیارد دلاری سوهارتو و خانوادهاش، که آنها را در صدر ثروتمندترین افراد جهان جای داده بود، زمینه را برای سقوط وی فراهم کرد. با این حال، در مارس 1998م، پارلمان اندونزی برای هفتمین بار، سوهارتو را برای 5 سال دیگر در پست ریاست جمهوری ابقا کرد. اما در پی شورشهای گسترده و تظاهرات اعتراضآمیز، ژنرال سوهارتو پس از 33 سال حکومت جابرانه بر کشور اندونزی، در 21 مه 1998م مجبور به استعفا شد و در خانه خود، تحت نظر قرار گرفت. پس از سوهارتو، یوسف حبیبی به طور موقت جانشین وی گردید. با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، عبدالرحمان وحید قدرت را در دست گرفت تا اینکه پس از مدتی، مگاواتی سوکارنو دختر احمد سوکارنو، به ریاست جمهوری اندونزی رسید.
21می 1901
واگذاري
امتياز نفت جنوب به انگليس (دارسي)
21 می 1902
تولد " ويل فريد برم گارتز "، متخصص امور مالي و سياستمدار فرانسوي
21 می 1932استعفاي کابينه " ونيزلوس "
21 می 1939
گشايش سرويس پس هوايي - آتلانتيک با هواپيماي آب خيز " يانکي کليپر "، با حمل بيش از ص هزار نامه