رييس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: خواجه نصير را با 160 اثري که در تمامي علوم برجاي گذاشته مي توان استاد استادان برشمرد.<BR>

 به گزارش مشرق به نقل از برنا، غلامعلي حداد عادل رييس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در آيين افتتاحيه همايش بين‌المللي ميراث علمي و فلسفي خواجه نصيرالدين طوسي گفت: از سال 1335 تا امروز اين چهارمين بار است که مجلسي در بزرگداشت خواجه نصير در ايران برگزار مي‌شود که البته هر اندازه همايش درباره اين انديشمند برگزار شود باز هم مفيد فايده است. شناخت خواجه، شناخت يک فرد يا انديشمند نيست، افزود: شناخت خواجه، شناخت يک قرن علم همچنين شناخت اسلام، دين و انواع علوم است.

رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي با تأکيد بر اينکه تنها شخصيتي مانند خواجه نصير وجود دارد که در فنون مختلف علمي چيره دست باشد تصريح کرد: خواجه نصير در هر فني و علمي از جمله ادبيات، فلسفه، نجوم و رياضيات اثر درجه يک از خود به جا گذاشته است.
حداد عادل ادامه داد: خواجه نصير را مي توان استاد استادان دانست چرا که در ميان 160 اثري که از خود برجاي گذاشته است تا قرن هاي دور درباره اين آثار تحقيق شده و سخن هاي فراوان رفته است.

عضو هيأت امناي مرکز ميراث مکتوب در ادامه سخنان خود اظهار کرد: خواجه نصير تسلط‌اش بر علم نجوم تأسيس رصدخانه مراغه است و در علوم ديگر صاحب نظرياتي است که انديشمندان بزرگي مثل کندي آن را به عنوان جفت طوسي مطرح مي کنند .

وي خاطرنشان کرد: خواجه نصير در شرح اشارات فلسفه را در معناي اعلا نشان داده است چرا که اين اثر هنوز هم کتاب رسمي حوزه علميه ما در شناخت فلسفه بوعلي و مشاع استفاده مي شود.

اين مدرس فلسفه با اشاره به اينکه خواجه نصير با تدوين کتاب اساس الاقتباس تقريباً منطق را در علم اسلام تکميل کرد گفت: همچنين بايد از اساتيدي مثل سيدمحمدتقي مدرس رضوي و محمود شهابي که در شرح آثار او تلاش کرده اند يادي کنيم.

حداد عادل تصريح کرد: خواجه نصير همچنين در اخلاق و ادبيات آثاري منتشر کرده که امروزه به عنوان مرجع استفاده مي شود. وي با نثر خالي از حشر توانسته بسيار روان و دلنشين آثارش را منتشر کند.

وي با تأکيد بر اينکه خواجه نصير هم مرد علم بود و هم مرد عمل گفت: با تفحصي ساده در زندگي اين انديشمند بزرگ متوجه مي شويم که وي در بدترين شرايط تاريخي بيشترين اقدامات عملي را در حوزه انديشه انجام داده است.
رييس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در ادامه با طرح پيشنهادي به صدا و سيما مبني بر ساخت سريالي از زندگي خواجه نصير طوسي گفت: صدا و سيما در ساخت سريال درباره انديشمندان بزرگي مثل ملاصدرا تلاش کرده است اما به نظر من به تصوير کشيدن زندگي خواجه نصير علاوه بر اينکه به زندگي يک انديشمند مي پردازد همچنين يک دوره تاريخي بسيار پر فراز و نشيب ايران را بررسي مي کند.

حداد عادل در ادامه سخنان خود و درباره تفاوت انديشمندان امروزي با متفکران قديم توضيح داد: امروزه با توجه به تغيير جهان بيني ها کمتر کسي مانند خواجه نصير پيدا مي شود که بتواند بر چند علم احاطه داشته باشد.
وي ادامه داد: دانشمندان امروز به دنبال يک علم خاص مثل فيزيک و در آن علم به دنبال يک بخش مثل هسته اي و در ميان علم هسته اي تنها به خواص نوترون و در نهايت از تمام خواص نوترون تنها به يک نوع آن مي پردازند بنابراين اين سرنوشت دانشمندان رسمي امروز ما است.

اين استاد فلسفه درباره عيب دانش انديشمندان امروزي توضيح داد: عيب بزرگ اين تخصص فقدان يک بينش جامع نسبت به انسان است.چرا که در اين تفحص به رابطه انسان و جهان پاسخي داده نمي شود و آنچه فراموش شده انسان است.
حداد عادل در پايان با اشاره به اينکه خواجه نصير و حکماي مانند او به معناي دقيق اسلامي کلمه حکيم بوده اند خاطرنشان کرد: حکيم با حکمت خود صاحب تصوير و تصوري يکپارچه از انسان و جهان است و صاحب تصوري از عالم هستي که جايگاه انسان در دنيا معلوم و مشخص است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس