کد خبر 313728
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲

برنامه مناظره این هفته بررسی موضوع «مسکن مهر» را در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش مشرق، سی وششمین برنامه مناظره در ۹ خرداد ماه به روی آنتن شبکه یک سیما خواهد رفت و به موضوع مسکن مهر می پردازد.

بینندگان و علاقه مندان «مناظره» می توانند در کنار اظهار نظرکارشناسان، صاحب نظران و منتقدان ، نظرهای خود از طریق شماره پیامک ۳۰۰۰۰۱ اعلام کنند.تهیه کنندگی برنامه مناظره برعهده علیرضا اسکندی و اجرای مرتضی حیدری است.

سوال نظرسنجی این هفته برنامه مناظره بدین شرح است:

* طرح مسکن مهر حدود یک میلیون خانواده را صاحب خانه کرد و همچنین موجب افزایش تورم در کشور شد، به نظر شما این طرح موفق بوده است ؟

1- بله

2- خیر

علاقه مندان میتوانند از هم اکنون تا پایان این برنامه عدد مورد نظر خود را به ۳۰۰۰۰۱ پیامک کرده ودراین نظرسنجی مشارکت کنند.

منبع: جام جم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۹
    0 0
    عجب سوالی! خودش از پیش اعلام می کند کسکن مهر عامل تورم شد!!! شما که جواب را می دانید پس مناظره برای چه؟؟ اگر چه مهم این است که مردان احمدی نژاد و مسکن مهر مانند نیکزاد هرگز جایی در صدا و سیما و حقی برای حرف زدن نخواهند داشت! اما همچنان دروغ بزرگ نقش مسکن مهر در پایه پولی تکرار می شود و معلوم نیست صدا و سیما از تکرار چنین مطلبی چه هدفی دارد؟ اولا : نقدینگی اصلی تلید شده در مملکت مربوط به ضریب فزاینده در بانکها و وجود معوقات سنگین بانکی است. یعنی همانها که همان مجلس هشتم برایشان طرح استمهال تصویب کرد! اگر ایشان واقعا دلش می سوزد چرا با معوقاتی که چند برابر کل مسکن مهر در کشور است و در دست عده ای معدود ایست کاری ندارد؟ ثانیا: هر اقدام تولیدی مساوی ارزشمند کردن پول است و اتفاقا مسکن مهر جایی است که پول تبدیل به ثروت می شود . در واقع مسکن مهر عملا نقدینگی سوز کشور است مثل ورزشهای چربی سوز یک ورزشکار. این پول به اندازه ای که صرف ساختن مسکن شده است با ارزش شده و ارزشمندتر شدن پول یعنی کاهش تورم. می بینید که سوال برنامه دارد آدرس غلط می دهد. ثاالثا: مشکل کشور ما اساسا حجم نقدینگی نیست. بلکه توزیع نقدینگی مشکل اصلی است. اگر نقدینگی صرف تولید و فعالیتهای مفید می شد که تورم و رکود نداشتیم. واقعیت این است که اگر چرخه گردش پول در ایران واقعا وجود داشت و پولی که - ولو با نقدینه پرقدرت- دولت به بازار تزریق می کرد دست به دست می گشت و صرف تولید و خدمات می شد و سپس دوباره در قالب مالیات به دولت باز می گشت و یا دوباره در بین مردم دست به دست می شد، نه تنها با کاهش ارز پول مواجه نبودیم بلکه همان در ازای تولید و خدمات و ثروت تولید شده بر ارزش پول اضافه می شد. اما مشکل ما این است که ما در کشورمان شاهد وجود چاهک های اقتصادی بزرگی داریم و مسیر پول به جای اینکه چرخه باشد تنها یک مسیر یک طرف است. بانک مرکزی زبه عنوان چشمه تولید پول عمل می کند اما در عواملی در بازار این پول را راکد می کنند و از چرخه خارج می کنند. در نتیجه دولت مجبور می شود مجددا به جای پول راکد شده مجددا اسکناس در بازار بریزد. که همین پول هم مجددا راکد می شود. اما چه کسانی پول را راکد می کنند؟ افراد زیادی دخیل هستید. کالاهای لوکس که ارزش اقتصادی ندارد یکی از این موارد است. پولی است که می توانست صرف کار مفید شود اما به صورت لوکس از گردش خارج می شود و ارزش اقتصادی ندارد. صادرکنندگان خصوصی که تولیداتشان را با ریال تولید می کنند اما محصول را صادر می کنند و ارز حاصل را در بانکهای خارجی دپو کرده یا در دوبی و آنتالیا سرمایه گذاری می کنند چاهک دیگری هستند. چاهک دیگر معوقه داران بزرگ بانکی هستند. اگر این معوقات واقعا صرف تولید می شد جای نگرانی نبود اما همه می دانیم که آنها بخشی از پول کشور را به اسم وام های کلان دریافت کرده و از چرخه اقتصادی خارج می کنند. البته عده ای هم هستند که عمدا با خرید های کلان ارز و طلا ثروت کشور را راکد می کنند. وقتی در اقتصادی این چاهک ها را می بینیم متوجه می شویم که چرا هم تورم داریم و هم رکود. رکود داریم چون پولی که باید در چه مصرف شود و به تولیدکنندگان برسد به آنها نمی رسد و تورم داریم چون دولت باید جای این پول راکد شده را بگیرد. حالا خدا نکند که دعوای سیاسی هم باشد و این چاهکها برخی هایشان با دولت حاضر مشکل داشته باشند. آن وقت است که اتفاقی مانند آنچه در ایران زمان دکتر مصدق و احمدی نژاد رخ داد اتفاق می افتد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس