بازدیدکننده ای که از در باغ وحش ارومیه بیرون می آید با چهره ای گرفته و ناراحت از خود می پرسد این مکانی که من دیدم باغ وحش است یا قتلگاه حیوانات درمانده و زندانی.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، از شهر ارومیه که به سمت جاده شهید کلانتری خارج می شوی در کیلومتر 20 این جاده تابلویی که عنوان ˈباغ وحش ارومیهˈ بر روی آن نقش بسته، خودنمایی می کند.

دیدن این تابلو تحریک ات می کند که فرمان ماشین را به سمت فرعی جاده دسترسی به باغ وحش ارومیه بچرخانی، این تحریک اگر کودک یا نوجوانی در داخل خودرو باشد بیشتر نمود می یابد.

اما فاجعه در رفتن به این مکان نیست بلکه اوج فاجعه در زمان خارج شدن از آن است که اندوهی سنگین قفسه سینه ات را می فشارد.

بازدیدکننده ای که از در باغ وحش ارومیه بیرون می آید با چهره ای گرفته و ناراحت از خود می پرسد این مکانی که من دیدم باغ وحش است یا قتلگاه حیوانات درمانده و زندانی.

در اینکه باغ وحش ارومیه به لحاظ شرایط نگهداری حیوانات در وضعیت اسفناکی است و بازدید از آن به جای اینکه موجب نشاط روحی شود باعث تاثر و تالم می شود حرفی نیست ولی نکته اینجاست مسوولان به ویژه مسوولان محیط زیست و انجمن های زیست محیطی که باید حامی حیوانات باشند چرا چشم به این فاجعه زیستی بسته اند.

** این پرندگان شدیدا گرسنه اند

مهدی - س، جوان 27 ساله ای که از قفس عقاب ها بازدید کرده با تاسف می گوید: این پرندگان شدیدا گرسنه هستند و این را می توان از روی رنگ فضولات آنها به خوبی فهمید.

وی اضافه می کند: این پرندگان بسیار لاغر شده اند و اگر قفس آنها را هم نگاه کنیم می بینیم که نه به آنها رسیدگی می شود و نه چیزی با مفهوم بهداشت اینجا رعایت می شود.

وی از باقی ماندن طولانی مدت لاشه پرندگانی که به عنوان غذا به عقاب ها و قرقی ها داده می شود انتقاد می کند و می گوید: اینها ممکن است هر آن به یک بیماری پرندگان دامن بزنند.

** بوی بد، جرات نزدیک شدن به قفس حیوانات را نمی دهد

خانم مرشدزاده دیگر بازدید کننده که به همراه نوه خود آمده و از این محبس که باغ وحش نام دارد دیدن می کند نیز می گوید: از قفس ها بوی بسیار زننده، تند و متعفنی به مشام می رسد که باعث می شود توان نزدیک شدن به قفس ها برای تماشای حیوانات را نکنی.

وی اضافه می کند: من نوه ام را آورده بودم تا قفس شیرها را ببیند ولی آنقدر بوی بدی از قفس شیر می آمد که نتوانستیم نزدیک آن شویم.

وی افزود: حیوانات اینجا گرسنه هستند و قفس های آنها اصلا نظافت نمی شود حتی ظرف آب آنها نیز خالی است چه برسد به دادن غذا.

** گوزن زندانی ملتمس یک مشت علف است

خانم عاشوری دیگر بازدید کننده از این قفس که چهره بسیار عبوس و در هم رفته ای یافته است نیز می گوید: بیچاره گوزنی که اینجا نگهداری می شود از گرسنگی دارد می میرد.

وی افزود: من از علف های جلوی قفس کندم و برای گوزن انداختم و حیوان با عجله آن را خورد و از درون قفس به دنبال من مسافت زیادی را طی کرد تا شاید بار دیگر برای او علف بیندازم و همین موضوع نشان می دهد که او چقدر گرسنه است و التماس غذا می کند.

** پلمپ باغ وحش به دستور استاندار قبلی متوقف شد

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با تایید اینکه وضعیت نگهداری حیوانات در باغ وحش ارومیه خوب و مساعد نیست می گوید: تاکنون چند بار به مسوول این باغ وحش، اخطارهای لازم را داده ایم و باز هم تاکید می کنیم که اگر موارد لازم را رعایت نکند نسبت به پلمپ کردن آن اقدام می کنیم.

حسن عباس نژاد افزود: در سال گذشته یکبار می خواستیم این باغ وحش را پلمپ کنیم ولی با دستور استاندار وقت عملیاتی نشد.

** سال گذشته یک گوزن این مجموعه شکار شد

سال گذشته خبری را مبنی بر اینکه یکی از مرال های نگهداری شده در باغ وحش ارومیه از این مجموعه فرار کرده و توسط شکارچیان کشته شده منتشر کرد که این امر خود نمونه ای از بی انضباطی در این مجموعه است.

گرچه شهروندان آذربایجان غربی و ارومیه از اینکه در شهر آنها باغ وحش باشد و بتوانند از حیوانات نگهداری شده در آن بازدید کنند به خود می بالند ولی به چه قیمتی و به چه تاوانی؟

خبرنگار ایرنا که خود بازدیدکننده این مکان است می گوید: باغ وحش ارومیه تنها نام باغ وحش را یدک می کشد و از رعایت موازین بهداشتی و از رسیدگی به تغذیه حیوانات آن خبری نیست.

از کنار قفس های حیوانات که یکی یکی عبور می کنی تنها این به ذهن تو خطور می کند که فاجعه زیست محیطی در این باغ وحش در حال وقوع است.

به کنار قفس سنجاب ها که می روی آنها در فکر اینکه برایشان غذایی بدهی از سر و کول هم بالا می روند و میمون ها ملتمسانه نگاهت می کنند و غذا طلب دارند.

از قفس سگ ها و گرگ، روباه و شیر بوی بد و متعفنی می آید که مجبور می شوی آنجا را فوری ترک کنی و قرقی، جغد و عقاب از تو به خاطر جفایی که در حقشان شده روی برمی گردانند و ....

شترهای دو کوهان از فرط خستگی از جایشان نمی توانند تکان بخورند. گوزن تنها به دنبالت می آید تا علفی از زمین بکنی و برایش بیندازی.

شاید اینجا خوشبخت ترین حیوان خرس کوچکی به نام تانسو باشد که سن اش از دو ماه بیشتر نیست و بیرون از قفس و به همراه خانمی که در باغ وحش کار می کند می گردد و هنوز شیر می خورد البته اگر پیدا کند.

** به تغذیه حیوانات باغ وحش کمک کنید

مدیر این مجموعه در گفت و گوهایی که با بازدیدکنندکان می کند از آنها استمداد می طلبد و خواستار کمک کردن مردم برای نگهداری این حیوانات و تامین غذاهای آنهاست.

اکبرزاده می افزاید: افراد خیری هستند که برای نگهداری از این حیوانات به ما کمک می کنند ولی کافی نیست.

و این یک سوال ما از این فرد است که اگر توان اداره این پارک را ندارد چرا حیوانات بیچاره را زیر آفتاب داغ گرسنه و تشنه رها کرده و عقب نشینی نمی کند یا مجموعه را واگذار نمی کند و یا دنبال شریکی نیست که در این مجموعه سرمایه گذاری کند.

علاوه بر مدیر باغ وحش که لباس کارگری می پوشد و خود کار می کند، تنها دو نفر دیگر در این مکان که نامش را باغ وحش گذاشته اند کار می کنند، خانمی که ورودیه می گیرد و مردی که نظافت و آبیاری فضای سبز را بر عهده دارد.

باغ وحش ارومیه در چند هکتار زمین بایر در حاشیه جاده شهید کلانتری ایجاد شده و راههای ارتباطی بین قفس حیوانات کاملا خاکی است و هیچ امکانات رفاهی نیز در آن به چشم نمی خورد.

در باغ وحش ارومیه آنچه که جلب توجه می کند حیواناتی است که غبار مظلومیت و گرسنگی و اعتراض به شرایط موجود در چهره هایشان هویداست و هر بازدید کننده ای می گوید کاش با خود برای این حیوانات بیچاره غذا می آوردم و تاسف می خورد.

** حمایت لازم است ولی باید شرایط ایده آل برای نگهداری حیوانات فراهم شود

حمید رعناقد، معاون اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی می گوید: وجود چنین مجموعه ای یکی از نیازهای استان ماست و ما از این جهت از باغ وحش ارومیه حمایت می کنیم ولی بارها نیز تاکید کرده ایم که باید گونه های جانوری آن در شرایط ایده آل نگهداری شوند تا آسیبی به آنها نرسد.

در نشست ویژه ای نیز با حضور معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی اجرای برنامه های حمایتی از باغ وحش ارومیه تصویب شد.

هادی بهادری در این نشست گفت: این طرح با سرمایه بخش خصوصی در مراحل نخستین قرار دارد که باید با نظارت دقیق و کامل دستگاههای متولی علاوه بر بهبود شرایط نگهداری از حیات وحش داخل این مجموعه باید امکانات خدماتی مناسبی نیز برای بازدید کنندگان فراهم شود.

در این مهم که باغ وحش ارومیه باید مورد حمایت قرار بگیرد حرفی نیست ولی نباید به قیمت جان حیوانات موجود در آن تمام شود.

باغ وحش مکانی است برای ایجاد روحیه در مردم بخصوص کودکان و نوجوانان نه اینکه دیدن این مکان حس تالم را در افراد زنده گرداند.

از در که بیرون می آیم با خود می گویم بیچاره حیواناتی که بی پناه اینجا رها شده اند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    2 0
    به مسئولان باغ وحش ارومیه پیشنهاد میشود برای گذران زندگی خوب است قدری هم به سلاخی و حضور در قصاب خانه بپردازند
  • ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    1 0
    لعنت به دل سنگتون
  • کاپیتان ۲۱:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    1 0
    واقعا" که اینا دیگه کین؟؟؟؟؟؟
  • اااا ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    1 0
    واسه خودم متاسفم
  • بنده خدا ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    1 0
    الله اکبر.الله اکبر.الله اکبر علی قوم الضالمین حداقل انهارا ازاد کنیدتاخودغذای خودراپیدا کنند
  • سیروس ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۵
    1 0
    "بازدید از آن به جای اینکه موجب نشاط روحی شود باعث تاثر و تالم می شود" راستش هرجور دارم فکر میکنم نمیتونم درک کنم که تماشای یه سری موجودات اسیرشده چطور میتونه موجب نشاط روحی بشه!!!!
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
    1 0
    باید یه فکری بحال این حیوانات زبون بسته بکنن خیلی ناراحت شدم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس