کد خبر 31633
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۸

چرا جريان روحانيت به موضوعي مثل سينما بعضا، پشت کرده است و اين مطالبه سينما است که شما هم در توليد معاني و معرفي ظرفيت‌هاي معنايي حوزه دين مشارکت کنيد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومي انجمن سينماي جوانان ايران، آيين پاياني چهارمين جشنواره ملي نماز و نيايش عصر روز پنجشنبه با حضور جواد شمقدري معاون امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، هاشم ميرزاخاني رئيس هيات مديره و مدير عامل انجمن سينماي جوانان ايران، فرج الله سلحشور فيلمساز نام آشناي سينماي قرآني کشور، شفيع آقامحمديان مدير عامل مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي، محمد حسين استادآقا مشاور وزير، مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير جشنواره، حسين جوادي قائم مقام مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران، يزدان عشيري مدير روابط عمومي سينماي جوان کشور، سعيد الهي، مصطفي راور، محمدرضا شفاه، اولياء زاده و.. از داوران و انتخاب بخش‌هاي مختلف جشنواره، رئيس شوراي شهر، شهردار و جمعي از مديران و مسئولان استان و صدها تن از فيلمسازان و سينماگران شرکت کننده در چهارمين جشنواره ملي نماز و نيايش به روايت دوربين در شهر قم برگزار شد.
در اين مراسم جواد شمقدري معاون امورسينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي طي سخناني با اشاره به اهميت و جايگاه سينما در انتشار و ترويج معارف ديني و مفاهيم اسلامي گفت: نماز و نيايش زيباترين جلوه بندگي و عبوديت خداوند است و وظيفه يکايک هنرمندان و فيلمسازان ثبت و روايت اين جلوه زيباي خلقت است.
معاون امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي افزود: سينماي ما وظيفه‌اي غير از اين ندارد و بايد جوهره و مفهوم بلند نماز به مثابه تابش عاليترين تجلي زيبايي هستي درآئينه سينما منتشر شود.
وي ادامه داد: سينما در غرب و هنرهاي غربي متاسفانه، درخدمت غفلت انسان قرارگرفته است. تاريخ يکصد ساله سينماي غرب در جهت دورشدن بشر از معنويت، عبوديت و لمس حضورخدا درابعاد مختلف زندگي بوده و بيشتربرمحور خواسته‌هاي نفساني و خودخواهي‌هاي بشر شکل گرفته است.
معاون امورسينمايي با بيان اينکه انقلاب اسلامي ما مناسبات جهان را دگرگون کرده خاطرنشان ساخت: انقلاب اسلامي رويکرد به سينما را تغيير داده است، سينمايي که در خدمت غفلت بشر بوده را دچار تحول ساخت و رويکرهاي تازه و افق جديدي براي آن ترسيم کرد.
وي ادامه داد: البته بايد اشاره کنم با توجه به تاريخ سي ساله انقلاب، سينماي ما در اين زمينه کارنامه چندان درخشاني ندارد.
شمقدري با اشاره به جلسه‌اي که ساعاتي پيش از مراسم اختتامييه با جمعي از طلاب حوزه علميه قم داشته عنوان کرد: دراين نشست طلبه‌هاي عزيز مطالبات به حق‌شان را مطرح کردند و قطعا، دغدغه‌هاي آن‌ها وظيفه ما را سنگين‌تر مي‌کند ولي نکته مهم اين است اگر قراراست سينماي ايران به رسالت اصلي خويش برگردد همه ما و شما وظيفه داريم.
وي تصريح کرد: بيش ازهمه، اين مسئوليت بر دوش کساني است که حافظ معارف اسلام هستند، کساني که بزرگ ترين وظايف‌شان درحوزه دين، توليد معرفت اسلامي و اعتلاي مفاهيم ديني و توليد مفاهيم و معاني مذهبي است؛ همان کاري که درحوزه ها انجام مي‌شود داراي مراحل مختلف است که بايد پيگيري و انجام شود.
معاون امور سينمايي با اشاره به جشنواره ملي نماز و نيايش درشهر قم و مراسم اختتاميه آن ضمن امتنان از حضور چهره‌هاي روحاني مراسم خاطرنشان ساخت: خيلي خوب‌تر مي‌شد اگرعزيزان طلبه در اين مراسم و اين گونه برنامه ها حضور پررنگ تري مي‌يافتند چرا که ما هم فرصت بيشتري مي يافتيم تا از ديدگاه‌ها و نظراتشان بهره مند شويم.
وي اضافه کرد: روحانيت عزيز و طلبه‌ها مطالبه به حق‌شان را مطرح کردند ولي اجازه بدهيد من نيز، اين حق را داشته باشم بپرسم چرا جريان روحانيت به موضوعي مثل سينما بعضا، پشت کرده است و اين مطالبه سينما است که شما هم در توليد معاني و معرفي ظرفيت‌هاي معنايي حوزه دين مشارکت کنيد.
به گفته وي به برکت حوزه‌هاي علميه مخازن ارزشمند علوم ديني و مفاهيم اسلامي همواره تا دوردست‌ها را سيراب مي‌سازد.
وي اظهار داشت: حوزه‌ها به مثابه چشمه‌ها و مخازن سرشاري هستند که تا دورترين نقاط و سرزمين‌هاي خشک و بي آب جاري هستند. اين اما به شيوه سنتي صورت مي‌گيرد و دوستان تلاش مي‌کنند تا سطل سطل آب را به دوردست‌ها برسانند ولي امروز ديگر شيوه‌هاي سنتي خيلي جواب نمي‌دهد، اگر ديروز آب را سطل سطل به نيازمندان و مناطق دوردست مي‌رسانديم امروز نياز به سيستم آبياري قوي و گسترده داريم و سينما به نظرم مي‌تواند واسطه اين امر باشد و در اين عرصه هم نبض آن در فيلمنامه است که شما عزيزان و طلبه‌ها مي‌توانيد در خلق آثار غني و پرمحتوا نقش داشته باشيد.
شمقدري با بيان اينکه جامعه تشنه معرفت ديني و اسلامي است، تاکيد کرد: شايسته است چندين برابر کارهاي فقهي با توليد مفاهيم و معارف ديني و تحليل‌ها و استنباطات ديني در قالب نو، قصه، روايت، فيلمنامه ، سينما و فيلم در اختيار مخاطبان و علاقمندان قراردهيم و تعامل حوزه علميه و سينما، همکاري و همفکري سينماگران و روحانيون و طلبه‌ها در اين زمينه تأثيرگذار است.
وي اظهار اميدواري کرد: جشنواره نماز و نيايش که قطعا، تداوم و استمرارخواهد داشت بسترساز اين تعامل و تلنگري باشد تا وظيفه و رسالت‌مان را يادآور شويم و متمرکز و هدفمند به بهره گيري از سينما در راستاي ترويج و انتشار معارف و مفاهيم ديني و بيان زيبايي‌شناسانه آن اقدام نمائيم.
شمقدري ضمن قدرداني از همه فيلمسازان و سينماگران فعال دراين عرصه عنوان کرد: بدانيد کار شما بزرگ و ارزشمند است و کمک مي‌کنيد تا سينما در خدمت رشد و تعالي بشر و در جهت انتشار معارف ديني و معنويت گام‌هاي اساسي بردارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس