به گزارش گروه اجتماعی مشرق، با خودت آشتي کن، بانو!» اين تيتر اصلي صفحه خانواده و مشاوره در روز شنبه همين هفته بود. عنوان مطلبي که به بررسي نقش آراستگي و جذابيت زن در منزل در جلب رضايت همسران مي پرداخت. برخي از زنان به خصوص بعد از گذشت چند سال از زندگي مشترک تصور مي کنند حالا که «زن زندگي» و «مادر بچه ها» شده اند دليلي ندارد مانند گذشته به آراستگي خود در منزل توجه کنند.
روي سخن مان با آقاياني است که از ناآراستگي همسر خود رنج مي برند. با اين توضيح که ممکن است آنان نيز با رفتارهاي اشتباه خود سهمي در بي توجهي زنان شان داشته باشند.
* * *
هيچ کدام از ما نمي توانيم ادعا کنيم که ظاهر همسرمان براي ما اصلا اهميتي ندارد. البته در شماره قبل به اين موضوع اشاره کرديم که ظاهر آراسته تنها در داشتن صورت زيبا خلاصه نمي شود. با اين حال متاسفانه بسياري از اوقات بي توجهي زن يا شوهر به آراستگي و تلاش نکردن براي جذاب بودن و تنوع در زندگي مشترک، زمينه بي ميلي و نارضايتي هر يک از طرفين را فراهم مي آورد و عاقبت آن چيزي جز جدايي عاطفي و فاصله گرفتن زوجين از يکديگر نخواهد بود.در مواردي که اين بي توجهي ها نسبت به خواسته ها و انتظارات همسر شدت مي گيرد، جدايي رسمي و يا افتادن در دام روابطي خارج از چارچوب زناشويي نيز قابل پيش بيني مي شود چرا که زندگي با همسري که اصلا جذاب نيست يکنواخت و کسل کننده خواهد بود. آراستگي، داشتن روحيه شاداب، سرزنده بودن، داشتن سليقه و اعتماد به نفس و... از جمله عناصر جذابيت است.
بسياري از آقايان که جذابيت را در رفتار همسران خود نمي بينند نازيبايي همسر را «بهانه» مي کنند و مدام از ظاهر او ايراد مي گيرند. متاسفانه دسته اي از زنان جامعه نيز که مفهوم زيبايي و جذابيت را به درستي درک نکرده اند به جاي آن که به عمق پيام هاي ضمني و غيرمستقيم اين گونه «بهانه گيري»هاي شوهرشان پي ببرند، ناآگاهانه به دنبال عمل هاي زيبايي و ... مي روند تا همسر مطلوب شوهرشان شوند غافل از آن که مشکل آن ها در بي مهارتي، نبود اعتماد به نفس و خلاقيت و ناآگاهي شان در زمينه کسب مهارت هاي لازم براي هر چه جذاب تر شدن است.
با اين حال در ادامه به آقاياني که از جذاب نبودن همسر خود شکايت دارند راهکارهايي ارائه مي کنيم.
1 - در قدم اول دست از بهانه گيري برداريد: در بسياري از موارد رضايت نداشتن مرد از ظاهر همسر باعث بهانه جويي هاي مکرر و بداخلاقي و بدرفتاري او در منزل مي شود. اما اين بهانه گيري ها نه تنها به حل مسئله نمي انجامد بلکه با ادامه دادن چنين روندي اعتماد به نفس همسرتان براي تغيير، متزلزل و به زودي دچار نوعي سردرگمي و استيصال مي شود که آتش تنش و اختلاف را دامن مي زند.
2 - گفت و گو کنيد يا همسرتان را نزد روانشناس ببريد: به روشي غيرمستقيم از خواسته ها و انتظارات خود با همسرتان صحبت کنيد و از او بخواهيد اندکي ظاهرش را تغيير دهد. چنانچه خودش نسبت به ظاهرش بي اعتناست، شما ميدان دار شويد و با رفتارهايي نظير خريد لباس هاي زيبا، تشويق و تحسين او به هنگام آراستگي و... همسرتان را به سمت زيبايي بيشتر ترغيب کنيد. اگر اين کارها نتيجه نداد باز هم نااميد نباشيد، پاي صحبت هاي او بنشينيد و ببينيد کدام دسته از رفتارهاي شما باعث شده است از توجه به خواسته هاي شما نااميد شود و نسبت به جذابيت و زيبايي اش بي تفاوت باشد.
هر چند تعدادي از زوجين با وجود آن که از علايق و خواسته هاي همسرشان در ارتباط با آراستگي مطلع هستند، با خودخواهي و بي تفاوتي همان مسير خود را در پيش مي گيرند اما در چنين شرايطي مراجعه به متخصصي آگاه موجب مي شود تا او به صورتي جدي تر و دقيق تر، همسرتان را با پيامدهاي رسيدگي نکردن به خود در منزل و بي تفاوتي نسبت به خواسته هاي شما آگاه سازد و به او کمک کند تا به همسري جذاب و آراسته از نظر شما نزديک شود.
3 - بررسي کنيد خودتان تا چه اندازه از ملاک هاي عالي و مورد نظر همسرتان برخورداريد: شکي نيست که زندگي يک فرآيند و چرخه «دو طرفه» است. در واقع اگر دقت کرده باشيد زماني که زوجين تصميم مي گيرند به نفع خوشبختي و حفظ زندگي شان تغيير کنند، هر دو با هم شروع به بازسازي و رفع نقاط ضعف شان در ارتباط با يکديگر مي کنند و زماني که تصميم بگيرند مقابل هم بايستند و شروع به لجبازي، مقاومت و ناديده گرفتن انتظارات و خواسته هاي هم بکنند نيز هر دو با هم اين مسير را طي مي کنند.
خانم مراجعه کننده اي مي گفت: «ابتداي ازدواج مان در آراسته بودن براي همسرم از هيچ چيزي دريغ نمي کردم. اما رفته رفته او با رفتارهايش مرا نسبت به خود دلسرد کرد. بددهني، انتقادات کوبنده، ايرادگيري، تمسخر من حتي با رفتارهاي غيرکلامي و... همه و همه باعث شد تا از خودم غافل شوم و دلسردي همه وجودم را پر کند.
او اعتماد به نفسم را تخريب و شرايطي را ايجاد کرد که در آن براي فرار از خرده گيري هايش، تمام وقتم را با فرزندم پر کنم و عمدا تمام خواسته هاي او را ناديده بگيرم. به علاوه جرات نمي کنم يک بار به او بگويم دقت کرده اي وقتي خودت به منزل مي آيي بوي بد جوراب هايت، تمام فضاي منزل را پر مي کند؟ گاهي من هم از شلختگي ها و ناآراسته بودنش رنج مي برم.»
4 - مسئوليت انتخاب تان را بر عهده بگيريد و براي تغيير شرايط موجود تلاش کنيد: در جامعه ما، انتخاب همسر بيشتر به عهده آقايان است. حالا که از ميان گزينه هاي پيش رو، همسرتان را انتخاب کرده ايد، توصيه مي کنم مسئوليت انتخاب تان را به عهده بگيريد.
در واقع چنانچه زيبايي ظاهري و جذابيت همسرتان براي تان از اهميت ويژه اي برخوردار بود، بايد در همان مراحل ابتدايي خواستگاري با دقت نظر بيشتر دست به انتخاب مي زديد. اکنون بايد به انتخاب خود احترام بگذاريد و براي رفع نقايص همسرتان تلاش کنيد. به ياد داشته باشيد ويژگي هاي ظاهري تا حدي قابل تغيير است. او را دلگرم کنيد تا به ذات زنانه اش که سرشار از ظرافت، آراستگي، زيبايي و جذابيت است برگردد.
5 - از مقايسه کردن دست برداريد و نقاط مثبت همسرتان را به خود يادآور شويد: شايد تعجب کنيد اگر بشنويد زيبايي زياد در بعضي از خانم ها ناخواسته آن ها را به فردي خودشيفته، بي تفاوت، جسور و سرکش تبديل مي کند که حتي اين مسئله مي تواند آن ها را تا مرز بي نيازي به مردان پيش ببرد. دست از مقايسه احتمالي او با زنان زيبا برداريد و به او تنها از بعد زيبايي نگاه نکنيد بلکه به ويژگي هاي اخلاقي مثبت او که شايد بسياري از زنان زيبا از داشتن آن محرومند، نيز دقت کنيد.
مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: خراسان