در حالی که رئیس‌جمهور، نقد عملکرد قوه مجریه را «نعمت» و «از وظایف اصلی رسانه‌ها» می‌داند، برخی نزدیکان دولت به صورت روزانه بولتنی از مطالب گزینشی و تقطیع شده را روی میز می‌گذارند که از رسانه‌‌های منتقد، تصویر غیر واقعی مخالف دولت ارائه می‌دهد!

گروه سیاسی مشرق -روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***


 ادامه مراسم گرامیداشت ۲۴ خرداد در شهرها

روزنامه شرق نوشت: برگزاری مراسم‌ گرامیداشت ۲۴‌خرداد و یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه دارد. به گزارش خبرگزاری‌ها این مراسم در شهرهای مختلف و با حضور هواداران دولت و سخنرانی شخصیت‌های نزدیک به روحانی برگزار می‌شود. کاشان میزبان فائزه هاشمی بود. او در این مراسم گفت: «نگهداری مدیران ناموفق نشانه اعتدال، فراجناحی و نشان از تدبیر نیست، مهم این است که چه مدیری در کجا به‌کار گرفته شود تا افکار دکترحسن روحانی را پیاده کند.» به گزارش ایلنا، فائزه هاشمی با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که سبب شد اتفاقات سال 92 سرنوشت سال 88 را پیدا نکند هزینه‌هایی بود که قبلا پرداخت شد. 

همچنین معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست به جمع اصلاح‌طلبان بوشهری رفت و در همایش اصلاح‌طلبان این شهر گفت: «عده‌ای دلواپسند که اگر تحریم‌ها برداشته شود، هم منافعی را از دست می‌دهند و هم مسیرهایی که به نفع خودشان دور می‌زدند، از دست می‌رود.» به‌گزارش ایرنا، معصومه ابتکار افزود: «با بهبود فضای کسب‌و‌کار در کشور، منافع مردم تامین می‌شود اما عده‌ای نمی‌خواهند این اتفاق بیفتد. عده‌ای از همه امکانات خود که کم هم نیست به‌طور غیرقانونی استفاده می‌کنند تا مقابل دولت سنگ‌اندازی و مسیر برای کار و فعالیت دشوار شود.»

وی با بیان اینکه هدف آنها چیزی جز ناامیدکردن مردم نیست، ادامه داد: «هر اتفاق خوبی که در کشور رخ می‌دهد نه‌تنها در رسانه ملی منعکس نمی‌شود بلکه در بخش‌های خبری به شکلی مطرح می‌شود که اذهان مردم به سمت مسایل حاشیه‌ای رهنمون شود.» علی یونسی، مشاور ارشد رییس‌جمهور در امور اقوام و مذاهب هم که به جمع اصلاح‌طلبان کرمانشاه رفته بود، گفت: «مذاکرات هسته‌ای تحت نظر مقام‌معظم‌رهبری انجام می‌شود، بنابراین افرادی که اظهار دلواپسی می‌کنند، به‌واقع بیشتر دلواپس شکست‌های بعدی خود هستند.» به گزارش شرق، یونسی در نشست با فعالان سیاسی و حامیان دولت تدبیر و امید در استان کرمانشاه، هرگونه تندروی را به زیان و ضرر کشور دانست و گفت: «کشور بدون رقابت سیاسی یعنی حرکت به سمت نابودی و اگر جریان اصولگرا نباشد جریان اصلاح‌طلبی هم وجود ندارد و آن‌چیزی که نباید وجود داشته باشد، تندروی و بی‌اخلاقی است.» وی همچنین در دیدار با جامعه اهل حق استان کرمانشاه گفت: «برخی سخت‌گیری‌هایی که به جامعه اهل حق می‌شود ناشی از اراده حکومت نیست و از سوی برخی افراد خودسر اعمال می‌شود.»

بولتن‌سازی علیه منتقدان دولت

در حالی که رئیس‌جمهور، نقد عملکرد قوه مجریه را «نعمت» و «از وظایف اصلی رسانه‌ها» می‌داند، برخی نزدیکان دولت به صورت روزانه بولتنی از مطالب گزینشی و تقطیع شده را روی میز می‌گذارند که از رسانه‌‌های منتقد، تصویر غیر واقعی مخالف دولت ارائه می‌دهد!

به گزارش کیهان، این روزها در پاستور، تیمی با مسئولیت اسماعیل-س که ریاست مرکز مشاوران جوان ریاست جمهوری را برعهده دارد، بولتنی با عنوان تأمل‌برانگیز «صدای مخالف» را به صورت روزانه تهیه می‌کند که با انتشار گزینشی مطالب رسانه‌ها، تلاش می‌کند منتقدان را مخالفین سازمان‌یافته دولت معرفی کند.

در این بولتن که روزنوشته‌‌های هنرمندان و ورزشکاران در خصوص عملکرد برخی دستگاه‌ها که در فضای مجازی و شبکه‌‌های اجتماعی منتشر می‌شود نیز به عنوان مخالفت با دولت ذکر می‌شود، مطالب انتقادی رسانه‌های غیردولتی -  اعم از اصولگرا و اصلاح‌طلب - را به‌گونه‌ای منعکس می‌کند که از آنها عنادورزی با رئیس‌جمهور منتخب ملت برداشت شود.

جالب اینجاست که در بولتن مذکور، حتی برخی خبرها و نقل‌قول‌‌های مقامات دولتی که در رسانه‌‌های وابسته به دولت منتشر و توسط نشریات اصولگرا یا بخش‌‌های ویژه خبری سیما بازنشر می‌شود، به صورت تقطیع شده و با عناوینی جهت‌دار نظیر «تعریض به دولت»، «اعتراض به دولت» و «تلاش برای القای...» ذکر می‌شود.

گمان می‌رود برخی مواضع عجیب و غریب رئیس‌جمهور همچون «بی‌سواد خواندن»، «عصر حجری» و «جیب‌بر خواندن» منتقدان، ناشی از القائات چنین بولتنی است که توسط عناصر رادیکال تهیه شده و در اولین ساعات یک روز کاری روی میز آقای روحانی قرار می‌‌گیرد.

این گزارش‌ می‌افزاید: احتمالا اگر رئیس‌جمهور که بارها تأکید کرده «وعده‌های انتخاباتی خود را فراموش نمی‌کنم»‌و یکی از وعده‌های او تعامل دوسویه دولت تدبیر و امید با رسانه‌‌هاست، مطالب نقادانه رسانه‌ها را بدون پیش‌داوری بررسی کرده و بی‌واسطه با اصحاب رسانه به گفت‌وگو بنشیند، نظرش نسبت به منتقدان تغییر کرده و با آنها آشتی می‌‌کند.

روحانی در جریان تبلیغات انتخاباتی خود نیز بارها «نقد دلسوزانه، سازنده و منصفانه» را به مثابه «نعمت» دانست و با تاکید بر اینکه «نقاد بهترین خدمت را به کشور و دولت خواهد کرد»، گفته بود: «نقد می‌تواند موجب تصحیح خطا و اشتباه دولت شود... عدالت یعنی هر کسی بتواند انتقاد کرده و حرف خود را بزند که چنین جامعه‌ای، جامعه علوی خواهد بود.»

وی همچنین با تاکید ویژه بر آزادی رسانه‌های منتقد، گفته بود: «اینکه شخصی در مورد موضوعی نظری مغایر نظر رئیس‌جمهور یا انتقادی در خصوص موضوعی داشته باشد، امری طبیعی است... رابطه دولت و رسانه نباید جاده یک‌طرفه باشد و دولت هر چه می‌پسندد، انتظار داشته باشد از رسانه تبلیغ و اعلام شود... وظیفه رسانه ملی تنها بلندگو و بوق خالی دولت بودن نیست.»


مجوز روحاني براي واگذاري ساختمان نفتي به نهاد رياست جمهوري

خراسان نوشت: بر اساس تصميم وزيران عضو کميسيون لوايح دولت که به استناد ماده ۸۹ قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت به تاييد حجت الاسلام روحاني رييس جمهور کشورمان نيز رسيده است، مقرر شده حق استفاده از ساختمان متعلق به شرکت نفت فلات قاره ايران براي مدت يک سال به نهاد رياست جمهوري واگذار شود تا بخشي از فعاليتهاي ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اين ساختمان متمرکز شود.


شیب‌ قیمت‌ها/ گزارشی از میزان افزایش نرخ کالاها و خدمات

وطن امروز نوشت: مسؤولان دولتی وقتی می‌خواهند خبر از افزایش قیمت‌ها بدهند از «شیب ملایم» سخن می‌گویند البته کمتر مسؤولی است که درباره افزایش قیمت‌ها و گرانی‌ها اظهارنظر کند اما عملکرد 10ماهه دولت نشان می‌دهد مسؤولان برای جلوگیری از شوک‌های قیمتی در بازار، از روش‌های متعدد مانند تثبیت دستوری قیمت‌ها، تاخیر در موافقت با افزایش قیمت برخی کالاها تا آخرین زمان ممکن، گفت‌وگوهای تبلیغاتی درباره اینکه دولت مخالف گران شدن کالا و خدمات است و... استفاده می‌کنند. شیب ملایمی که دولتمردان از آن سخن می‌گویند همان افزایش بی‌سروصدا و آرام قیمت‌هاست. همچنین بارها شاهد بودیم مسؤولان در گفت‌وگوهای خود مخالفتشان با گرانی‌ها را اعلام کرده‌اند اما همان کالا به راحتی گران شده است؛ مثلا سخنگوی دولت بارها و بارها از عدم موافقت دولت با گران شدن خودرو سخن می‌گوید اما خودروسازان تحت نظر وزارت صنعت قیمت‌ها را گران می‌کنند و در طرف مقابل شورای رقابت هم نرخ پایه خودروها را افزایش می‌دهد و خودروسازان و شورای رقابت هم با هم دعوا می‌کنند! یا وزیر ارتباطات در مصاحبه‌های متعدد خود درباره گران بودن تعرفه‌ها سخن می‌گوید اما تعرفه موبایل به راحتی گران می‌شود و مشترکان را غافلگیر می‌کند. به عبارت بهتر، دولت مخالف گرانی‌ها و افزایش قیمت‌ها است اما کالاها و خدمات گران هم می‌شود!

اگرچه دولت ظرف هفته‌های گذشته اعلام کرده قصد ندارد فعلا با افزایش قیمت کالاها در بازار موافقتی داشته باشد اما از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان خبر می‌رسد این سازمان با برخی افزایش قیمت‌ها، موافقت کرده است. به گزارش مهر، دولت طی هفته‌های گذشته بارها و بارها اعلام کرده است فعلا با هرگونه افزایش قیمتی موافق نیست و هیچ تولیدکننده‌ای حق ندارد بدون هماهنگی با سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، افزایش قیمتی روی کالاهای خود اعمال کند.... اما آنچه مصرف‌کنندگان در بازار مشاهده می‌کنند، اینگونه نیست و افزایش آرام و بی‌سر و صدای قیمت‌ها را نشان می‌دهد. این افزایش بی‌سر و صدای قیمت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که حتی گزارشات بانک مرکزی نیز به خوبی این را نشان می‌دهد که قیمت برخی کالاها افزایش یافته، این در شرایطی است که گویا سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان پرونده افزایش قیمت برخی کالاها را که از سوی تولیدکنندگان درخواست افزایش قیمت داشته‌اند بررسی کرده و با رای مثبت به افزایش قیمت، اجازه داده است این تغییر در بازار رخ دهد. این تغییر قیمت را می‌توان در کالاهای پرتقاضای روزهای گرم تابستان بیش از هر کالای دیگری مشاهده کرد.

توافق هسته‌يي روي ميز وين

روزنامه اعتماد نوشت: «ايران آماده به نتيجه رساندن مذاكرات با 1+5 است.» اين پيام صريح حسن روحاني، رييس‌جمهوري كشورمان به 1+5 در آستانه مذاكرات وين5 است. از امروز مذاكرات هسته‌يي ايران و 1+5 در وين آغاز مي‌شود و همه طرف‌ها اميدوارند تا بتوانند تدوين متن نهايي را آغاز كنند. قرار بود ايران و گروه 1+5 در چهارمين دور مذاكرات ايران و 1+5 در خصوص راه‌حل جامع هسته‌يي كه 24 تا 26 ارديبهشت ماه در شهر وين برگزار شد كار نگارش متن پيش‌نويس توافقنامه هسته‌يي در اين مذاكرات را آغاز كنند. با اين حال در وين4 بر خلاف انتظارها به دليل زياده‌خواهي‌هاي طرف مقابل به خصوص هيات امريكايي دو طرف نتوانستند وارد مرحله تدوين پيش‌نويس توافق جامع شوند. پس از اين مذاكرات به دليل وجود شكاف عميق ديدگاهي، هيات‌هاي مذاكره‌كننده ايران و گروه 1+5 به اين نتيجه رسيدند كه گفت‌وگوهاي چندجانبه نمي‌تواند ديدگاه‌هاي دو طرف را در كوتاه‌مدت به يكديگر نزديك كند.

بر همين اساس تصميم گرفته شد كه پيش از دور تازه مذاكرات در وين، مذاكرات دوجانبه‌يي برگزار شود تا شايد اختلافات كاهش پيدا كند. 10 روز پس از مذاكرات «بدون پيشرفت» ايران و گروه 1+5، در «وين4»، محمد جواد ظريف و كاترين اشتون به همراه معاونان خود در استانبول با يكديگر ديدار و گفت‌وگو كردند. پس از دو روز دوطرف استانبول را با رضايت ترك كردند. ظريف در پايان اين مذاكرات اعلام كرد كه بحث‌هاي خوبي در خصوص بررسي نگرش‌هاي موجود داشتيم و درباره ادامه مذاكرات هم توافقات خوبي حاصل شد. توافق براي مذاكرات دوجانبه با كشورهاي عضو گروه 1+5 به نظر مي‌رسد يكي از توافقات اشتون و ظريف در استانبول باشد. در همين چارچوب مذاكرات دوجانبه ايران و امريكا در ژنو برگزار شد؛ مذاكراتي كه هيات مذاكره‌كننده امريكا با تركيب جديد پشت ميز گفت‌وگو با هيات مذاكره‌كننده جمهوري اسلامي ايران به سرپرستي عباس عراقچي حاضر شد. هيات مذاكره‌كننده امريكا به دستور باراك اوباما، رييس‌جمهوري امريكا، براي حفظ فرصت دستيابي به توافق با جمهوري اسلامي ايران، ارتقا پيدا كرد و سرپرستي مذاكرات از وندي شرمن، معاون وزارت خارجه اين كشور به ويليام برنز، قائم‌مقام جان كري، وزير خارجه امريكا واگذار شد. مذاكرات ايران محدود به امريكا نشد.

به گزارش روزنامه اعتماد، ژنو پس از مذاكرات ايران و امريكا ميزبان هيات‌هاي ايران و فرانسه بود تا دو كشور نظرات خود را در يك نشست محدود مطرح و اختلافات را در جمعي كوچك حل و فصل كنند. پنجشنبه گذشته هم مذاكره كنندگان هسته‌يي ايران به رم سفر كردند تا با هيات مذاكره‌كننده روسيه در اين شهر به گفت‌وگوي دو جانبه بنشينند. به جز امريكا، فرانسه و روسيه ، مذاكرات دوجانبه با مذاكره‌كننده آلمان در گروه 1+5 هم برگزار شد.


ابراز نگراني نمايندگان مجلس از وضعيت حجاب در كشور

اعتماد نوشت: تعدادي از نمايندگان مجلس در بيانيه‌يي خطاب به رييس‌جمهور با ابراز نگراني از وضعيت حجاب در كشور خواهان اجراي قوانين مصوب در اين مورد شدند. به گزارش ايسنا، 195 نماينده مجلس در بيانيه‌يي خطاب به دولت خواهان توجه، پيگيري و اجراي قانون راهكارهاي اجرايي حجاب و عفاف شدند. متن بيانيه 195 نماينده مجلس، به شرح زير است: امروز يكي از مهم‌ترين محورهاي تهاجم فرهنگي در مواجهه با نظام اسلامي تلاش براي تغيير سبك زندگي مردم ايران در موضوع عفاف و حجاب و تبديل آن به مفاد مطرح در گزاره‌هاي دهشت‌بار مورد نظر شبكه‌هاي ماهواره‌يي و غربي است كه غايت آن از هم‌گسيختگي نهاد خانواده اصيل ايراني و سست شدن پايه‌هاي اعتقادي خانواده مسلمان است. همان‌طوري كه سياستگذاري و اجراي آن در موضوع حجاب تاثير مستقيمي بر سلامت فضاي خانواده و آحاد ملت ايران دارد، هجمه‌هاي شكل‌گرفته در اين داستان نيز ساختار اجتماعي كشور را كه در پايه‌هاي مهمي همچون تقيد به معيارهاي اسلامي استوار است، نشانه گرفته است. در اين راستا از جنابعالي يعني رياست محترم جمهوري اسلامي تقاضا داريم تا در سالي كه رهبر معظم انقلاب به ورود جهادي به امر فرهنگ تاكيد داشته‌اند، اين مساله را با جديت پيگيري و دستورات لازم را براي اجراي جدي قانون صادر فرماييد. بديهي است كه مجلس شوراي اسلامي نيز وظايف نظارتي خود را انجام داده و اين موضوع را به جديت پيگيري و نظارت خواهد كرد.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۶
    0 0
    مولا نگه دارت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس