به گزارش مشرق، براساس آماری که پایگاه اطلاعات آمار تجارت کالای سازمان ملل منتشر کرده است ایتالیا نیز به فهرست وارد کنندگان عمده سلاح های سبک پیوسته است که در این فهرست آمریکا در صدر قرار دارد.
براساس آمار سازمان ملل، ارزش تجارت جهانی سلاحهای کوچک و تسلیحات سبک بین سالهای 2001 تا 2011 میلادی تقریبا دو برابر شده است و از 2.38 میلیارد دلار به 4.63 میلیارد دلار رسیده است.
براساس این آمار که مربوط به سال 2011 میلادی است، تجارت بین المللی مهمات سبک نیز تحت تاثیر افزایش فروش سلاحهای کمری و تفنگهای ورزشی افزایش نشان می دهد.
در سال 2011 میلادی، شمار کشورهایی که صادرات تسلیحات سبک آنها سالانه دستکم 100 میلیون دلار است از دوازده کشور در سال 2010 به 14 کشور در سال 2011 افزایش یافته است. در صدر فهرست صادر کنندگان تسلیحات سبک پس از آمریکا، ایتالیا، آلمان، برزیل، اتریش، سوییس، رژیم صهیونیستی، روسیه، کره جنوبی، بلژیک، چین، ترکیه، اسپانیا و جمهوری چک قرار دارند.
سوئد از این فهرست خارج شده است زیرا صادرات تسلیحات سبک این کشور از 132 میلیون دلار در سال 2010 میلادی به 44 میلیون دلار در سال 2011 کاهش یافته است.
هشت کشوری که در سال 2011 میلادی دستکم 100 میلیون دلار سلاح سبک صادر کرده اند نیز به ترتیب آمریکا، کانادا، آلمان، استرالیا، تایلند، انگلیس، فرانسه و ایتالیا بودند. کره جنوبی که پیش از این در این فهرست قرار داشت در سال 2011 از این فهرست خارج شده است زیرا صادرات سلاح های سبک این کشور از 130 میلیون دلار در سال 2010 میلادی به چهل میلیون دلار در سال 2011 میلادی کاهش یافته است.
در این آمار همچنین اسناد مربوط به توقیف بیش از 140 هزار سلاح سبک، سلاح کمری و گلوله توسط پلیس در شهرهای مختلف آمریکا از جمله نیومکزیکو، آیداهو، کلمبوس، اوهایو، دنهام اسپرینگز، لوییزیانا، هوستون، لس آنجلس، ستلایت بیچ، فلوریدا و واشنگتن بررسی شده است .
براساس این بررسی سلاح های کمری هفتاد و هفت درصد سلاحهای توقیف شده از تبهکاران، قاچاقچیان و متهمان را تشکیل می دهد و دستکم 70 درصد از این سلاح های نیمه خودکار هستند. تفنگهای شکاری کمتر از 12 درصد از سلاحهای توقیف شده را تشکیل می دهند و تنها نیمی از آنها نیمه خودکار بودند.
امیل لبورن از جمله مولفان این بررسی اعلام کرد توقیف این سلاح های در واقع خلاف باور عمومی درباره این مسئله است که تبهکاران به سلاح های تمام خودکار مسلح هستند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این آمار در قالب یک بررسی که با عنوان «بررسی سلاح های سبک» منتشر می شود ارائه شده است و در واقع پروژه ای تحقیقاتی توسط موسسه مطالعات بین المللی و توسعه مستقر در ژنو است که تحت حمایت مالی وزارت خارجه سوییس قرار دارد و ده کشور از جمله آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تدوین آن همکاری می کنند.
تازه ترین آمار سازمان ملل نشان می دهد چین، ترکیه و جمهوری چک به فهرست صادر کنندگان بزرگ سلاح های سبک پیوسته اند، فهرستی که همچنان آمریکا را در صدر خود می بیند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما