به گزارش مشرق، طبق آمارهای انجمن آمریکایی جراحی لگن و زانو، زانوهای مصنوعی که جایگزین زانوی اصلی میشوند میتوانند 15 تا 20 سال دوام بیاورند. دکتر فردی فو، استاد دپارتمان جراحی ارتوپد دانشگاه پیتسبرگ میگوید: یکی از نگرانیهای افرادی که جراحی تعویض زانو انجام میدهند، سلامت زانو است. چاقی مفرط باعث کوتاه شدن عمر زانوی مصنوعی میشود و بهتر است افرادی که جراحی تعویض زانو انجام میدهند ورزش کنند و فعال باشند. دوچرخهسواری و شنا ورزشهای بسیار خوبی برای افرادی که جراحی تعویض زانو انجام دادهاند هستند.
افرادی که این جراحی را انجام میدهند میتوانند هر از چند گاهی اسکی یا کوهنوردی انجام دهند، اما بهتر است بر روی زمین صاف حرکت کنند و این ورزشها را به طور مداوم انجام ندهند. بالا رفتن یا پایین آمدن از یک سطح شیب دار میتواند به زانو آسیب بزند.
درباره تاثیر دوندگی برای زانوی مصنوعی تحقیقات کمی انجام شده است، اما تجربه نشان داده است دویدن سبک بر روی سطح صاف فعالیتی بی خطر بعد از تعویض زانوست.
دویدن شدید و استقامتی ممکن است به زانو آسیب برساند. البته زانوهای مصنوعی در بدن هر شخصی به صورت متفاوت جواب میدهند. بعضی از بیماران بعد از تعویض زانو دوی استقامت انجام میدهند و مشکلی برایشان پیش نمیآید. بعد از جراحی تعویض زانو بهتر است برای انتخاب ورزش با پزشک خود نیز مشورت کنید تا شرایط خاص شما را بسنجد.