در ادامه این گزارش آمده است: اما "ابوبکر البغدادی" سرکرده داعش در مصاحبه ای گفته که این گروه نخست باید مواضع خود را محکم کرده و سپس مواضع دولت عراق را در مسیر خود به بغداد در هم بشکند. دولت عراق نیز پس از سیطره تروریستها بر برخی مناطق مهم در استانهای مختلف، در تلاش است که به طور ویژه از بغداد و بخش جنوبی عراق و پاره ای از مناطق مهم اقتصادی اش در برابر حملات داعش حفاظت نماید.
این پایگاه آمریکایی در ادامه با اشاره به طرح دولت آمریکا برای اعزام مشاوران نظامی به عراق، اعلام کرد: با توجه به تعهد امریکا به تغییر ساختار حکومتی در عراق، بغداد با سوء ظن نسبت به ماموریت واقعی آنها در این کشور می نگرد.
البته به نظر نمی رسد دامنه اقدامات گروه تروریستی داعش فقط به عراق و سوریه محدود شود، سرکرده داعش اخیر در اظهاراتی تاکید کرده است: هدف داعش فقط عراق و سوریه نیست بلکه شامل اردن، لبنان، فلسطین و رژیم اسرائیل می شود. همانطور که گروه داعش دارای سلولهای مخفی در داخل ارتش عراق است در ارتش اردن و یا سرویس مخفی اردن نیز سلولهای مخفی (ستون پنجم) دارد.
البغدادی همچنین اعلام کرد: ما در حال پیشروی در استانهای دیالی و کرکوک هستیم اما پایگاه نظامی التاجی و فرودگاه بغداد بر سر راه پیشروی ما قرار دارند .
وی در ادامه اظهارات تامل برانگیز خود افزود: بسیاری از فرمانده هان داعش قبلا در ارتش عراق خدمت کرده اند و این افراد با بسیاری از فرماندهان کنونی و قبلی ارتش عراق در ارتباط هستند. علاوه بر آن همه می دانند که ما چگونه دشمنان خود را نابود می کنیم و این مسئله بسیاری از نیروها و فرماندهان ارتش عراق به ویژه کسانی که دارای خانواده هستند ترسانده و از مبارزه با نیروهای ما منصرف خواهد کرد.
ابوبکر البغدادی در این مصاحبه در رابطه با همکاری گروه داعش با اعضای
حزب بعث و به ویژه گروه معروف به" مردان طریقت نقشبندی" و مواضع ضد دینی
آنها گفت، نمی توان انکار کرد که موصل محل تاسیس حزب بعث بود و در حال حاضر
بسیاری از گروههای دیگر از جلمه بعثی ها در کنار داعش در حال مبارزه هستند
اما این فقط داعش است که فرماندهی این حرکت را در دست دارد و پرچم داعش در
شهر موصل، تکریت و دیگر شهرها بر افراشته شده است.
وی افزود: علاوه بر آن بعثیهای عراق بر خلاف بعثیهای سوریه ضد دین نیستند و
بطور کلی عراقی ها محافظه کارتر هستند و بسیاری از بعثی های عراق به داعش
جذب شده و افکار و اندیشه های حزب بعث را ترک کرده اند. بطور مثال اعضای
طریقت نقشبندی نماز می خوانند و روزه می گیرند و بر خلاف چهره سکولاری که
رسانه ها از آنها نشان داده اند، دارای عقاید مذهبی هستند.