کد خبر 322404
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۵

در ظاهر ماه کم شدن خوراک و کاهش هزینه‌ها به نظر می‌رسید ولی واقعیت آن است که تهیه یک سفره آبرومندانه برای یک خانواده حتی بدون در نظر گرفتن مهمان هم ارقام خوبی را نشان نمی‌دهد.

به گزارش مشرق به نقل از بازار خبر، همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و متعاقباً یادآوری سنت حسنهٔ افطاری دادن، اذهان عمومی درگیر افزایش قیمت برخی اقلام و مجموع هزینه‌های تمام‌شده در این ماه شده است.

قیمت تمام‌شده برخی کالاها در این ماه جهش چند تومانی نسبت به سال پیش و حتی یک روز قبل از شروع این ماه داشته است.

اگرچه به گفتهٔ مسئولین ستاد تنظیم بازار، قیمت‌ها کنترل شده و با نظارت این ستاد فقط «قدری» روی آن‌ها کشیده شده، با این حال همین چند تومان اگر به تعداد اعضای خانوار و با در نظر گرفتن یک مهمانی چندنفره لحاظ شود، کمی دردناک به نظر خواهد رسید.

در این گزارش به قیمت برخی از مهم‌ترین اقلامی که در سفره افطار یا سحر جزء وعده غذایی روزه‌داران به‌حساب می‌آید اشاره شده است.

لازم به ذکر است که برخی از این وعده‌های غذایی جزء لاینفک سفره افطاری است و در برخی از سفره‌های خانوارها تنها یکی دو قلم وجود دارد؛ بنابراین نمی‌توان هزینه سفره تمام‌شده را به کل تعمیم داد.

چند نکته

اول: برخی از اقلام اساسی مثل چای، شکر و قند به‌صورت کیلویی خریداری می‌شود که بازه قیمتی متنوع خواهد بود.

دوم: سعی شده است تا به‌منظور محاسبه قیمت کل سفره افطاری، هریک از اقلام زیر را به تعداد یک خانواده ۴ نفری محاسبه کرد.

سوم:بدون تردید هیچ‌یک از خانواده‌ها در هنگام تدارک برای سفره افطار از همهٔ اقلام بالا استفاده نمی‌کند. در این میان هستند کسانی که ترجیح می‌دهند تا سفره خود را به هریک از خوراکی‌های نامبرده حتی به مقدار اندک مزین کنند و از همه نوع در سفره‌شان می‌گنجانند.

نان

یقیناً نان یکی از مهم‌ترین اقلامی است که بی‌چون‌وچرا در هر سفره‌ای وجود دارد.

قیمت نان سنگک ۷۰۰۰ ریال، بربری شش هزار ریال، لواش ۲۵۰۰ ریال است. در این میان هستند خانواده‌هایی که خوراکشان تنها نان‌های فانتزی بوده که بسته به مخلفاتی که به کار می‌گیرند از ۲۰۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان قیمت دارند.

اگر فرض کنیم برای یک خانواده ۴ نفره دو عدد نان لازم است، حداقل قیمت تمام‌شده برای این خانواده ۱۲۰۰ تومان و حداکثر ۱۰۰۰۰ تومان است.

آش و حلیم

کافی است تا فقط سری به خیابان‌های سطح شهر در یکی از روزهای این ماه مبارک زده باشید تا شاهد صف‌های طولانی قابلمه به دستانی باشد که برای چند کیلو آش یا حلیم به انتظار ایستاده‌اند.

بنا به گفته رئیس اتحادیه آش و حلیم کشور: هر کیلوگرم حلیم ساده در ماه مبارک رمضان ۸۰۰۰ تومان تعیین ‌شده که در صورت افزودن مخلفات مانند دارچین، پودر نارگیل، کنجد، روغن حیوانی و گوشت بوقلمون مبلغ ۵۰۰ تومان در هر کیلو اضافه می‌شود.

بنابراین اگر در نظر بگیریم که خانواده چهارنفره یک کیلو ونیم حلیم می‌خورد قیمت تمام‌شده حلیم حداکثر ۱۲۷۵۰ و حداقل ۱۲۰۰۰ تومان است.

همچنین هر کیلوگرم آش شله‌قلمکار ۷۵۰۰ تومان، آش رشته ۷۰۰۰ تومان، شله‌زرد ۸۰۰۰ تومان، مسقطی و حلوا نیز هر کیلو ۸۰۰۰ تومان در کبابی‌های مجاز عرضه می‌شود و قیمت ظرف جداگانه محاسبه خواهد شد.

با این حساب قیمت تمام‌شده دو کیلو آش برای این خانواده ۱۴ هزار تومان و قیمت تمام‌شده شله‌زرد ۱۲ هزار تومان ونیم کیلو حلوا ۴ هزار تومان خواهد بود.

زولبیا و بامیه

زولبیا جزء آن دسته از خوراکی‌هایی است هم از سوی کاسبان و هم از سوی خریداران تنها در سال یک‌بار فرصت خوردنش وجود دارد.

قیمت تمام‌شده زولبیا بامیه درجه‌یک ۸۵۰۰ تومان و غیر از این نوع ۸۰۰۰ تومان است.

بر همین اساس هزینه تمام‌شده نیم کیلو زولبیا بامیه درجه‌یک برای یک خانواده چهار حداکثر ۴۲۵۰ و حداقل ۴۰۰۰ تومان است.

خامه، عسل و مربا

بدون شک نمی‌توان قیمت دقیقی برای این نوع از خوراکی‌ها در نظر گرفت. چراکه بسته به نوع و کیفیت کاملاً با قیمت‌های متنوعی در بازار روبه‌رو هستیم.

قیمت یک بسته خامهٔ پاک که کفاف وعده غذایی یک خانواده ۴ نفره را می‌دهد ۱۳۰۰ تومان است.

همچنین قیمت یک عدد مربا شیشه ۳۲۰۰ تومان است.

کره و پنیر و خرما

نمی‌توان قیمت دقیقی برایشان تعیین کرد. دیگر مانند گذشته نیست که تنها یک نوع کره یا پنیر در بازار وجود داشته باشد. یخچال سوپرمارکت‌ها پرشده از انواع مختلفی از این دو محصول که هرکدام مزه و بسته‌بندی متفاوت‌تری از دیگری دارد.

شیر و چای

قیمت تمام‌شدهٔ یک شیر یک لیتری در بازار کشور ۲۲۰۰ تومان است.

لازم به ذکر است که همچون سایر بازارهای خوراکی، این بازار متنوع بوده و نمی‌توان قیمت نهایی برای آن تعیین کرد.

از سوی دیگر به‌منظور سهولت در محاسبه قیمت چای، هزینه تمام‌شده یک چای بسته‌بندی را به نرخ ۱۱۰۰ تومان در نظر گرفتیم.

با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود که هزینه پهن یک سفره افطاری چیزی بیش از ۵۰ هزار تومان آب می‌خورد. این در حالی است که برخی از خانواده‌ها در کنار سفره خود برنج و چندین خورشت هم تدارک می‌بینند و یا ترجیح می‌دهند که یک دست کله‌پاچه میل کنند که در آن صورت هزینه‌ها سر به فلک خواهد گذاشت.

این را در نظر داشته باشید که اگر بخواهیم قیمت‌های فوق را متعادل‌تر و منطقی‌تر کنیم آنگاه باید این را نیز در نظر بگیریم که ارقام فوق مربوط به یک روز و یک وعده هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    0 0
    اشتباه هست که در این وضعیت مردم روزه بگیرند و دچار سوئ تغذیه مضاعف شوند. این سوئ تغذیه ها هست که نسل ایرانی را دارد منقرض میکند.
  • ناظر ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    0 0
    ساده بگویم. روح بلند جسم را بحرکت در می آورد. رمضان ماه وصل شدن به کر است . مردم در خواب اند و زمانی که می میرند بیدار میشوند. (امام علی ع). عزیزم در مورد رمضان و روزه یک دنیا پند و اندرز وجود دارد که ما بفکر شکم نباشیم.
  • ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
    0 0
    شما می تونی نگیری! ولی نمیتونی برای بقیه تعیین تکلیف کنی!! خاموش!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس