فرمانده نیروی انتظامی گفت: تورهای گردشگری نباید بستری شوند برای رفتارهای سوء و ارتباطات غیراخلاقی و کنترل و نظارت در وهله اول متعلق به مجامع صنفی است و اگر خلأیی باشد ناجا دخالت می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در مراسم تودیع و معارفه فرمانده مرزبانی، رئیس پلیس آگاهی و معاون عملیات ناجا با اشاره به چگونگی تغییر فرماندهی مرزبانی و انتقال وی به وزارت کشور در سمت معاون امنیتی وزارت کشور اظهار داشت: با رفتن سردار عبداللهی از وزارت کشور و خالی شدن پست معاون امنیتی وزارت کشور، وزیر کشور مرا خواست و سردار ذوالفقاری را به عنوان گزینه ارجح در سمت معاون امنیتی وزارت کشور معرفی کرد، لذا من هم که پیش از این قول مساعد همکاری به آقای رحمانی‌فضلی داده بودم با این موضوع موافقت کردم و سردار ذوالفقاری در سمت معاون امنیتی وزیر کشور به ادامه خدمت می‌پردازد.

ناجا بازوی اصلی شورای امنیت کشور است

وی با بیان این‌که فعالیت معاون امنیتی وزیر کشور و شورای امنیت کشور تا اندازه زیادی با نیروی انتظامی مرتبط است، گفت: با توجه به اینکه قالب مصوبات شورای امنیت کشور برعهده ناجا قرار می‌گیرد و می‌توان ناجا را بازوی اصلی این شورا نامید، من با رفتن سردار ذوالفقاری به وزارت کشور موافق بودم و این موضوع را فرصتی مغتنم می‌دانم.

فرمانده نیروی انتظامی تغییرات رئیس پلیس آگاهی، فرمانده ناجا و معاون عملیات نیروی انتظامی را متأثر از رفتن سردار ذوالفقاری به وزارت کشور دانست و گفت: سیکل تغییرات  اخیر در نیروی انتظامی از تغییر سمت سردار عبداللهی آغاز شد و با تغییرات فرمانده مرزبانی، معاون عملیات به ناجا و رئیس پلیس آگاهی ادامه یافت.

سردار احمدی مقدم در بخش دیگری از سخنانش گزارش سردار ذوالفقاری در طول خدمت خود در سمت فرمانده مرزبانی را تنها بخشی از اقدامات انجام شده در مرزها توصیف کرد و افزود: زمانی که من به عنوان قائم‌مقام دبیرکل ستادر مبارزه با مواد مخدر مشغول انجام خدمت بودم، UNODC در یکی از جلسات خود عکس‌های ماهواره‌ای از مرزهای سیستان در اختیار ما قرار داد و عنوان کرد که در این مرزها هیچگونه نظارتی وجود ندارد و قاچاقچیان موادمخدر به صورت کاروانی در این مناطق عبور و مرور می‌کنند لذا ما با یک کار جهادی در این استان و در کم‌تر از 6 ماه موفق شدیم بیش از 300 کیلومتر دیوار، خاکریز، کانال، سیم خاردار و برجک احداث کنیم که این موضوع برای مسئولان UNODC قابل توجه بود.

وی با تأکید بر این‌که پیش از تشکیل فرماندهی مرزبانی در ناجا کیلومتر‌ها مرز بدون کنترل در کشور وجود داشت، گفت: با تشکیل فرماندهی مرزبانی اقدامات انجام شده در مرزها 3 برابر افزایش یافته‌اند و امروز شاهدیم که مرزهای کشور در کنترل ما قرار دارد و هیچ نقطه مرزی در کشور وجود ندارد که ما در آن حضور نداشته باشیم.

فرمانده نیروی انتظامی  با اشاره به تکمیل شدن تمامی راه‌های مرزی تا پایان سال گفت: خوشبختانه تا پایان سال تمامی نقاط مرزی ما به راه‌های ارتباطی مجهز می‌شوند و تنها استان خراسان شمالی از این موضوع مستثناست.

سردار احمدی‌مقدم محقق شدن مراقبت‌های الکترونیکی در مرزها را تا پایان برنامه 5 ساله عنوان کرد و با اشاره به شرایط مطلوب مرز در کشور در مقایسه با گذشته گفت: اگر شرایط مرزهای کشور همانند چند سال گذشته بود و ما در هزاران کیلومتر مربع از مرزها حضور نداشتیم، این امکان وجود نداشت تا کاروان‌های مسلح همچون داعش بتوانند به کشور وارد شوند و تا کرمان و مرکز کشور نفوذ کنند ولی امروز خوشبختانه شاهدیم که هیچ تردد کاروانی در مرزها وجود ندارد.

تعداد پرونده‌های کشف نشده انگشت شمارند

وی در ادامه با اشاره به موفقیت‌های پلیس آگاهی ابراز داشت: پلیس آگاهی یک ابزار کاربردی در ناجاست و کشف سریع جرایم منجر به پیشگیری از جرم می‌شود.

فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: خوشبختانه در شرایط فعلی تعداد انگشت‌ شمار پرونده‌های کشف نشده داریم و توانایی پلیس آگاهی ما به اندازه‌ای است که می‌توانیم بگوییم پلیس آگاهی در سطح منطقه در رتبه اول قرار دارد.

سردار احمدی‌مقدم در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر بیش از 80 درصد از جرائم خشن همچون سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف، آدم‌ربایی و راهزنی کشف می‌شوند و بیش از 90 درصد قتل‌ها منجر به کشف پرونده می‌شود.

همچنین سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه فرمانده مرزبانی و رئیس پلیس آگاهی ناجا در جمع خبرنگاران اظهارداشت: طرح دریا طرح جامعی است که ناجا بخشی از آن را بر عهده گرفته و وزارت کشور و استانداری‌های شهرهای شمالی وظیفه اصلی را بر عهده دارند و دستگاه‌های متعددی از جمله امدادی، خدماتی، اورژانس و غیره در این زمینه مسئولیت دارند.

فرمانده نیروی انتظامی گفت: نیروی انتظامی در بعد امنیتی و مبارزه با ناهنجاری‌های اخلاقی حضور دارد؛ البته شناورهای دریابانی و امدادی نیز در این زمینه کمک می‌کنند با آن که وظیفه‌ ناجا نیست.

این مقام انتظامی ادامه داد: امسال جلسات منسجم‌تر برگزار شد و رکود سال قبل جبران شد.

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: وظیفه ناجا در طرح دریا تسهیل ترافیک، ایجاد امنیت و مبارزه با ناهنجاری‌های اخلاقی است.

سردار احمدی‌مقدم درپاسخ به سوالی مبنی بر میزان رضایت مردم از پلیس آگاهی گفت: اگر بخواهیم رضایت همه مردم را داشته باشیم باید کشف 100درصدی داشته باشیم که در هیچ‌جای دنیا امکان ندارد؛ میزان موفقیت آگاهی در دنیا به میزان کشف جرائم است؛ ما ادعا نداریم که 100درصد جرائم را کشف می‌کنیم اما می‌گوییم در جرائم جنایی و سنگین به طور میانگین 95 درصد قدرت کشف در بازه زمانی کوتاه داریم و ادعا نداریم.

این مقام انتظامی افزود: سرعت و عملکرد ما بهتر بوده است و با پیشگیری در جرائم خشن و جنایی کاهش را داشته‌ایم.

وی گفت: محیط پیرامونی ما آسیب‌زا و ملتهب است که موجب ناامنی می‌شود اما روند عمومی امنیت در سرقت و قدرت کشف بهتر شده است.

فرمانده نیروی انتظامی در مورد سرقت اظهار داشت: بعد از اینکه ما مطالبات مردم را ارزیابی کردیم مشاهده کردیم که معمولاً مواد مخدر اولویت اول است اما امسال سرقت اولویت اول در مطالبات مردم است.

قرارگاه‌های سرقت ناجا در 14 استان پر سرقت دایر شده است

وی گفت: 14 استان کشور عمده سرقت را داشتند که قرارگاه‌های سرقت در آن دایر شده و 50 تا 70 درصد سرقت مربوط به مرکز استان‌ها شده که به 20 تا 30 شهر مربوط می‌شود. ما با کمبود امکانات نرم‌افزاری، پلیسی و دستگاه قضا بنا داریم تا این روند را متوقف کنیم.

سردار احمدی مقدم افزود: روند رشد سرقت کاهش داشته و در خرداد نسبت به اردیبهشت 5 درصد کاهش سرقت داشته‌ایم که امیدواریم در تیر عملکرد بهتری را شاهد باشیم.

وی در مورد سامانه 197 اظهار داشت: این قرارگاه توانسته به اهداف مأموریتی خود برسد چرا که خدمات بیشتر موجب مراجعه بیشتر مردم می‌شود و اگر مردم نا امید باشند تماس نمی‌گیرند. کمبود تماس نشان دهنده رضایت مردم نیست اما خوشبختانه بازرسان و سامانه 197 مورد رضایت مردم بوده به گونه‌ای که هجوم تماس گیرندگان در تهران را شاهد بودیم.

وی ادامه داد: در تهران امید مردم به کشف جرائم کم بود و خیلی از مالباخته‌ها مراجعه نمی‌کردند و وقت را مهمتر از مال می‌دانستند اما این مرکز باعث شد که مردم مراجعه کنند و ما با گذشت 2 تا 3 ماه بعد از فعالیت این مرکز ارزیابی را انجام داده و جمع‌بندی می‌کنیم.

سردار اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه مراسم تودیع و معارفه فرمانده مرزبانی و رئیس پلیس آگاهی ناجا در جمع خبرنگاران در مورد نظارت پلیس بر تورهای گردشگری اظهارداشت: طبیعتاً کل مجامع صنفی و دستگاه‌های متولی صف اول کنترل و نظارت متعلق به‌ انهاست و ناجا بعنوان حامی می‌باشد و اگر خلایی باشد ناجا دخالت می‌کند مثلاً در کنترل رستوران‌ها وظیفه با بهداشت است و در لباس‌فروشی‌ها نظارت با اتحادیه لباس‌فروشی‌ها است.

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: در تورهای گردشگری نباید بستری برای رفتارهای سوء و ارتباطات غیراخلاقی فراهم شود.

زمینه‌های همکاری بسیج و ناجا

سردار احمدی مقدم در مورد همکاری بسیج با نیروی انتظامی گفت: بسیج می‌تواند همکاری اطلاعاتی داشته باشد و در مقابله با ناهنجاری‌های اخلاقی با آموزش خانواده و غیره به صورت ایجابی کمک کند.

وی گفت: یک کارگروه مشترک در معاونت اجتماعی ناجا و واحد فرهنگی بسیج ایجاد شده تا در گام اول جامعه بسیجیان را موسوم‌سازی کند چرا که در مسئله مبارزه نباید مستقیم سراغ گروه آسیب‌دیده برویم و اگر خانواد آگاهی داشته باشند می‌توانند کمک کنند.

این مقام انتظامی ادامه داد: بسیج با پلیس مشارکت اجتماعی داشته و به صورت عملیاتی وارد نمی‌شود.

فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به سئوالی در مورد حمایت از شاکیان گفت: ناجا در شکایت‌ها مرجع رسیدگی نیست چرا که در این موارد ناجا با صلح و سازش مابین طرفین دعوا عمل کرده یا اگر پرونده‌ای تشکیل شود ن پرونده را به دادسرا می‌فرستند و در دادسرا باید شاکی حضور یابد.

وی گفت: هر گزارشی که می‌شود حمل بر صحت آن نیست و باید صحت آن سنجیده شود اما تا جایی که جان شاکی به خطر نیفتد و تمهیدات مناسب در این مورد اندیشیده می‌شود و مردم نیز باید بدانند برای احقاق حق خود باید هزینه‌هایی را متحمل شوند.

وی خاطرنشان کرد: در مورد این پرسش که کلانتری و نیروی انتظامی حمایت کاملی از شاکیان ندارند، ما بررسی می‌کنیم اما خیلی از شاکیان انتظار دارند که وقتی شکایت می‌کنند بررسی شود و دیگر به آن کاری ندارند.

ابراز بی‌اطلاعی فرمانده ناجا از غارت خانه بیش از ۱۰۰ خانوار افاغنه

سردار اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه تودیع و معارفه فرمانده مرزبانی، رئیس پلیس آگاهی و معاون عملیات ناجا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی منبی بر اینکه آیا گشت انصار حزب‌الله قرار است در موضوع مبارزه با بدحجابی وارد شود یا خیر، گفت: من چنین موضوعی را نشنیدم و راجع به صحت آن تحقیق می‌کنم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر آغاز شدن طرح دریا و وظایف پلیس در این روزها افزود: طرح دریا یک طرح جامعی است که نیروی انتظامی تنها بخشی از آن را بر عهده دارد و وظیفه اصلی بر عهده استانداری‌های 3 استان شمالی و وزارت کشور است؛ همچنین دستگاه‌های امدادی و نجات غریق و اورژانس در این امر وظایف ویژه‌ای دارند و نیروی انتظامی در سطح دریا تنها بعد امنیتی، ترافیکی و مبارزه با ناهنجاری‌های اجتماعی را مدنظر دارد.

احمدی‌مقدم با اشاره به این که شناورهای دریایی و یگان ویژه برای کمک به دستگاه‌های امدادی در این طرح همکاری می‌کنند، خاطرنشان کرد: وظیفه نیروی انتظامی در سطح دریا تنها در حوزه تسهیل ترافیک، امنیت و مبارزه با ناهنجاری‌ها خلاصه می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موفقیت پلیس آگاهی در کشف جرائم خشن گفت: در سال‌های اخیر به صورت متوالی شاهد کاهش جرایم خشن در کشور بودیم و پلیس آگاهی موفق به کشف نزدیک به 95 درصد از جرائم جنائی شده و این در حالی است که کشورهای مجاور ما و محیط پیرامونی ما آسیب‌زا و ملتهب هستند.

احمدی‌مقدم در ادامه با اشاره به قرارگاه مبارزه با سرقت افزود: با توجه به آن‌که مبارزه با سرقت‌های خرد نخستین مطالبه مردمی از پلیس است ما برای 14 استان کشور که بیش‌تر از دیگر استان‌ها آمار سرقت‌شان بالاست برنامه‌ریزی کردیم و امیدواریم با فعالیت‌های این قرارگاه رشد سرقت متوقف شود. و خوشبختانه شاهدیم که در خرداد امسال سرقت‌های خرد نسبت به اردیبهشت‌ 5 درصد کاهش داشته است.

وی همچنین آغاز به کار مرکز فوریت‌های 197 را باعث افزایش امیدواری مردم دانست و افزود: متأسفانه امید مردم به کشف جرائم در تهران کم است و عمدتاً مردم احساس می‌کنند که ارزش زمان پیگیری پرونده‌های سرقت‌شان از موارد سرقت شده ارزشمندتر است. لذا با راه‌اندازی فوریت‌های 197 شاهد هجوم تماس‌های مردم در تهران هستیم.

احمدی مقدم در واکنش به سخنان معاون گردشگری گفت: ما اعتقاد داریم که هر سازمان و نهادی باید در سطح مقدم کنترل عملکرد خود باشد و نیروی انتظامی حامی آن‌هاست ولی اگر دستگاهی وظایف خود را به درستی انجام ندهد نیروی انتظامی مجبور به ورود به موضوع است. لذا ما از معاونت گردشگری تقاضا داریم که نگذارد تورها بستری برای رفتارهای سوء و غیراخلاقی شوند.

وی در ادامه سخنانش در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم که پیگیر موضوع حمله اراذل به یکی از روستاهای قزوین و ساکنان افغانی آن شده بود، گفت: من در جریان وضعیت پرونده نیستم و موضوع را پیگیری می‌کنم و به اطلاع رسانه‌ها می‌رسانم.

اظهار بی‌اطلاعی فرمانده ناجا در حالی است که طبق گزارش‌های موجود هجوم اراذل و اوباش به این روستا باعث فرار 90 درصد از ساکنان افاغنه در این روستا شده است.

وی در پایان با اشاره به همکاری بسیج و پلیس در موضوعات اطلاعاتی گفت: ماه گذشته جلسه‌ای با سازمان بسیج برگزار کردیم و آن‌ها این تصور را داشتند که می‌توانند در ناهنجاری‌های اجتماعی و اخلاقی و با رویکرد آموزشی به نیروی انتظامی کمک کنند و از این کارگروهی برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است ولی تأکید می‌کنم که بسیج و نیروهای این سازمان در عملیات اجرایی پلیس در مبارزه با ناهنجاری‌های اخلاقی هیچ دخالتی ندارند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۶
    0 0
    امان از تورهای گردشگری

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس