کد خبر 326764
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۷

پزشکان معتقدند نوع غذای مصرفی بر ساعت بیولوژیک بدن تاثیر دارد و ریتم روزانه بسیاری از فاکتورهای بیولوژیکی و حتی رفتاری ما را تنظیم می‌کند.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، ساعت بیولوژیک بدن هر انسان نقش مهمی در زمان‌های خواب، مواقع اوج هوشیاری و زمان برخی فرآیندهای روانی خاص بازی می‌کند. در حقیقت، این ساعت بیولوژیک بیان حداکثری برخی ژن‌ها را در زمان‌های خاصی از روز موجب می‌شود. در صورتی که این ساعت بیولوژیک از کار افتد، مشکلات بعدی ناشی از آن در انسان بروز می‌کند.

«ماکوتو آکاشی»، یکی از متخصصان این مطالعه گفت: عدم سازگاری و انطباق بین ریتم‌های روانی و زیست‌محیطی نه تنها به بهداشت روانی انسان آسیب می‌زند بلکه خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون دیابت، اختلال خواب، سرطان و بیماری‌های قلبی - عروقی را نیز تشدید می‌کند. این ساعت دو مسیر اصلی دارد. مسیر اول به نور واکنش نشان می‌دهد که به دفعات نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. مسیر دوم نیز به مواد خوراکی پاسخ می‌دهد.

متخصصان در این آزمایش به منظور مطالعه دقیق‌تر روی مسیر دوم که به تغذیه وابسته است، روی سلول‌های تعدادی از موش‌های آزمایشگاهی بررسی کرده و دریافتند هورمون انسولین که در ارتباط با نوع تغذیه است در تنظیم مجدد ساعت بیولوژیک بدن نقش دارد. به بیان ساده‌تر انسولین به همزمانی ساعت معده با زمان مصرف وعده غذایی کمک می‌کند. این هماهنگی‌ها بین تغذیه و ساعت بیولوژیک در بهبود سلامت جسمی و روانی انسان تاثیر حیاتی دارند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس