به گزارش مشرق، ادوارد اسنودن، مقاطعهکار سابق آژانس امنیت ملی
آمریکا (NSA) در مصاحبه با روزنامه گاردین گفت: قوانین در نظر گرفته شده
فراتر از باور است. پارلمان انگلیس قرار است این هفته در رابطه با قوانین
جدیدی که به شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی و تلفن همراه اجازه
میدهد تا اطلاعات ارتباطی میان شهروندان را ضبط و نگهداری کنند، بحث کند.
به گفته قانونگذاران انگلیسی، این اقدام زمانی انجام میشود که نیاز باشد اطلاعات فرد خاصی ضبط شود اما در ماه آوریل، دادگاه عدالت اروپا با یکی از قوانین اتحادیه اروپا که شرکتها را مجبور میکرد تا اطلاعات دستکم شش ماه را نگه دارند، رد کرد و آن را نقض حریم خصوصی خواند.
این در حالی است که دیوید کامرون، نخستوزیر دولت ائتلافی انگلیس تاکید دارد تا یک قانون فوری برای جمعآوری اطلاعات شهروندان تصویب شود تا از امنیت ملی این کشور حمایت شود.
اسنودن که به افشای برنامههای جاسوسی گسترده آمریکا متهم است، میگوید: این اقدام واقعا هزینهبر است که بخواهیم چند روز صحبت کنیم که مرز بین حریم خصوصی و اختیارات دولتی در کجا قرار بگیرد.
وی در مصاحبه با گاردین در مسکو گفت: اگر این مقامها اینقدر به جاسوسی تمایل دارند، باید در نظر بگیرند که دادگاه عدالت اروپا اقدام آنها را تهاجمی و ناقض حقوق اساسی شهروندان میداند. آیا مردم تمایلی دارند که قانون جدید، گستردهتر و تهاجمیتر علیه آنها تصویب شود؟
اسنودن تاکید کرد که این غیرعادی است که مقامهای یک دولت در زمان صلح بخواهند با فوریت چنین قوانینی را تصویب کنند، آن هم در شرایطی که "هیچ بمبی شلیک نشده و هیچ کشتی جنگیای لنگر ننداخته است".
دیوید کامرون میگوید که اختیارات کنونی جاسوسی و شناسایی، گسترش و بسط نخواهند یافت اما فعالان آزادیهای مدنی معتقدند که این قانون تهاجمی است و میتواند حریم خصوصی را نقض کند.
اسنودن پس از افشای برنامههای محرمانه جاسوسی آمریکا به روسیه گریخت و مسکو نیز احتمالا پناهندگی موقت یکساله وی را که در ماه ژوئیه به پایان میرسد، تمدید خواهد کرد.