چرا وزارت خانه‌ای که بر اساس ماده 13 سیاستهای "اشتغال زنان در جمهوری اسلامی ایران" موظف شده آیین نامه ها و بخش نامه های اجرایی سیاستهای فوق را تهیه کند؛ با اجرایی شدن یکی از بندهای این سیاست های ابلاغی مخالفت کرده و خواستار لغو آن شود؟

گروه اجتماعی مشرق – بعد از حمایت بیش از 200 نماینده از طرح  تکریم خواهران کارمند شاغل در شهرداری تهران به نظر می رسید تب مخالف خوانی با این طرح اسلامی خوابیده باشد تا اینکه کمال‌الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا با ادعای جدیدی، ضرورت اجرای این طرح را زیر سوال برد.

وی با ادعای اینکه این اقدامات مقابل نظر رئیس‌جمهور است و «نمی‌دانم چه اراده‌ای است که می‌خواهند در قبال اظهارات رئیس‌جمهور صف‌آرایی کنند»، گفت: انسان باید از پلیس درون بترسد و این اقدامات که به استنباط بنده به روز نیست، و ایران اسلامی را از بعد عدالت و آزادی و حقوق بشر زیر سوال می برد. نباید در اولویت کارهای ما قرار بگیرد.

دلواپسی سیاسیون بابت واکنش سازمانهای حقوق بشری

نگرانی این نماینده مجلس از حساس شدن نهادهای حقوق بشری نسبت به اجرای احکام اسلامی در بین برخی از سیاسیون امر تازه ای نیست و درخصوص اجرای احکامی مانند رجم ، قصاص و اعدام علنی، بارها دلواپسی خود را از واکنش نهادهای حقوق بشری اعلام کرده اند. به همین دلیل این اظهار نظر پیرموذن در راستای تکرار همان خط و مشی قلمداد شد و واکنش خاصی نسبت به این اظهارات اتخاذ نشد تا اینکه امروز روزنامه شهروند با انتشار نامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شهرداری تهران، عمق دلواپسی این طیف، از واکنش نهادهای بین المللی به اجرای دستورات اسلامی را نشان داد.

در نامه این وزارت خانه که با شماره ٧٥٤٨٧ به تاریخ ١٤ تیر ٩٣ و با امضای محمدتقی حسینی، قائم‌مقام وزیر کار در امور بین‌الملل به شهرداری و شورای شهر تهران ارسال شده آمده است: «جناب آقای دکتر قالیباف، شهردار محترم تهران، همان‌طور که استحضار دارید دولت جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای سازمان بین‌المللی کار و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان مرجع ملی به لحاظ عضویت در آن سازمان ملزم به رعایت الزامات و تعهدات ناشی از الحاق به کنوانسیون بین‌المللی کار از جمله کنوانسیون عدم‌تبعیض در اشتغال و حرفه است.  به بیان دیگر دولت و شرکای اجتماعی آن مکلف به رعایت و اجرای کنوانسیون‌های الحاقی می‌باشند. در صورتی که مفاد بخشنامه اخیر شهرداری تهران به صراحت با مفاد کنوانسیون‌های مذکور مغایر است و حتی از دیدگاه سازمان یادشده می‌تواند به‌عنوان نقض حقوق‌بشر تلقی شود که جهت استحضار ترجمه کنوانسیون مذکور به پیوست تقدیم می‌شود.»

در ادامه این نامه آمده است: «استحضار دارید که دولت جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان کشوری که همواره از عدالت اجتماعی در سطح ملی و بین‌المللی دفاع می‌کند شناخته می‌شود و لذا صدور بخشنامه‌ها با توصیفی که در بالا اشاره شد می‌تواند موجب خدشه‌دار شدن این جایگاه شود و بازتاب این اقدام به نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان بین‌المللی کار نتایج مناسبی در پی نخواهد داشت. با عنایت به موارد فوق به منظور پرهیز از ایجاد حساسیت‌های ناخواسته بین‌المللی مجددا از شما درخواست می‌شود دستور فرمایید ضمن ارسال نسخه‌ای از بخشنامه یادشده به این وزارتخانه نسبت به اعلام الغای آن اقدام مقتضی به عمل آورده و از طریق رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شود.»

بی اطلاعی وزارت کار از جزئیات طرح شهرداری و مخالفت با آن

این ادعای وزارت کار مبنی بر مغایرت طرح شهرداری با کنوانسیون های بین المللی در حالی است که مهدی چمران عضو شورای شهر تهران به خبرنگار مشرق گفت: بخشنامه شهرداری اصلا در اختیار وزارت کار نبوده و اطلاعی از جزییات آن ندارند به همین دلیل طی نامه ای درخواست کردند تا بخشنامه شهرداری برای آنها ارسال شود."

این عضو شورای شهر تهران با یادآوری اختلاف نظرهای جمهوری اسلامی با بسیاری از کنوانسیون های بین المللی یادآور شد: در بسیاری از موارد ما با کنوانسیون‌های بین الملی اختلاف نظر داریم. ما مبانی دینی و اسلامی‌مان را فراتر از کنوانسیون‌های بین المللی می‌دانیم. کنوانسیون‌های بین المللی مسائلی دیگری را هم دارند که مطرح کرده‌اند و بعضی وقت‌ها اختلاف نظرهایی پیش آمده و دولت ایران هم اعلام کرده است که ما بر اساس قوانین خودمان و بر آن منوال کار می‌کنیم.

وقتی دفاع از کودکان مظلوم ممنوع و اختلاط الزامی باشد

وی با اشاره به حوادث دردناک غزه افزود: خیلی خوب است که کنوانسیون‌های بین المللی به فرانسه هم نگاه کند که تظاهرات در حمایت از مردم مظلوم غزه را ممنوع اعلام می‌کنند. این اقدام مطابق کدام کنوانسیون بین المللی است؟ چرا این کنوانسیون‌های بین المللی در خود اروپا اجرا نمی‌شود؟ یعنی تظاهرات برای دفاع از کودکانی که در غزه کشته می‌شوند یا همدری کردن با آنها ممنوع است؟! این چه حقوق بشری است یا چه کنوانسیون بین المللی است که آن را تایید می‌کند ولی جدا کردن فضای کاری زنان و مردان در شرایط مساوی را خلاف می داند؟

چمران ادامه داد: اصلاً کنوانسیون در این زمینه چیزی ندارد که مثلاً خانم‌ها در یک اتاق نباشند. مگر ما اتوبوس‌هایمان یک چنین چیزی نیست؟ این خلاف کنوانسیون است که خانم‌ها در یک جا باشند و آقایان در جای دیگر؟ در خیلی از کشورهای دیگر این مسائل را خیلی راحت‌تر می‌بینیم و شاهد هستیم.

طرح شهرداری منافاتی با کنوانسیون های بین المللی ندارد

این عضو شورای شهر در تشریح جزئیات نامه وزارت کار به شهرداری که توسط روزنامه شهروند سانسور شده بود، به خبرنگار مشرق گفت: گفته‌اند که بر اساس قوانین کنوانسیون عدم تبعیض در اشتغال و حرفه  نباید محدودیتی در انتخاب مشاغل برای زن و مرد وجود داشته باشد. خب چنین چیزی هم وجود ندارد. وقتی که قرار است  یک نفر را انتخاب کنند، فارغ از زن و مرد بودن استخدام می کنند مگر در مشاغلی که زن‌ها نمی‌توانند به آنها بپردازند.

وی که خالی کردن سطل زباله را مردانه و دور از جایگاه زنان میداند، افزود: خانم‌ها نباید جایی که 300 مرد مراجعه کننده دارد قرار بگیرند و این هیچ مغایرتی با کنوانسیون ندارد، بلکه تکریم کارمندان هم است. یعنی جایگاه یک خانمی که خانواده دارد آن جایگاهش حفظ شده و از مراجعات بیجا و مکرر و برخوردهای نزدیک با مردها دور نگه داشته شدن، این خودش یک حسن است که قاعدتاً به کرامات زن می‌افزاید.

سالم سازی محیط کار تبعیت از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است

چمران طرح شهرداری برای ساماندهی محیط کاری بانوان را مربوط به سال 93 نداست و افزود: شهرداری برای ساماندهی محیط کار از سال 82 اقدام به این کار کرده و مراحل طی شده تا کنون بسیار مفید و موثر بود است.

 وی با تاکید بر اینکه  قبل از مطرح شدن طرح شهرداری، شورای عالی انقلاب فرهنگی چنین مصوبه ای را ابلاغ کرده بود، گفت: البته این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روی زمین مانده است و نهادهای دیگر هم باید بر اساس این مصوبه این کار را انجام دهند.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: اجرای این طرح ربطی به کنوانسیون های بین المللی ندارد و در ضمن مغایرتی هم با این کنوانسیون ها در این طرح وجود ندارد .

شنیده هایی که وزارت کار را به بیراهه برد

وی نداشتن اطلاعات کافی را دلیل نوشتن نامه توسط وزارت کار دانست و گفت: دوستان عزیزی که در وزارت کار بوده‌اند بر اساس شنیده‌ها تصمیم گرفته‌اند یا نامه نوشته‌اند و نامه هم در همین زمینه است که اگر طرح اینچنین باشد، مغایرت می‌شود. حتی نوشته‌اند که آن بخشنامه را به ما هم بدهید تا مطالعه کنیم.

چمران با اشاره به حمایت شورای شهر از شهرداری گفت: شورای شهر مهر قانون را جلو می‌گذارد و به ویژه مصوبه شورای انقلاب فرهنگی را، ما مصوبات داخلی خودمان را از هر چیزی بالاتر می‌دانیم. شهرداری مصوبه شورای انقلاب فرهنگی را که بر زمین مانده، اجرا می‌کند. البته این به شورا ارتباطی ندارد و شهرداری باید مستقیماً خودش تصمیم بگیرد و انجام بدهد. شورا می‌تواند بر شهرداری نظارت کند.

دستورات شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص محل اشتغال بانوان

شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 71  سیاستهای اشتغال زنان در جمهوری اسلامی ایران را در 13 ماده ابلاغ کرد که در ماده چهار این مصوبه تصریح شده است: شرایط و محیط کار اجتماعی بانوان باید به گونه ای مهیا شود که زمینه رشد معنوی ، علمی وحرفه ای آنان فراهم شود و به دیانت ، شخصیت ، منزلت و سلامت فکری ، روحی و جسمی آنان لطمه ای وارد نیاید.

در این مصوبه مستقیما بر تفکیک محیط کاری بانوان از مردان اشاره ای نشده است ولی با مراجعه به واقع امر به نظر می رسد یکی از راهکارهای ایجاد امنیت روانی و جسمی جدا کردن محیط کاری زنان از مردان باشد.

زنان در محیط های کاری با انواع مختلفی از آزار روبه رو هستند که بسته به نوع محیط و جایگاه شغلی و همچنین تحصیلاتشان متفاوت است. در یک نگاه کلان، آزار زنان در محیط کار، جزئی از خشونت علیه زنان در محیط های عمومی تلقی می شود، در مقابل خشونت علیه زنان در محیط خصوصی که معمولاً خشونت های خانوادگی را در بر می گیرد. در یک تقسیم بندی دیگر که از عمومیت بین المللی برخوردار است، انواع خشونت شامل خشونت فیزیکی، روانی، جنسی و مالی می شود.  معمولاً اکثر آزارهایی که بر زنان در محل کار می رود، خشونت های روانی و جنسی است.

رواج گسترده آزار جنسی زنان در محیط های کاری

مشکلی که در این میان وجود دارد، پنهان بودن همین خشونت های روانی و تابو بودن خشونت های جنسی است که همین دو امر باعث می شود، کمتر به این مسائل پرداخته شود. سهیلا صادقی، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، آزارهای جنسی را دارای انواعی می داند:

 1. آزارهای کلامی(که شامل داستان ها، شوخی ها و طنزهای جنسی، پرسیدن سؤالاتی در مورد زندگی شخصی یا جنسی فرد و یا پیشنهاد برای ادامه ارتباط در خارج از فضای کار می شود)

 2. آزارهای غیرکلامی(شامل: نگاه های هیز و شهوت آلود، چشم چرانی و چشمک زدن)

 3. آزارهای فیزیکی(شامل: لمس کردن بدن و دست، نزدیک شدن زیاد به زن در حین کار، برخورد جنسی با زور).

در ایران تا کنون به صورت جدی به این مسئله پرداخته نشده و در مورد نوع و میزان آزارهای جنسی، نوع محیط هایی که این آزارها در آنها رخ می دهد، واکنش زنان نسبت به آن و... اطلاعات زیادی در دسترس نیست. تنها در جزوه ای که در سال 1382 به کوشش «کمیته جمع آوری اسناد و گزارش های ستاد مبارزه با خشونت علیه زنان» منتشر شد، در گزارشی با عنوان «خشونت کاری، اعمال سلطه کارفرمایان» بدون ذکر آمار، به رواج گسترده آزار جنسی زنان در محیط های کاری ایران اشاره شده است.

درخواست زنان برای جدا سازی محیط کار

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده نیز در گفتگو با تسنیم، بیان کرد: زنان باید دارای امکانات و رفاه خاص باشند و برای آنها ارزش قائل شویم و مورد تکریم قرار گیرند؛ اکنون ما شاهد آن هستیم که بسیاری از زن‌ها التماس می‌کنند که در محیط کار شأن آنها رعایت نمی‌شود و برای اینکه سرپرست خانوار هستند مجبور به حضور در آن محیط کار بوده و نمی‌توانند از آنجا بروند.

کبری خزعلی اظهار داشت: نباید حضور در محیط‌های کار مانند بیمارستان، بانک و ادارات حرمت زنان را زیر سوال ببرد؛ نباید برخی افراد بگویند پول می‌دهیم تا زنان از رنگ و زینت استفاده کرده تا در محیط کار مفید واقع شده و به عنوان ابزار باشند.درواقع نباید این امر صورت گیرد.

وی با بیان اینکه اپن شدن بانک‌ها آرامش را از کارمندان زن بانک گرفته است، افزود: کارمندان زن بانک معترضند که آرامش نداشته و نمی‌توانند به راحتی حتی بخندند در حقیقت آنها کارشان را انتخاب کردند ولی در شرایط مناسب حضور ندارند.

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده بیان کرد: در مصوبه حفظ حدود اخلاق اسلامی در برخوردها و معاشرت‌ها مطرح شده که باید زنان آزادی داشته و در شرایط خوب کار کنند؛ می‌توانند اتاق زنان از مردان دو اتاق جداگانه بوده یا اینکه در دو نوبت مشغول به کار باشند که این امر در بند 5 قانون مطرح شده است.

قانونی که بر اساس آن باید محیط کاری زنان جدا شود

به دلیل اهمیت موضوع، شورای عالی انقلاب فرهنگی در اصل چهاردهم مصوبه 413 به تاریخ 14/11/1376 با عنوان اصول، مبانی و روش‌های اجرایی گسترش فرهنگ، بيان نموده است كه : « در شهرسازى و معمارى باید فرهنگ عفاف و حجاب مدنظر قرار گیرد و محیط کار و نوع برنامه‏ ها و استفاده از وسایل و امکانات به نحوى نباشد که خود موجب اختلاط نامناسب زن و مرد گردد . »  این اصل کاملاً اشاره دارد که محیط زن و مرد مخلوط نباید باشد و التزام به آن نیز لازم است .

ولی با توجه به اینکه این اقدامات بار مالی بر دوش مدیران و مسئولان می گذارد و همین امر باعث کند شدن و یا بی میلی مدیران به اجرای این مصوبه با توجیه نبود منابع مالی برای اجرای آن میشد، شورای عالی انقلاب فرهنگی، سال 84 در راهبرد 36 ، مصوبه 566 راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب تصریح کرد که باید « مسئولین و مدیران نسبت به مناسبسازی فیزیکی و فرهنگی محیط کار در ادارات، بانکها، مدارس، دانشگاهها و شرکتهای خصوصی برای شاغلین و مراجعین، ترغیب شوند».

وزارت کار قبل از زدن جوالدوز به شهرداری به خود سوزنی بزند

دلواپسی وزارت کار بابت مغایرت احتمالی طرح شهرداری با کنوانسیونهای بین المللی به دلیل آنکه این وزارت خانه به لحاظ عضویت در سازمان بین المللی کار ملزم به رعایت الزامات و تعهدات ناشی از الحاق به این کنوانسیون از جمله کنوانسیون عدم‌تبعیض در اشتغال و حرفه است، منطقی به نظر می رسد.  اما اولا نگارش این نامه و نگرانی باید بعد از اطلاع از جزئیات این طرح و بررسی حقوقی آن ایجاد شود و نه قبل از اطلاع. در ثانی این وزارت خانه ابتدا باید دلواپس اجرای مصوبات مراجع قانونی جمهوری اسلامی ایران باشد تا نارضایتی سازمان های بین المللی که با بسیاری از قوانینشان به دلایل دینی اختلاف نظر داریم.

در ماده 10 سیاستهای اشتغال زنان در جمهوری اسلامی ایران که در سال 1371 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید مقرر شده است که "مقررات وتسهیلات لازم ، به مناسبت "شغل مادرانه " درنظر گرفته شود ، از قبیل استفاده از مرخصی باحقوق، تقلیل ساعت کار، مزایای بازنشستگی باسنوات کمترخدمت ، امنیت شغلی ، برخورداری از تامین اجتماعی درمواقع بیکاری ، بیماری ،پیری یاناتوانی از کار"؛ وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی به عنوان متولی امر اشتغال باید پاسخگو باشد که چرا طرح های حمایتی از فعالیت زنان به بهانه نبود اعتبارات مانند مرخصی زایمان و بیمه زنان خانه دار،متوقف می شود؟

همچنین باید پاسخ دهد چرا وزارت خانه ای که بر اساس ماده 13 سیاستهای اشتغال زنان در جمهوری اسلامی ایران (مصوب 1371) موظف شده است آیین نامه ها و بخش نامه های اجرایی سیاستهای فوق را تهیه کند؛ با اجرایی شدن یکی از بندهای این سیاست های ابلاغی مخالفت کرده و خواستار لغو آن شود؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 40
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 15
  • ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    یعنی بعد اجرای این قانون ایشالا دیگه همه مشکلات مردم حل میشه؟ دیگه ارتشا نداریم؟ اختلاص نداریم؟ خدا کنه.من که از خدامه.اگه راش اینه
  • ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    چه ربطی داره به ارتشا؟یعنی قوانین راهنمایی رانندگی که ربطی به رشوه اختلاس نداره باید تعطیل بشه؟
  • ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    چه ربطی داره به ارتشا؟یعنی قوانین راهنمایی رانندگی که ربطی به رشوه اختلاس نداره باید تعطیل بشه؟
  • ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    اینا فرعه اصل مال حرامه که ادما رو بی غیرت میکنه و باعث میشه اقایون براشون مهم نباشه زن...خواهر و یا دخترشون کجا کار کنن و چه اتفاقی براشون بیافته
  • ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    برای اقایانی که با این طرح مخالفند احکام اسلام معنایی ندارد غیرت معنایی ندارد حفظ حریم خانواده معنایی ندارد.اقای حسینی اقای پیز موذن اگر بدانید چه مفسده هایی از اختلاط زن ومرد نامحرم بوجود امده با این طرح مخالفت نمیکردید.امید است در دستگاههای دیگر هم انجام شود.
  • ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    اصلاح طلبا کلا مهترین مشکلشون پوله . تجاوز؟ اتفاقه میافته.ازار و اذیت ناموس؟فراموش میشه!!!
  • ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    داعش داعش که میگن همینان. البته بومی سازی شده و صد در صد تولید ملی :)))))))))
  • ۰۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    اینکه میگن سیاست پدر مادر نداره غلطه .باید بگن سیاست خارمادر نداره...ناموس نداره...غیرت نداره
  • مهناز بانو ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    عیده.دعوا نکنین.مهربون باشین.
  • ۰۱:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    نخیر تمام اختلاص ها و ارتشا ها به یمن وجود این قانون بود که به زعم شما اگر برداشته بشه حل می شه چرا فرافکنی می کنی؟ مگه احترام به حقوق زنان ربطی به ارتشا و اختلاص داره؟
  • ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    درسته اما اصل موضوع ایجاد محیطی سالم است که وظیفه تمامی نهاد های یک کشور اسلامی است
  • محمد110 ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    تو رو خدا این نعره ها و مخالفت های آقایون رو خوب انتشار بدید تا خوب تو خاطره ها بمونه دم انتخابات چه قشنگ دم از اسلام و شهدا و قانون و قانونمداری و دولت راستگویان می زنند بعد بجای عمل به نص قوانین و ابلاغیه ها سنگ کنوانسیون حقوق بشر رو به سینه می زنند بخدا خجالت داره از مردم خجالت نمی کشید 1ذره با وجدان خودتون خلوت کنید اگر وجدانی دارید
  • ۰۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    اگه یه خورده صبر کنی این عید هم چون اسلامیه با یکی از کنوانسیون ها عدم تطابق پیدا می کنه باید حذف بشه مساله فراتر از این حرف هاست مثل حکم قصاصه احکام اسلام در میونه
  • حبیب ۰۲:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    یعنی معاونت حقوقی یک وزارت خانه میاد بر اساس هیچی یه نامه میده به شهرداری میگه مصوبتو لغو کن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ رو چه حسابی ؟؟؟؟ بقیه کاراشونم اینجوریه؟
  • ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    تا مهدکودک ها جدا نشدند، بی فایده ست!
  • ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    واقعا بعضی از این نظراتی که می خونم مثل نظر پیر موذن منو به طور کامل یاد داعش میندازه و با حرفت کاملا موافقم ...
  • علي ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    عمق دلواپسی این طیف، از واکنش نهادهای بین المللی به اجرای دستورات اسلامی را نشان داد!!!!. اسلام كجا چنين دستوري داده بنده نديدم اگه دستوري هستش چرا 36 ساله اجرا نميشده واقاي قليباف اين مدت كجا تشريف داشتن با اين غيرت دينيشون
  • کاظم شیرین ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    هرکس با طرح تفکیک محل کارزنان از مردان مخالفت می کند خانم خودش را بفرستد درآن محیط ها کارکند اگر بعداز مدتی دررفتارخانمش تغییری ندید به مخالفت خودباطرح ادامه بدهد ولی اگرتغییری مشاهدکرد خودش می داند با خانمش به ما ربطی ندارد
  • ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    ایشالا بعد اجرای این قانون .ناموس مردم امنیت بیشتری خواهندداشت و تزلزل درخانواده هاکمترخواهدشد
  • مادر خوب ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    میتونستن بی سر و صدا این طرح را اجرا کنند. لازم نبود جار بزنند. والا اگه نگفته بودن هیچ کس نمیفهمید که اجرا شده. فقط بعد از مدتی میدیدن که حالشون بهتره و دارن درست کار میکنند.
  • ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    هر که دم از اسلام و غیرت و حیا و.. زد حتما داعشی است! مرگ بر شما.
  • aras ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    یعنی با این قانون به ناموستون تجاوز کردن که اونا رو با داعش مقایسه میکنید؟؟؟
  • مصطفی ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    توضیح خیلی خوب و به جایی بود به خصوص قسمت اخر
  • ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۷
    0 0
    سایت مشرق ! جدا سازی فیزیکی فایده ای ندارد - هزاران بار اجرا شده است - مشکل جای دیگری است - وقت و انرژی مردم را تلف نکنید - توانایی ارائه طرح های جدید نداردید بروید کنار و کار را به دیگران واگذار کنید
  • ریاستی ۰۲:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    فشار از درون دولت ،ومزاحمت از طریق ارگاپهای بین الملل به نظر میرسد دولت وکیل سازمانهای حقوق بسری شده!!!!
  • ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    این قانون، قانون خوبیه.... ولی چند تا سئوال؟ 1.الان آقای قالیباف چندین سال هست که در شهرداری هستند و همین طور سایر اقایون.... چرا الان این طرح به ذهنشون رسیده؟ یعنی قبلش حفظ کرامت زن اتفاق می افتاد الان به یکباره این نقض شده؟ 2. چه گندی اتفاق افتاده یا چه موارد تخلف جسمانی یا روانی بوده که به فکر چنین قانونی افتادند؟ شاید اگر به این سئوالات جواب بدیم بهتر بتونیم اقدام و تصمیم شورای شهر رو درک کنیم.
  • آرشیتکت ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    همین چند هفته پیش تو شرکتمون یکی از اقایون که من اصلا فکر نمیکردم آدمی هیزی باشه و واقعا هم نبود شیطون رفت تو جلدش و یکی از همکارای خانم شرکت که تو آساسنور باهاش تنها شده بود رو اذیت کرد در حد فیزیکی.
  • ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    مطلبو نخوندی وگرنه میدیدی که توی این 35 سال این قوانین از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی وضع شده ولی اقایون ترسو اجراش نمیکردن اونم از ترس رسانه های ضد دین اصلاح طلب
  • ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    این طرح مدتها بوده و کم و بیش اجرا می شده ولی بنابه خواست مکرر برخی خانم ها رسما در تمامی زیر مجموعه ها هم اجرایی شد
  • ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    این طرح بی سر و صدا بود و بخشنامش مهر محرمانه داشت اما یه رسانه اصلاح طلب منتشرش کرد تا نشه بی سر و صدا اجرا بشه و با هوچی گری جلوشو بگیرن
  • ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    همونطور که دکتر چمران گفتن این طرح چند ساله در حال اجرا است تو شهرداری . اصلا گیریم نبوده و تازه متوجه شده ... ماهی رو هر وقت از اب بگیری تازست. اگه بانکای ما که کلی مشکل دارن تو مسایل اسلامی تصمیم بگیرن سیستمشونو اسلامی و بدون ربا کنن میگین نکنن؟؟؟؟ همین که الان پی به اشتباهش برده شهرداری و داره جبران میکنه خودش خوبه
  • ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    انگار برای بعضیا اختلاط دغدغشونه و هر جور شده میخوان جلوی تفکیک رو بگیرن . این دوستان دلواپس اختلاط حیا کنن. حتی سکوت کنن تا ابروشون نره
  • ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    این مسائل بین لیبرال ها عادیست. شنیدم بازار ناموس فروشی بین اپوزیسیون خارج از کشور داغ داغه. البته مشخص است که دنباله آن ها در داخل تشریف دارند!
  • ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    تولی و تبری و امر به معروف و نهی از منکر جزیی از دین ما می باشد و ربطی به عید و غیر عید ندارد.
  • ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۸
    0 0
    دمت گرم. به خدا لانه زنبور همین مهد کودک هاست.
  • مهدی ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
    0 0
    جای واقعا تاسف داره که عنوان میشه مصوبات نهاد های داخلی اجرا بشه و نه مقررات بین المللی. کلیه کنوانسیون های بین امللی از جمله کنوانسیون بین المللی کار مطابق قانون اساسی و قانون مدنی در حکم قانون هستند. بلا استثنا همه کنوانسیون ها به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام میرسند و از سوی رئیس جمهور هم ابلاغ می شوند برای اجرا. پس برای کلیه ارکان جمهوری اسلامی ایران لازم الاجرا هست.
  • نکته ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
    0 0
    این نظر نشون میده طراحان داعش دارن به هدفشون میرسن! بدنام کردن احکام اسلام و اسلام هراسی و دیگه هیچکس جرات اجرای احکام اسلام رو نداشته باشه چون برچسب داعش میخوره !!
  • ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۰
    0 0
    من تو سه سال اخیر که به بعضی شهرداری ها مراجعه کردم، محل کار خانم و اقا جدا بوده. واقعا باید بگم خانوما خیلی راحت بودن
  • ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۱
    0 0
    یعنی آسانسور ها را هم باید زوج و فرد کنن؟
  • ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۳
    0 0
    من یه چیزی متوجه شدم... معمولا وقتی یه عده می خواهند در مقابل قوانینی که منطقیه و نمی تونند با دلیل منطقی اونو رد کنند بایستند حرف از این می زنند که برید سراغ بقیه مشکلات مردم... اینطوری هیچ کدوم از مشکلات حل نمیشه!!! من به عنوان یک خانم کاملا درک می کنم که جداسازی محیط به نفع خانمها و ضرر مردان هوسباز هست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس