به گزارش مشرق به نقل از روزنامه القدس العربی، یوسف ابوالریش سرپرست وزارت بهداشت فلسطین گفت: بمباران تنها نیروگاه برق غزه و از کارافتادن آن، بیمارستانهای غزه را که پذیرای هزاران زخمی حاصل از حملات اسرائیل است، در معرض خطری فراتر از فاجعه انسانی و درمانی قرار داده است.
وی تاکید کرد، قطع کامل برق، بیمارستانهای غزه را در معرض فاجعهای قرار داده است که نمیتوان آن را توصیف کرد، به ویژه که بیمارستانها با کمبود شدید سوخت نیز روبه رو بودند، در نتیجه اکنون جان هزاران بیمار در معرض خطر قرار دارد و هر لحظه امکان فوت آنان وجود دارد.
این در حالی است که فتحی شیخ خلیل رئیس شبکه انرژی غزه روز گذشته گفت که جنگندههای اسرائیل، مخزن اصلی سوخت نیروگاه برق غزه را هدف قرار داده و آن را به طور کامل از کار انداختند.
فعالیت تمام بخشهای بیمارستانها با مشکل اساسی روبه رو است
در این میان ابوالریش هشدار داد که سوخت مورد نیاز بیمارستانها تا چند روز دیگر تمام خواهد شد، در نتیجه تمام بخشهای بیمارستانها به ویژه بخش مراقبت های ویژه و جراحی و نیز دیالیز با مشکل اساسی روبه رو خواهند شد.
وی تاکید کرد: برخی بخشهای بیمارستان با خطر توقف کامل فعالیت روبه رو هستند زیرا اوضاع به گونهای است که قطع برق برای چند دقیقه نیز مشکل ساز است چرا که هزاران بیمار باید به صورت اورژانسی تحت عملیات جراحی قرار بگیرند.
قطع برق، بیماران را در چند قدمی مرگ قرار داده است
ابوالریش در توضیح این مطلب افزود: تعدادی از موتورهای برق بیمارستانهای غزه به دلیل تمام شدن سوخت، از کار افتادهاند، بنابراین ادامه قطع برق جان بیماران و مجروحان را در معرض خطر جدی قرار داده است، به گونهای که مرگ در چند قدمی آنان است.
این مسئول وزارت بهداشت در ادامه گفت: به دلیل قطع برق به طور مداوم از موتورهای برق استفاده میشود، در نتیجه ذخیره سوخت بیمارستانها تمام شده است و با توجه به اینکه تعداد مجروحان هر لحظه بیشتر میشود، اوضاع رو به هر چه بدتر شدن است.
وی با اشاره به اینکه مصرف روزانه سوخت در بیمارستانها در شرایط عادی 300 لیتر بود، یادآور شد که با قطع برق و پایان سوخت، تجهیزات طبی از کار خواهد افتاد و رفته رفته فعالیت آزمایشگاهها و بخش رادیولوژی و عکسبرداری و نیز سایر بخشها متوقف خواهد شد، زیرا مصرف سوخت بیمارستان در جریان جنگ به دو برابر مقدار مزبور افزایش یافت.
این در حالی است که برق مورد نیاز غزه تا پیش از این از سه منبع تامین میشد به این ترتیب که 120مگاوات برق مورد نیاز آن از اسرائیل و 28 مگاوات نیز از مصر تامین میشد و نیروگاه تولید برق غزه نیز بین 40 تا 60 مگاوات برق تولید میکرد.