به گزارش مشرق، محمودرضا فیاض در نشست خبری تشریح فعالیتهای بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی میلاد در پاسخ به پرسش خبرنگاران بر ضرورت سیستم ارجاع در این بیمارستان تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه قبل از طرح تحول سلامت به نوعی سیستم ارجاع را در این بیمارستان پیش بردهایم توانستهایم در گام نخست 15 تا 17 درصد مراجعات ما را از طریق سیستم ارجاع انجام دهیم و این در حالی است که 98 درصد مراجعات به این بیمارستان با دفترچههای تامین اجتماعی صورت میپذیرد.
وی با اشاره به آمار تعداد پذیرشها در این بیمارستان در سال 92 عنوان کرد: بیش از 561 هزار پذیرش اورژانس و درمانگاه شبانهروزی و یک میلیون و 538 هزار و 416 پذیرش در درمانگاهها و دندانپزشکی در سال گذشته داشتیم که باید بستری بیش از 87 هزار بیمار و 126 هزار اعمال جراحی را به همراه بیش از 18 هزار اقدام دیالیزی در سال 92 به این آمار خدمات بیمارستان میلاد اضافه کنیم.
فیاض درباره چگونگی پذیرش بیمههای تکمیلی در بیمارستان میلاد نیز گفت: این بیمارستان نیز برای ایجاد یک فضای رقابتی مناسب با توجه به اینکه بیشتر مراجعات با دفترچه تامین اجتماعی انجام میشود، بیمه تکمیلی را میپذیرد و میتوانیم با دارا بودن 1160 تخت فعال و 104 تخت اورژانس خدمات مناسبی در ردیف بیمارستانهای خصوصی به بیماران ارائه دهیم.
مدیرعامل بیمارستان میلاد درباره اینکه آیا با اجرای طرح تحول سلامت مراجعات به این بیمارستان کمتر شده است، بیان داشت: خیر با وجود اجرای طرح تحول سلامت مراجعات این بیمارستان کمتر نشد، البته در طرح تحول سلامت هدف کاهش پرداخت از جیب مردم است و ما نیز قبل از اجرای این طرح به نوعی برای رضایتمندی و کاهش پرداخت از جیب مردم در بیمارستان میلاد اقدام کرده بودیم.
وی در توضیح سوال مبنی بر اینکه چرا طرح تحول سلامت در بیمارستان میلاد اجرا نمیشود، عنوان کرد: توضیح این مساله از اختیارات من خارج است و باید از معاون درمان سازمان تامین اجتماعی سوال شود، ولی مبحثی که در این باره وجود داشت، درباره تخصیص اعتبارات این طرح بود که در نهایت به دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای زیرمجموعه آن اختصاص یافت.
اصلیترین چالش بیمارستان میلاد
فیاض درباره اصلیترین چالش بیمارستان میلاد که همان طرح ارجاع در درون سازمان تامین اجتماعی است، گفت: البته این کار مقوله سادهای نیست همانطور که پزشک خانواده سالهاست که در وزارت بهداشت برای اجرای آن اقدام میشود و شرایط کنونی آن نیز سخت شده است به هر حال ما در سیستم خود دچار کمبود پرستار هم هستیم ولی نمیدانم آیا فارغالتحصیلان پرستاری کم هستند و یا این افراد پس از فارغالتحصیلی مهاجرت میکنند. در حال حاضر حدود 100 پرستار دچار کمبود هستیم ولی از استاندارد کشوری عقب نیستیم و بیشتر مشکل ما به خاطر حجم اشغال تختهای بیمارستان است زیرا 90 درصد ضریب اشغال تخت داریم که بالاترین ضریب اشغال تخت است.
مدیرعامل بیمارستان میلاد با عنوان اینکه بیمارستان میلاد دارای 120 تخت ویژه است، افزود: متاسفانه به دلیل حجم بالای فعالیت کاری در این بیمارستان استقبال از ماندگاری پرستار در بیمارستان میلاد کم است ولی توانستهایم از تاریخ 93.1.1 برای پرستارانی که جهت اضافهکاری اقدام میکنند به صورت تصاعدی حقوق و پرداختی آنها افزایش یابد.
قطع همکاری با پزشکان زیر میزی بگیر در بیمارستان میلاد
وی درباره معضل زیرمیزی در بیمارستان میلاد که باعث گلایههای رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و همچنین وزیر اسبق رفاه شده بود، نیز توضیح داد: ما درباره زیرمیزی در بیمارستان میلاد رودربایستی نداریم زیرا زیرمیزی خط قرمز ما است. البته در هر رشته پزشکی خطا و اشتباه وجود دارد ولی زیرمیزی را به رسمیت نمیشناسیم و اگر هر نوع شکایتی درباره زیرمیزی در این بیمارستان صورت پذیرد و پس از اثبات آن نتیجه به قطع همکاری با آن پزشک خواهد شد.
فیاض درباره یکی از پروندههای زیرمیزی که چندی قبل به خوبی به آن پرداخته شد و مورد تقدیر خانه کارگر نیز قرار گرفت، عنوان کرد: به هر حال معضل زیرمیزی در بیمارستان میلاد بسیار کم شده است، به طوری که در سال جدید موردی نداشتیم زیرا معتقدیم زیرمیزی لکه ننگی برای هر بیمارستانی است.
مدیرعامل بیمارستان میلاد درباره شکایات مردم از بالا بودن میزان خطای پزشکی در این بیمارستان به دلیل حجم مراجعات عنوان کرد: میزان خطای پزشکی از 3 مرجع شامل پزشکیقانونی، نظام پزشکی و کمیتههای بیمارستانی میتوان پیگیری کرد. در این راستا نیز عنوان میکنم حجم خطاهای پزشکی میلاد از بیمارستان دیگر بیشتر نیست البته این مساله را اعتقاد داریم که برخوردها با بیماران در این بیمارستان باید بهتر شود و هیچ توجیهی درباره برخورد نامناسب با بیمار وجود ندارد و در صورت مشاهده و گزارش این مساله با آن به شدت برخورد میکنیم.
وی درباره یکی از اظهارنظرها در یک برنامه پزشکی رسانه ملی که فرد پزشکی عنوان کرده بود، افراد حاضر هستند فرش خانه خود را بفروشند ولی به بیمارستان میلاد نروند و به بیمارستان خصوصی مراجعه کنند، گفت: ما پس از پخش این برنامه تلویزیونی و به دلیل اینکه نام بیمارستان میلاد عنوان شده بود، از این فرد پزشک در نظامپزشکی شکایت کردیم تا مستندات خود را ارائه دهد ولی چنین مستنداتی ارائه نکرد، این پزشک تذکر گرفت.
فیاض با اشاره به اینکه میزان حجم بررسی خطاهای پزشکی در کمیتههای بیمارستانی میلاد 10 تا 15 درصد نسبت به دوران گذشته کمتر شده است، در توضیح خطای پزشکی ادامه داد: بنده وقتی دانشجو بودم استادم به من عنوان کرد وقتی پزشک شوید، کتک خواهید خورد زیرا نارضایتی در حوزه پزشکی وجود دارد. همانطور که اگر کسی بخواهد روی نقشه کشتیبانی کند هرگز خیس نمیشود بنابراین بعید است یک پزشک در طول 30 سال خدمت شکایتی از وی نشود ولی همانطور که در آمریکا براساس آخرین آمارها 80 مورد خطای پزشکی از نوع اشتباه در عمل جراحی و پیوند اعضای بدن گزارش شده است به طوری که پای چپ را به جای پای راست پیوند زدهاند.
مدیرعامل بیمارستان میلاد اعلام کرد: البته بیماران در بدو ورود به بیمارستان شاهد شلوغی مراجعات هستند ولی وقتی به بخشها ارجاع میشوند مشکل کمتر میشود و رضایتها بالا میرود بنایراین سعی ما بر این است در وهله نخست برخورد پرسنل و کادرپزشکی با بیماران را بهتر کنیم. براین اساس میدانیم در گذشته بیمارستانهای دانشگاهی خوبی داشتیم که راهاندازی شدهاند ولی علیرغم تمام خدمات رایگانی که دادند نام آنها به خوبی در بین اذهان عمومی عنوان نشد.
جزئیات یکی از شدیدترین خطاهای پزشکی کشور
فیاض با صحه گذاشتن به یکی از سنگینترین خطاهای پزشکی در بیمارستان میلاد، که زن باردار جوانی پس از تولد 2 فرزند دوقلوی دخترش به دلیل خطا و یا کمکاری پرسنل و کادر پزشکی فوت کرده است، عنوان کرد: شاید برخی پروندهها سنگین باشد، ولی این مساله را هم باید در نظر گرفت که خطای پزشکی در رشتهای مانند ارتوپدی با جراحی قلب متفاوت است زیرا در رشته ارتوپدی هر روز مرگ و میز ندارد ولی در رشته جراحی قلب با مرگ و میر مواجه هستیم.
وی در ادامه گلایه یکی از خبرنگاران مبنی بر سامان نیافتن محل اقامت همراهان بیماران در بیمارستان میلاد، گفت: این مساله درست است و این بحث طولانی و قدیمی نیز است و قرار بود در سطح شهر تهران یک محلی برای همراهان بیماران تامین شود ولی ما مقدار توان خودمان سعی میکنیم این مساله را مورد بررسی قرار دهیم.
دو کار فساد از جامعه پزشکی را میزداید
مدیرعامل بیمارستان میلاد درباره ارزیابی از طرح تحول سلامت بیان داشت: بنده به عنوان یک دانشجوی پزشکی که از سال 58 در رشته پزشکی فعالیت میکند باید عنوان کنم یکی ازآرزوهای مهم جامعه پزشکی اصلاح تعرفهها و همچنین اصلاح و کاهش پرداخت هزینههای درمانی از جیب مردم است زیرا با آن دو کار فساد و زیرمیزی از جامعه پزشکی زدوده میشود. براین اساس بسیار مناسب است تا یارانههای نقدی در حوزه سلامت هزینه شود.
فیاض در ادامه با اشاره به ادامه برنامههای بیمارستان میلاد برای حضور متخصصان به نام از جمله دکتر سمیعی، جهت ارائه خدمات به بیماران عنوان کرد: برای پذیرش مصدومان مظلوم غزه نیز اعلام آمادگی کردهایم همانطور که در سالهای گذشته پذیرای بسیاری از بیماران و مصدومان حوادث بودهایم.
مدیرعامل بیمارستان میلاد به ارتقای بخش پیوند این بیمارستان و همچنین پیوند از جسد که در سال گذشته 70 مورد صورت پذیرفت، اشاره کرد و بیان داشت: برای درمانهای خاص قلبی نیز اقدامات خوبی در این بیمارستان صورت پذیرفته است و امیدواریم بتوانیم حجم خدمات دیالیز خود را تا پایان سال به 20 هزار مورد برسانیم.
وی درباره پرونده الکترونیکی بیماران در بیمارستان میلاد نیز خاطرنشان کرد: ما زیرساختهای پرونده الکترونیکی را در این بیمارستان داریم ولی هنوز یک بحث طولانی در این مقوله وجود دارد که ایجاد پرونده الکترونیکی از وظایف سازمان تامین اجتماعی از وزارت بهداشت؛ ولی با توجه به اینکه ما تمام پروندهها را اسکن میکنیم و شماره تمام دفترچههای بیماران را نیز داریم، میتوانیم زیرساختهای برای پروندههای الکترونیکی را فراهم کنیم که در حال حاضر در حوزه دندانپزشکی این کار در این بیمارستان صورت میپذیرد.