به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی استاد اخلاق، امام جمعه شهر تهران و از خطبای قدیم پایتخت است که همزمان با آغاز قیام امام خمینی(ره) در 15 خرداد سال 42 تصمیم خودش را عزم کرد که طلبه شود و به همین منظور وارد حوزه علمیه قم شد و از محضر اساتیدی نظیر آیات علی مشکینی، احمد جنتی، محمد محمدی گیلانی، محمدتقی مصباح یزدی، سید محمد حسینی بهشتی دروس فقه، اصول، منطق و فلسفه را تلمذ کرد، اینک وی مدیریت حوزه علمیه امام خمینی(ره) را در منطقه ازگل تهران بر عهده دارد، همچنین در شورای عالی حوزههای علمیه به ایفای مسئولیت میپردازد.
وی با با اشاره به دوران طلبگی خود و کرامات برخی از اساتیدش به تشریح ویژگیهای حوزههای علمیه قدیم پرداخت و در بخشی دیگر از سخنانش به سبک زندگی اسلامی اشاره کرد که به زودی مشروح آن منتشر میشود.
*بهترین زینت بانوان به روایت حضرت فاطمه(س)
حجتالاسلام صدیقی در بخشی از این گفتوگو درباره طرح تکریم بانوان در محیط اداری گفت: ما مسلمان هستیم، در اسلام هم روش زندگی قرآنی را پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) تبیین کردند، بانوانی در بیت پیغمبر(ص) حضور داشتند، همچنین نوع سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) و زینب کبری و دیگر بانوان سرآمد میتوانند امروزه برای بانوان ما الگو باشند.
وی افزود: این بانوان در عمل اختلاطی با نامحرمان نداشتند، در این زمینه حضرت فاطمه زهرا(س) میفرماید: بهترین زینت برای یک خانم این است که او تماشای نامحرم نکند و هم نامحرم او را نبیند، پیداست که در محیطهای مختلط این نوع بحثها طبیعی است.
*احکام الهی برتر از احکام بشری است/ اسلام بین زن و مرد در تکامل هیچ فرقی نمیبیند
امام جمعه موقت شهر تهران ابراز داشت: به عنوان یک مسلمان اعتقاد داریم احکام الهی برتر از احکام بشری است، لذا اصول اخلاقی در اسلام اقتضای تفکیک در عمل و سیره و گفتار الی ماشاءالله در آیات و روایت وجود دارد، ما این را روح اسلام میدانیم، اسلام بانوان را اکرام کرده است و بین زن و مرد در تکامل هیچ فرقی نمیبیند.
*در جدول زندگی باید بانوان در محیط خودشان رشد کنند/ 80 مجتهد در بیت علامه حلی
وی ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً»، هر کس کار شایستهای انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالی که مؤمن است، او را به حیاتی پاک زنده میداریم، بنابراین رسیدن به این حیات طیبه هیچ منعی برای آقایان و بانوان ندارد و هیچ کدام بر یکدیگر امتیازی ندارند، زیرا هر کس به همت خودش میتواند پرواز کند، اما در جدول زندگی این است که بانوان در محیط خودشان رشد کنند.
این استاد اخلاق اظهار داشت: فراوان در گذشته بانوان فقیه داریم که در این زمینه صاحب نظر و صاحب فتوا بودند، در بیت علامه حلی بیش از 80 نفر زن و مرد مجتهد بودند، در رأس مسیر علمی و جهاد بانوان حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) که پرچمدار نهضت بودند را داریم که دوشادوش کجاهدان شریفف حضور داشتند، اما در نوع زندگی و محیط کار جدا بودند.
وی افزود: این با روح اسلام و با عفاف و کرامت هر دو سازگار است، نه تنها برای زنان، بلکه مردان هم همین طور است، مردان در محیطی که زمینه وسوسه برای آنها نیست، تمرکز بیشتری برای کارهایشان دارند.