کد خبر 335053
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در دسته‌بندی مصالح کشور اقتصاد از اولویت بیشتری برخوردار است اما نباید نگاه ما به این موضوع سیاست‌زده باشد زیرا نگاه سیاست‌زده به اقتصاد آسیب می‌زند.

 به گزارش مشرق، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور در سخنانی ضمن تقدیر از ظریف و دستگاه دیپلماسی کشور به منظور پیگیری موضوع هسته‌ای گفت: البته آقای ظریف سرش در بحث هسته‌ای و مسائل مهم منطقه‌ای بسیار شلوغ است بطوری که بار آن تا حد زیادی بر دوش وی است و اصولا شرایط کشور ما اقتضا می‌کند که از دیپلماسی فعال برخوردار باشیم.

وی ظریف را دارای روحیه‌ای منبری در سخن گفتن دانست و با لحنی طنزآمیز گفت: خدا عاقبت خانم اشتون را به خیر کند. ما از خدمات ظریف و همکارانش تشکر می‌کنیم.

رئیس مجلس وزن کار وزرات خارجه را بسیار پراهمیت در کشور دانست و گفت: همیشه وزن وزارت امور خارجه به عنوان یک وزارتخانه دیپلماتیک در کشور پراهمیت بوده است.

لاریجانی ادامه داد: هم شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی و هم وضعیت اقتصادی کشور اقتضا می‌کند که تعریف دقیق‌تری در موضوع دیپلماسی داشته باشیم و با شرایط داخلی منظم‌تری آن را پیگیری کنیم.

وی تصریح کرد: ما امروز بعد سیاست داخلی همگرایی بیشتری و بهتری را نسبت به گذشته می‌بینیم. شرایط داخلی از نظر سیاسی همگراتر و روابط قوا نیز نسبت به گذشته منظم‌تر و سنجیده‌تر شده که این آورده مطلوبی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش کشور را دارای آرای مختلف و گاها نیز با نظرات نقادانه دانست و گفت: امروز آرامش در بعد سیاسی در داخل کشور بیشتر شده که باید از آن صیانت کرد، زیرا زمینه توسعه در ابعاد مختلف را فراهم می‌کند.

لاریجانی در ادامه اظهار داشت: آرامش سیاسی در کشور باعث سرمایه‌گذاری درست شده و باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری در شرایط درست صورت گیرد که باید قدر آن را دانست زیرا این موضوع ذیقیمت است.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط داخلی که در منطقه داریم و نابسامانی‌های اقتصادی که در کشور وجود دارد باید از مسائل فردی گذر کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید نسبت به مسائل داخلی اولویت‌بندی کرده و آنها را اصلی فرعی کنیم، گفت: باید مسائل را در داخل کشور اصلی فرعی کرد و اجماع داخلی را نیز حس کنیم. باید به اجماع داخلی بها داده و نگذاریم که برخی مطالب به آن صدمه بزند.

لاریجانی افزود: در دسته‌بندی مصالح کشور اقتصاد از اولویت بیشتری برخوردار است اما نباید نگاه ما به این موضوع سیاست‌زده باشد زیرا نگاه سیاست‌زده به اقتصاد آسیب می‌زند.

وی در ادامه سخنانش روند نگاه موضوعات داخلی از جمله مسئله هسته‌ای، منطقه‌ای و بین‌المللی در داخل را مثبت و همگرایانه توصیف کرد و گفت: بنده روند داخلی را مثبت و همگرایانه و همراه با نوع اجماع داخلی در مسائل گوناگون هسته‌ای، منطقه‌ای و داخلی می‌بینم. ضمن اینکه آرای گوناگون در داخل باید وجود داشته باشد و آنها حرفشان را بزنند.

لاریجانی تصریح کرد: از نظر اقتصادی در کل تصمیم‌گیری کشور به سمت اصلاح شرایط اقتصادی پیش می‌رود. به نظر بنده اهداف و برنامه‌ها درست انتخاب شده که باید مراقبت کرد تا این مسیر دچار چالش‌های بلاوجه نشود.

وی در ادامه سیاست‌های دولت در زمینه مبارزه با تورم را موجب کاهش شکاف و کنترل تورم دانست و افزود: در موضوع تورم، سیاست‌هایی که دولت و مجلس دنبال کرده‌اند، باعث شده تا شکاف تورم کنترل شود.

رئیس مجلس افزود: البته در موضوع یارانه‌ها نیز تورم تا حدی کنترل شد که به دلیل گام‌های نظامندی بود که از سوی دولت اجرا شد و با اقدامات دولت بی‌انضباطی‌هایی که در گذشته در موضوع یارانه‌ها شاهد آن بودیم نیز رفع شده است.

لاریجانی اضافه کرد: نگرانی‌هایی که ما و دولت برای ایجاد بار تورمی حاصل از اجرای هدفمندی یارانه‌ها داشتیم تا حدی رفع شده و انضباط بیشتری یافته است.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات انجام شده در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: در حوزه سلامت ما در مجلس مالیات بر ارزش افزوده را تصویب کردیم و قرار شد رقمی از محل مالیات بر ارزش افزوده برای بخش سلامت اختصاص داده شود.

رئیس مجلس در همین زمینه ادامه داد: البته در چارچوب اقدامات انجام شده در حوزه سلامت ما رقمی نیز از محل اجرای هدفمندی یارانه‌ها اختصاص دادیم که به بهبود اوضاع سلامت در کشور کمک می‌کند. امروز وضعیت حوزه سلامت چه در بیمارستانها و چه در بخش بیمه بهبود یافته است.

لاریجانی تاکید کرد: امروز شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که اوضاع اقتصادی قابل پیش‌بینی شده و نوسانات غیرقابل کنترل، روزآمد و ساعتی کنترل شده و بهبود یافته است.

وی ضمن مثبت ارزیابی کردن اوضاع مسکن و ارز گفت: البته با اقداماتی که انجام شده اوضاع ارز و مسکن ثبات پیدا کرده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته در زمینه رکود در بازار بخصوص در حوزه معیشت مسئله‌ای جدی وجود دارد که نیازمند قدری کار در این زمینه هستیم. البته بانکها نیز باید همکاری بیشتری برای خروج اقتصاد کشور از رکود داشته باشند.

لاریجانی با بیان اینکه در بودجه سال 93 پیشنهاداتی برای رفع حل رکود گذاشته شده گفت: در بودجه امسال 100 میلیارد دلار برای رفع رکود اقتصاد در کشور پیش‌بینی شده است. البته منابعی را از صندوق توسعه ملی به بخش‌های کشاورزی و صنعت اختصاص داده‌ایم تا شرایط از رکود خارج شود.

وی کشور را برای خروج رکود از اقتصاد با خلاء قانونی مواجه ندانست و گفت: از نظر برنامه برای خروج اقتصاد کشور از رکود با مشکلی مواجه نیستیم. البته لایحه دولت برای خروج اقتصاد از رکود به مجلس رسیده که در روزهای آینده اعلام وصول می‌شود.

رئیس مجلس با انتقاد از اینکه برای خروج اقتصاد کشور از رکود در مقام اجرا مشکل داریم گفت: بنده معتقدم باید اقدامات جدی در حوزه اجرا در این زمینه صورت گیرد بطوری که معتقدم بانکها در این زمینه می‌توانند نقش موثری داشته باشند.

لاریجانی ادامه داد: امروز وضعیت بودجه عمرانی به شکلی است که 15 درصد بودجه کشور در بخش عمرانی هزینه می‌شود که باید به این نکته توجه کنیم که اقتصاد ما امروز تا حدی زیادی دولتی است.

وی با انتقاد از اینکه قوانین خصوصی شدن اقتصاد به درستی اجرا نشده  است، گفت: مهمترین نشانه آن این است که هنوز اقتصاد ما حالت خصوصی ندارد و فضای رقابتی در آن حاکم نیست.

رئیس مجلس اضافه کرد: مشکل ما این است که سهمی برای بودجه‌های عمرانی نداریم و فقط 15 درصد بودجه در بخش‌های عمرانی هزینه می‌شود و این در شرایطی است که درآمدها محقق شود اما تحقق درآمدها نیز شرایطی ایجاد کرده که مشکلاتی برای آن ایجاد شده است و تمامی درآمدها محقق نمی‌شود.

لاریجانی دولت و مجلس را در اصول و راه‌حل‌ها برای برون‌رفت اقتصاد از رکود دارای اتفاق نظر دانست.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس