کد خبر 340036
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۱

یک دندانپزشک رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان را عامل ابتلا به پیوره دانست و گفت:پیوره عامل لق شدن و افتادن دندان‌هاست.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، اکبر فاضل، دندانپزشک درباره بیماری‌های لثه تصریح کرد: بیماری‌های لثه بیماری‌هایی هستند که نسوج اطراف دندان را مبتلا می‌کنند. عامل این بیماری‌ها نیز باکتریایی، میکروبی است. این عوامل بیماری‌زا بر روی لثه و دندانی که پلاک غذایی وجود داشته باشد اجتماع می‌کنند زیرا این گونه مکان‌ها، محل مناسبی برای کشت میکروب و تکثیر آنهاست.

وی درباره لثه سالم توضیح داد: لثه سالم لثه‌ای است که محکم است و مانند پوست پرتغال تورفتگی هایی دارد. از نظر رنگ باید صورتی باشد بنابراین چنانچه رنگ لثه به سمت رنگ قرمز متمایل شد هشداری درباره آغاز مشکلات است.

فاضل افزود: البته در بعضی موارد ممکن است که بخشی از لثه قرمز باشد که عادی است اما اگر دیدید لثه با اندک اشاره‌ای دچار خونریزی شد یا لثه حالت تورم دارد یا پای دندان‌ها فضا وجود دارد باید با مسواک کردن لثه را به حالت عادی برگرداند.

این دندانپزشک خاطرنشان کرد: در ابتدای مسواک زدن لثه‌های بیمار ممکن است لثه‌ها خونریزی کند، این موضوع اصلاً نگران کننده نیست بلکه باید مسواک کرد تا این خون‌ها خارج شود چرا که این خون‌ها خون‌های عفونی و سیاهرگی است و اگر مرتب مسواک کنید خونریزی از بین می‌رود.

وی گفت: کشت میکروبی و تکثیر میکروب‌ها باعث تولید توکسین و سموم میکروبی می‌شود. این مواد بر عروق لثه‌ای تأثیر می‌گذارد و باعث التهاب می‌شود و سیستم ایمنی بدن نیز که در صدد دفاع از لثه است وارد کارزار می‌شود و این مسئله تورم و التهاب را بیشتر می کند. هر چه این تورم و التهاب بیشتر شود محل تجمع مواد غذایی و میکروبی بیشتری را ایجاد می‌کند و این سیکل ادامه پیدا می‌کند و التهاب بیشتر می‌شود.

فاضل افزود: علاوه بر مطالب ذکرشده وجود جرم پای دندان‌ها نیز می‌تواند عامل بیماری‌های لثه باشد. این جرم مواد معدنی بزاق دهان است که پای دندان‌ها می‌نشیند که در ابتدا به صورت نرم وجود دارد و در صورت انجام ندادن اقدامات بهداشتی دهان و دندان این جرم‌های نرم سخت و سفت شده و به‌صورت جرم پای دندان‌ها قرار می‌گیرد.

این دندانپزشک خاطرنشان کرد: مجموعه پلاک میکروبی و جرم‌ها باعث می‌شود که عفونت لثه‌ای تشدید شود و به دنبال آن استخوان اطراف ریشه دندان تحلیل رود یعنی بیماری لثه به دنبال شکل‌گیری مجموعه‌ای از عفونت لثه‌ای شامل میکروارگانیسم‌ها، میکروب‌های اسید دوست، پلاک میکروبی و جرم به وجود می‌آید که در مکان شکل‌گیری این مجموعه التهاب و تورم لثه را خواهیم داشت و در ادامه به صورت چرکی شدن لثه خود رانشان می‌دهد که این را پیوره می‌گویند.

وی گفت: از آنجا که لثه محافظ ریشه دندان است و ریشه دندان را احاطه کرده است اگر استخوان لثه تحلیل برود، نسبت طول تاج به ریشه تغییر می‌کند بنابراین طول تاج کلینیکی بیشتر خود را نشان می‌دهد، چنانچه در افراد مسن که دچار پیری هستند دندان‌هایشان بلندتر دیده می‌شود چرا که لثه تحلیل رفته است.

فاضل لق شدن دندان‌ها را یکی از عوارض تحلیل لثه توصیف و تصریح کرد: تحلیل لثه سبب لق شدن دندان‌ها می‌شود چرا که استخوان اطراف دندان تحلیل می‌رود بنابراین دندان خیلی راحت کشیده شده یا می‌افتد.

این دندانپزشک درباره پیشگیری از پیوره به‌عنوان یکی از بیماری‌های لثه گفت: باید با استفاده از مسواک و نخ دندان از شکل‌گیری پلاک غذایی- میکروبی روی دندان‌ها پیشگیری کرد و به این شکل از تجمع میکروب‌ها یا شکل‌گیری کلونی میکروب‌ها پیشگیری کنیم و در نتیجه نخواهیم گذاشت میکروبی رشد کند و عفونتی شکل بگیرد.

وی درباره دفعات لازم برای مسواک زدن تأکید کرد: با مسواک زدن به دفعات ۳ بار در روز و استفاده از نخ دندان به اضافه استفاده از دهانشویه و در کل رعایت بهداشت دهان و دندان و در صورت نبود این موارد با استفاده از آب نمک و تغییر PH دهان، خواهیم توانست محیط را برای رشد پلاک میکروبی ناامن کنیم و به سلامت دندان‌هایمان کمک کنیم.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس