به گزارش مشرق،دمای هوای مناطق مرکزی و شرقی مازندران در دو ماه گذشته از فصل تابستان تا حدود 40 درجه سانتی گراد بالای صفر نیز رسید که این میزان گرمان طی سالیان گذشته بی سابقه بوده است.
در این مدت هیچ گونه بارشی نیز در این مناطق رخ نداد و همین مساله سبب شد تا زمینه مساعدی برای وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع فراهم شود.
همچنین پایین رفتن سطح آب های زیر زمینی، کاهش محسوس دبی رودخانه ها سبب شد تا خشکسالی بر تمامی محصولات کشاورزی از جمله پرورش ساقه شالی برنج و باغ مرکبات این استان حاکم شود.
هر چند باران صبح امروز، رگباری و به صورت پراکنده بوده است اما علاوه بر کاهش سه تا 10 درجه ای دمای هوا، موجب از بین رفتن گرد و غبار ناشی از نباریدن حدود 50 روزه باران در استان نیز شده است.
نباریدن باران، کمبود آب پشت سد ها و آببندان ها نشا مجدد شالی برنج را دچار خشکسالی کرد و بسیاری از شالیکاران که به روش پرورش ساقه شالی اقدام کرده بوده اند، زمین را رها کردند.
ترک شدید زمین شالیزاری و پایین رفتن سطح آب زیر زمینی سبب شد تا آب چاه نیز جوابگوی نیاز کشاورزان نباشد و کشاورزان تنها راه نجات اراضی شالیزاری را بارش بدانند.
بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران، حدود 70 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران به صورت پرورش ساقه شالی (رتون ) و بیش از 30 هزار هکتار نیز نشا مجدد شده است.
تجزیه و تحلیل آخرین نقشه های پیش یابی هواشناسی بیانگر نفوذ توده هوای خنک و شکل گیری جریانات مرطوب شمالی سطح زمین بر روی سواحل جنوبی دریای خزر است که بر همین اساس دمای هوای مازندران نیز با کاهش نسبی مواجه شد.
اکنون آسمان مازندران ابری شده و شهروندان شاهد وزش باد نسبتا شدید، رگبار پراکنده باران هستند و احتمال وقوع آذرخش در برخی مناطق استان همراه با کاهش دمای هوا وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی مازندران با پیش بینی احتمال طغیانی شدن رودخانه ها و جاری شدن سیلاب بر اثر بارندگی های رگباری را در نقاط مختلف استان، به شهروندان توصیه کرد تا از تردد در ارتفاعات و همچنین حاشیه رودخانه ها خوددادری کنند.
ضمن این که در این ایام دریای خزر مواج بوده و شنا کردن ممنوع است.