کد خبر 344442
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸

در صورت ادامه کشمکش به خاطر پست های سیاسی در عراق، اقدامات خشونت آمیز روند تصاعدی به خود خواهد گرفت، زیرا تروریست‌های تکفیری بیشترین بهره را از اختلافات و تنش های سیاسی خواهند برد.

به گزارش مشرق، سرانجام پس از کش و قوس های فراوان دولت جدید عراق به ریاست حیدر العبادی در روز دوشنبه 17 شهریور شکل گرفت.

در این زمینه رسانه‌های مخالف روند سیاسی عراق به نقل از شخصیت های عراقی همسو به تردید افکنی درباره رای اعتماد پارلمان به دولت حیدر العبادی پرداختند و مدعی شدند فقط چهار نفر از وزیران جدید آرای واقعی را در داخل پارلمان کسب کردند و به همین سبب رای اعتماد به دولت حیدر العبادی، مشکوک و مبهم است.

هیاهو و جوسازی ها هر اندازه باشد، دولت عراق با توجه به گرفتن رای اعتماد اکثریت پارلمان، مصمم است بر اساس برنامه سیاسی خود، با قدرت به پیش حرکت کند.

البته هنوز سرنوشت دو وزارتخانه کلیدی یعنی دفاع و کشور مشخص نشده است و حیدر العبادی قول داده است ظرف یک هفته، تکلیف این دو وزارتخانه را هم مشخص کند.

دولت العبادی که از حمایت های گسترده در داخل و خارج عراق برخوردار است و مهمتر از همه آنکه مرجعیت عالی دینی هم همه گروه های سیاسی را به وحدت و همکاری با  دولت جدید و خودداری از اقدامات تنش آمیز توصیه کرده است.ملت عراق هیچ گزینه ای جز قرارگرفتن در کنار دولت جدید و کمک به آن برای اجرای برنامه های خود ندارد.

به گزارش تسنیم، دولت حیدر العبادی هم تاکید کرده است بر حرکت در مسیری که مرجعیت عالی دینی ترسیم کرده، پافشاری می کند و این اصرار قدرت و اقتدار بیشتری به آن خواهد داد تا با فتنه گران و مشکلات بجنگند، اما در عین حال این نکته را می داند که نباید با طیف های سیاسی تمامیت خواه که مواضع تنش آمیز در پیش گرفته اند، تعارف داشته باشد، بلکه به خاطر منافع ملت عراق در مقابل این زیاده خواهی ها کوتاه نیاید، دولتی که امنیت و بازگرداندن مناطق غصب شده از سوی تروریست های اجیر شده به آغوش ملت عراق و حل معضلات اقتصادی و اصلاح و رفع نواقص به جا مانده از گذشته را مهمترین اولویت های خود اعلام کرده است. مرجعیت عالی دینی عراق هم همه گروه های سیاسی را به همکاری با دولت جدید سفارش کرده است، در این زمینه نماینده آیت الله سیستانی به صراحت از منطقه کردستان عراق خواسته است با دولت حیدر العبادی همکاری کند.

احمد الصافی با استقبال از تشکیل دولت جدید عراق در مهلت تعیین شده از سوی قانون اساسی، از دولت منطقه کردستان خواست با دولت مرکزی عراق همکاری و تمام اشکالات موجود را با تفاهم حل کند.

کمتر از یک هفته از تشکیل دولت جدید عراق می گذرد، دولتی که با ابراز رضایت مرجعیت عالی دینی عراق از اینکه در موعد مقرر تشکیل شد، می گذرد، مرجعیت عالی دینی ابراز امیدواری کرده است که اهداف مطلوبی را که ملت عراق انتظار دارند، محقق کرده و به تعهدات خود برای خدمت به مردم پایبند باشد.

نکته مثبت در دولت جدید این است که اکثر گروه های سیاسی در آن مشارکت دارند و این نکته باید گروه های سیاسی را به همکاری جدی و عملی نه فقط به خاطر موفقیت دولت بلکه به منظور ادامه موفقیت ها و برطرف کردن موانع گذشته سوق دهد.

عراق در حال حاضر با شرایط حساسی روبرو است، چالش هایی که این کشور به ویژه در زمینه امنیتی با آن روبرو است، مستلزم آن است تا دولت العبادی نیز هر چه سریع تر در انتخاب افراد شایسته برای تصدی پست های امنیتی به ویژه وزارتخانه های دفاع و کشور و فراهم کردن امکانات و راه های موفقیت آن بر اساس شایسته سالاری و توجه به توانمندی های علمی و حرفه ای افراد اقدام کند و به توصیه مرجعیت، با تقویت ابعاد اطلاعاتی، زندگی ایمنی را برای تمام شهروندان عراق فراهم کند.

حوادث و چالش هایی که در برابر عراق قرار دارد، مستلزم آن است تا همه گروه های سیاسی در مقابل خطرات ایستادگی کرده و اختلافات را فراموش کنند و منافع ملی را بر منافع گروهی و شخصی خود ترجیح دهند، زیرا عراق همان طور که نماینده آیت الله سیستانی گفته است، با یک بحران واقعی روبرو است و تنها راه برای گذار از این مرحله حساس، همکاری همه گروه ها و وحدت آنها برای حل مشکلات و معضلات موجود به ویژه در زمینه امنیتی است که تروریست های تکفیری مورد حمایت برخی رژیم های عربی و غربی به وجود آورده اند و نمی توان اعتماد چندانی به ادعای آمریکا مبنی بر تشکیل ائتلاف جهانی علیه تروریست های تکفیری داشت، زیرا این افراد مهره ها و ابزار اصلی آمریکا برای پیشبرد اهداف و حفظ منافع خود و رژیم صهیونیستی به شمار می روند و ادعای تشکیل ائتلاف علیه داعش صرفا تلاش برای منحرف کردن افکارعمومی از نقش آمریکا و متحدان منطقه ای اش در آموزش و تسلیح تروریست هاست.

نکته دیگر اینکه تشکیل دولت مرکزی قدرتمند برخوردار از تایید مرجعیت عالی دینی به نوبه خود، یک دستاورد و پیروزی در برابر تروریست ها و حامیانشان به شمار می رود، هر چند هنوز تکمیل نشده است.

 در صورت ادامه کشمکش به خاطر پست های سیاسی، اقدامات خشونت آمیز در عراق روند تصاعدی به خود خواهد گرفت، زیرا تروریست های تکفیری بیشترین بهره را از اختلافات و تنش های سیاسی خواهند برد، انفجارهای تروریستی اخیر در نجف اشرف، کربلای معلی و بغداد نشان داد که تروریست ها برای ارتکاب جنایات وحشیانه و تلاش برای روشن کردن آتش فتنه، حد و مرزی برای خود نمی شناسند.

بنابراین همه گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی از هر طیف و مذهبی باید برای خنثی کردن اهداف شوم تروریست ها و حامیانشان، منافع عالی عراق، حفظ ثبات و برقراری امنیت را به منظور جلوگیری از ریخته شدن خون شهروندانی که به آنها رای داده اند و آنها را به این مناصب رسانده اند، در اولویت خود قرار دهند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس