روزنامه‌های زنجیره‌ای حامی فتنه در روز دوشنبه نیم نگاهی به روند وحدت اصولگرایان داشته و بر اساس نتایج تحلیلی خود به صورت قطعی اعلام کردند اصولگرایان به نتیجه نمی‌رسد.

گروه سیاسی مشرق - رسانه‌های مکتوب همواره نقش عمده‌ای در هدایت افکار عمومی و جریان سازی رسانه‌ای به عهده دارند که در این بین جایگاه روزنامه‌ها، جایگاه ویژه‌ای است. به همین منظور گروه سیاسی مشرق به تحلیل و بررسی محتوای روزنامه‌های متعلق به جریان اصلاح‌طلب می‌پردازد.

*****

روزنامه‌های اصلاح‌طلب همچنان به بازتاب اوج آمال و آرزوهای خود یعنی دیدار حسن روحانی و اوباما می پردازند و این دیدار را تنها راهکار برون‌رفت از مشکلات کشور می دانند، این گفتارها در حالی بیان می شود که پس از تماس تلفن میان دو رئیس جمهور همچنان مذاکرات هسته ای به دستاورد مطلوب  برای جمهوری اسلامی ایران نرسیده است و حتی تحریم های جدیدی از سوی نهادهای امریکایی در قبال جمهوری اسلامی ایران تصویب شده است. روزنامه های اصلاح طلب در ساحت سیاست داخلی به دو محور اصلی تمرکز داشتند؛ از یک سو آنان به صورت گسترده به وعده رخداد «بهار» در آینده نزدیک از سوی محمود احمدی نژاد پرداختند و آن را وعده انتخاباتی 1396 و پالسی برای حضور فعالانه این طیف سیاسی در معادلات و مناسبات سیاسی آتی دانستند؛ از سوی دیگر برخی از روزنامه های اصلاح طلب از «سراب وحدت» در اردوگاه اصولگرایان خبر دادند، این روزنامه ها معتقدند که «امتناع» وحدت در بدنه نخبگانی اصولگرایان به دلیل حضور جبهه پایداری و تضاد های گفتمانی حاصل از رخدادهای مجلس نهم است.


تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛روزنامه مردم سالاری

ارگان رسمی حزب مردم سالاری دوشنبه را با تیتر« پیشنهاد جدید هسته ای آمریکا به ایران» آغاز کرده است؛ این روزنامه در ادامه نوشت« واشينگتن طرحي جديد را بر روي ميز مذاکره قرار داده است که براساس آن بر روي حذف لوله‌هاي اتصال سانتريفيوژها تمرکز شده است. اين مسئله اجازه مي‌دهد تا در خواست ايالات متحده براي کاهش تعداد سانتريفيوژها از 19000 به 1500 عدد، تعديل شود. دو ديپلمات به آسوشيتد پرس گفته‌اند که تهران براساس هر توافقي به پايان يافتن تحريم‌هاي مربوط به برنامه هسته‌اي خواهد رسيد. اين طرح به صورت غير صريح در نشست آگوست مطرح شده بود اما به گفته اين ديپلمات‌ها که خواستار عدم افشاي نامشان هستند، اين طرح هم‌اکنون در مذاکرات مطرح شده است و ديپلمات‌هاي ايران به دقت به آن گوش داده‌اند. براساس اين طرح ايراني‌ها مي‌توانند ادعا کنند که بر سر قابليت‌هاي هسته‌اي شان مصالحه نکرده اند و توانمندي شان کاهش نيافته است و ايالات متحده هم مي‌تواند مدعي شود که زمان دست يافتن ايران به بمب هسته‌اي را به تعويق انداخته است. اما هرگونه طرحي که بتواند منجر به توافق با ايران شود از سوي تندروها در ايران و منتقدان در کنگره مود مخالفت قرار خواهد گرفت. به همين دليل گروهي متشکل از 31 سناتور جمهوريخواه به سرعت با اين پينشهاد مخالفت کردند.»


تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛روزنامه ابتکار

روزنامه ابتکار با تیتر یک «پرونده بنزین آلوده روی میز لاریجانی» به انعکاس جزئیات گزارش مجلس از سوخت سرطان زا پرداخته است و در ادامه نوشت« فتاحي به گزارش کميسيون بهداشت و درمان مجلس درباره بررسي بنزين‌هاي آلوده اشاره و عنوان مي‌کند:”در جلسه‌هايي که در کميسيون بهداشت برگزار شد، کارشناسان متعددي شرکت کردند. کارشناسان محيط زيست، شهرداري تهران، نيروهاي انتظامي، وزارت بهداشت حضور داشتند و درباره بنزين‌هاي آلوده و بي کيفيت نشست‌هايي داشتيم.» عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس ضمن تاکيد به مضر بودن بنزين‌هاي توليدي در دولت قبل مطرح مي‌کند:”متخصصان به اين موضوع اعتقاد داشتند که ساخت بنزين از مواد شيميايي آلودگي‌هاي شديدي را در هوا ايجاد مي‌کند. ضرر و زيان‌هاي آن منجر به بيماري‌هاي پوستي، ناراحتي‌هاي تنفسي، به خصوص در افرادي که گرفتگي‌هاي قلب و عروق دارند ايجاد مي‌کند.» او نسبت به توليد بنزين‌هاي با کيفيت پايين انتقاد مي‌کند و توضيح مي‌دهد:”از قديم مطرح مي‌شود که دولت‌ها مسئول خوشبختي ملت‌هاي خود هستند. مسئول هستند تا مشکلات ملت‌هاي خود را رفع کنند و هيچ منتي هم در اين خصوص سر مردم ندارند. آن‌هايي که پا جلو مي‌گذارند بايد به حدي توان داشته باشند که بتوانند به مردم کمک کنند.»

•    عبرت‌های کابل

روزنامه ابتکار در سرمقاله خود با قلم مهدي روزبهاني به فرجام انتخابات افغانستان پرداخت؛ مهدي روزبهاني در سرمقاله« درسي از توافق سياسي افغان ها»  درباره توافق میان دو گروه رقیب افغان نوشت« روزگذشته با يک توافق براي احترام به حقوق طرف مقابل به عنوان بخش وسيعي از کشورافغانستان از چرخه اتفاقات احتمالي خارج شد. برعکس ديروز افغان‌ها دست به ابتکار زدند(هرچند که در اين تصميم گيري و توافق حاصل شده نهادها و کشورهاي ديگر هم نقش مهمي را ايفا کردند اما تصميم نهايي را افغان‌ها گرفتند) و با تعريف ساختار جديدي در قدرت مرکزي افغانستان ابتدا تفکر حذف رقيب را کنار گذاشتند و بعد براي منافع گروه‌هاي مختلف جايگاه تعيين کردند. جايگاهي که مي‌توانست زيرزميني و معترضانه باشد حالا ساختاريافته و قانونمند شده است. با امضاي اين موافقتنامه، عبدالله عبدالله اکنون مي‌پذيرد که اشرف غني احمدزي، رئيس‌جمهوري افغانستان باشد و او مي‌تواند رئيس شوراي اجرايي را که احتمالا صلاحيت‌هاي يک نخست‌وزير را دارد، معرفي کند. براساس توافقنامه‌ امضا شده رئيس اجرايي از صلاحيت‌هاي قابل توجهي برخوردار خواهد بود. در اين توافقنامه آمده است که شوراي وزيران به وجود خواهد آمد و رياست آن را رئيس اجرايي به عهده خواهد داشت. معاونان رئيس اجرايي نيز عضو شوراي وزيران خواهند بود.در توافقنامه به تقسيم برابر مقام‌هاي کليدي دولت ميان دو تيم نيز اذعان شده است.هرچند که ممکن است اين ساختار جديد چند صباحي بعد پايدار نماند اما بيش از همه اين تلاش افغان‌ها براي ايجاد ساختار اختصاصي خود در مواجه با مشکلات سياسي است که به جاي خفقان و انسداد سياسي براي نسلهاي بعد به ميراث مي‌ماند.»

•    احمدی نژاد بهار 1396 را وعده داد

روزنامه ابتکار در صفحه سیاسی خود به سخنان محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق کشورمان که در این ویدیو که از سوی حامیان احمدی نژاد منتشر شده پرداخته است؛ احمدی نژاد در این ویدیو از وعده انتخاباتی خود رونمایی کرده است و بیان داشته است « تمام آن روح انساني ما به اميد رسيدن بهار در حال تحمل زمستان است، مگرنه اين عالم با وضعيت موجودش قابل تحمل نيست.احمدي نژاد خاطرنشان کرد: عشق به بهار و اميد به آن است که آدم را زنده مي‌کند که بايد بگويم در وجود همه هست، ولو آنکه متوجه نشويد. رئيس جمهور سابق ايران اضافه کرد: در واقع، عشق به اينکه يک روز بهتر و شرايط بهتري وجود خواهد داشت، ما را زنده نگه مي‌دارد.وي گفت: اتفاقا از نقاط اصلي تمرکز شيطان غفلت کردن از بهار است، انقدر روي اين مسئله کار کرده که تا اسمش را مي‌اوريد، يک عده عصباني مي‌شوند.يکي از حاميان احمدي نژاد در پايان سخنان او گفت: ما منتظر بهار 96 هستيم. احمدي نژاد در واکنش به آن همراه با خنده گفت: انشالله، راستي بهار 96 چه خبر است؟رئيس جمهور سابق ايران افزود: اتفاقا من از همين الان منتظر بهارم و هر روز بايد منتظر بهار باشيد.»


تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛روزنامه شرق

روزنامه شرق دوشنه را با تیتر«باید جان های صلح طلب تربیت شوند» و« امیدها و آرزوهای دختران شین آباد» آغاز نمود.

•    روایتی از زندگی یک امام جمعه

روزنامه شرق در صفحه سیاسی خود به مرور مواضع سیاسی حجت الاسلام دعاگو پرداخته است؛ مهسا جزینی در صفحه سیاسی این روزنامه نوشت« امام‌جمعه حامی «هاشمی» درگذشت. نه «خاتمی» و نه «احمدی‌نژاد» هیچ‌کدام رییس‌جمهوری محبوبش نبودند. اگرچه بعدا گفت «خاتمی» را بر «احمدی‌نژاد» ترجیح می‌داده است. «محسن دعاگو» عضو جامعه روحانیت مبارز که زمانی خاتمی را از تریبون نمازجمعه شمیرانات به نقد می‌کشید و بعد هم «احمدی‌نژاد» را از معدود امامان‌جمعه حامی رییس دولت سازندگی بود که در تمامی این سال‌ها تغییری در عقیده‌اش نداد تا جایی که دوسال مانده به پایان دولت «خاتمی» هنوز معتقد بود او دارد طرح‌های «هاشمی» را افتتاح می‌کند. «هاشمی» را بعد از رهبری دومین فرد پرنفوذ در کشور می‌دانست و معتقد بود «هاشمی» شناسنامه نظام است و هجمه علیه او را سازماندهی‌شده می‌دانست. این ارادت شاید به همان سال اول انقلاب بازمی‌گشت. زمانی که «هاشمی» او را از قم به تهران فرامی‌خواند تا عضو حزب جمهوری اسلامی شود. دعاگو معتقد بود آنها که به دنبال تضعیف «هاشمی» و تقابلی بین او و رهبری‌اند فریب دشمنان را خورده‌اند. در حمایت از بازگشت «هاشمی» به نمازجمعه بارها سخن گفت. سال83 از «هاشمی» حمایت کرده و گفته‌ بود: «او شایسته ریاست‌جمهوری است. دوران ریاست‌جمهوری ایشان کشور از فقر و بدبختی نجات پیدا کرد.» اگرچه خطبه‌های خودش در دوران اصلاحات در نقد دولت و ایده‌هایش فرقی با دیگر خطبا نداشت»


تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛روزنامه اعتماد

روزنامه اعتماد شماره 3065 خود را به تیتر «پیش لرزه های یک دیدار احتمالی» به بازتاب واکنش اصولگرایان به دیدار روحانی-اوباما اختصاص داد و احسان بداغی در ادامه نوشت « «دلواپسان» گربه را دم حجله كشتند؛ رييس‌جمهوري تهديد به «بركناري» شد، آن هم به خاطر ديداري كه هنوز نه به بار است و نه به دار. دولتي‌ها گفته‌اند هيچ برنامه‌يي براي ديدار روحاني و اوباما در كار نيست، امريكايي‌ها هم همين حرف را زده‌اند. «كميته صيانت از منافع ايران» اما با درخواست طرح «عدم كفايت» رييس‌جمهور از مجلسي‌ها به استقبال اين ديدار غير محتمل رفته است؛طرحي كه مي‌گويد «حداقل انتظار مردم» است. آنها يك سال پيش و درست در روز بازگشت رييس‌جمهور از نخستين سفرش به نيويورك موجوديت خود را در يك تجمع اعتراضي مقابل فرودگاه مهرآباد اعلام كردند و هفت ماه بعد از آن باني سلسله همايش‌‌هايي در نقد سياست خارجي دولت و توافقنامه ژنو با عنوان «دلواپسيم» شدند. بعد از يك سال، به جز آنها نمايندگان منتقد دولت هم پيشاپيش اخطارهاي خود را صادر كرده‌اند تا بگويند كه چندان براي اجراي پيشنهاد «كميته صيانت از منافع ايران» بي‌ميل نيستند. »


•    سرنوشت اصولگرايي در دست دو آيت‌الله

روزنامه اعتماد در صفحه احزاب خود به دغدغه این روزهای اصلاح طلبان یعنی وحدت در اردوگاه اصولگرایان پرداخته است؛ محمد حسين مهرزاد در این گزارش خبری ابتدا به روند چگونگی وحدت یابی اصولگرایان می پردازد و اثرگذارترین افراد را در این پروسه را  آیت الله مصباح یزدی و آیت الله محمد يزدي معرفی می نماید و سپس به گفت و گو با حجت الاسلام تقوی، عامل اصلي پروژه وحدت اصولگرايان پرداخته است، حجت الاسلام تقوی درباره نحوه انعکاس سخنان آیت الله مصباح یزدی در مورد وحدت بیان داشت« خبر ديدار من با آيت‌الله مصباح و حرف‌هايي كه به نقل از آيت‌الله مصباح منتشر شد كمي با شيطنت بود. آيت‌الله روشي را براي وحدت اصولگرايان در نظر دارند كه مورد تاييد ما هم هست. آيت‌الله مصباح‌يزدي به من گفتند كه من عضو جبهه پايداري نيستم. ايشان تاكيد كرد كه پايداري‌ها يكي از گروه‌هايي هستند كه تلاش دارند تا اقدامات‌شان را با من هماهنگ كنند و اين كار به معناي عضويت من در جبهه پايداري نيست. بر همين اساس ما معتقديم كه آيت‌الله مصباح‌يزدي خود را در جبهه پايداري محبوس نمي‌كند. درباره حضور نماينده جبهه پايداري در جلسات وحدت اصولگرايان هم بايد بگويم تا به حال كسي از اين جبهه در جلسات حضور پيدا نكرده است.»


تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛روزنامه آرمان

این روزنامه اصلاح طلب با تیترهای اصلی «پیام امسال روحانی چیست؟» و«هاشمی:اوباما دنبال توافق با ایران است» رهسپار کیوسک مطبوعات کشور شد.

•    پیام حسن روحانی چیست؟

روزنامه اصلاح طلب آرمان به رمزگشایی از پیام حضور حجت الاسلام روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل پرداخته است و خبر از احتمال دیدار حسن روحانی با اوباما داد و در ادامه نوشت« اکنون 12 ماه از این تماس تلفنی می‌گذرد. خیلی از تحلیلگران از احتمال دیدار اوباما و روحانی در سفر پیش رو خبر می‌دهند. دیداری که بارها سخنگوی دولت آنرا رد کرده و گفته است: رئیس‌جمهور هیچ برنامه‌ای برای دیدار با اوباما ندارد. اما بدلیل برگزاری مذاکرات هسته ای همزمان با اجلاس سازمان ملل، این دیدار دور از ذهن نیست. همچنان‌که خود روحانی نیز در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره ملاقات با اوباما درصورت سفر به نیویورک گفت: فعلا در برنامه من چیزی به‌عنوان ملاقات با رئیس‌جمهور اوباما وجود ندارد اما در دنیای سیاست همه چیز امکان‌پذیر است. حال باید دید در پرواز سیزدهم چه اتفاقی می‌افتد. روحانی در سخنرانی امسال آیا طرحی برای صلح ناپایدار در خاورمیانه خواهد داد؟»

•    ستون‌ پنجم‌های مذاکرات چه کسانی هستند؟!

مطهره شفیعی یادداشت نویس روزنامه آرمان به واکنش های دیدار احتمالی حسن روحانی با اوباما از سوی برخی از نمایندگان مجلس پرداخت؛ وی در یادداشت« ستون‌ پنجم‌های مذاکرات چه کسانی هستند؟!» به نقد رفتار این نمایندگان پرداخت و نوشت « نگران هستند و خیلی هم این نگرانی ریشه در تفکر آنها دارد. به هر حال حرکت نکردن در مسیر تحولات بین‌المللی تبعاتی دارد و سبب نگرانی می‌شود. این روزها در گوش هم و گاهی هم در عیان با چهره‌های رنگ‌پریده می‌پرسند: «نکند روحانی و اوباما به‌عنوان روسای جمهور ایران و آمریکا در حاشیه نشست سازمان ملل با هم روبه‌رو شوند؟» برای این پرسش خود پاسخی ندارند، چون اعتماد آنها به مسئولان کمرنگ شده است که بخشی از ریشه این بی‌اعتمادی هم به عملکرد دولت قبل بازمی‌گردد. به هر حال نگران هستند و نمی‌توانند، بپذیرند وقتی مسئولان مربوطه می‌گویند روسای‌جمهور مذاکره‌ای ندارند، این یک واقعیت است البته شاید باید از زاویه دیگر هم به این سوال نگرانان نگاه کرد و آن هم بهره‌برداری از طرح چنین شایعاتی و دامن زدن به آن است. در شرایطی که بزرگان کشور از تیم مذاکره‌کننده کشور حمایت کرده اند، چنین اقداماتی از سوی طیف تندرو غیرقابل تعریف است و معنایی جز ترجیح منافع گروهی بر منافع ملی ندارد! اظهارنظرهای غیرمسئولانه برخی که به‌واسطه جلوس بر کرسی مجلس خود را صاحب حق اظهارنظر در هر موضوعی می‌دانند شاید از سر دلسوزی و به تعبیر آنها کمک به تیم مذاکره‌کننده باشد اما درحقیقت دستاوردی مخالف دارد.»


آرزوی رسانه‌های زنجیره‌ای در عدم وحدت اصولگرایانروزنامه ایران

روزنامه دولتی ایران با تیتر اصلی «پیشنهاد جدید روی میز مذاکره هسته ای» میهمان نگاه خوانندگانش بود.

•    پیام فیس بوک معاون اول

این روزنامه در ستون «چه خبر..» خود خبر از پیام معاون اول رئیس جمهور نسبت به کم آبی در کشورداد؛اسحاق جهانگیری در این یپام نوشت« مردم موضوع کم آبی را جدی بگیرند و دراین زمینه مسئولانه رفتار کنند. اینکه چرا هنوز مردم عمیقاً باور نکرده‌اند در وضعیت خاصی قرار داریم جای تأمل فراوان دارد. شاید صدا و سیما لازم بود فعالانه‌تر عمل کند یا اینکه هشدارهای بیشتری طرح شود اما اکنون به جای آنکه دنبال علت‌یابی باشیم باید هریک به سهم خود مسئولانه عمل کنیم.»


تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛روزنامه آفتاب یزد

روزنامه آفتاب یزد با تیترهای «آلودگی بنزین پتروشیمی ها اثبات شد» و«اتحاد اصولگرایان؛غیرممکن» میهمان نگاه خوانندگانش است.

•    سراب وحدت اصولگرایان

روزنامه آفتاب در صفحه سیاسی خود به بررسی وحدت در اردوگاه اصولگرایان پرداخته است و از امتناع روند وحدت آفرینی در بدنه سیاسی این جریان سیاسی خبر داده است؛ در این گزارش تحلیلی حسین کنعانی مقدم از حامیان محسن رضایی در انتخابات ریاست جمهوری و آیت الله غرویان از نامزدهای احتمالی اصلاح طلبان در مجلس خبرگان به سرنوشت وحدت در میان اصولگرایان پرداخته اند؛ حسین کنعانی مقدم درباره وحدت می گوید «اتحاد و وحدت در بین اصولگرایان قابل تصور نیست و هرگونه شعار وحدت هم با شکست مواجه می شود» و سپس آیت الله غرویان این گونه از سرنوشت وحدت در اردوگاه رقیب یاد می کند«با شرایطی که هرکس بگوید«انا رجل» و من شایسته تر از دیگران هستم و متعاقب آن گروهی خود را دارای سیادت، برتری و آقایی بداند، همان می شود که برای وحدت اصولگرایان فقط باید دعا کنیم»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    احمدی نژاد رئیس جمهوری 1396 رند باد بهار
  • مشکوک ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    بیخیال بابا مگه قحط الرجاله
  • ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
    0 0
    اصلاح طلبان چشم دیدن اصولگرایان را ندارند و مانند تشنگان گرفتار در کویر به این سو وان سو می دوند انان تشنه اب نیستند بلکه تشنه قدرت و مرعوب غرب هستند و سعی می کنند اصول گرایان را با هر ترفندی شده از میدان بدر کنند تا با رسیدن به قدرت عطش قدرت طلبی خود را خاموش کنند .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس