کیسینجر مدعی شده در صورتی که ایران سلاح هسته‌ای تولید کند و یا به ساخت سلاح‌های هسته‌ای نزدیک شود، همین به تنهایی کافی است تا توازن قدرت در منطقه به هم بخورد؛ و مهم نیست ‌که دولت این کشور تا چه اندازه معتدل باشد.

به گزارش مشرق، چندی قبل کسینجر، استراتژیست معروف آمریکایی در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا (NPR) با اشاره به جایگاه تاریخی ایران و نفوذ این کشور در منطقه خاورمیانه ایران را مستعدترین کشور منطقه برای ایجاد هژمونی و تشکیل یک امپراتوری قوی در خاورمیانه دانست.

وی با تأکید بر اینکه آمریکا در هر صورت نباید نقش ایران در تحولات جهان را نادیده بگیرد، عنوان کرد: «نوعی کمربند شیعی از تهران، تا بغداد و از آنجا تا بیروت شکل گرفته است. این وضعیت، این فرصت را به ایران می‌دهد تا امپراتوری پارس باستان را این بار با عنوانی شیعی، احیا کند.»

این چهره اثرگذار دیپلماسی آمریکا، افزود: «از نقطه نظر ژئواستراتژیک من ایران را مسئله‌ای بزرگتر از «داعش» می‌دانم. داعش گروهی ماجراجو با ایدئولوژی‌ای بسیار تهاجمی است. اما آن‌ها برای آنکه به یک واقعیت ژئو استراتژیک و دائمی بدل شوند، هنوز باید اراضی بسیار بسیار بیشتری را به تصرف خود درآورند. فکر می‌کنم درگیری با داعش - هرچند که مهم است - اما نهایتا بسیار قابل‌مدیریت‌تر از رویارویی با ایران است.»

در همین حال کسینجر یکبار دیگر در گفت‌وگویی با روزنامه "ایندیپندنت" تاکید کرده که در مقایسه با "دولت اسلامی (داعش)"، تهدید جمهوری اسلامی ایران برای آمریکا "بسیار پیچیده‌تر" است.

او با اطمینان خاطر می‌افزاید، ایالات متحده آمریکا قادر است بر وضعیت کنونی غلبه کند، ولی وضعیت "ایران بسیار پیچیده‌تر است".

کیسینجر مدعی شده در صورتی که ایران سلاح هسته‌ای تولید کند و یا به ساخت سلاح‌های هسته‌ای نزدیک شود، همین به تنهایی کافی است تا توازن قدرت در منطقه به هم بخورد؛ و مهم نیست ‌که دولت این کشور تا چه اندازه معتدل باشد.

وی تصریح می کند: «این بدان معناست که ایران شورای امنیت [سازمان ملل] را به چالش کشیده و در مناقشه‌ای توام با تهدیدها با ایالات متحده، پیروز بوده است.»

به اعتقاد تحلیلگران در همین اظهارات کوتاه کسینجر درباره قدرت برتر ایران در منطقه و تقابل آمریکا با جمهوری اسلامی، اعترافات راهبردی ذیل کاملا آشکار است:

۱: هیچ کشوری در منطقه – از جمله عربستان، مصر و حتی ترکیه – همانند ایران ظرفیت قدرت برتر شدن در منطقه را ندارد.

۲: آمریکا در هیچ معادله بین المللی و منطقه‌ای -به ویژه در مسائل مربوط به عراق، سوریه و افغانستان- نباید و نمی‌تواند نقش ایران را در منطقه نادیده بگیرد.

۳: برتری ویژه ایران به خاطر موقعیت ژئواستراتژیک این کشور است. از این منظر وقتی کشورهای همچون متحدینی همچون عراق، لبنان و سوریه به آن اضافه می‌شوند ایران به کشوری بی‌رقیب نیز در منطقه تبدیل می‌شود.

۴: معضلی خودساخته، همچون داعش برای آمریکا قابل مدیریت است ولی درباره ایران هیچگونه ضمانتی برای موفقیت نیست. به اعتراف کسینجر مسئله ایران یک مسئله بسیار پیچیده‌تر است که پیروزی آمریکا در مواجه با ایران در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. به تعبیر دیگر این استراتژیست‌ بزرگ آمریکایی، امیدی به برتری آمریکا بر ایران در آینده وجود ندارد.

۵: تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته‌ای –البته نه به ادعای کسینجر دست یافتن به سلاح هسته‌ای- موازنه منطقه را به کلی به نفع ایران تغییر می‌دهد و عملا آمریکا چاره‌ای جز پذیرفتن جمهوری اسلامی به عنوان یک قدرت برتر در خاورمیانه بعد از آن نخواهد داشت.

گفتنی است، هنری کسینجر ده‌ها سال چهره کانونی سیاست خارجی آمریکا بوده و در حوزه دیپلماسی جهانی یک مرجع به حساب می‌آید. وی همچنین زمانی وزیر امور خارجه آمریکا و مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا بوده، و به موتور سیاست تنش‌زدایی و تلاشگر حل مسائل از طریق دیپلماسی شهرت دارد.
منبع: جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ساسانی ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    این کسینجنر کیست؟ کجایی است؟
  • ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    یهودی آلمانی . وزیر خارجه دولت نیکسون
  • رهگذر ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    یهودی آلمانی الاصل آمریکایی. رئیس کمیته 300 و عضو اصلی باشگاه المپین‌ها و همچنین شورای روابط خارجی. استراتژیست مشهور و تاریخی آمریکا. عضو مشهورترین لژ فراماسونری تاریخ.
  • کوروش مسمان ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    دادا فقط خاجه حافظ شیرازی مونده بود بشناسه
  • ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    کیسینجر: طراح و دلال ترور جان اف کندی، کسی که پای آمریکا رو برای بار اول وارد ویتنام کرد، پدر تروریسم در جهان و خلاصه اینکه به جرج بوش پدر دو تایی میشن شیطان مجسم دنیای امروز ما.
  • ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    طراح اصلی برنامه نفت در برابر غذا و همچنین طراح استفاده از غذا بعنوان سلاح در جهان یا همون محصولات غذایی دستکاری شده ژنتیکی و البته با مشارکت بوش. اینم لطفا به پاسخ قبلی اضافه کنید.
  • ایرانی ایرانی زاده ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    به قول مرحوم ابوالفضل بیهقی صاحب تاریخ بزرگ بیهقی: چشم حسود بترقد! به قول خودمان: گوش شیاطین کر! یک مملکت جعلی ادعای نیل تا فرات می کند و انتظار دارد یک مملکت معظم مثل ایران به مرزهای سابقش فکر نکند! مردک خبیث صهیونیست!
  • ناشناس ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    طراح پترو دولار و همكارى با خاندان سعود. طراح اصلئ تغيرات سياسى در خاورميانه.
  • ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    چطور جرات کرده ایران رو با داعش مقایسه کنه؟
  • محمود ۲۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    هم اکنون ایران بدون داشتن سلاح هسته ای قدرت برترمنطقه شده بطوری که اقای کسینجرهم نمی توانداین واقعیت راکتمان کند!انگ تولیدسلاح هسته ای توهمی است برای بهانه جویی به منظورجلوگیری ازگسترش نفوذایران درجهان!مکتب اسلام برای دیده شدن نیازی به توپ وتانک وسلاح هسته ای ندارد!فهم فرماندهی برقلبهابرای مادیون ولاییکها،تقریبا غیرممکن است!هیچ مسلمانی دردنیا به زوراسلحه مسلم نشده وراه راخودش انتخاب نموده است!باورکنیم که مکتب اسلام ازمنظرافرادی چون کسینجرحکم بمب هسته ای راداردوبه شدت ازگسترش فرهنگ مسلمانی دردنیای غرب وحشت دارند!
  • پژمان ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    0 0
    لطفا در مورد یهودی ها بد گویی نکنید. کیسینجر هم آدم بدی نیست. شماها متوجه افکار او نمی شوید.
  • ۰۶:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
    0 0
    ایشان با این قیاس مع الفارق در پیتی از آب در آمدند.
  • ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
    0 0
    آدم باهوشیه فقط بایذ گفت همین حالا توازون بنفع ایران تمام شده درآینده قطعا قدرت ایران محکمتر ، وسیعتر و زوال ناپذیر تر خواهد بود البته نه بواسطه دسترسی به سلاح هسته ای بلکه با پذیرش جهان اسلام و جنبشهای آزادیبخش به عنوان یک نقطه . قدرت قابل اتکا و مردمی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس