* مطبوعات و دانشگاه رنگ و بوی سیاسی گرفت
وزیر اسبق اطلاعات با اشاره به دوران دوم خرداد و با بیان این نکته که مطبوعات و دانشگاه رنگ و بوی سیاسی داشت، درباره اینکه وزارت اطلاعات برای عدم استحاله تحکیم وحدت چه اقداماتی انجام داد،اظهار داشت: وزارت اطلاعات در آن زمان هوشمندانه عمل کرد و من در وزارت اطلاعات بیش از هرچیز پیشگیری میکردم، البته مدیریت شدن تعبیر جالبی نیست و من الان هم نمیتوانم این موضوع را باز کنم. ما همیشه این محدودیت را داریم و اجازه گفتن برخی چیزها را نداریم و همیشه ملاحظات امنیتی را داشتهایم، اما در این حد بگویم که ما بیش از هر چیز پیشگیری میکردیم.
*تابوی صحبت با آمریکا شکسته شده است
یونسی با بیان اینکه تابوی صحبت با آمریکا شکسته شده است، گفت: صحبت با آمریکا به معنای تابویی است، که شکسته شده است، اگر کسی دو سه سال قبل چنین حرفی میزد هزینه داشت اما الان دیگر اینطور نیست.
وزیر اسبق اطلاعات با بیان اینکه امام به شدت نگران بودند که در داخل اتفاقاتی بیفتد و بخشی از آن اتفاقات که در داخل صورت میگرفت نرم و بخشی از آن از نوع سخت بود، افزود: آنکه از نوع سخت بود درگیریهای داخلی است که ممکن است نزاع مذهبی، سیاسی، قومی یا طبقاتی باشد و به هر حال انشقاقهایی که در داخل ایجاد میشود طرفین دست به اسلحه ببرند. از این مدل که الان در عراق یا برخی دیگر از کشورها وجود دارد، در کشورهای جهان سوم احتمال این موضوع همیشه وجود دارد که بخواهند مشکلاتشان را با زور حل کنند.
*اگر امام(ره) هم بودند مانند رهبری صحبت میکردند
وی تاکید کرد: نوع نرم این تهدیدات نگرانیهایی است که در صحبتهای مقام معظم رهبری بیشتر نمایان شده است و دلیل آن نیز این است که ما در دوران ثبات هستیم. یعنی اگر امام هم بودند قاعدتاً همین طور صحبت میکردند، تهدید نرم همان استحاله فرهنگی و استحاله انقلاب است.
راهکارهای مقابله با تهاجم فرهنگی به نفع فرهنگ بیگانه است
یونسی ادامه داد: من کاملاً تهاجم فرهنگی، استحاله فرهنگی و شبیخون فرهنگی را قبول دارم، منتها راهکارهایی که برای مقابله با آن استفاده می شود بعضاً قبول ندارم و به نفع فرهنگ بیگانه میدانم.
*تشریح برنامههای دولت برای مقابله با تهدیدات فرهنگی
دستیار ویژه رییس جمهور درباره برنامههای فرهنگی دولت تصریح کرد: دولت از این مناسبت و سال فرهنگی استقبال کرده و برنامهای در این خصوص به همه سازمانها و نهادهای خود بخشنامه کرده است.
«دولت بخشنامه کرد که نهادها، راهکارهای عملی خود را در دو حوزه پیشنهاد کنند، یکی حوزه اقتصاد مقاومتی و دیگری در حوزه مسائل فرهنگی که وزارت ارشاد، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش مأمور شدند در این جهت سیاستهای فرهنگی را تهیه و پیشنهاد دهند و مصوبات گذشته را کاملاً اجرا کنند، اینها هرکدام برای خود بخشی ایجاد کردهاند و یک معاونتی را به پیگیری رهنمودهای مقام معظم رهبری اختصاص دادهاند.»
*دولت مشغول آماده کردن برنامه پنج ساله دوم است
وی افزود: بخشهایی از این در برنامه پنجساله دولت هست، این برنامه پنجساله دولت در حال تدوین است و برای برنامه پنجساله بعدی این سیاستهای فرهنگی و اقتصاد مقاومتی کاملاً گنجانده خواهد شد.
یونسی خاطرنشان کرد: دولت مشغول آماده کردن برنامه پنجساله دوم است و سال آینده نیز باید به تصویب مجلس برسد و سیاستهای فرهنگی و برنامههای دولت در خصوص مسائل فرهنگی و اقتصاد مقاومتی که همه وزارتخانهها مشغول آماده کردن طرحهای خود هستند، در سطح کلان بررسی میشود و لایحه پیشنهادی دولت میشود.
*معرفی دانشمندان هستهای بزرگترین اشتباه حفاظتی بود
وزیر اسبق اطلاعات درباره حفاظت از دانشمندان هستهای گفت: در مورد دانشمندان هستهای باید بگویم بزرگترین خطا و اشتباه حفاظتی که صورت گرفت این بود که در دولت احمدینژاد این دانشمندان را به مردم معرفی کردند، در حالی که تا آن موقع کسی این افراد را نمیشناخت.
«من دانشمندی را می شناسم که آن زمان به راحتی با ماشین خود از منزل به محل کار میآمد و هیچکس هم خبر نداشت، اما آقای احمدینژاد به خاطر تقدیر و تشویق، او را در تلویزیون آورد و همه مردم او را شناختند و از فردای آن روز این فرد مجبور شد برای حفظ جان خود در منزل پنهان شود. بنابراین ما دهها نفر را به دست خودمان در معرض تهدید قرار دادیم و خودمان حاصل زحمات سه دهه گذشته که محصول انقلاب بود در معرض تهدید دشمنان قرار دادیم.»
*به مذاکرات خوشبین نیستم
یونسی درباره ارزیابی خود از توافق هستهای در آینده اظهار داشت: من خیلی خوشبین نیستم، ولی طرفین مایلند که به جایی برسد و آمریکاییها بیشتر از سایر کشورها تمایل دارند. برخی کشورها که به ظاهر دوستند، مثل روسیه و چین اصلاً مایل نیستند مذاکرات به نتیجه برسد. گروههای افراطی و تندرو در ایران و آمریکا هیچ کدام مایل نیستند توافق هسته ای به نتیجه برسد. لابی اسراییل در آمریکا خیلی نقش دارد.
* دولت باید از ایدهپردازی پرهیز کند
دستیار ویژه رئیسجمهور درباره آرمانخواهی دولتها توضیح داد: دولت باید برنامه اجرایی خود را با الهام از آرمانها و اهداف و رهنمودهای رهبری تدوین کند و از شعار زدگی و ایده پردازی پرهیز کند.
*اختیارات رئیسجمهور خیلی هم زیاد است
وی درباره حدود اختیارات رئیس جمهور گفت: اختیارات رئیسجمهور خیلی هم زیاد است همه و یا ٩٠ درصد امور اجرایی کشور دست رییس جمهور است که خیلی زیاد و سنگین هم هست.
*روحانی به خاطر سنگین بودن کار عصبانی میشود
یونسی درباره علت عصبانی بودن رئیسجمهور نیز گفت: بالاخره عصبانی میشود چون کار سنگین است، من شخصاً خودم اعتقاد دارم رئیسجمهور نباید عصبانی شود. من قبلاً این نکته را دوبار علنی گفتهام.
*انتقاد (اصلاحطلبان) به هاشمی غیرمنصفانه و جفا بود
دستیار ویژه رئیسجمهور درباره رویکرد اصلاحطلبان به هاشمی در سالهای دوم خرداد یادآور شد: خیلی از انتقادها به آقای هاشمی غیرمنصفانه و جفا به ایشان بود اما هاشمی نسبت به گذشته تغییر کرده است.
وی درباره عملکرد دولت در دو حوزه فرهنگ و اقتصاد گفت: دو هدف عمده برای دولت اولویت داشت، اول ثبات کشور و ما میبینیم یک اطمینان و ثباتی به وجود آمده و این اولین هدف دولت بود که به آن رسیده است و تغییر نگاه دنیا به ایران هدف دیگر دولت بود که با شعارها و رفتارهای تند دولت قبل آسیب دیده بود که دولت در این زمینه موفق بوده است، از سوی دیگر دولت تورم را کنترل کرده است و این هدف مهمی است، یعنی دولت در اهداف کوتاهمدت خود موفق بوده است.
یونسی درباره برخی اظهارات که گفته میشود اصلاحطلبان ستون فقرات دولت یازدهم هستند، گفت: این تعابیر، تعابیری شوخی است ولی سران اصلاح طلبان دنبال سهم خواهی نیستند.