به گزارش مشرق، محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشستی با هیئترئیسه و روسای دانشکدههای دانشگاه شیراز، اظهار داشت: در وزارت علوم با مشکلاتی به جامانده از دوران گذشته روبرو هستیم و بخشی از تلاشها باید صرف اصلاح اشتباهات گذشته شود.
وی تصریح کرد: این بدان معنا نیست که زحمات و اقدامات مثبت در گذشته را نادیده بگیریم، اما کمیتگرایی در آموزش عالی کشور در دولت قبل بدون توجه به کیفیت آموزش از مشکلات فراروی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
*عدهای در کشور دنبال ایجاد دانشگاههای جدید هستند
سرپرست وزارت علوم گفت: با وجود گسترش کمی دانشگاهها، هنوز هم عدهای در کشور دنبال ایجاد دانشگاههای جدید هستند، اما این موضوع در سیاستهای کاری وزارت علوم قرار ندارد، چرا که افزایش کمیت با کیفیت پایین رشتههای دانشگاهی به نفع کشور نیست.
نجفی با اشاره به وجود 250 هزار صندلی خالی دانشگاهها پس از برگزاری آزمون سراسری امسال، گفت: 160 هزار صندلی خالی به دانشگاه پیامنور و بقیه به سایر مراکز آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: برخی واحدهای دانشگاهی تحت تاثیر کاهش قابل توجه شمار دانشجویان به دنبال اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری هستند تا از محل شهریه دریافتی از دانشجویان این مقاطع، دانشگاهها را اداره کنند.
سرپرست وزات علوم افزود: برخی مراکز عنوان میکنند که اگر این امر محقق نشود ورشکسته میشوند، اما ما در وزارت علوم جلوی این خواستهها ایستادهایم و نمیخواهیم دانشجوی بیکیفیت به جامعه عرضه کنیم.
*بنا داریم اختیارات بیشتری به دانشگاهها واگذار کنیم
نجفی اظهار داشت: افزایش بودجه پژوهشی در اختیار دانشگاهها و بهسازی تجهیزات دانشگاهی در دستور کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد.
وی با بیان اینکه به دنبال تمرکززدایی در آموزش عالی کشور هستیم، گفت: بنا داریم اختیارات بیشتری به دانشگاهها واگذار کنیم و در این راستا، آئیننامههای شورای عالی برنامهریزی و شورای گسترش تنظیم شده که اختیارات دانشگاهها را در رابطه با مسائل آموزشی و اداری افزایش میدهد.
نجفی اظهار داشت: به دنبال آن هستیم که صدای دانشگاهها در مراحل تصمیمسازی و تصمیمگیری در کشور شنیده و پذیرفته شود.
سرپرست وزارت علوم دانشگاه شیراز را دانشگاهی بزرگ و مرجع در کشور خواند و گفت: به منظور گرهگشایی از مشکلات آموزش عالی کشور نیازمند کمک فکری دانشگاههایی مانند دانشگاه شیراز هستیم و فضای لازم باید ایجاد شود تا مسئولان دغدغه دانشگاهیان را به عنوان نخبگان جامعه بشنوند.