از دست رفتن حافظه می‌تواند به علل مختلف مانند تصادف و یا حتی بدون ضربه به سر، با یک شک عصبی رخ دهد.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، از دست رفتن حافظه ضایعه‌ای است که باعث می‌شود فرد قسمتی یا تمام خاطرات خود را فراموش کند. از دست رفتن حافظه می‌تواند به علل مختلف مانند تصادف و یا حتی بدون ضربه به سر، با یک شک عصبی رخ دهد.

در این گزارش به معرفی چند خوردنی که به ترمیم این ضایعه کمک می‌کند می‌پردازیم.

 کا‌فئین

هیچ قرص جادویی برای افزایش آی‌کیو وجود ندارد که شما را باهوش‌تر کند، اما موادغذایی خاصی مثل کافئین می‌توانند قدرت تمرکز را افزایش دهند. قهوه، شکلات، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و... حاوی کافئین هستند. با این حال تاثیرشان کوتاه مدت است. یادتان باشد اگر در مصرف کافئین زیاده‌روی کنید، عصبی و پرخاش گر می‌شوید.
 
قند

نه،اشتباه نخوانده‌اید، قند همان سوختی است که مغز شما ترجیح می‌دهد برای کارکرد درست، آن را بسوزاند. البته منظور ما از قند، قند و شکر سفیدی که روی میز همه‌مان جا خوش کرده؛ نیست بلکه توصیه‌مان به مصرف متعادل منابع غذایی‌حاوی کربوهیدرات است که در بدن تبدیل به گلوکز یا سوخت مغز می‌شوند. گلوکز می‌تواند به افزایش کوتاه مدت قدرت حافظه و توانایی ذهنی، منجر شود، اما احتیاط را در مصرف قندها فراموش نکنید وگرنه بعد از یک سال چندین کیلو به وزنتان اضافه می‌شود، بدون این‌که حتی بدانید سروکله این چربی‌ها چطور و از کجا پیدا شده‌است. برای تامین قند مورد نیاز مغزتان در طی روز یک لیوان آب‌میوه طبیعی و خنک می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها باشد.
 
آووکادو  و غلات سبوس‌دار

سلامت هر ارگانی که در بدن شما وجود دارد، به جریان خون وابسته است. با افزایش سن، خطر تنگ شدن عروق بالاتر می‌رود و ممکن است خون‌رسانی به سلول‌های مغزی مختل شود. در حالی که مصرف منابع غذایی همچون آووکادو و غلات کامل با کاهش کلسترول بدن، خون را سریع‌‌تر و بهتر از رگ‌ها عبور داده و به مغز می‌رساند. آووکادو چربی‌دارد؟ بله، البته. ولی نگران نباشید، چون چربی آن از نوع غیر‌اشباع است که به خودی خود به کاهش کلسترول بدن کمک می‌کند.

ماهی

یک منبع غذایی پر پروتئین مانند ماهی که حاوی اسید چرب امگا3 نیز است، می‌تواند کلید سلامت مغز شما به ویژه در سنین میان‌سالی باشد. چطور چنین چیزی ممکن است؟ محققان می‌گویند اسید چرب امگا3 خطر سکته را به تعویق می‌اندازد و شما را از شر زوال عقل نجات می‌دهد. علاوه بر این، ماهی نقش انکارناپذیری در افزایش قدرت حافظه در انسان دارد. پس اگر مغزی می‌خواهید که مثل ماشین حساب کار کند، هفته‌ای دوبار ماهی را مهمان سفره‌تان کنید.
 
شکلات و مغز دانه‌ها

اگر شکلات، بادام، فندق و ... نبود، قطعا دنیا چیزهای اساسی‌ای را کم داشت! آجیل و انواع دانه‌های روغنی حاوی آنتی‌اکسیدان‌های متنوع و ویتامینE هستند که به خوبی با کاهش عملکرد شناختی مغز( ناشی از افزایش سن) مقابله می‌کنند. شکلات به ویژه از نوع تلخ و تیره آن نیز چندین نوع آنتی اکسیدان و همچنین کافئین دارد که به تقویت حافظه کمک می‌کند. روزانه25گرم شکلات تلخ بخورید تا به دور از هرگونه قند و چربی و کالری اضافه، از خواص بی‌نظیر آن لذت ببرید و بهتر فکر کنید.

صبحانه

حق با شماست، صبحانه یک وعده غذایی است، نه یک ماده غذایی افزایش دهنده قدرت حافظه. با این حال هیچ کس نمی‌تواند نقش این وعده اصلی و مهم را در افزایش توان مغز در تمرکز دست کم بگیرد. محققان می‌گویند آن دسته از دانشجوها و دانش‌آموزانی که روزشان را با صبحانه شروع می‌کنند، سرکلاس تمرکز و توجه بیشتری دارند و حافظه کوتاه‌مدتشان بهتر کار می‌کند.

در صدر فهرست مواد غذایی که از دوست‌داران مغز شما هستند و بهتر است در وعده صبحانه‌تان گنجانده شوند، نام غلات سبوس‌دار، لبنیات و میوه به چشم می‌خورد. با تمام این تفاسیر سعی کنید خودتان را به خوردن یک صبحانه مفصل مهمان نکنید. چون تحقیقات جدید نشان داده خوردن یک وعده پرحجم در ابتدای صبح،‌قدرت حافظه را کاهش می‌دهد.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: آرمان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس