کد خبر 355905
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۷

از زمانی‌که سازمان ملی استاندارد به مرکز شماره گذاری خودرو مجوز شماره گذاری را داد 9 روز می‌گذرد اما این بخش به روی خودروها چراغ قرمز نشان می‌دهد.

 به گزارش مشرق، بازار خودرو این روزها به غیر از رکود با چالش شماره گذاری هم روبه‌رو شده است. چندی پیش(‌دو هفته قبل) سازمان ملی استاندارد از مرکز شماره گذاری خودرو خواست تا از شماره گذاری خودروهایی که فاقد کپسول آتش نشانی است خودداری کند.

بر این اساس تمام خودروهایی که آماده شماره گذاری بودند به دلیل مصوبه سازمان استاندارد مجبور شدند تا مجهز شدن خودروها به کپسول منتظر بمانند. اما خودروسازان مانند سنوات گذشته خواستار به تعویق افتادن این مصوبه شدند و تا پایان سال جاری از سازمان ملی استاندارد فرصت گرفتند.

با کش و قوس‌های فراوان و پافشاری سازمان استاندارد مبنی بر اجباری بودن نصب کپسول آتش نشانی روی خودروها و اینکه پیش از این هم این موضوع عنوان شده بود، رئیس سازمان ملی استاندارد 20 مهرماه طی نامه‌ای به  مرکز شماره گذاری خودرو خواستار رفع ممنوعیت پلاک شدن خودروها شد. ولی از آن تاریخ تاکنون مرکز شماره گذاری خودرو برای اجرا کردن نامه سازمان استاندارد کاری انجام نداده است و شماره گذاری خودروها همچنان متوقف است. این امر سبب  شده قیمت خودروها در بازار تحت تأثیر قرار گیرد به نحوی که در برخی از خودروها قیمت تا سه میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. به طور متوسط نیز هر خودروی پلاک شده صفر نسبت به کاردکس (حواله) یک میلیون تومان گرانتر است. با این اوصاف مردم بابت خودروهایی بهای بیشتری می‌پردازند که هیچ آپشن جدیدی روی آنها نصب نشده است و تنها برخی از تصمیم‌ها باعث این رشد کاذب قیمت‌ها شده است.

از زمانی‌که سازمان ملی استاندارد به مرکز شماره گذاری خودرو مجوز شماره گذاری را داد 9 روز می‌گذرد اما این بخش به روی خودروها چراغ قرمز نشان می‌دهد.

روز گذشته چرایی افزایش قیمت خودرو را با فعالان و کارشناسان بازار خودرو مطرح کردیم و از سویی در مورد شماره گذاری خودرو نیز از مسئولان ذیربط سؤالاتی پرسیدیم که در نهایت برای ما یک نتیجه داشت و آن «افزایش قیمت خودرو در بلاتکلیفی شماره گذاری»بود.

سردار اسکندر مؤمنی (رئیس راهور ناجا) در پاسخ به چرایی شماره گذاری نکردن خودروها اینگونه پاسخ داد:این موضوع را سازمان ملی استاندارد باید جواب دهد. این جمله  در حالی است که سازمان استاندارد 20 مهرماه مجوزهای لازم را صادر کرده بود.

از سویی سرهنگ شیرمحمدی رئیس مرکز اطلاع‌رسانی راهور ناجا در این باره گفت: «شماره گذاری خودروها آغاز شده است و از ابتدای سال 94 خودروسازان مکلف به نصب کپسول آتش نشانی بر روی خودروها هستند.»

مقام مسئول دیگری در راهور ناجا این خبر را تأیید نکرد و گفت: «همچنان شماره گذاری خودروها متوقف است.بخصوص خودروهایی مثل پراید و نیسان که اخیراً با مشکلاتی در ایمنی روبه‌رو شدندکه البته این امر ارتباطی با راهور ندارد چرا که سازمان ملی استاندارد متولی تعیین استاندارد خودروها است.»

به هر حال دو گانگی در صحبت‌ها نشان می‌دهد که مردم همچنان برای شماره گذاری خودروها باید معطل بمانند.

نیره پیروز بخت رئیس سازمان ملی استاندارد نیز گفت:شورای عالی استاندارد بزودی در مورد نصب کپسول آتش نشانی و سایر استانداردهای اجباری خودرو جلسه خواهد داشت. بر این اساس بنا شد نصب کپسول آتش نشانی تا ابتدای سال 94 به تعویق بیفتد اما در این خصوص خودروسازان باید برنامه خود را اعلام کنند.

وی با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد مطابق با مصوبات حرکت خواهد کرد ادامه داد: «بهتر است خودروسازان به جای گرفتن مهلت به فکر برنامه ریزی برای نصب کپسول باشند.»

در همین زمینه غلامحسین قاسمیان رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو درباره وضعیت فعلی بازار خودرو گفت: «بازار خودرو به دلیل نبود عرضه خودرو توسط خودروسازان دوباره  با رکود مواجه شده است. همچنین ممانعت از شماره گذاری خودرو و تولید نشدن برخی از خودروها سبب شده قیمت خودرو افزایش پیدا کند.»

وی افزود: «از آنجا که شرکت رنو به خودروسازان قطعه نمی‌دهد خط تولید تندر 90 متوقف شده واین امر باعث افزایش قیمت 2 تا 3میلیون تومانی این خودرو شده است.بخش دیگر افزایش قیمت‌ها که در سایر خودروها رخ داده به دلیل  امتناع از شماره گذاری است.»

وی ادامه داد: «از آنجا که عرضه خودرو در بازار کاهش یافته است بازار همچنان با رکود مواجه است. بدین جهت تا زمانی‌که خودرو به صورت انبوه وارد بازار نشود این بخش رونق نخواهد گرفت.»

محمود رنجبرفر کارشناس بازار خودرو نیز درباره وضعیت فعلی بازار گفت: «در حالی که بازار از کمبود خودرو رنج می‌برد برخی از نمایندگی‌های خودروسازان در حجم قابل توجهی کاردکس دارند و از طریق نمایشگاه داران می‌خواهند این کاردکس‌ها را به فروش برسانند.»

وی با بیان اینکه نمایندگی‌ها به صورت مستقیم کاردکس‌ها را به مردم نمی‌دهند و از طریق واسطه این امر انجام می‌شود تأکید کرد: «اگر خودرو‌های نمایندگی‌ها مورد بررسی قرار گیرد و این بخش ساماندهی شود قطعاً ضمن خروج بازار خودرو از رکود قیمت‌ها دستخوش تغییر نمی‌شود.»

رنجبرفر افزود: «قیمت تندر 90 ساده و اتومات بین دو تا سه میلیون تومان افزایش یافته است و این موضوع تنها به ضرر مشتریان این قبیل خودروها است. اگر قرار است خودرو تندر 90 تولید نشود بهتر است دولت در این خصوص اطلاع‌رسانی کند تا مردم نیز از آینده خودروتندر 90 مطلع شوند.»

وی درباره پیش‌بینی بازار خودرو گفت: «قیمت‌ها به همکاری شرکت‌هایی چون پژو و رنو بستگی دارد و همچنین اگر روند مذاکرات هسته‌ای خوب پیش برود می‌توان امیدوار به بهبود وضعیت بازار خودرو بود.»

این کارشناس بازار خودرو با بیان اینکه بازار کشش رشد دوباره قیمت‌ها را ندارد تأکید کرد:«خودروسازان با عرضه خودرو در بازار باید مانع از رشد قیمت‌ها شوند.»

کارشناس دیگر بازار خودرو اذعان داشت: « عنوان شده از هفته آینده شماره‌گذاری خودروها آغاز می‌شود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد دیگر قیمت‌ها به غیر از تندر 90 افزایش نخواهد یافت.»

منبع: روزنامه ایران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس