به گزارش مشرق، «ابوبکر البغدادی» سرکرده «داعش» در پیام صوتی اخیر خود، عربستان را در نوک پیکان تهدیدهای خود نشاند و علاوه بر دعوت مردم این کشور به شورش علیه آل سعود، شاه سعودی و سران دیگر این کشور را «سر افعی و منبع مرض» خواند.
تحلیلهای مختلفی درباره تهدید جدید داعش علیه عربستان در روزهای اخیر منتشر شد. تهدید داعش هم پس از یک دوره ناامنی اخیر در عربستان منتشر شد. ناامنی که در آن 38 شیعه شهید و زخمی شدند و ظرفیت تکفیریهای داخل عربستان برای آشوب مشخص شد.
عبدالباری عطوان روزنامهنگار و تحلیلگر مشهور دنیای عرب، روز گذشته در یادداشتی نوشت که در پی این اتفاقات در عربستان آمادهباش امنیتی اعلام شده است.
گذشته از هر تحلیلی درباره پیام البغدادی، جلسه فوری و فوقالعاده سران عربستان با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس جلب توجه میکند. قرار است نشست آتی شورای همکاری سهشنبه و چهارشنبه 18 و 19 آذرماه (9 و 10 دسامبر) در دوحه برگزار شود، اما نشست خارجازبرنامه دیشب در ریاض در سایه اختلافات شدید قطر و عربستان کمی دور از انتظار بود.
رسانههای سعودی اواخر شب گذشته گزارش کردند که «سران کشورهای عضو شورای همکاری، با بازگشت سفرای عربستان، بحرین و امارات به قطر موافقت کردند و قرار شد نشست عادی شورا در دسامبر در دوحه برگزار شود».
در سایه اختلافات جدی سران عرب، «بوسه»های سران کشورهای خلیج فارس بر پیشانی «عبدالله بن عبدالعزیز»ی که «ابوبکر بغدادی» او را «افعی» نامید، بسیار جلب توجه کرد.
روزنامه «سبق» عربستان این بوسهها را «بیسابقه» توصیف کرد و با بیان اینکه «هیچ رهبر خلیجی یا عربی یا جهانی» تجربه این بوسهها را نداشته است، آن را «بوسههایی بیانگر عمق عشق و احترام و تقدیر از خادم حرمین شریفین» دانست و نوشت که «پیامی روشن و صریح از عمق برادری اعراب» است برای «مقابله با تلاشهای ضد وحدت».
بر خلاف همه احترامی که مطبوعات عربی برای شاه سعودی قائل میشوند، باید گفت، بوسههای یکشنبهشب در ریاض، بوسههایی طبیعی نبود. بوسههای از سر اخلاص و محبت نبود. این بوسهها چهار روز پس از تهدید جدید و جدی داعش بر «سَر»ی زده شد که داعش آن را «سر افعی» خواند. این بوسهها در زمانی است که آمریکا بیش از پیش به توافق هستهای با ایران نزدیک شده است.
این بوسهها بوسههای ترسی است که «وحدت در اوج اختلاف» را بیش از هر زمانی ضروری کرده است. بوسه «تمیم بن حمد» امیر جوان قطر، «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد امارت ابوظبی، «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین و «صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت در غیاب سران «عُمـان»، ناشی از ترسی است که منابع دیپلمات عرب، از آن به وبگاه خبری «الخلیج الجدید» خبر دادند.
منابع دیپلمات عرب، برنامه هستهای ایران و گروهک داعش را دو خطر موجود برای عربستان و دیگر کشورهای عربی برشمردند که طبق نظر آنان، «بوسههای ترس بر سر افعی» را با وجود همه اختلافات توجیه میکند. در این میان نبود سران عمان که معتقدند «دشمنی با ایران به صلاح کشورهای عربی و منطقه نیست» خودنمایی کرد. عمان در خصوص آنچه خطر هستهای ایران شمرده میشود با عربستان و متحدانش همراه نیست. به بیانی دیگر، «ایران هستهای» خطری خودساخته از جانب اعراب است. اما خطر داعش، از زمانی که مستقیما عربستان را تهدید کرده و قبل از آن، موج تروریسم از سوریه و عراق به عربستان بازگشت، خطری حقیقی شده است؛ خطری که سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان در تابستان اعلام کرد که «ما میدانیم که عربستان نگران [داعش و بازگشت تکفیریها] است».
بوسه سران امارات، کویت و قطر بر پیشانی ملک عبدالله