به گزارش مشرق، یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایرانی در پایان پنجمین روز دهمین دور مذاکرات جامع هسته ای و در آستانه سوم آذر ماه پایان ضرب الاجل چهار ماهه توافق ژنو در گفتگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین در خصوص حصول توافق جامع با بیان اینکه با توجه به فرصت محدود باقی مانده تا سوم آذر، حصول توافق جامع بعید به نظر می رسد، گفت: در حال حاضر همه تلاشها بر تفاهم سیاسی متمرکز است.
وی همچنین تصریح کرد که تا این لحظه مذاکرهای برای تمدید صورت نگرفته است و در صورتی که یکشنبه شب به تفاهم نرسیم و چشمانداز روشن نباشد، در خصوص احتمال تمدید توافق ژنو صحبت خواهد شد که مدت این تمدید 6 ماه تا یکسال خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فارس، هیات های مذاکره کننده ایران و ١+٥ از سه شنبه ٢٧ آبان تاکنون در راستای حصول توافق جامع در چارچوب دهمین دور مذاکرات در وین در حال رایزنی و گفتگو هستند.
در روزهای اخیر همزمان با وارد شدن مذاکرات به مراحل حساس، برخی رسانهها به نقل از دیپلماتهای غربی تاکید کرده بودند که مذاکرات تمدید میشود اما در صورتی که تفاهم سیاسی حاصل شود کار بر روی جزئیات و متن توافق در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت و این به معنی تمدید مذاکرات نیست.
آخرین رایزنی ها در پنجمین روز مذاکرات در وین بین محمدجواد ظریف، جان کری و کاترین اشتون انجام شد که برای چهارمین بار در چند روز اخیر و در مجموع هفت ساعت و نیم به گفتگو پرداختند و قرار است گفتگوها و رایزنی ها بیت هیات ایرانی با ١+٥ امروز نیز ادامه یابد.
وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 به همراه کاترین اشتون مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا سوم آذر ماه سال گذشته (1392) در شهر ژنو به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» در خصوص برنامه هستهای ایران دست یافتند که این توافقنامه سی ام دی ماه وارد مرحله اجرا شد و بهمن ماه نیز مذاکرات جامع هستهای برای دستیابی به یک توافق جامع آغاز شد که تاکنون شهر وین میزبان هفت دور این مذاکرات بوده و یک دور نیز در نیویورک و آخرین دور (نهمین دور) نیز دو هفته گذشته در شهر مسقط پایتخت عمان برگزار شد.
با اینکه طرفین در وین پنج کار نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هستهای تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک جامع» آغاز شد و حتی گفته شد که 60 تا 65 درصد متن مورد نگارش قرار گرفته،ولی محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران اعلام کرد که هنوز متن پرانتزها (جاهای خالی) زیادی دارد و اختلافات عمده کماکان به قوت خود باقی است.
در ششمین دور مذاکرات در وین، زمانی که طرفین به این نتیجه رسیدند که حصول توافق امکانپذیر نیست ، این مذاکرات را برای چهار ماه دیگر تمدید کردند که سوم آذر ماه زمان پایان این ضرب الاجل چهار ماهه است.
در حال حاضر میزان و ظرفیت غنی سازی و تحریم ها از جمله مهمترین موارد اختلافی بین ایران و شش کشور است.