توضیحات دقیق در خصوص این مرورگر در یک پست بلاگی در سایت یاندکس داده شده. اما در ادامه برخی از این جزئیات را از زبان دیجیاتو بخوانید تا با این مرورگر بیشتر آشنا شوید.
همه چیز در این مرورگر به تبها وابسته است
پس از نصب مرورگر یاندکس در اولین اجرای آن، تمامی بوکمارک ها به صورت خودکار از سایر مرورگرها به این مرورگر منتقل می شوند. پس از آن اولین چیزی که به کاربر نمایش داده می شود لیستی از وبسایت های محبوب است که با عنوان Tableau در این مرورگر شناخته می شود.
لینک ها و ترتیب آنها در تصویر فوق با راست کلیک بر هر بخش از Tableau امکان پذیر است. همچنین کاربر می تواند از بین ۱۲ تصویر پس زمینه متحرک زیبا، هر کدام را انتخاب و البته با کمک کلید توقفی که تعبیه شده حالت انیمیشن آنها را متوقف کند.
تب هایی که صفحاتی از یک وبسایت را در خود دارند به صورت خودکار در کنار یکدیگر و با یک تصویر پس زمینه یکتا ظاهر شده و در دسترس قرار می گیرند. و در زمانی که تب مربوط به آنها غیرفعال است تعداد صفحات آن سایت، در قالب نقاطی در تب مربوطه مشخص می شود.
همه چیز در نهایت نظم
در این مرورگر به جز تب ها چیزهای زیادی برای تماشا و توضیح دیده نمی شوند. برای کاهش حواس پرتی ها، یاندکس تصمیم گرفته که نوار آدرس و بوکمارک ها را همیشه در معرض دید قرار ندهد. تنها چیزی که دیده می شود نوار بالای مرورگر است که عنوان صفحه در آن دیده می شود و البته یک کلید بازگشت هوشمند که با فشردن آن تنها به صفحه قبلی باز نمی گردید بلکه اگر از یک اپلیکیشن دیگر لینکی را کلیک کرده و برای مرور صفحه مربوطه رهسپار یاندکس شده باشید، پس از فشردن این کلید بازگشت، به آن اپ برمی گردید. برای مثال اگر لینکی را که دوستتان در اسکایپ فرستاده یا لینکی که در یک فایل PDF بوده کلیک کرده و در یاندکس بازش کرده باشید، با فشردن کلید بازگشت به اسکایپ یا اپلیکیشن مربوطه برمی گردید.
نوار عنوان در این اپلیکیشن نیمه شفاف است که کمک می کند بخشی از قالب صفحه مذبور در آن نمود پیدا کند و به نوعی بخشی از صفحه شود.
با کلیک روی نام سایت در بالای پنجره، با قابلیتی با عنوان Flipside مواجه می شوید که در آن آدرس صفحه و یک نوار جستجوی -که نامش SmartBox است- به همراه قابلیت هایی همچون پرینت صفحه، به اشتراک گذاری آن در شبکه های اجتماعی، یا سرچ در آن، روبرو می شوید. نمایی از آن در تصویر زیر قابل مشاهده است.
در نسخه بین المللی یاندکس، SmartBox از گوگل به عنوان موتور جستجوی پیشفرض استفاده کرده و جالب اینجاست که یاندکس حتی در میان لیست موتورهای جستجوی قابل انتخاب در تنظیمات هم دیده نمی شود. اما مشخص است که در نسخه روسی این مرورگر، موتور جستجوی یاندکس، گزینه پیشفرض است.
در کنار تمامی این قابلیت ها و خصوصیات، یاندکس از افزونه ها هم پشتیبانی می کند. لیستی از چند افزونه محدود که توسط توسعه دهندگان این مرورگر ساخته شده اند وجود دارد که یکی از آنها Turbo Mode است. امکانی که یاندکس از مرورگر نروژی (اُپرا Opera) الگو برداری کرده. مرورگر اُپرا در روسیه از گزینه های محبوب به حساب می آید. Turbo mode امکانی است که اجازه می دهد ترافیک دریافتی با گذر از سرورهای یاندکس فشرده شده و با سرعتی بیشتر برای کاربرانی که از اینترنت پرسرعت بی بهره اند، در دسترس باشد.
البته امکان نصب افزونه های بیشتر از Chrome Web Store وجود دارد. اما مشکل این است که اجرای آنها تنها از طریق SmartBox ممکن است و این ابزارهای در هیچ کجای دیگری از مرورگر دیده نمی شوند. البته این ایرادی کوچک است که احتمالا در نسخههای بعدی برطرف می شود. فعلا تنها نسخه آلفا عرضه شده که به نوعی پیش نمایشی از مرورگر مذبور است.
همچنین در این نسخه امکان بازچینی تب ها یا پین کردن آنها مانند آنچه در کروم وجود دارد، دیده نمی شود. به علاوه گاهی اوقات فهمیدن برخی موضوعات در هنگام کار با این مرورگر سخت است؛ مثلا گاهی ممکن است متوجه نشوید که با توجه به رنگ هر تب، کدامیک فعال و کدام غیرفعال است.
نهایتا اما این مرورگر خوب به نظر می رسد و می تواند برای مرور روزانه اینترنت ابزاری کاربردی به حساب آید. از دیگر خصوصیات آن می توان به جسچرهای موس، امکان دریافت نوتیفیکیشن از فیسبوک و توئیتر، وجود نمایشگر فایل های متنی و پیدیاف، مرور امن و ترجمه صفحات وب اشاره کرد که برای بسیاری از کاربران ضروری هستند. البته سخت است که بگوییم چقدر زمان برای عادت کردن به جایگاه جدید تب های این مرورگر لازم است.
منبع: دیجیاتو