کد خبر 367132
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴

معاون حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش به سوالات مختلفی پاسخ داد که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

به گزارش مشرق، نصرالله سجادی معاون حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

مشروح گفت‌وگو به شرح زیر است.

شما آیین‌نامه جدیدی برای انتخابات فدراسیون‌ها نوشتید و بعد اعلام کردید این آیین‌نامه اجرایی نمی‌شود اما بر اساس صحبت‌هایی که با فدراسیون هندبال داشتیم ثبت‌نام از نامزدهای آنان براساس ایین‌نامه جدید بوده است!

ثبت‌نام از نامزدها در آیین‌نامه قدیم و جدید فرقی ندارد.

اما درباره شرایط سنی و تحصیلات تفاوت‌هایی وجود دارد.

ما آیین‌نامه جدید را اجرا نکردیم دلیل آن این است که چون اساسنامه مراحل پایانی را می‌گذراند گفتیم نگه داریم تا وقتی اساسنامه توسط هیات دولت تصویب شد آیین‌نامه‌هایی را که نیاز داریم نوشته شود بنابراین اصلا آیین‌نامه اجرا نشد.

اجرای آیین‌نامه جدید از سوی وزیر ورزش از تیرماه ابلاغ شد!

وزارت ورزش تصمیم گرفت این آیین‌نامه اجرا نشود و برای هیچ فدراسیونی هم اعمال نشد. این آیین‌نامه برای اجرا ابلاغ نشد.

وزیر ورزش اعلام کرده فدراسیون‌هایی که سرپرست دارند حق نامزدی در فدراسیون ندارند اما در فدراسیون اسکی ناصر طالبی هم سرپرست است و هم نامزد.

سیاست وزارت ورزش این است حتی‌المقدور افرادی که سرپرست هستند نامزد فدراسیون نشوند. ما این را به سرپرستان گفته‌ایم که اگر قصد نامزدی در فدراسیونی دارند استعفا دهند. در مورد فدراسیون اسکی هم هیچ فرقی ندارد اگر سرپرست بخواهد نامزد شود باید استعفا دهد.

صحبت‌های شما این معنی را می‌دهد که افرادی که سرپرست هستند نزدیک انتخابات می‌توانند استعفا کنند!

از زمانی که دکتر گودرزی گفته سرپرستان در انتخابات شرکت نکنند قبل از آن ثبت‌نام از فدراسیون هندبال، پزشکی ورزشی و اسکی انجام شده بود به سرپرستان این سه فدراسیون گفته‌ایم اگر می‌خواهند نامزد فدراسیون شوند باید استعفا دهند و آنها در این هفته از سرپرستی فدراسیون‌ها استعفا خواهند داد. البته بگویم انتخاب سرپرستان و نامزدیشان از فدراسیون‌ها برخلاف اساسنامه نیست در 8 سال گذشته هم سرپرستان فدراسیون سرپرست شدند. هیچ خبرنگاری هم از آنها در این مورد سوال نمی‌کرد.

البته رسانه‌ها همیشه به این موضوع انتقاد داشتند که انتخابات فدراسیون‌ها 95 درصد از قبل قابل پیش‌بینی است و سرپرستان رئیس می‌شوند.

ما تصمیم گرفتیم این شبهه برطرف شود.

در مورد سرپرستی چطور. شما برای فدراسیون قایقرانی بعد از 6 ماه سرپرست را تغییر دادید اما در اسکی سرپرست حاضر یک سال است که فعالیت می‌کند.


تبصره دو ماده 10 اساسنامه می‌گوید اگر رئیس فدراسیون استعفا کند و یا عزل شود سرپرست را برای 6 ماه انتخاب می‌کنند و اگر سرپرست را بعد از پایان دوره 4 ساله انتخاب کنیم دیگر محدودیت زمانی ندارد مثل فدراسیون پزشکی که دوره 4 ساله تمام شده و ما سرپرست انتخاب کرده‌ایم. این سرپرست می‌تواند حتی یک سال هم بماند تا شرایط انتخابات فراهم شود.

 
برسیم به فوتبال. بالاخره متولی تیم امید فدراسیون است یا وزارت ورزش؟

متولی فنی همه تیم‌ها فدراسیون‌ها هستند. مسئولیت آماده‌سازی و نظارت بر تیم‌های المپیک بر عهده کمیته ملی المپیک است که با فدراسیون همکاری می‌کند. این چیزی است که در اساسنامه نوشته شده است.

به نظر می‌رسد بحث کمیسیونی که شما دارید مشکل‌ساز شده.

این کمیسیون ارزیابی از عملکرد مربیان خارجی ندارد هر تیم یا فرد خارجی بخواهد به ایران بیاید و در فضای ورزش کار کند و یا هر تیم یا فردی بخواهد از کشور خارج شود مطابق قانون باید در شورای برون‌مرزی تصویب شود. برای مربیان خارجی کمیته کارشناسی گذاشته‌ایم که مسائل حقوقی و اخلاقی آنها را ببیند. نظارت فنی با فدراسیون است.

کار کمیسیون چیست؟

این کمیسیون نظراتشان را به شورای برون‌مرزی می‌دهند و در آنجا بررسی می‌شود که آیا فرد یا تیم مدنظر می‌توانند به کشور داخل و یا از کشور خارج شوند. این شامل همه مسابقات است.

بحث مالی مربیان خارجی به چه صورت است. پیش از این کمیته ملی المپیک بخشی از هزینه‌ها را تامین می‌کرد. وزارت ورزش هم این کار را انجام می‌دهد؟

تامین هزینه‌ها جزو بودجه‌ فدراسیون‌هاست. ما ارز دولتی می‌گیریم و فدراسیون‌ها معادل ریالی آن را به مربی پرداخت می‌کنند.

پس بحث کرانچار فنی نبود؟


ما فقط از نظر حقوقی و اخلاقی بررسی می‌کنیم. تا الان هم به موضوع کرانچار کاری نداشتیم چون فوتبال بوده خیلی سر و صدا شده است. مربیان دیگر هم دراین کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته بودند.

آقای وزیر تاکید داشتند یک فدراسیون بیشتر از سوی بیگانگان مدیریت می‌شود در صورتی که وزارت ورزش متولی ورزش است و می‌تواند نظارت کند اما مشکلاتی در اساسنامه فدراسیون فوتبال است که با تغییر آن وزارت ورزش می‌تواند نظارت بیشتری داشته باشد. تدابیری برای انجام این کارها اندیشیده‌اید که اساسنامه تغییر کند؟

می‌توانید یکی از مشکلات را بگویید؟

مثلا وقتی وزارت ورزش دخالت کند موضوع تعلیق مطرح می‌شود اما وقتی به مربی پول بدهد موضوع حمایت مطرح می‌شود.


ما اساسنامه فدراسیون‌ها را بررسی می‌کنیم که دراین مورد به قوانین بین‌المللی هم توجه داریم. همه فدراسیون‌های بین‌المللی هم که مورد تایید IOC هستند اساسنامه‌هایشان به یک شکل نیست پس باید دقت کنیم فضا مغایر با قوانین آنها نباشد اما آنها هیچ وقت اینطور که شما فکر می‌کنید دخالتی در کار ما ندارند. فوتبال حالتی خاص دارد.

به خاطر همین شرایط خاص فوتبال برنامه‌ای برای تغییر اساسنامه دارید؟

نظارت، وظیفه وزارت ورزش است و فیفا هم هیچ وقت به این موضوع ایرادی نمی‌گیرد. فیفا اتفاقا حمایت دولت‌ها را برای فوتبال می‌خواهد. فوتبال در یک فضای کشور انجام می‌دهد.

اما نکته‌ای در این بین وجود دارد که وزارت ورزش نمی‌تواند دخالتی در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال داشته باشد.

به خاطر اینکه اساسنامه وقتی در آن زمان نوشته شده این موارد مورد توجه قرار نگرفته است. چند سال از نوشتن اساسنامه می‌گذرد و نیاز به تغییرات دارد. ما اساسنامه همه فدراسیون‌ها را مورد توجه داریم. همه آنها مربوط به 16، 17 سال پیش است به خاطر همین نیاز به تغییر دارد. البته اعضای هیات رئیسه می‌توانند تغییراتی در اساسنامه داشته باشند و آن را در مجمع مطرح کند ما هم از آنها حمایت می‌کنیم.

 

مورد مهمی که در این چند روزه  مطرح شده این است که میزبانی والیبال را از ما گرفته‌اند نظرتان در این باره چیست؟


والیبال دو مسئله دارد اولا فدراسیون والیبال به شدت پیگر آن است و وزارت ورزش هم از این موضوع حمایت می‌کند تا این میزبانی به کشور برگردد. مسائلی در فضای بین‌المللی رخ داده که متاسفانه به ورزش ورود کرده‌اند بعد شعار می‌دهند که سیاست جدا از ورزش است. به نظر من به این صورت رفتار کردن درست نیست، مردم ما به ورزش علاقمند هستند؛ فوتبال، والیبال و کشتی تماشاگران زیادی دارد که این امکان را فدراسیون بین‌المللی نباید از والیبال بگیرد. اگر آنها طرفدار والیبال هستند والیبال را ببینند یک نفر را دستگیر کرده‌اند و به ورزش ربط داده‌اند چیزی که هیچ ربطی به والیبال ندارد. اینها قوانین و مقررات داخلی است که هیچ نهاد بین‌المللی نمی‌تواند درباره آن اظهار نظر کند. این موضوع را بی‌ دلیل به والیبال چسباندند.

فکر نمی‌کنید این مورد به خاطر ضعف ما در نداشتن کرسی‌های بین‌المللی باشد؟

هیچ ارتباطی به کرسی‌های بین‌المللی ندارد. وقتی این مسئله با بخش‌هایی که به حقوق بشر ربط دارد همزمان مطرح می‌شود و یا رئیس IOC با رئیس بین‌المللی والیبال هم‌زبان می شوند و به کمیته ملی المپیک نامه می‌زنند اینها مجموعه‌ای هستند که با هم هستند. شما اگر کرسی داشته باشید می‌خواهید چه کار کنید؟ من عضو سازمان‌های بین‌المللی هستم. 15 نفر در یک مجموعه نشسته‌اند که 14 نفرشان رایی مانند شما ندارند. داورزنی عضو هیات اجرایی کنفدراسیون والیبال آسیا است. وقتی FIVB نظرش را داد داورزنی در جلسه حضور داشت و به من در وایبر پیام داد که چنین تصمیمی گرفته شده است. او چه کار می‌توانست بکند؟ او مخالفتش را اعلام کرده اما تصمیم گرفته شده است؛ این جو فقط در ورزش نیست. ما به خاطر برخی محدودیت‌ها نمی‌توانیم میزبانی بگیریم به عنوان مثال چون نمی‌توانیم کشتی زنان را داشته باشیم میزبانی لیگ جهانی را می‌گیریم.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس