وی افزود: از جنگ جهانی دوم به بعد اسناد حقوق بشری توسعه یافته و در عین حال کشورهای جهان اسلام آگاهتر شدهاند و در همین راستا فکر میکنم باید با یکدیگر هماهنگتر باشیم. اگر میخواهیم رویه خوبی در دنیا داشته باشیم، باید ایدههای مختلف را بررسی کرده و یک ایده کلی ارائه دهیم، البته فرهنگها در دنیا متفاوت است، اما باید به یک ایده کلی و هماهنگ دست یابیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با ذکر این نکته که تحریمهای اقتصادی و مالی تأثیرات بدی بر کشورها دارد، اظهار داشت: آنها میگویند اگر میخواهید در دنیا پیشرفت کنید باید مسائلی از جمله ازدواج همجنسگرایان را بپذیرید و من متعجبم که چرا به جای محکومیت این رفتار آن را تبلیغ میکنند. نباید تحتتأثیر افکار و عقاید لائیک قرار بگیریم، ما به تنوع عقاید آنها احترام میگذاریم و آنها نیز باید به عقاید مسلمانان احترام بگذارند.
لاریجانی با ذکر این نکته که کشورهای OIC (سازمان همکاریهای اسلامی) باید نقش پررنگتری را در دنیای کنونی به ویژه با اسناد حقوق بشر داشته باشند، یادآور شد: حقوق بشر یک مسئله غربی نیست، بلکه حق مسلم همه کشورهاست.
لاریجانی در ادامه با اشاره به سه حق اساسی در دنیای کنونی که با تهدید مواجه است، اظهار داشت: اول حق سبک زندگی، دوم؛ حق حیات و سوم؛ حق توسعه است، که هر سه این موارد با مکانیسمهای مختلف در خطر قرار دارند.
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه یادآور شد: برای زندگی خود باید حق انتخاب داشته باشیم و این حقی است که خداوند به ما داده و تحت هیچ شرایطی نباید از آن محروم باشیم.
لاریجانی با بیان اینکه دین اسلام براساس دموکراسی پیش میرود و مخالف زندگی لائیک است، اظهار داشت: ما در جمهوری اسلامی تلاش کردیم زیرساختهای اجتماعی براساس منطق و فلسفه اسلامی ایجاد کنیم. هدف نهایی ما رسیدن به جهان متمدن بهتر است و نباید مجبور شویم در حق انتخاب خود زندگی لائیک را بپذیریم.
وی حق بقاء، امنیت و تضمین کرامت افراد در جامعه را از حقوق انسانها خواند و یادآور شد: هر چیزی انسان را از این حقوق منع کند، به زندگی او لطمه زده است. تحریمها، حق حیات انسانها که اولین حقوق آنهاست را به خطر میاندازد.
دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: کشورهای دنیای مدرن به ندرت در معرض این تهدیدات قرار میگیرند، اما ما بسیار خوب از آنها نجات پیدا کردیم.
لاریجانی با بیان اینکه آنها میخواستند ما را تسلیم کنند، خاطرنشان کرد: ما سرعت پیشرفت خود را ادامه میدهیم و در آینده هم انقلابمان تداوم مییابد، اما این بدان معنا نیست که تحریمهای آنها مشروع است. تحریمها هدفی جز بازداشتن ایران از پیشرفت نداشتند که شکست خوردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران به دنبال سلاح هستهای نیست، گفت: به دو دلیل دنبال آن نیستیم. اول اینکه نبودن سلاح هستهای در دکترین دفاعی ما و دوم، فتوای مقام معظم رهبری است که استفاده از سلاح هستهای را حرام دانستند و در اسلام فتوا بالاتر از قانون اساسی است.
لاریجانی با اشاره به اخراج برخی دانشجویان دوره دکترا از دانشگاههای اروپایی گفت:آنها میگویند ممکن است این دانش در فناوری هستهای ایران استفاده شود و این نقض فاحش حقوق بشر است.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: باید عقلانیت اسلامی را در اجرای حقوق بشر دخیل کنیم و جلوی یکجانبهگرایی را بگیریم.
محمدجواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه امروز -دوشنبه- در حاشیه سمینار بینالمللی اثرات منفی تحریمهای اقتصادی و مالی بر بهرهمندی مردم از حقوق بشر در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در خصوص تمدید مذاکرات ایران و 1+5 گفت: دولت محترم مسئول مذاکرات است و همه ما از آنها حمایت میکنیم. دوستانی که مذاکرات را پیش میبرند در امر دیپلماسی کار کشته هستند و این مذاکرات در چارچوب سیاستهای ما پیش میرود.وی با بیان اینکه در طرف مقابل ما برخی دولتهای زیادهخواه به خصوص آمریکا هستند که اگر مذاکرات موفق نشود در نتیجه زیادهخواهی آنها میباشد، یادآور شد: در عین حال نسبت به تمدید مذاکرات خوشبین نیستم چرا که تصور میکنم از این زمان برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران استفاده میکنند.
رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه کاهش قیمت نفت را یک توطئه خواند و افزود: آنها درآمد ایران را هدف قرار دادهاند و البته در این هدف شکست خواهند خورد.