در طول چندین ساعت ماجرای گروگانگیری در شهر سیدنی، برخی شهروندان استرالیایی که در اطراف مکان وقوع حادثه تجمع کرده بودند، با خیالی راحت و بیتفاوت به گروگانهایی که جانشان در خطر بود، به فکر فیلمبرداری از صحنه گروگانگیری و انداختن عکس یادگاری و سلفی از حضور خود در این مکان بودند. بعضی تلاش میکردند خود را به جلوی دوربینهای تلویزیونی برسانند، تا دست تکان دهند و لبخند بزنند. حتی برخی افراد آنچنان نگاه تفننی به این واقعه داشتند که هم برای تماشای صحنه گروگانگیری آمده بودند و هم اقدام به نوشیدن مشروبات میکردند، گویی برای تماشای یک سیرک آمدهاند.
برخی از این معتادان به شبکههای اجتماعی، برای اینکه عکسهای سلفی را تا حد ممکن نزدیک مکان گروگانگیری بیاندازند، حتی از پلیس و خبرنگاران هم عبور میکردند. تعدادی هم مشروب به دست در اطراف محل حادثه جمع شده بودند، مشروب میخوردند و ماجرا با دنبال میکردند.
این رفتار عجیب شهروندان استرالیایی با واکنش منفی تعداد زیادی از کاربران اجتماعی مواجه شد که آنان را بابت این برخورد غیرمسئولانه، شماتت کردهاند.
چارلی بکت استاد روزنامهنگاری این رفتار شهروندان استرالیایی را در چارچوب فضای فعلی حاکم بر شبکههای اجتماعی تحلیل کرده و گفته است: این دسته از افراد به دنبال انداختن عکسهای سلفی از وقایعی هستند که در شبکههای اجتماعی به اصطلاح ارزش خبری دارند.