کد خبر 374739
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۷

یک وبگاه خبری ،تحلیلی روسی در گزارشی نوشت: ایران با مدد کارشناسان خبره سایبری خود قادر است ضمن دفاع از زیر ساخت‌‌ها و اطلاعات محرمانه‌اش، حملات شدیدی را علیه اهداف برون‌مرزی انجام دهد.

به گزارش مشرق، وبگاه تحلیلی«نئو » چندی قبل طی گزارشی تحلیلی تحت عنوان «ایران و نبردهای سایبری نوین» به بررسی توانمندی سایبری ایران پرداخت و نوشت: ایران گسترش و بهبود راهبرد‌های سایبری جدید را با توجه به سرمایه‌گذاری‌های گسترده آمریکا در این زمینه شروع کرده است.

بر اساس این گزارش،تحلیلگران غربی اذعان می‌کنند که در صورت وقوع درگیری سایبری بین ایران و غرب، ایران با مدد حملات سایبری خود آسیب‌های شدیدی را بر زیر ساخت‌های حیاتی آمریکا و متحدانش از قبیل شبکه‌های مالی و نیروگاه‌ها وارد خواهد کرد.

از سوی دیگر راهبرد جدید امنیت سایبری ایران دارای 2 هدف مهم می‌باشد و بخش امنیت سایبری داخلی ایران با اتخاذ این اهداف در وهله اول قادر است با ایجاد «قابلیت‌های فن‌آوری» به حمایت از زیر ساخت‌های حیاتی خود و اطلاعات فوق محرمانه  پرداخته و از سوی دیگر در برابر حملات بدافزارها و نیز فعالیت‌های سایبری مخالفان خارج از کشور خود که فعالیت‌هایی را دراین زمینه می‌کنند و ابزار کلیدی برای رواج فعالیت‌های ضد جمهوری اسلامی هستند، مقابله بنماید.

در بخش دیگر این گزارش آمده است: ایران برای رسیدن به این اهداف اخیرا موسسه‌هایی را با حضور نخبگان سایبری ایجاد کرده و البته وزارت ارتباطات ایران در دل خود «مرکز تحقیقات ارتباطات» را راه اندازی کرده است که نقش بسیار مهمی را در زمینه تحقیق‌های پیشرفته مرتبط با فن‌آوری سطح بالا ایفا می‌کند.

ایران همچنین برای واکنش‌های سریع به حملات سایبری و دیگر چالش‌های موجود، مرکز امنیت اطلاعات به نام «ماهر» را ایجاد کرده که تحت نظر وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات به فعالیت مشغول است.

ایران همچنین قرارگاه بسیار مهمی را به نام «فرماندهی دفاع سایبری» در سال 2010 تاسیس کرد که فعالترین بخش عملیات سایبری ایران را انجام می‌دهد.

در بخش دیگر این گزارش با اشاره به توانمندی «ارتش سایبری ایران»‌ آمده است: در بخش آفندی ارتش سایبری ایران متشکل از کارشناسان خبره در حوزه فن‌آوری اطلاعاتی است و البته از معروفترین یگان‌های آن تیم امنیت دیجیتالی «آشیانه» می‌باشد.

قابلیت‌های فنی نیروهای ارتش سایبری ایران بسیار آشکار است و آن‌ها پیشتر با وجود اتخاذ تدابیر امنیتی از سوی  شبکه‌های دولتی و اطلاعاتی دولت‌های غربی، به اهداف خود رخنه کردند.

در همین زمینه «اریک اشمیت» از مدیران ارشد شرکت آمریکایی «گوگل» در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌ان‌ان‌»  اذعان داشت؛ ایرانیان استعداد غیر معمولی را در نبرد سایبری دارند و به همین دلیل آمریکا در مهار آن‌ها شکست خورده است.

شرکت دفاع سایبری آمریکا در ماه مه سال 2009، ایران را به عنوان یکی از « 5 کشور برتر جهان در زمینه قابلیت‌های سایبری» نام نهاد.

در بخش دیگر این گزارش با اشاره به فعالیت دیگر نهادهای تابعه سایبری در ایران نوشت: نیروی انتظامی ایران نیز طی سال‌های گذشته توجه بیشتری را به عملیات سایبری معطوف کرده است. این واحد سایبری ایران که «فتا» نام دارد وظیفه مواجهه با جرایم اینترنتی را از پول شویی گرفته تا موارد مرتبط با امور سیاسی و امنیت ملی بر عهده دارد.

در انتهای این گزارش به سوابق عوامل سایبری منتسب به ایران اشاره شده و آمده است: موسسات مالی در آمریکا در سپتامبر سال 2012 مورد حملات ارتش سایبری ایران قرار گرفتند.

همچنین به گفته تحلیلگران آمریکایی،حملات مخرب شدیدی نیز در ماه اوت 2012 علیه رایانه‌های شرکت نفتی «آرامکو» عربستان سعودی و شرکت گازی متعلق به قطر به نام «راس گاز» رخ داد و دلیل آن نیز حمایت مالی ریاض و دوحه از ارتکاب جنایات در سوریه و بحرین عنوان شد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۶
    0 0
    فان حزب الله هم الغالبون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس