عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: اگر وضعیت ساخت و ساز به همین شکل با افت همراه باشد،جهش قیمت مسکن در سال ۹۴ قطعی است.

به گزارش مشرق، بیت‌الله ستاریان در پاسخ به این سئوال که آیا کاهش آمار ساخت و ساز در کشور می‌تواند در سال 94 قیمت مسکن را تحت تأثیر قرار دهد، گفت: دولت‌ها در گذشته همواره تعمداً‌ رکورد بخش مسکن را ایجاد می‌کنند تا از لحاظ تبلیغات و ارائه آمار مناسب اعلام کنند که قیمت مسکن را ثابت نگه داشته‌اند که اتفاقاً این موضوع ضرر و زیان‌های زیادی را به اقتصاد کشور وارد می کند.

وی با تأکید بر اینکه نگه داشتن تعمدی رکود مسکن موجب کوچ سرمایه از بخش مسکن می‌شود، افزود: همواره سرمایه‌های خرد و کوچک هستند که وارد بخش مسکن می‌شوند و وقتی که رکود رخ می‌دهد سرمایه‌های خرد و تولیدکنندگان کوچک از این بازار فرار کرده و کوچ می‌کنند و همین می‌شود که می‌بینیم مرکز آمار اعلام می‌کند ساخت و ساز 50 درصد کاهش یافته است.

ستاریان خاطرنشان کرد: وقتی که سرمایه‌ها از بازار مسکن خارج می‌شوند و آمار ساخت و ساز کاهش می‌یابد نیاز و تقاضای انباشته مسکن افزایش می‌یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه با وضعیت به وجود آمده حداقل سالانه نیازمند تولید یک میلیون واحد مسکونی هستیم، گفت: در مقایسه‌ای که مرکز آمار انجام داده است تولید مسکن در سال‌ جاری نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش یافته است اما اگر همین آمارها نسبت به سال 91 مقایسه می‌شد کاهش تولید مسکن به بیش از 90 درصد می‌رسید.

ستاریان افزود:‌دولت‌ها همواره در یک دوره بازار مسکن را در رکود فرو می‌برند تا فرصت برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری داشته باشند.

جهش 145 درصدی قیمت مسکن بعد از جشن تساوی خانوار و مسکن

وی ادامه داد: در سال 90 وقتی دولت به خاطر رکودی که در بازار مسکن ایجاد کرد، جشن تساوی خانوار و مسکن را گرفت دیدیم که در سال 91 قیمت مسکن 145 درصد رشد کرد.

ستاریان با اشاره به اینکه اگر وضعیت عادی تولید مسکن را داشتیم باز هم چند میلیون کسری واحد مسکونی داریم، تصریح کرد: اگر با این وضعیت تولید مسکن ادامه یابد و وارد رونق نشویم بازار مسکن به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

وی افزود: دولت نباید فریب رکود بازار مسکن را بخورد و تصور کند اگر تولید مسکن کاهش یابد بازار مسکن از رکود خارج و خرید و فروش رونق می‌گیرد، همانند سال 91 در سال 94 هم باید شاهد جهش قیمت مسکن باشیم.

بر اساس آخرین مرکز آمار ایران که از اطلاعات پروانه‎های ساختمانی صادر شده از سوی شهرداری کشور در بهار 1393 اطلاع می‎دهد، در بهار سال 1393 تعداد 34هزار و 237 پروانه ساختمانی از سوی شهرداری‌های کشور صادر شده که به نسبت فصل گذشته حدود 45.5 درصد و به نسبت فصل مشابه سال گذشته حدود 38.4 درصد کاهش داشته است. از کل پروانه‌های صادر شده 3 هزار و 302 پروانه (9.6 درصد) مربوط به افزایش بنا و 30 هزار و 935 پروانه (90.4 درصد) مربوط با احداث ساختمان بوده است که پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود 46.9 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 40.3 درصد کاهش داشته است.

بر اساس این آمار تعداد واحد مسکونی پیش بینی شده در پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان در بهار سال 1393 بالغ بر 100 هزار و 219 واحد بوده که نسبت به فصل گذشته حدود 45.9 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 48.2 درصد کاهش داشته است.

همچنین براساس آخرین آمار مرکز آمار ایران تعداد 3 هزار و 522 پروانه ساختمانی توسط شهرداری تهران صادر شده است که نسبت به فصل گذشته حدود 2.9 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 50.5 درصد کاهش داشته است.

این تعداد پروانه حدود 10.3 درصد از کل پروانه های ساختمانی کشور را تشکیل می‌دهند. از پروانه‎های صادر شده در شهر تهران 19 پروانه (5 درصد) مربوط به افزایش بنا و 3 هزار و 503 پروانه (99.5 درصد) مربوط به احداث ساختمان بوده است که پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود 2.8 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 50.6 درصد کاهش داشته است.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    به این نابغه بگین:اول نگاهی به آمار خونه های اجاره نرفته وفروش نرفته بندازه بعد شروع به سخنگویی از طرفبسازوبندازها ودلالان بکنه
  • ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    حداقل 5 تا مطلب از ایشون در دو سال گذشته با این عنوان هست. مشخص نیست ایشون هیئت علمی دانشگاه هست یا نماینده بساز و بفروشها؟
  • رحمانی ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    تو نگران خونه اجاره نرفته و فروش نرفته ای، مردم نگران نون شبشون
  • افرا ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    از این گرون تر نمیشه... توی محل ما ده ها آپارتمان نوساز خالی افتاده
  • محمد ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    مطمئن باشید اینجوری نمیمونه ... کمبود تولید داریم ... تقاضا بیشتر ازعرضه س ... کلی از شغلها که به مسکن مربوطه دچار رکود شده و خیلیا بیکار شدن ... یه حساب دو دوتا چهارتاس دیگه ... همممممه چی گرون شده ... هر چیزی که به ساخت مسکنه 20/30 % دیگه گرون شده ... با سیاست مسکنو راکت کردن تا به سیاستگزاریهای دیگه برین ... آخرش مسکن رم میکنه و جفتک براشون میندازه ... جالا ببینید ...
  • ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    محله ای که ما زندگی میکنیم هم . بیشتر از نصف واحد ها مدت هاست که خالی و بدون سکنه است ... نمیدونم چرا دولت جلوی این دلال بازی ها و احتکار رو نمیگیره ..
  • ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    تعداد مسکن موجود از تعداد افراد فاقد مسکن خیلی زیادتره ..... راه حل هم خیلی آسونه : 1- وضع مالیات سنگین (خیلی سنگین ) برای واحدهای خالی 2- ایجاد دفاتر خدماتی به تعداد محدود در شهرها که جایگزین بنگاه های مسکن بشند و عملا شغلی بنام بنگاهداری مسکن و دلالی به عنوان خلاف تلقی بشه ... آخه چه معنی داره تو یک شهرک تازه تاسیس در قبال هر 10 آپارتمان یک بنگاه مسکن ! باشه ... البته در مورد 1 مخالف های زیادی وجود داره ، که برخیشون ...هم هستند و علت مخالفتشون هم کاملا مشخصه ... خدشون دلالندو بساز و بفروش
  • عبدالله ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    اگر میشد کاری کرد بساز و بفروشها اینقدر سود نمی کردند هم قیمت خانه واقعی میشد و هم اینقدر پس سهم ما چی (رشوه در شهرداری و آب و برق و ناظر و ...) راه نمی افتاد
  • پیمان ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    ول کنید این بیچار رو رفته از منطقه 1 تهران گزارش تهیه کرده برا همون مردم منطقه 1 .سختشونه بیان جنوب شهر یا خارج شهر برا سلامتیش بده . میفهمید که
  • مصطفی ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    اینها همش زمینه سازی برای ایجاد جو روانی جهت افزایش قیمت مسکن برای رسیدن به سود کلان توسط تعدادی سرمایه دار میباشد
  • عسکریان ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    دیگه مسکن گرون نمیشه پسر عموم بیچاره 50 تومان زیر قیمت خانه اش را فروخت خدا از سر بساز بفروش ها نگذرد
  • علی رسولی ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    با سلام- هرگاه صحبت از جهش قیمت مسکن می شود ، گویندگان به سال 91 اشاره می کنند. اگر خود را به ندانستن نزنند میدانیم که در سال 91 جهش قیمت ارز باعث جهش قیمت همه کالاها از جمله مسکن به دو تا سه برابر شد.این صاحب نظران جواب دهند : جهش قیمت مسکن در سال 86 به سه برابر با چه توجیهی بود؟ جهش قیمت مسکن بین سالهای 80 و 82 ( که آن موقع هم دو تا سه برابر شد و اتفاقا" در دولت خاتمی هم بود با چه توجیهی بود ؟ جهش قیمت مسکن بین سالهای 76 تا 80 که دو برابر شد با چه توجیهی بود ؟ جهش قیمت در سالهای دهه 70 را چه می گویند ؟ برخی مدیران و صاحب نظران فراموش کرده اند که اساس قیمت بالا و غیر معمول مسکن در دولتهای آقایان هاشمی و خاتمی گذاشته شد . با وجود این اگر در همان سالهای 82 و 86 جهش قیمتهای غیر عادی و بدون ارتباط با تورم نداشتیم ، جهش قیمت سال 91 اینقدر بزرگ و کارآمد ( در ناتوان کردن اقشار مردم از خرید خانه ) نمی شد. حالا هم این بساز و بفروشها که عامل اصلی این گرفتاریها هستند ، کسانی که در هر زمانی می خواستند از ساخت مسکن سود 100 درصد و 200 درصد ببرند ، بیایند باز هم قیمت ها را 2 تا 3 برابر کنند . ظاهرا" که کسی حریف اینها نمی شود و آقایان تصور نکنند که علت افزایش قیمت ها ، کمبود ساخت و ساز است . ساخت و ساز از این بیشتر ؟ اتفاقا" هر زمان ساخت و ساز بیشتر شد ، قیمت ها هم بالاتر رفت.
  • علی ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    خوددولت وشهرداری با سختگیری های بیجایی که میکننن مردم رو ازساخت خونشون پشیمون میکنن بنده خودم یکی ازاون آدماهستم که برای ساخت خونه چن ماه رفتم واومدم هردفعه شهرداری یه چیزی گفت یه روزگفت 4طبقه یه روزدیگه5ط روزدیگه گفت3ط....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس