توافق احمدی‌نژاد با برزیل و ترکیه ما را غافلگیر کرد - مشرق نیوز

چیزی نمانده بود به هدفمان برسیم که یک اتفاق غیرمنتظره دیگر افتاد. 17 مه 2010، در یک کنفرانس مطبوعاتی موفق در تهران، رؤسای‌جمهور برزیل، ترکیه و ایران اعلام کردند بر سر مبادله اورانیوم غنای کم ایران با میله‌های سوخت راکتور به توافق رسیده‌اند.

گروه بین‌الملل مشرق- "هیلاری رودهام کلینتون" وزیربخش سوم خاطرات هیلاری کلینتون اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیس‌جمهور آمریکا است. کلینتون که نتوانست در سال 2008 میلادی نامزدی حزب دموکرات را برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری به دست آورد، به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات سال 2016 میلادی در نظر گرفته می‌شود. کلینتون در سال 2016 میلادی، 69 ساله خواهد شد و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد در صورتی که بخواهد وارد عرصه انتخابات شود و به عنوان نخستین رئیس‌جمهور زن آمریکا انتخاب شود، از حمایت قابل‌توجهی در میان دموکرات‌ها برخوردار خواهد بود.

هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخاب‌های سخت" منتشر کرد. این کتاب به موضوعاتی همچون کشته شدن اسامه بن‌لادن، سرنگونی رژیم قذافی در لیبی، خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و عراق، انقلاب‌های عربی، سیاست‌های مرتبط با ایران و کره شمالی، افزایش قدرت چین و روابط با متحدان آمریکا می‌پردازد.

فصل هجدهم کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران می‌پردازد که این فصل، "ایران: تحریم‌ها و رازها" نام دارد. گروه بین‌الملل مشرق قصد دارد طی روزهای آتی متن کامل فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخاب‌های سخت" را در چند شماره منتشر کند.

بخش اول این فصل را می‌توانید از این‌جا و بخش دوم را از این‌جا بخوانید.

بخش سوم خاطرات هیلاری کلینتون
هیلاری کلینتون در کنار کتاب تازه‌منتشرشده "انتخاب‌های سخت"

بخش سوم/فصل ایران: تحریم‌ها و رازها

اولین روز ماه اکتبر، نمایندگان 1+5 در ژنو با یک هیأت ایرانی دیدار کردند. من "ویلیام برنز" معاون وزارت خارجه را به نمایندگی از آمریکا برای ملاقات خصوصی با مذاکره‌کننده ایران فرستادم. ایران تحت فشارهای بین‌المللی موافقت کرد تا به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه بازدید از تأسیسات مخفی نزدیک قم را بدهد، بازدیدی که اواخر همان ماه انجام شد.

مورد دوم در دستور کار ژنو، رآکتور تحقیقاتی تهران بود که در دهه 1960 توسط آمریکا برای تولید ایزوتوپ‌های پزشکی و استفاده از آن‌ها در تشخیص و درمان بیماری‌ها، به ایران داده شد. تابستان سال 2009، ایران گزارش داد که میله‌های سوخت هسته‌ایش برای تأمین توان رآکتور و تولید ایزوتوپ‌ها در حال اتمام است. اگرچه ایران ذخیره‌ای از اورانیوم با غنای پایین داشت، اما اورانیوم یا غنای بالاتر را که برای میله‌های سوخت لازم بود، در اختیار نداشت. بنابراین از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخواست کردند تا برای تأمین میله‌های سوختی در بازار آزاد به آن‌ها کمک کند.

این درخواست، نظر کارشناسان هسته‌ای آمریکا را به خوب جلب کرد. "رابرت آینهورن" مشاور وزارت خارجه، شروع به کار روی طرحی خلاقانه برای حل همزمان چندین مسئله در این‌باره نمود. اگر ایران، همه یا حداقل درصد قابل توجهی از ذخایر اورانیوم خود را به خارج از این کشور منتقل می‌کرد و در ازای این کار میله‌های سوختی دریافت می‌نمود که قابل استفاده در رآکتورهای تحقیقاتی بود، اما نمی‌توانستند از آن برای ساخت بمب استفاده کنند، چه می‌شد؟ به این شکل، نیازهای مشروع‌شان برطرف می‌شد و در عین حال، برنامه سلاح‌های هسته‌ایشان چند ماه، شاید حتی یک سال، عقب می‌افتاد. در صورتی که ایرانی‌ها می‌پذیرفتند، زمان بیش‌تری برای حرکت به سمت یک معامله جامع پیدا می‌کردیم، معامله‌ای که تمام نگرانی‌های ما را در مورد برنامه هسته‌ای ایران حل و فصل کند. اگر مقامات ایران امتناع می‌کردند، آرمان‌های واقعی‌شان آشکار می‌شد.

در ماه آگوست من این ایده را با "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه در میان گذاشتم و گفتم خروج اورانیوم با غنای کم از ایران، تنش‌ها در منطقه را کاهش می‌دهد. امیدوار بودم اگر آمریکا و روسیه با یک‌دیگر همکاری کنند و وحدت از خود نشان دهند، ایرانی‌ها مجبور شوند به درخواست ما پاسخ [مثبت] بدهند. لاوروف موافقت کرد و گفت: "ما این درخواست را به طور جدی بررسی می‌کنیم. در اصل [این موضوع] حاضر به همکاری با شما هستیم."

بخش سوم خاطرات هیلاری کلینتون
مذاکرات کلینتون با "سرگئی لاوروف" در حاشیه نشست امنیت هسته‌ای سال 2010

مذاکرات ژنو زمانی بود که باید پیشنهادمان را روی میز می‌گذاشتیم و می‌دیدیم ایرانی‌ها چگونه واکنش نشان می‌دهند. در فرصت استراحت ناهار، برنز به "سعید جلیلی" مذاکره‌کننده ارشد ایران پیشنهاد کرد گفتگوی مستقیمی جدای از گروه بزرگ‌تر [1+5] داشته باشند. وقتی جلیلی موافقت کرد، برنز خلاصه شرایط پیشنهادی ما را به او ارائه کرد. جلیلی می‌دانست که با یک جامعه متحد بین‌المللی و پیشنهادی منصفانه و معقول مواجه است. چاره‌ای جز موافقت نداشت. آینهورن و معاون مذاکره‌کننده ایران، نکته به نکته جزئیات طرح را بررسی کردند. ایرانی‌ها همه بندها را پذیرفتند، به یک شرط: هیچ چیزی در این‌باره نباید علنی می‌شدف تا زمانی که به تهران برگردند و توافق انجام شده را بامافوق‌های خود در میان بگذارند.

هنگامی که مذاکره‌کنندگان دو طرف، اواخر همان ماه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین دور هم جمع شدند، طرف ایرانی لحن خود را تغییر داد. گفتگوهای جلیلی در تهران به خوبی پیش نرفته بود. تندروها در دولت، شدیداً مقابل این معامله موضع گرفته بودند. طرف ایرانی می‌گفت حاضر است مقدار کم‌تری از اورانیوم غنای پایین خود را به معامله بگذارد و می‌خواستند همین مقدار را هم در بخشی دور افتاده داخل ایران ذخیره کنند، نه این‌که آن را به خارج از کشور بفرستند. هر دوی این‌ها غیر قابل قبول بود و هدف اصلی ما را ناکام می‌گذاشت، که می‌خواستیم به آن‌ها اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساخت بمب را ندهیم. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اصرار کرد که به شرایط اولیه معامله برگردند، اما این اصرار هم بی‌فایده بود. جلسات وین با شکست به پایان رسید. معامله از بین رفت.

همان‌طور که اوباما در طول رقابت‌های انتخاباتی خود وعده داده بود، ما سعی کردیم با ایران تعامل کنیم. رئیس‌جمهور اکنون تصمیم گرفت زمان آن رسیده تا فشارها را افزایش دهد و گزینه مقابل رهبران ایران را تیزتر کند. با این حال، برای تحمیل عواقب واقعی به ایران لازم بود بقیه جهان به ما بپیوندد.

"سوزان رایس" سفیر ما در سازمان ملل متحد، گزارش داد که جلب رأی برای یک قطعنامه قوی [علیه ایران] در شورای امنیت، وزنه سنگینی خواهد بود. این همان چیزی بود که من از همتایان خارجی خود هم می‌شنیدم. "یانگ" وزیر امور خارجه چین ژانویه سال 2010 به من گفت: "ما فکر نمی‌کنیم، الآن زمان گفتگو در مورد تحریم‌ها علیه ایران باشد، وقتی تحریم‌ها در دستور کار قرار گرفت، ممکن است از سرگیری مذاکرات تا مدت قابل‌توجهی مشکل شود." بله، چین و روسیه با اصل این‌که ایران نباید اجازه ساخت و یا دسترسی به سلاح‌های هسته‌ای داشته باشد، موافق بودند، فقط حاضر نبودند کار زیادی برای جلوگیری از این مسئله انجام بدهند.

بخش سوم خاطرات هیلاری کلینتون
کلینتون با "یانگ" وزیر خارجه چین دیدار می‌کند

با این حال، من معتقد بودم اکنون که باد در حمایت از ما می‌وزد، ارزش دارد برای غلبه بر این مخالفت‌ها تلاش کنیم و تحریم‌های شدید و جدید را از طریق شورای امنیت تصویب نماییم. در تمام طول بهار سال 2010، به شدت تلاش می‌کردیم تا برای خود رأی جمع کنیم. من با تلاش‌های گسترده دیپلماتیک، خودم را غرق در این موضوع کردم، که من را یاد مذاکرات پشت پرده در مجلس سنا انداخت، با همه بازارگرمی‌ها و چانه‌زنی‌ها، گوش‌مالی‌ها، شمارش آراها، تقابل مداوم اصول با منافع شخصی، و سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای که در تصویب قانون‌های مهم داشتیم.

اگرچه توجه [کشورهای دنیا] عمدتاً متمرکز بر پنج عضو دائم شورای امنیت است، چون ما همگی قدرت وتوی هر قطعنامه‌ای را داریم، اما ده کرسی دیگر هم در شورا وجود دارد که میان دیگر کشورها به انتخاب مجمع عمومی و در دوره‌های دو ساله می‌چرخد. قطعنامه‌های شورای امنیت برای آن‌که تصویب شوند، باید مورد وتو قرار نگیرند، اما به رأی 9 کشور از مجموع 15 عضو شورای امنیت هم نیاز دارند. به این ترتیب، کشورهای کوچک صاحب کرسی مانند اوگاندا و لبنان بسیار مهم بودند. به این دلیل بود که من طی دوره چهار ساله‌ام [در وزارت خارجه]، به دنبال جلب نظر کشورهایی، مانند توگو، رفتم که به طور معمول، نقش مهمی در امور بین‌المللی ایفا نمی‌کنند، اما می‌دانستم در موقعیت‌های حیاتی، به رأی‌شان نیاز داریم.

جمع‌آوری 9 رأی از 15 عضو چموش شورا، کاری سخت بود. طی این دوره، در یکی از "جلسات استراتژی" متعدد من با "دیوید میلیبند" [رهبر مخالفان حزب حاکم فعلی در] انگیس، او به این نکته اشاره کرد که کافی نیست چین را متقاعد کنیم از وتو کردن قطعنامه خودداری کند، بلکه به منظور همراه کردن کشورهای مردد با خودمان، به کسب آرای حمایتی و مثبت هم نیاز داریم. وی گفت: "در غیر این صورت، طبق تخمین‌های ما از شمارش آرا، ممکن است به مشکل بخوریم... اگر آن‌ها [چینی‌ها از وتوی قطعنامه] خودداری کنند، این خطر وجود دارد که رأی نیجریه، اوگاندا، برزیل و ترکیه از دست بدهیم." من تخمین‌های خودم را داشتم و معتقد نبودم اوگاندا و یا نیجریه را از دست می‌دهیم. با این حال، برزیل و ترکیه داستان دیگری بودند. میلیبند در ادامه گفت: "هنوز نمی‌دانیم اگر چینی‌ها خودداری کنند، آیا روس‌ها به قطعنامه رأی خواهد داد یا نه." من جواب دادم: "ما معتقدیم که رأی می‌دهند، اما هزینه‌اش، ممکن است [پیشنهاد] یک قطعنامه ضعیف‌تر باشد." و گفتگوی خود را ادامه دادیم.

بخش سوم خاطرات هیلاری کلینتون
کلینتون در اوگاندا با "یوری موسونی" رئیس‌جمهور این کشور دیدار می‌کند

اواسط ماه آوریل، پیش "یوری موسونی" رئیس‌جمهور اوگاندا رفتم. احمدی‌نژاد قرار بود روز بعد و در قالب بخشی از ضدحمله دیپلماتیک طراحی شده برای جلوگیری از اعمال تحریم‌های جدید، به اوگاندا سفر کند. بنابراین بسیار مهم بود که من اول به سراغ موسونی بروم و رأی او را [به نفع خودمان] تضمین کنم. خوشبختانه من او را از سال 1997، زمانی که برای اولین بار به کشورش سفر کردم، می‌شناختم. من و همسرم از همان سال‌ها با او ارتباط داشتیم. من به او یادآوری کردم که دولت اوباما سعی کرد با ایران تعامل کند و جامعه بین‌المللی پیشنهادات صادقانه‌ای [به ایران] داد، اما ایران همه این درخواست‌ها را رد کرد، مقابل جامعه بین‌المللی ایستاد و به غنی‌سازی ادامه داد. همچنین به او هشدار دادم که اگر دیپلماسی شکست بخورد، نتیجه، راه‌حل نظامی است که هیچ‌کس نمی‌خواهد شاهد آن باشد. [به من] ثابت شده بود که این روش، استدلال قانع‌کننده‌ای برای بسیاری از کشورهای مردد است. به موسونی گفتم: "ما می‌خواهیم با شما همکاری کنیم و پیامی قوی به ایران بفرستیم و نشان دهیم این کشور هنوز فرصت تغییر رفتار دارد."

رئیس‌جمهور اوگاندا، فردی باتدبیر بود. گفت: "من (به احمدی‌نژاد) دو چیز خواهم گفت. اولاً، ما از حق همه کشورها در دسترسی به انرژی هسته‌ای برای مصارف برق و استفاده‌های دیگر حمایت می‌کنیم. دوماً، کاملاً با گسترش سلاح‌های هسته‌ای مخالف هستیم. این پیامی است که من در سخنرانی مکتوبم برای مراسم قرار داده‌ام. او [احمدی‌نژاد] را تشویق خواهم کرد که اگر چیزی برای پنهان کردن ندارد، درهای کشورش را به روی بازرسی‌ها باز کند." من روی نکته خودم تأکید کردم:"اگر به کارشناسان خود بگویید، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را که مسائل در آن مطرح شده‌اند، به دقت بررسی کنند، [متوجه خواهید شد که] سخت است دچار سوء‌ظن نشوید."

پاسخ داد: "من با شما موافقم. اگر ایران به سلاح‌های هسته‌ای برسد، عربستان سعودی و مصر هم همین کار را خواهند کرد. این مسئله، مستقیماً ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ما نمی‌توانیم از آن حمایت کنیم. من با رئیس‌جمهور [ایران] یک بحث جدی خواهد داشت." اوگاندا در نهایت، به تحریم‌ها رأی [مثبت] داد.

همان‌طور که میلیبند گفته بود، چین رأی حیاتی را داشت. اگر می‌توانستیم پکن را متقاعد کنیم به نفع ما رأی دهد، بقیه شورای امنیت هم احتمالاً خود به خود درست می‌شد. سوزان رایس و تیم او در نیویورک همراه با هیأت‌های نمایندگی دیگر [کشورها]، مشغول کار روی زبان [و لحت] قطعنامه بودند. چینی‌ها و روس‌ها دائماً تلاش می‌کردند شرایط قطعنامه را تضعیف کنند. ما برخی امتیازات را دادیم، اما هیچ دلیلی نمی‌دیدیم یک قطعنامه "بی‌دندان" دیگر تصویب کنیم.

بخش سوم خاطرات هیلاری کلینتون
کلینتون‌ها از مدت‌ها پیش با موسونی رئیس‌جمهور اوگاندا رابطه داشته‌اند

اوباما ماه آوریل، رهبرانی از سراسر جهان را برای یک نشست امنیت هسته‌ای، به واشنگتن دعوت کرد. او از این فرصت استفاده کرد، با "هو جینتائو" رئیس‌جمهور چین جلسه‌ای گرفت و در مورد ایران صحبت کرد. همین‌طور که دو رئیس‌جمهور در اتاقی خارج از طبقه اصلی ساختمان "مرکز همایش" نظرات خود را پس و پیش می‌کردند، من هم گوش می‌دادم. چین روابط تجاری گسترده‌ای با تهران داشت و در تأمین سوخت مورد نیاز برای رشد صنعتی سریع این کشور، به نفت ایران وابسته بود. "هو" موافق بود که ایران نباید سلاح‌های هسته‌ای به دست آورد، اما درباره اقداماتی مردد بود که ممکن بود بیش از حد تهاجمی باشد. در نهایت، دو رئیس‌جمهور توافق کردند اقدامات "قابل‌توجهی" صورت دهند، بدون آن‌که روشن کنند منظورشان دقیقاً چیست.

من مدتی بعد موضوع را با "دای بینگوئو" مشاور دولت چین دنبال کردم. این کشور هنوز هم بخش‌های مهمی از پیش‌نویس قطعنامه تحریم‌ها را رد می‌کرد، به ویژه، اقدامات معنادار درباره بخش اقتصادی و و فعالیت‌های بانکی که به طور مستقیم با فعالیت‌های غیرقانونی هسته‌ای ایران گره خورده بود. من به "دای" گفتم: "باید بگویم، پاسخ چین، اگرچه در جهت کمک‌کننده‌ای تغییر کرده است، اما هنوز هم با تلاش متقابلی که ما از گفتگوی "هو" با اوباما انتظار داشتیم، تفاوت دارد... اگر می‌خواهیم خطر رو به رشد درگیری در منطقه را کاهش دهیم و فضا را برای یک راه‌حل سیاسی آماده کنیم، نیاز به اقدامی سریع و متحد از طریق یک قطعنامه معنی‌دار [و مؤثر] داریم."

من گفتم که عدم وجود وحدت و عزم بین‌المللی، موجب تضعیف منافعی می‌شود که چین به دنبال آن‌هاست، از جمله حفظ ثبات در خاورمیانه، ثابت نگه داشتن قیمت نفت، و حفاظت از روند بازسازی اقتصاد جهانی. تأکید کردم: "ما می‌خواهیم جلوی حوادثی را بگیریم که در آینده از کنترل ما خارج می‌شوند."

"دای" اعتراف کرد که او هم [از وضعیت موجود] ناراضی است، اما همچنان خوش‌بین بود. تا آن زمان من هم همین وضعیت را داشتم. به گفتگو با چینی‌ها و روس‌ها ادامه دادیم. اختلاف‌ها داشت کم‌تر می‌شد و نظر می‌رسید داریم به توافقی نزدیک می‌شویم که دقیق‌ترین [و شدیدترین] تحریم‌های تاریخ را [به ایران] تحمیل می‌کرد.

بخش سوم خاطرات هیلاری کلینتون
اوباما با "هو جینتائو" رئیس‌جمهور چین دیدار می‌کند

چیزی نمانده بود به هدفمان برسیم که یک اتفاق غیرمنتظره دیگر افتاد. 17 مه 2010، در یک کنفرانس مطبوعاتی موفق در تهران، رؤسای‌جمهور برزیل، ترکیه و ایران اعلام کردند بر سر مبادله اورانیوم غنای کم ایران با میله‌های سوخت راکتور به توافق رسیده‌اند. در ظاهر، این معامله شبیه پیشنهادی بود که ایران ماه اکتبر گذشته، رد کرده بود، اما در واقع معامله جدید دچار مشکلات عمیقی بود. در این معامله اشاره‌ای نشده بود که ایران غنی‌سازی اورانیوم را طی ماه‌های بعد از پیشنهاد قبلی [آمریکا] ادامه داده است و انتقال همان مقدار اورانیوم [تعیین‌شده در پیشنهاد آمریکا]، اکنون ذخیره قابل‌توجهی از اورانیوم را برای ایران باقی می‌گذاشت.

بر خلاف پیشنهاد ماه اکتبر، ایران [در این توافق جدید] مالکیت اورانیومی را که از کشور خارج می‌کرد در اختیار داشت و حق داشت، هر زمانی [که بخواهد] آن را دوباره وارد کند. با این حال، نگران‌کننده‌ترین موضوع این بود که ایران همچنان اعلام می‌کرد که حق غنی‌سازی اورانیوم را تا درصدهای بالاتر دارد. در توافقنامه جدید هم هیچ چیزی جلوی آن‌ها را نمی‌گرفت، یا حتی نشان نمی‌داد که این موضوع با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و یا 1+5 مطرح می‌شود.

به طور خلاصه، این توافقنامه، نیاز ایران در دستیابی به میله‌های سوخت برای رآکتورهای تحقیقاتی را برطرف می‌کرد، اما ذره‌ای از نگرانی‌های جهان در مورد برنامه غیرقانونی سلاح‌های این کشور، کم نمی‌کرد. با توجه به زمان‌بندی این توافقنامه، من مطمئن بودم این کار، اقدام ایران برای از مسیر خارج کردن تلاش‌های ما در جهت اعمال تحریم‌ها در سازمان ملل است... و احتمال زیادی هم داشت که در این کار موفق شوند.

پایان بخش سوم/فصل ایران: تحریم‌ها و رازها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 101
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 19
  • ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    1 1
    بی شرف
  • ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    5 0
    احمدی نژاد از شما نمی ترسید برای همین خدا یارش بود. هر کس که از شما بترسه خد ا هم به خودش واگذارش می کند
  • ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 4
    دوره احمدی نژاد پیش فاکتور تنها 2 ساعت اعتبار داشت هنوز داری ازش دفاع میکنی؟ حاضری کشور را نابود کنی که به چی برسی؟ دلار آخر دوره ایشون شد 3450 اونوقت مینویسی دلار رو 3100 به روحانی تحویل داد؟ خوشحالم داره پرده نفاق میفته.
  • ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    6 0
    لعنت خدا بر موسوی و کروبی و... که عامدانه زمینه ی این توطئه ها رو چیدند...
  • ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    3 0
    انشاا. ذلت امریکا را بزودی ببینیم
  • ۰۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    حرف مشرق درسته
  • ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    2 0
    و البته مزد احمدی نژادی که شش شیطان را دور زد و سیادتشان را نفی کرد این بود که آن 6 طاغوت در کمتر از 24 ساعت قطعنامه شدید اللحنی علیه ایران دادند و متاسفانه در ایران هم کسی ارزش این حرکت انقلابی و طاغوت شکن را نفهمید و احمدی نژاد بعد از آن از پرونده هسته ای برکنار شد... به قول دکتر حسابی، در ایران اگر بخواهی کشورت را آباد کنی خانه را خراب خواهند کرد.
  • ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    چه جالب نمیدونستم چین و روسیه انقدر متحدان خوبین بالاخره چین به تولید روزی 2 میلیون بشکه نفت ما وابستس دیگه نمیدونم حالا وابستگی دقیق روسها به ما چیه؟ شاید شیفته ی مراممونن...
  • ناشناس ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    5 0
    امام خمینی (ره) : امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
  • ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    1 0
    روحانی باید زیرکی و تدبیر و شجاعت رو از احمدی نژاد یاد بگیره.
  • ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 3
    دوستان یه سوال داشتم که شاید از حالت تردیدم خلاص بشم اینه که اگه آمریکایی ها دست به خریت محض اقدام به حمله نظامی مانند ۱۰۰۰ موشک اتمی در روز و روسیه به ما حمله کنن چه جوری مقابله می کنین؟
  • ۰۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 1
    دوستان یه سوال داشتم که شاید از حالت تردیدم خلاص بشم اینه که اگه آمریکایی ها دست به خریت محض اقدام به حمله نظامی مانند ۱۰۰۰ موشک اتمی در روز و روسیه به ما حمله کنن چه جوری مقابله می کنین؟
  • هما ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 3
    خيلي آقايون به خانوم كلينتون علاقه داريد كه خاطراتشو منتشر ميكنيد درود بر محمد جواد ظريف و... به احمدي نژاد
  • ۰۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    مرگ بر زورگویان عالم...
  • ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    از امریکا انتظار بود اما از چینی ها نه روس ها نه لبنانی ها نه
  • علیرضا ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    اانسان عاقل لا اقل اینجا بحث رو داخلی نمی کنه. یک ذره هم که شده این چیزها رو بخوانید تا دشمن شناسی پیدا کنی برادر من.
  • مهدی از قم ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    1 0
    شما که ملاک شرف و عزت و انیانیت برات دلار است برو ببین هاشمی و خاتمی با اون همه خفت و خاری و تنش زدای دلار را چند تحویل گرفتند و چند تحویل دادند بعد هم همه میدانند که افزایش ناگهانی دلار چقدر مربوط به همین عالیجنابان داخلی و انتقام گیریشان از نظام بود.امان از جهل شما جماعت ظاهر بین
  • شاکر ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    مطالب را باید با دقت بخونیم خیلی چیزها دستگیر آدم میشه. واقعا دنیای سیاست دنیای پیچیده ای است.
  • ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    به به جناب ناشناس لیبرال مرفه بی درد هنوز هم داری میسوزی آب بریز اونجایی که میسوزه
  • ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    چون امریکا با عقل و هوش کار می کند و برای مردمش اهمیت قائل است هر تهدیدی را تبدیل به فرصت می کند
  • ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    ناشناس 23:31 اين موارد كه شما اشاره كردي مربوط به يك سال پاياني دوره مأموريت رئيس جمهور احمدي نژاد بود. كه بايد به مصوبات مجلس در بودجه سال 91 و 92 اشاره كرد.
  • ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    ناشناس 23:31 همه کشورها در پی بهبود روابط با یکدیگرند ما در توهم گذشته هنوزم که هنوزه غوطه وریم!!
  • امیر ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    شما که ایادی استکبار را دروغگو میدانید حالا چی شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    بنده خدا جليلي. تلاشهاي ايشان را هم كه فرد معقولي بودند (و هنوز هم هستند ) يك عده تندرو به فنا دادند. اي كاش اسمي از اين تندروها مي شد ذكر كرد.
  • ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    خاک تو سر کسی که جیبش از وطنش براش مهم تر باشه
  • ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    اولا دو سال اول احمدی نژاد رو با دوسال اول روحانی مقایسه کن اونهم با فشارهای همین باندهای زر و زور که الان برگشتن دوما الان که خفت را قبول کردیم و تعطیل کردیم دلار چنده ؟؟؟
  • امیر تبریز اوغلی ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    احمدی نژاد فوق العاده بود خداییش.قدرشو ندونستیم
  • ناشناس ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    2 0
    دکتر احمدی نژاد و دکتر جلیلی پیرو راه امام حسین (ع) بودند و هرگز زیر بار ذلت نرفتند و تسلیم حرف زور نشدند و تاریخ از آنها به نیکی یاد خواهد کرد.
  • ناشناس ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    اگر در دوره دکتر احمدی نژاد دلار 3 برابر شد در دوران هاشمی 5 برابر گران شد.
  • ناشناس ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    امریکایی ها این حماقت را نخواهند کرد چرا که میدانند ما تل آویو و حیفا را با خاک یکسان خواهیم کرد.
  • ناشناس ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    نگرانی عمده امریکا دستیابی ایران به سلاح هسته ای میباشد و اگر ما هرچه سریعتر به ساخت سلاح اتمی اقدام کنیم و آنها را در مقابل عمل انجام شده قرار دهیم مجبورند با ایرانی مقتدر هسته ای کنار بیایند.
  • مهدی 90085 ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    احمدی نژاد مرد عمل نه مردی ضعیف که تنها هنرش سخنرانی های با کنایه است !!!!!!!!!!!! یادش بخیر
  • ناشناس ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    به عشق هر چی مَرده ؛ احــمــدی بر میگرده
  • ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    هیلاری خودت رو برای جهنم آماده کن
  • ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    هیلاری خودت رو برای جهنم آماده کن
  • ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    هزار موشک اتمی برای جلوگیری از بمب اتم اگه سیاست به این سادگی بود الان چهل سال بود که دنیایی نبود
  • ناشناس ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    درود بر دکتر احمدی نژاد دلاور که این دشمنان ما را دچار استیصال و ناتوانی کرده بود و با قدرت این یانکی ها رو تحقیر میکرد.
  • ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    تعجب می کنم از بعضی اظهار نظرها بعضی ها انگار فکر می کنند که وزیر خارجه آمریکا باید در جهت منافع ما حرکت بکنه و چون اینطور نیست پس .... دوستان عزیز مشکل از خود ماست که نمی توانیم منافع رو در سطح بین المللی پیش ببریم و الا هر کشوری به فکر منافع خودشه ولو به ضرر دیگران باشد این را بفهمید
  • ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    حس نمیکنی تحریم فلج کننده رو سرمون هوار کردند؟ سوئیفت بانکیو بستند!نفتمونو نمیخریدند ... هر کشور دیگه ای بود از هم پاشیده بود ! چشمتو باز کن قبل از اینکه دهنتو باز کنی!
  • ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    چجوری از این متن اهمیت قائل شدن برای مردمشو فهمیدی؟
  • ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    به مردم که نه به قدرت خودشون اهمیت قائلن راستی ما چرا این همه از مردی که برا مردمش اهمیت قائل بود و این همه دشمنو سوسک کرد بد میگیم؟؟؟
  • ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    مثل اینکه انتشار این خاطرات برای نوکرای امریکایی سوزش شدید به همراه داره
  • ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    موافقم کار رو یکسره کنید تمام بشه
  • مسلم ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    مرگ بر استکبار جهانی و در رآس آن آمریکا و انگلیس پلید که اجازه پیشرفت به کشورهای دیگر نمی دهند
  • ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    جالبی موضوع اینه که ما عنوان میکنیم که رهبر ما فتوا داده سلاح کشتار جمعی (از جمله سلاح هسته ای ) حرامه ! ولی غربیها و صهیونیست ها میگند شما "تقیه" میکنید ! اونقدر که اونها از ما شناخت دارند ما یک صدمش هم از دشمنانمون شناخت نداریم و هنوز برای گرفتن توافق خوب با اونها دست و پا مزنیم . دولت مردنمون اگر کمی تاریخ میخوندند یا کمی سیاست بلد بودند حال و روزمون این نبود!
  • ناشناس ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    يك سرس آدمهاي كوتاه فكر تا هر مسئله اي شده حرف هاشمي را ميكشن وسط يه كمي حداقل وجدان داشته باشيد اين مملكت را بدون هاشمي نمي شود ولي هاشمي در تمام دنيا جايگاه دارد بقيه را نمي شه گفت مردان دانا ميدانند
  • ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    تمام آناني كه ب تحريم ايران راي دادند . در نهايت . ضربه اين كار خبيثانه شان را خواهند خورد امروز روسيه منافق و دورو و خيانتكار را ببينيد كه به همان مسئله اي مبتلا شده است كه با موافقت با آمريكا همراه شد !!!
  • ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    با تمام اشتباهاتی که احمدی نژاد داشت اما چه خاری در چشم دشمنان ایران بوده و هست و می توان از نفرت دشمنان به وی دریافت که این هجمه های داخلی و خارجی که این روزها به احمدی نژاد و دولت های نهم و دهم می شود نوعی انتقام گیری و با هدف جلوگیری از تکرار چنین مقاومت هایی در ایران درحال اجرا و پیگیری است.
  • ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    یکی از دلایلی که احمدی نژاد و دولت های قبلی را دارند می کوبند همین است که می خواهند به ذهن نخبگان و رهبران ایران این موضوع را تزریق کنند که هرکسی مانند احمدی نژاد روحیه مقاومتی داشته باشد نابود شدنی است. همه کسانی که رئیس جمهور ایران اسلامی را ترور شخصیتی می کنند بدانند که این کارتان کارایی نخواهد داشت چون ما گوش به فرمان رهبرمان هستیم از همان روزهای اول دولت یازدهم حضرت آقا احمدی نژاد را به عنوان نماینده خود در تشخیص مصلحت نظام منصوب کردند و این یعنی حفاظت از شخصیت این فرد و امید به آنکه این مرد به راه راست بازگردد و اشتباهات خود را متوجه شود.
  • ایرانی ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    اولاً همه دولت های گذشته و دولت وقت حواشی سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی دارند و باید نُکات مثبت و منفی همه دولت ها تا دولت یازدهم را باید در دو کفه ترازوی انصاف قرار داد و باهم سنجید ، قطعاً دولت نهم و دهم هم از این مسئله مستثنی نیست ، امّا این را هم نباید از نظر دور نگاه داشت که دولت دهم تقریباً با کمترین حواشی داشت به پایان می رسید و این برای دیدگاه های سازندگی و اصلاحات از نظر آینده سیاسی اشان قابل قبول نبود ، نباید دولت نهم و دهم خصوصاً دولت نهم الگو می شد لذا صاحبان زر و زور هم در کنار بازیگران سیاسی به همراه تحریم ها سناریوی افزایش بی رویه قیمتها را رقم زدند و حاشیه پُر رنگی را برای دولت نهم و دهم ایجاد کردند . این مطلبی که بنده بیان کردم به معنی طرفداری از این و آن نیست ، حضرت آقا می فرمایند تو حرفهایتان انصاف داشته باشید و...
  • ناشناس ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    کاملا" موافقم .
  • سيد مجيد حسيني ازنوجاني ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    اگر روحاني شجاعت احدي نژاد را چاشني كارش كنه، بهتر ميشه. با دشمن ميشه با زبان مهرباني صحبت كرد. بايد طوري عمل كرد كه هميشه غافلگير شوند.
  • ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    ما هم یه دونه اتم می رستیم تلاویو
  • ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    نه مگه کره شمالی این کار رو نکرد همچنان چون در زمین آن ها بازی نمی کند علیه شان توطئه و تحریم رو ادامه می دهند
  • 00 ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    با 200 تاش دنیا به پایان میرسه
  • ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    شما واقعا شوت تشریف دارید. دلار رو 3100 تحویل داد.
  • ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    مفت مفت خودمون ....
  • ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    دقیقا با خوندن این متن معلوم میشه شعارهای تندروانه احمدی نژاد چقدر مهلک بوده وراحت کشورهارو به سمت آمریکا سوق داده
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    عمو جون اتاق خواب از اون طرفه!
  • طاهر ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    چیدن مهرهای بی ارزش شطرنج ببینید در چه زمانی و درکجا به درد می خورد. آنوقت بعضی از سیاست مداران ما کشورهای آمریکای لاتین را به حساب نمی آورند چون احمدی نژاد با آنها رابطه برقرار کرده. واقعاً قابل تاسف است
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    کسی نگفت راست میگه یا دروغ!!! این خودتی که باید تحلیل کنی
  • ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    جناب ناشناس 12:00 از کجای متن به این نتیجه رسیدی؟ اتفاقا اگه سنگ اندازی نمی کردند احمدی نژاد امتیازات خوبی می گرفت.
  • فرهاد ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    واقعا دنیای سیاست دنیای عجیبی است یه روزی میگفتیم آخه تو اونهمه کشور اروپا و آمریکایی چرا احمدی نژاد چسبیده به این کشورهای آفریقایی وهزاران چرای دیگر ولی تازه با این یه قطره از آگاهی سیاست متوجه شدم که گاهی همین کشورهای آفریقایی چقدر می تونند در روابط بین المللی تاثیر گذار باشند
  • مجید ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    زود تر قسمت های بعدی رو بذارید ممنون کلینتون لحنش خیلی چاپلوسی برا صهونیست ها داره بخاطر اینکه میخواد بعد از اوباما رئیس جمهور بشه کاشکی رای بیاره چون به نظر احمق تر از رئیس جمهور های قبلی امریکاست
  • ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    کار احمدی نژاد کلا" غافلگیری بود..
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    اگه جایگاه داره چرا عربستان جواب نامه شو در مورد شیخ نمر نداد ؟ اگه جایگاه داره چرا نمیره با عربستان رایزنی کنه قیمت نفت کاهش پیدا نکنه ؟
  • مهرداد ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    مشرق جون خواستم ازت خیلی تشکر کنم بابت این ترجمه ها . واقعا برای اطلاعات سیاسی مخاطبان مفید است
  • ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    حالا معلوم میشه که جریان های سال 88 چه صدمه جبران ناپذیری به اسیاست بین المللی، قتصاد، اجتماع و وجهه بین المللی ایران زد و خدا مسببینش رو چه داخلی و چه خارجی تا قیامت خوار و ذلیل کنه که اینطور به خون شهدا زحمت زحمت کشان نظام پشت پا زدند
  • رهرو ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    درود بر احمدی نژاد ...
  • ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    حتي ارزش خوندن نداره من يك بسيجي ام البته از اون بسيجي هايي كه جبهه رفتم من هيچ گاه از كسي كه 11 روز در مقابل حكم رهبري خانه نشيني اختيار كرد و به حمايت از مشائي جلوي رهبري ايستاد حمايت نميكنم
  • ناشناس ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    عمرا" اگر تو بسیجی باشی !
  • ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    احمدی نژاد هم دقیقا به خاطر اخم همین روسیه چین بعد از معاهده تهران از موضوع هسته ای خلع ید شد. چون چین و روسیه هم از اینکه دور زده شده بودند عصبانی بودند.
  • ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    آقای بسیجی! کجا رهبرت از آن ماجرا یکبار هم ابراز نارضایتی کرد که تو خودت را برایش می کشی؟ چرا ایستادپی برای برکنار یک جاسوس در وزارت اطلاعات اینهمه بعضیها را ناراحت کرد؟
  • ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    لبنان رای ممتنع داد
  • رضا ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    این مطالب قبلا هم از طرف مقامات کشورمان بیان شده بود و این تنها اعتراف به غافلگیری بود اما کسانی که تیم مذاکراتی قبلی را به بیانیه خواندن متهم می کردند دیر یا زود شرمنده ی مردم خواهند شد
  • ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    این مطلب رو چهارسال پیش مسئولان خودمون هم گفته بودن
  • npm ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    درسته احمدی نژاد اشتباهاتی هم داشته اما واقعا خاری در چشم دشمنان بوده و هست. دلیل اینکه الان دارن خودشو دولتشو می کوبن هم همینه . قدرشو ندونستیم واقعا. حداقل زمان احمدی نژاد عزت داشتیم
  • معتدل ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    ان مرد خواهد امد
  • ۲۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
    0 0
    این اقدام احمدی نژاد یکی از بزرگترین اشتباه سیاست خارجی وی بوده است.احمدی نژاد با این کار کاملا در راستای منافع ترکیه به عنوان رقیب منطقه ای ایران عمل کرد و منزل ترکیه را از یک بازیگر منطقه ای به بازیگر جهانی ارتقا بخشید و از طرف دیگر در قابل حمایت برزیل قرارداد 10 میلیارد دلاری با این کشور امضاء کرد. ولی برزیل در شورای امنیت به نفع ایران اقدام نکرد.
  • رزمنده 8سال دفاع مقدس ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    واقعا کارهای احمدی نژاد فوق العاده بود خدائیش ماهرچی از رژیم طاغوت شنیده بودیم اختلاس را دیگه نشنیده بودیم من نمیگم احمدی نژاداختلاس کرد اما این همه اختلاس درچنین کشور ونظام مقدسی درزمان مدیریت ایشان نشان از چیست به حضرت عباس اگه یه مورد این رفتارها درزمان خاتمی اتفاق افتاده بود
  • حسین ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    برادر هنوز جای شیب ملایم دولت جدید درد میکنه .دلار کیلویی چند یمت نون رو بچسب که شیب قائم داره .تازه یارانه رو هم میخاد !! به خدا اگه رهبر نبود بعضی از این مسئولین روی داعش رو سفید میکردند .الهم عجلولیک الفرج
  • افشین تهران ۰۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    الان کدوم تهدید به فرصت تبدیل شده؟بگو
  • افشین تهران ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    کره و ایران رو با هم نمیشه مقایسه کرد.
  • افشین تهران ۰۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    بابا خجالت بکش.از زمان کدوم دولت اشرافیگری و اقازاده پروری و رانت خواری و فساد درباری فرهنگش کلید خورد و نهادینه شد؟؟انگار داره از امیر کبیر حرف میزنه!!از کرسنت بگو از استات ویل بگو و ....تا ببینی ایران بدون کی ایران بهتری میشد.برو این اراجیف رو برای جونهایی بگو که زیاد تاریخ نمیخونن و به امثال شما اعتماد میکنن.
  • افشین تهران ۰۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    درغگو.تو بسیجی هستی اونم زمان جنگ و اینهمه بی بصیرتی!!کی گفته که رهبر از این موضوع ناراحت شدن یا اینکه این حرکت در مقابل رهبری بوده؟اگه اینجوری بود مثل خاتمی بیکاردوله میشد نه عضو تشخیص مصلحت.
  • محمد ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    ابو بریز همون جایی ک احمدی نژاد گفت
  • محمد ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    بسیجی بی بصیرت همینه دیگه...
  • ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    نترس برادر ما که نمردیم در ضمن ببین حزب الله لبنان چطوری پوزه اسرائیل را به خاک مالید
  • یک معلم ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    سلام.شاید جزو بسیجی هستی که از سال هشتاد و هشت برای نابودی ارزشهای نظام و افراد ارزشی تشکیل شد و فرماندهانش موسوی و کروبی و خاتمی بودند!! آقای بسیجی جبهه رفته خبر داری بعد از اون ماجرا رهبر معظم آقای دکتر احمدی نژاد رو به مجمع تشخیص مصلحت نظام دعوت کردند؟ میدونی معنی این کار یعنی چه؟
  • ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    نه ما به این عجوزه علاقه ای نداریم و لی یاداوری خاطراتش برای دوست دارانش حداقل میتونه جالب باشه!
  • یک معلم ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    ای کسی که رزمنده بودنت را پشتوانه ای برای حرفهای نسنجیده و مغرضانت می کنی! خبر داری قسم دروغ خوردن کفاره داره؟ می دانی دفاع از سران فتنه ایستادن جلوی ولایت فقیه؟ اطلاع داری خراب کردن دلاور مردی مثل احمدی نژاد یعنی خوشحال کردن اسراییل و آمریکا و انگلیس و ...؟ اخبر داری که از خیلی چیزا خبرنداری؟!!
  • ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    نکبت خیلی زرنگی برو جلوی همسرت رو بگیر که ماجرای رسوایی اش در دوره ریاست جمهوری کل دنیا را غافلگیر کرد. هرچند از شما بعید نیست.
  • ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    اولا هر شخصی ممکن است اشتباه کند دکتر محمود نیز مستسنی نیست ولی ایشان در این انقلاب از ریاست جمهور ی هاشمی خاتمی بهتر عمل کرد
  • ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    اقای معلم خیلی بیش از تو خبر دارم شمائید که در گوشهاتون وچشمهاتون را میبندید وحاضر نیستید واقعیتها را قبول کنید کار اشتباه اشتباهه حالا جه من انجام بدهم چه شما چه دیگری جنابعالی جمله بنده را درست بخوان بفهم بعد جواب بنویس حالا چنان از احمدی نژادو احمدی نژادیها تعریف میکنی که انگار ایشون جزءچهارده معصومه یه مقدا عاقلانه تر قضاوت کن
  • ۲۲:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    آن توافق نامه در آن برهه واقعا بی نظیر بود آن کجا و این کجا! غرب درسهایی که از آن توافق گرفت در ژنو اجرا کرد ولی ایران چی؟
  • ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    بیش باد ناشناس جان ... بیش باد
  • ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    اگر لجاجتش بگذاره!
  • ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    بزرگترین مشکل احمدی نژاد همین نکته بود . فکر کرد کسی شده ! افراط و تفریط روز اول در دولت نهم دست رهبر رو بوسید . در دولت دهم جلوی رهبری ایستاد و رهبری فقط او را تحمل کرد.
  • ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    الان دلار چنده اون وقت؟
  • ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۶
    0 0
    فکر کنم شما رزمنده داخل قنداق هستی که تاکنون نمی دانی اختلاس در ایران از چه دوره ای شروع شد و در هر اختلاسی هم پر آن دوره درش وجود دراد
  • ۲۳:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۶
    0 0
    یعنی اسمت بسیجی است؟ چون حرف زدنت به مرام بسیج نمی خورد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس