بر این اساس صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران به منظور اجرای طرحهای جدید توسعهای علاوه بر منابع فاینانس بر روی سرمایه گذاری مستقیم شرکتهای نفت و گاز بین المللی هم حساب کرده است.
علاوه بر این با وجود پا برجا ماندن تحریم های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و ادامه مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با گروه 5+1، اخیرا سه شرکت بزرگ صنایع نفت و گاز ژاپن و کره جنوبی اخیرا مذاکراتی را با مقامات نفت و گاز ایران به منظور سرمایه گذاری و مشارکت در پروژه را آغاز کرده اند.
کهمترین محور مذاکرات انجام گرفته با این سه شرکت آسیایی انجام سرمایه گذاری به منظور طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی خطوط لوله انتقال گاز و پالایشگاه گاز در کشور بوده است.
اصغر سهیلی پور رئیس کمیته سرمایه گذاری شرکت گاز با تائید مذاکرات انجام گرفته با سه شرکت نفت و گاز کره جنوبی و ژاپن، گفت: شرکت مهندسی و انرژی میتسوبیشی ژاپن، ال جی و سامسونگ کره جنوبی با مجموعه شرکت ملی گاز در حوزه های ساخت پالایشگاه و خط انتقال وارد مذاکره شدند.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه در بین شرکت های خارجی برخی شرکتهای ژاپنی و ایتالیایی هستند که حاضرند همکاری با ایران را حتی قبل از لغو کامل تحریمها آغاز کنند، تصریح کرد: مذاکرات با شرکتهای بینالمللی ادامه دارد.
شرکت میتسوبیشی ژاپن در طول یک دهه گذشته یکی از خریداران نفت خام صادراتی ایران بوده و با وجود افزایش تحریم ها اما این شرکت آسیایی به خرید طلای سیاه از ایران ادامه داد.
علاوه بر این هم اکنون شرکت سامسونگ کره جنوبی در برخی از طرح های نفت و گاز کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس همچون عربستان سعودی و امارات متحده عربی مشارکت دارد.
مطابق با اهداف توسعه ای در صنعت گاز ایران باید در قالب اجرای برنامه ششم توسعه ای کشور حدود 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در این صنعت انجام شود.
در شرایط فعلی طرح ساخت و توسعه پالایشگاه ایلام، خطوط لوله یازدهم، نهم، ششم، هفتم و دهم و تاسیسات تقویت فشار گاز از مهمترین طرح های اولویت دار سرمایه گذاری در صنعت گاز کشور است.