با یک محاسبه سرانگشتی می‌توان گفت طی 2 یا 3 سال آینده جنگ نفت تأثیر معکوسی خواهد داشت و سقوط قطعی در این جنگ نصیب سوریه یا ایران یا روسیه نخواهد شد، بلکه این سقوط سرنوشت آمریکا و شیخ نشین‌های کشورهای نفتی و سایر ساختارهای اردوگاه صهیو- آمریکایی است.

دود جنگ نفتی به چشم چه کسانی می‌رود؟/
گروه بین‌الملل مشرق - در راستای شکست‌هایی که محور سلطه در منطقه متحمل شده است، این اردوگاه به دنبال استفاده از نفت به عنوان سلاحی در رویارویی موجود در عرصه بین‌المللی بین خود و نیروهای استقلال‌طلب و آزادی‌خواه درآمده است. اما تمامی اطلاعات موجود نشان می‌دهد که نتیجه این اقدامات محور سلطه، شکستی مصیبت بارتر از شکست‌های پیشین را برای آن‌ به دنبال خواهد داشت.

سوریه شانس زیادی در انتقال به دنیایی با امنیت و عدالت بیشتر خواهد داشت، آن هم بر روی ویرانه‌های نظم جهانی که آمریکا بر ضد منافع اساسی ملت‌ها به دنبال ایجاد آن بود. پایداری سوریه در برابر جنگ تجاوز طلبانه غرب باعث شد تا تمام برگه‌های اردوگاه صهیو- آمریکایی از دست آن‌ها خارج شود و آن‌ها مجبور به استفاده از سلاحی جدید باشند که همان نفت است.

از آنجایی ‌که حمایت‌های روسیه و چین و ایران از دمشق نقش مهمی در تقویت پایداری این کشور داشته است، تصمیم‌سازان آمریکایی و صهیونیستی تصور می‌کنند که توقف این حمایت‌ها به طور اتوماتیک به فروپاشی سوریه منجر خواهد شد. آن‌ها هنوز بخوبی نمی‌دانند که مجبور کردن ایران به توقف حمایت‌ها از سوریه با تشویق و تهدید غیر ممکن است، آن‌ها در این زمینه روی تأثیرپذیری روسیه حساب باز کرده اند.


دود جنگ نفتی به چشم چه کسانی می‌رود؟/

پایگاه خبری العهد در مقاله‌ای به بررسی تلاش‌های آمریکا و کاهش قیمت نفت پرداخته و نوشت: از زمانی که نشانه‌های شکست جنگ در سوریه آشکار شد، عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیجی به دنبال فعالیت جدی در دو پرونده چین و روسیه برآمدند. سعودی‌ها گمان می‌کردند همان طور که می‌توانند با اموال خود رسانه‌های جمعی و مجموعه‌های گردشگری و مواضع سیاسی برخی کشورها را بخرند، می‌توانند روسیه و چین را نیز بخرند.

در این راستا حتی 2 هفته قبل از اقدام عربستان سعودی برای شکستن قیمت نفت بعضی از مقامات ارشد این کشور به مسکو و پکن رفته و پیشنهادهای مالی اغوا کننده ای  را به مقامات این کشورها دادند، آن‌ها در هر کدام از این سفرها در راستای جنگ روانی خود داستان‌هایی را از عقب‌نشینی قریب‌الوقوع روسیه از مواضع خود نسبت به سوریه مطرح می کردند.


مشخص است که شکست این روش‌ها باعث اتخاذ روش‌های سخت‌گیرانه در عرصه ضد روسیه شد، طبعاً عربستان سعودی نمی‌توانست تصمیم خود به کاهش قیمت نفت را جز با دستور مستقیم آمریکا اجرا کند، به ویژه اینکه اوضاع درگیری‌ها بین روسیه و غرب در پرونده اوکراین به بالاترین حد خود رسیده است.

دود جنگ نفتی به چشم چه کسانی می‌رود؟/

اهداف آمریکا از شکستن قیمت نفت

آمریکا با اقدام خود در شکستن قیمت نفت به دنبال تحقق 2 هدف است:
هدف اول عقب‌نشینی با کمترین خسارت‌های روحی ممکن. این کشور این روزها افتخار می‌کند که استخراج نفت صخره ای در ایالات متحده می‌تواند آن را در زمینه انرژی استقلال برساند، علاوه بر اینکه می‌تواند مقادیر فراوانی از نفت و گاز استخراج شده را به خارج از کشور صادر کند.

واقعیت این است که کاهش قیمت نفت به 55 دلار در هر بشکه در شرایطی رخ داد که هزینه تولید نفت صخره ای به اندازه‌ای بالاست که اجازه فروش آن با قیمتی کمتر از 90 دلار در بشکه را نمی‌دهد، این روند به واشنگتن اجازه می‌دهد تا نسبت به ادعاهای خود در این زمینه و فخرفروشی به دیگران با حفظ آبرویش عقب‌نشینی کند.  

هدف دوم وارد آوردن ضربه سخت به اقتصاد روسیه است، آن‌ها با این اقدام امیدوارند طی 2 یا 3 سال آینده نه ‌تنها مسکو مجبور به توقف حمایت‌های خود از سوریه یا مخالفان کودتای اوکراین شود، بلکه حتی به براندازی حاکمیت ولادیمیر پوتین در این کشور و باز گرداندن روسیه به دوران انحطاط بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نیز چشم داشته باشند.

دود جنگ نفتی به چشم چه کسانی می‌رود؟/

واقعیت این است که قیمت نفت خسارت‌هایی را به اقتصاد روسیه و دیگر کشورهای صادرکننده نفت نظیر ایران و عراق و ونزوئلا وارد کرده است، اما این خسارت‌ها به اندازه‌ای نیست که در طی 2 سال یا حتی 200 سال به فروپاشی این کشورها منجر شود. اقتصاد ایران تنها متکی به نفت نیست، این کشور از زمان انقلاب اسلامی به این فشارها عادت کرده و همین فشارها سهم عمده‌ای در ایجاد توسعه اقتصادی آن داشته است. به ‌این ‌ترتیب با وجود افت قیمت نفت بازهم تهران و مسکو میلیاردها دلار به سوریه کمک خواهند کرد.

از سوی دیگر چین اولین برنده افت قیمت نفت است، مناسبات اقتصادی و سیاسی مستحکمی که این کشور با روسیه دارد، باعث می‌شود تا مسکو از پیامدهای منفی کاهش قیمت نفت در امان بماند. حتی افت ارزش واحد پولی روبل نیز می‌تواند عامل مهمی در فعال شدن توانمندی روسیه در توسعه صادرات باشد.

دود جنگ نفتی به چشم چه کسانی می‌رود؟/

دود جنگ نفتی به چشم چه کسانی می‌رود؟/

از این رو می‌توان گفت کاهش قیمت نفت نه تنها تأثیرات منفی بر اقتصاد روسیه و ایران نخواهد داشت و مانع از ادامه حمایت‌های مسکو و تهران از سوریه نخواهد شد، بلکه تأثیرات منفی این روند در اردوگاه رقیب خود را نشان می‌دهد. در این شرایط ده‌ها شرکت آمریکایی فعال در زمینه تولید نفت صخره ای ورشکست شدند و اقتصاد عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس در اوضاع پیچیده و رقت‌باری قرار گرفته است.

دود جنگ نفتی به چشم چه کسانی می‌رود؟/

عربستان سعودی برای سال 2015 کسری بودجه‌ای معادل 50 میلیارد دلار را اعلام کرده که به علت کاهش درآمدهای نفتی این کشور از آگوست گذشته است. کسری بودجه کویت نیز بالغ بر 30 میلیارد دلار است.

با یک محاسبه سرانگشتی می‌توان گفت طی 2 یا 3 سال آینده جنگ نفت تأثیر معکوسی خواهد داشت و سقوط قطعی در این جنگ نصیب سوریه یا ایران یا روسیه نخواهد شد، بلکه این سقوط سرنوشت آمریکا و شیخ نشین‌های کشورهای نفتی و سایر ساختارهای اردوگاه صهیو- آمریکایی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    تحلیلتون خیلی ابکی بود از کاهش قیمت نفت کشورهایی اسیب میبینند که نصف درامدشون وابسته به صادرات نفته مانند ایران روسیه و ونزولا نه امریکا که بعد از چین بزرگترین وارد کننده ی نفت جهانه ونه عربستان که 800 میلیارد دلار ذخیره ی ارزی داره و سالی 30 میلیارد دلار از حج درامد کسب میکنه .خواهشا چاپ کنید
  • افشین ۰۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    برای بار نهصد هزارم میگویم تنگه هرمز را ببندید تا پدرآل سعود و آمریکا و متحدانش را درآوریم و خواهرومادرشون رو اسیرکنیم
  • ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    مشخصه که توهم دارید؟؟ مثل موقع تحریمها شده.. بازم دمش گرم که روحانی کارشو بلده و گره تا الان ایران نبود
  • ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    همه صحبت هایی را که داشتید تقریبا بدون وزن لازم برای مقایسه بود ( غیر از کسری بودجه عربستان و کویت که در ان نیز به مقایسه کسری بودجه طرف ها ی مقابل پرداخته نشد ) . بنده ضمن اعلام انزجار از تمام قلدران و دزدان بین المللی می خواستم عرض کنم تحلیل هایی از این دست بدون وزن دهی شاخص ها و بررسی دقیق جواب دقیقی نخواهد داشت و همانند بسیاری از تحلیل های ارایه شده توسط مسئولین کشور غلط و یا با خروجی بسار ضعیف بوقوع خواهد پیوست . شاید تحلیل شما درست باشد ولی اگر این مقاله همه ان چیزی است که دارید مستندات ان به لحاظ وزنی ضعیف هستند
  • سیاست ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    مشرق سانسور نکن ولی جان خودت این هم تحلیله که پیش خودت انجام دادی؟ آخه کدوم عقل سلیم این حرف های تور رو باور میکنه؟ بله چین این وسط خیلی نفع میبره ولی اینکه ایران و روسیه زیاد ضرر نمیکنن دیگه ازون حرف هاست، مرد حسابی ما همین الانشم نمیدونن بودجه سال آینده رو چه جوری اصلاح کنن، هر کی یه حرفی میزنه، توش موندیم، بعد میگی ما وابسته به نفت نیستیم، روسیه هم داره ارزش پولش مثل این چند سال گذشته ما سقوط میکنه، خودمون رو به خواب نزنیم وبا این حرف های دل خوش کن زیاد امیدواری به خودمون ندیم برادر عزیز بعد هم در مورد امریکا و عربستان، من نمیگم ضرر نمیکنن، صد در صد توش ضرری هست ولی این کشورها این قدر توی زمینه های مختلف از خودرو گرفته تا صنایع غذایی و نمیدونم شرکت های کامپیوتری سرمایه گذاری کردن که تا چندین سال اگه اصلا نفتی هم نفروشن باز انچنان توی اقتصادشون تاثیری نمیزاره، چرا واقعه بینانه به قضیه نگاه نمیکنی مشرق خیلی حرف ها هست که میشه زد ولی اینجا جاش نیست، امیدوارم سانسور نکنی
  • بهمن ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    خداوندا ریشه آل سعود واربابانش رابکن، تمام بدبختیهای بشر زیر سر ایناست
  • محمد جوادی ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    خیلی تحلیل بی ربطی بود چین و روسیه کی روابط ویژه ای دارند که خسارت روسیه را بتوان با توسل به آن جبران کرد یعنی چه . چرا فکر میکنید اقتصاد ایران به نفت وابسته نیست چرا وقتی ما خودمون مشکل داریم شما دم از حمایتهای میلیاردی از سوریه میزنید. چرا اصلا این حمایتها را به همراه روسیه بیان میکنید اصلا از کجا میدانید روسیه حمایتهایش را آنهم میلیاردی ادامه خواهد داد چرا روسیه را به ایران میچسبانید چرا فراموش کرده اید در جنگ جهانی اول و دوم روسها هم سهمی در نابودی سرزمین و مردم ایران داشتند و با امریکا و انگلیس هم پیاله بودند شما چطور خود را گروه بین الملل میدانید یکم بیشتر از جلو پایتان را ببینید چند لحظه هم برگردید به پشت سرتان بنگرید لااقل مانند حر آزاد مرد باشید سعی نکنید از دولتهایی حمایت کنید که با مسلمانان همچون انگلیس و امریکا و فرانسه عداوت و دشمنی دارند اشغال قره باغ کوهستانی چچن و اینگوش سین چیانگ سر تو برف کرده اید برادر امام بودند تو دهنی به شما میزدند که فراموش نمیکردید بروید سخنرانی های امام را گوش کنید عبرت بگیرید
  • ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    بعدش چی ؟
  • سرباز وطن ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    دم مشرق گرم اینا یه مشت ترسوی بزدل هستن و بعید میدونم تا حالا واسه یه قلمه نون زحمت کشیده باشن که حالا اینطوری حرف میزنن مرگ بر امریکا مرگ بر اسرائیل مرگ بر آل سعود مرگ بر ترسوی آسوده طلب درود بر انسانها و دولتهای آزاده جهان جاوید و جاویدان ایران
  • ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    اولا برنده واقعی تحریم ها چین است و امریکا و اگر همین طور پیش بره می شه قدرت اول اقتصادی جهان دوما: بله روسیه هم دوشمن است اما باید ایران از شکاف بین کفار بهترین بهره را ببرد و از همان راهی که، خود کشورهای غربی از دو بهم زنی استفاده می کنند ما هم استفاده کنیم و فعلا در مخالفت با غرب با هم مشترک هستیم. سوما: مگر نباید یه روزی اقتصاد بدونه نفت اداره بشه، هر وفت هم بخواهد اداره بشه فشار به کشور می آید چهارما، زبان خوش که بعضی از مسئولین نمی فهمند که اقتصاد باید بدون نفت اداره بشه، ولی وقتی در تنگنا افتادند، یه فکری می کنند. الان هم وقتش است که از اقتصاد را بدون نفت اداره کنیم.
  • ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    مسلمانان؟! چچنی که در حال حاضر دارن در سوریه و عراق در غالب جبهه النصره و داعش جهاد میکنن!
  • ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    عجب تحلیل مزخرفی بود..
  • ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    0 0
    من اگه جای چینی ها بودم سودی که از ارزانی نفت عاید چین میشه را به کمک به سوریه اختصاص میدادم اون وقت چش عربستان از حدقه در میومد.
  • ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۹
    0 0
    عجب تحلیل پر مغزی!!!!!!! آمریکا و عربستان به این نکات توجه نکرده بودند!!! تنها راه حل در این نبرد اقتصادی با شیطان بزرگ و دارودسته اش ،چیزی نیست جز "اقتصاد مقاومتی" مد نظر حضرت امام خامنه ای(حفظه الله)

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس