به گزارش مشرق، یک پایگاه آمریکایی در یادداشتی با انتقاد از مواضع دولت اوباما در قبال مذاکرات هستهای با ایران، خواستار کنار کشیدن آمریکا از آن شد.
پایگاه «نشنال اینترست» در یاداشتی مینویسد: اکنون زمان کنار گذاشتن مذاکرات ایران است چرا که گفتوگوها نتوانسته به هدفش رسیده و سبب ایجاد استرش و فشار نه تنها روی متحدانمان شده بلکه روی سیاست داخلی ما هم فشار آورده است.
در یادداشت آمده است: «رئیسجمهور(اوباما) در جواب به نمایندگان حامی اعمال تحریمهای بیشتر تاکید کرده که چنین کاری سبب حرکت ایران در مسیر بمب اتمی میشود و در بدترین حالت جنگ را سبب خواهد شد».
نشنال اینترست همچنین مینویسد: «موافقان مذاکرات قول میدهند یک توافق که سبب ممانعت از مسابقه تسلیحاتی در منطقه شود، در دسترس است اما مخالفان مذاکرات بیشتر معتقدند ما کاری انجام نمیدهیم بلکه تنها خودمان را با اعتقادی سادهلوحانه به قدرت دیدارها در ژنو فریب میدهیم».
در این یادداشت همچنین در لحنی گستاخانه تاکید میشود: «تا زمانی که رژیم کنونی در ایران باشد، این کشور از برنامه هستهای خود دست برنمیدارد».
در این نوشته درباره محتمل نبودن رویارویی نظامی آمریکا و ایران در آینده نزدیک تصریح میشود: «ما به جنگ با ایران هم نزدیک نیستیم چرا که نه تنها این ایده بدی است بلکه برای دو سال آینده رئیسجمهوری داریم که قول داده هرگز چنین نکند».
در این یادداشت آمده است: «اگر بخواهیم جدی درباره آینده مذاکراتمان با ایرانیها فکر کنیم باید به صراحت از این موضوع شروع کنیم که "مذاکرات شکست خورده است". فرایند مذاکرات تحقیرکننده شده است. زبان بدن دیپلماتیکمان کاملا تمایل ما برای توافق، آن هم هر توافقی را نشان میدهد».
در ادامه انتقاد از مواضع دولت اوباما اینطور میخوانیم: «مشکل اعتبار در این موضوع بسیار حیاتی است چرا که دولتی که حافظ خط قرمز تعیین شده در سوریه است، اعتبار آمریکا را به دلیل اقدامات نیمه کاره و بی توجهیاش، گرو گذاشته است. از اوکراین و خاورمیانه و فراتر از آن، دولت اوباما کاملا مشخص کرده که سیاست خارجی چیزی کمتر از انحراف و دلخوری است».
نشنال اینترست توصیه میکند: «اجازه بدهید مذاکرات با ایران پایان یابد و به ایرانیها بگویید که ما امیدمان را به مذاکرات از دست دادیم. ضمنا صحبت درباره رای گیری در سنا (درباره تحریمهای بیشتر ضد ایران) کافی است. چرا باید به ایران بهانهای برای کنار کشیدن از مذاکرات داد؟».
در ادامه اینچنین نوشته شده است: «ما قبلا اینکار را در قبال مذاکرات با شوروی در سال 1983 کردیم و آسمان به زمین نیامد. ما کاری کردیم که آنها انتظار آن را نداشتند. البته این کار بدون ریسک نبود. شورویها برای 15 ماه به مذاکرات برنگشتند و دولت ریگان در داخل و خارج مورد انتقاد قرار گرفت اما در نهایت زمینه توافق واقعی را ایجاد کردیم».
پایگاه آمریکایی تاکید دارد: «باید این کار را در فرایند کنونی انجام دهیم. همیشه گفتوگو بهتر از خاموشی نیست به ویژه وقتی که هیچ یک از طرفین چیز مفیدی برای گفتن ندارند و این موضوع(عدم مذاکره) بهتر از توافق بدی است که آن اعتبار اندکی که برای ما باقی مانده را بسوزاند».
در این یاداشت آمده است: «یک فرصت هم وجود دارد که با خروج از مذاکرات، صحنه برای یک دور بهتر و واقعگرایانهتر ایجاد شود. رئیسجمهور(اوباما) مانند همه پیشینیانش سعی در استفاده از دو سال باقی مانده از ریاست جمهوری برای تقویت میراث ریاست جمهوری خود است اما نباید اجازه این کار به هزینه منافع آمریکا انجام گیرد».
نشنال اینترست با بیان اینکه دولت اوباما بیش از حد خود را برای توافق راغب نشان میدهد، مینویسد: «هیچ راه بهتری برای فروپاشی مذاکرات از این موضوع وجود ندارد که شما به صراحت مشخص کنید که از شکست مذاکرات بیش از هر چیز دیگری میترسید».
در پایان این یادداشت آمده است: «اگر امیدی برای بدست آوردن یک توافق واقعی برای رسیدن به اهداف تعیین شدهمان در دو سال قبل وجود داشته باشد، آن راه خارج شدن از این آشغال(مذاکرات هستهای) است. مذاکرات شکست خورده و بهترین کار آن است که ما از امتناع خود در این باره دست برداریم».